Nu ai poftă de mâncare? Fii invitatul tău la masă

©

Autor:

Nu ai poftă de mâncare? Fii invitatul tău la masă
Facilitarea socială în alimentare este un fenomen bine cunoscut: oamenii manâncă mai mult și spun că mâncarea are gust mai bun atunci când au companie, decât atunci când sunt singuri la masă.

Motivele pentru care se întâmplă acest lucru nu sunt cunoscute, însă cercetătorii de la Universitatea Nagoya au dorit să afle care sunt cerințele minime pentru a obține facilitarea socială a mâncatului. „Am vrut să vedem dacă este necesară prezența fizică a altei persoane, sau dacă este suficientă sugestia prezenței”, a spus Ryuzaburo Nakata, autorul studiului.

Studiul a fost publicat în revista Physiology & Behavior.

În cadrul experimentelor, persoanele care au mâncat singure au mâncat mai mult și au spus că mâncarea a fost mai bună dacă s-au privit în oglindă, sau dacă au avut în față propria imagine mâncând, față de persoanele care au mâncat singure în fața unui perete gol. Efectul a fost valabil atât la persoanele tinere, cât și la cele în vârstă.

„Potrivit studiilor, la persoanele în vârstă, savurarea mâncării este legată de calitatea vieții, iar mancatul fără companie a fost asociat cu depresia și pierderea apetitului. Prin urmare, studiul nostru oferă o posibilă abordare pentru a îmbunătăți calitatea vieții persoanelor vârstnice care i-au pierdut pe cei dragi”, a spus Nobuyuki Kawai.

Sursa: Science Daily

Data actualizare: 21-07-2019 | creare: 09-06-2017 | Vizite: 1986
Bibliografie
Lost your appetite? Try inviting yourself to dinner, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2017/06/170608073249.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum poate stresul să scadă pofta de mâncare?
  • Aminoacizii produși de către organism pot suprima pofta de mâncare
  • Ce impact are consumul de extract de rodie asupra parametrilor de sațietate?
  •