sinovita cronica hipertrofica-condropatie std II platou tibial extern

08-03-2010
bernadet
Nu este medic/terapeut
bernadet
Buna!
Am varsta de 31 ani si in urma cu o saptamana am fost operata la genunchiul stang, diagnosticul fiind sinovita cronica hipertrofica-condropatie std II platou tibial extern.As vrea sa stiu care sunt urmarile pe termen lung ale acestei boli si daca mai pot urma ceva tratamente pentru a evita aparitia artrozei asa cum am auzit. Am inteles ca o varianta ar fi infiltratiile. E o.k? Nu e o masura prea radicala? Nu ajunge un tratament medicamentos? Va multumesc anticipat!
54 comentarii 12 Înainte ›
0
08-03-2010, ora 11:16
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Ceea ce descrieti D-voastra nu caracterizeaza o boala anume. Sinovita reprezinta o inflamatie a sinovialei, care poate apare post-traumatic, dupa afectiuni degenerative sau inflamatorii etc etc.
Condropatia reprezinta o asa-numita leziune pre-artrozica, respectiv o distrugere a cartilajului, cel mai adesea post-traumatic sau degenerativ.
Existenta unor vicii mecanice (genu-valgum sau genu-varum) poate constitui o indicatie de interventie chirurgicala. In rest, nu prea exista mijloace de prevenire a artrozei, in afaramentinerii unui status ponderal normal si a evitarii supraincarcarii mecanice a articulatiei (deci, evitarea sporturilor si a activitatilor fizice ce solicita genunchiul).
Nu v-as recomanda sa recurgeti la infiltratii la varsta asta, ci sa le incercati doar peste vreo 20-30 de ani.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
08-03-2010, ora 23:29
bernadet
Nu este medic/terapeut
bernadet
Multumesc pentru amabilitatea de a-mi raspunde.Totusi, nu este o perioada prea lunga 20-30 de ani pentru a nu lua nici un supliment medicamentos, gen Cartilaj de rechin sau Joint Protex, care sa incetineasca procesul de degradare al cartilajului sau pentru a ameliora eventualele dureri?
0
08-03-2010, ora 23:40
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Nu s-a inventat inca vreun medicament care sa poata stopa procesul de degradare a cartilajului. Produsele specificate de D-voastra sunt sublime, dar n-au absolut nici un efect demonstrat practic...Fireste ca le puteti incerca, insa efectul major al acestora este cel placebo, atata vreme cat credeti cu tarie in ele..
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
08-03-2010, ora 23:59
bernadet
Nu este medic/terapeut
bernadet
Mi s-a recomandat ca la 7 zile de la operatie sa incep fizioterapie-kinetoterapie.E OK, daca da ce proceduri trebuie utilizate(avand in vedere ca inca o saptamana trebuie mentinut pansamentul pe picior pina la scoaterea firelor)?Multumesc pentru rabdare!
0
09-03-2010, ora 22:58
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Kineto-terapia este esentiala, insa fizio-terapia cu proceduri electrice este total nerecomandabila in perioada post-operatorie imediata.
Trebuie sa incepeti un program de gimnastica medicala cu un kineto-terapeut specializat si cunoscator al patologiei genunchiului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
19-05-2010, ora 20:08
popadaniela31@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
popadaniela31@yahoo.com
Buna ziua domnule doctor, ma numesc popa daniela si am 32 ani si...am monturi. Cel mai dureros e cel de la piciorul drept, ma bate gandul sa ma operez, dar mi-e si teama putin si as vrea sa va intreb dupa cat timp imi pot relua activitatea la servici(eu sunt as. medicala instrumentara si stau mult in picioare) si daca o sa intampin dificultati (daca o sa ma mai doara sau chiar sa-mi reapara). Ma interesa sa mai stiu cat costa o astfel de operatie si cat stau in spital. Va multumesc, cu stima si respect, Dana
0
19-05-2010, ora 20:44
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimata Doamna,
Veti gasi toate aceste date pe site-ul meu, www.chirurgiapiciorului.ro
Spitalizarea dureaza 48 ore, activitatea o veti relua dupa 6-8 saptamani. Durerea este inexistenta iar riscul de reaparitie este de 1-2% ( de fapt nu reapar, ci este vorba despre o continuare a procesului fiziologic care a determinat deplasarea primului metatarsian).
Nu va pot vorbi despre costuri decat in privat, pe mail. Aceste costuri sunt absolut publice si transparente, se afla pe site-ul spitalului, insa nu-mi permit sa le fac publice aici, din motive ce tin de respectul fata de acest site care ne gazduieste.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
19-07-2010, ora 23:33
Danmih
Nu este medic/terapeut
Danmih
Buna seara domnule doctor, ma numesc Daniel si am o nepotica care anul trecut i s-a pus diagnosticul de Brachymetatarsie la degetele nr. patru de la piciaoare. Fetita are 10 ani si aceasta problema a aparut de la 6 ani si pana anul trecut nu au reusit sa-i afle adevaratul diagnostic. Au fost cu ea la foarte multi medici ortopezi din Constanta si din judet si nu a stiut ce sa-i spuna, motivand mai multi ca asa s-ar fi nascut cu defectul acesta, dar in final un medic ortoped din Mangalia ia dat diagnosticul adevarat. Va rog din tot sufletul sa-mi spuneti de la ce s-a declansat aceasta boala si cum poate fi tratata. Precizez ca acum diferenta dintre degetele se observa mai bine. Sfatuiti-ma ce putem sa facem in acest caz sa o putem ajuta pe fetita. Problema esta si estetica si este foarte necajita ca, copii cu care se joaca au obsrvat si rad de ea. Va rog sa ma ajuta-ti cu un sfat. Va multumesc, cu respect Daniel.
0
19-07-2010, ora 23:39
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
In cazul brachymetatarsiei nu este absolut nimic de facut pana la varsta maturitatii (dupa 16-18 ani), cand se poate face un bilant al afectarii functionale. Este o tulburare a cartilajului de crestere al metatarsianului corespunzator, care nu are tratament la varsta copilariei.
Lipsa semnelor de afectare functionala contraindica total orice interventie chirurgicala, care nu se efectueaza absolut niciodata pe considerente estetice. Alungierea metatarsianului este nu numai riscanta, dar si dizgratioasa estetic: va avea degetele egale poate, dar cu pretul unei cicatrici mari.
Situatia trebuie evaluata clinic, printr-o consultatie atenta si competenta.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
19-07-2010, ora 23:58
Danmih
Nu este medic/terapeut
Danmih
Va multumesc foarte mult pentru raspuns.Ni sa mai spus ca aceasta tulburare de crestere a mtatarsianului se datoreaza unei lipse de calciu foarte mare. A-si dori sa stiu daca pe viitor va avea dificultati la mers si daca se va observa foarte tare acest defect. Brachymetatarsia este specifica numai degetelor picioarelor sau se poate localiza si in alta parte? Scuzati-mi curiozitatea dar acest diagnostic este foarte rar intalnit si nu stim foarte multe despre el si cauza care la declansat. A-si dori sa stiu daca este ceva grav si daca pana la varsta maturitatii sa numai apara si alte probleme asemanatoare. Va mutumesc foarte mult, cu respect Daniel.
0
20-07-2010, ora 00:05
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Va raspund punctual:
- nu are absolut nici o legatura cu "lipsa de calciu"(afectiune rarissima, care se observa doar o data la 10 ani intr-un oras mare de 300.000 locuitori);
- nu va avea dificultati de mers;
- singura problema este cea estetica;
- brachymetatarsia reprezinta un diagnostic ce se refera la metatarsiene, deci nu poate apare la alte organe.
- nu este chiar atat de rar pe cat va imaginati, eu consult anual minimum 10-20 cazuri similare...
In concluzie, data fiind benignitatea totala a afectiunii, practic poate fi neglijata total.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
20-07-2010, ora 00:18
Danmih
Nu este medic/terapeut
Danmih
Va multumesc foarte mult pentru ajutor. Si totusi este ciudat findca foarte multi medici ortopezi nu cunosc acest diagnostic si in fata acestui caz dau inapoi nestiind ce sa spuna si privesc curiosi radiogrfiile nestiind care este motivul. Va mutumesc foarte mult, ca dupa atata timp in care n-am reusit sa aflu nimic concret ma-ti ajutat sa aflu adevarul despre acest diagnostic, va multumesc inca odata, cu respect Daniel.
0
20-07-2010, ora 11:20
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Nu este deloc ciudat:
- tratatele obisnuite de ortopedie nu mentioneaza aceasta problema, ci doar cele ultraspecializate in Glezna si Picior.
- un ortoped generalist vede poate o data in viata un asemenea caz (eu vad 10-20 pe an), motiv pentru care veti intelege necesitatea ultraspecializarii (eu m-am dedicat antepiciorului).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
20-07-2010, ora 16:46
Vera_2024
Nu este medic/terapeut
Vera_2024
Buna ziua, am 29 ani si acum 5 zile am fost operata la genunchiul drept, pentru o fractura de menisc corp intern si extern. La externarea din spital (Spitalul de Ortopedie si Traumatologie din Eforie Sud ) mi s-a spus sa fac exercitii acasa in reprize de cate 20 minute dupa care sa tin pungi cu gheata la genunchi, ceea ce cotravine cu specificatiile din biletul de iesire din spital unde scrie ca trebuie sa evit temperaturile mici si umezeala. Mi-a s-a spus sa fac forfecari verticale si orizontale si sa indoi genunghiul in aer sau daca am bicicleta medicinala sa fac exercitii cu aceasta. Surpriza mare a fost ca mi s-a spus sa revin peste 6 saptamani de la operatie, pentru ca trebuie sa mai fac niste infiltratii cu Sinovial, datorita unor leziuni de pre artroza pe care le am la genunchi, insa nu sunt convinsa, ca ar trebui sa le fac acum. De mentionat este faptul ca in urma cu aprox o luna am suferit un traumatism destul de serios la ambii genunchi, in urma caruia se pare ca genunghiul drept a cedat. Ce credeti, ca e mai bine sa fac? Multumesc anticipat.
0
20-07-2010, ora 21:05
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Atat mobilizarea articulara progresiva, cat si crioterapia (gheata local) sunt utile post-operator, ceea ce nu se poate spune despre infiltratille mentionate, care nu aduc nici un beneficiu.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
24-07-2010, ora 23:28
luminita41
Nu este medic/terapeut
luminita41
buna.am mai scris la d.voastra cum de la o ridicatura am simtit o fulgeratura usturime intre picioare.dupa o perioada toate sau mai ameliorat dar acum simt durere arsura chiar jos la noada am fost la ortopedie mia facut film si mia zis ca am cv distanta intre inele si posibil ca usturimea aia.fulgeratura sa fi fost intindere cv nerv dar am simtit ca si burta toate mi sau lasat mai jos se si vedesi am si o dificultate la lipsa mare sa fie de la noada sa se fi lasat toate pe intestinul gros mi sau deplasat organele doctorul mia dat trat arcoxia si midocalm dar eu in continuare si cand stau pe scaun simt sensibilitatecv nu e ca inainte siam si o stare de oboseala ma dor ochii in cap sa aiba legatura una cu alta.mia mai zis medicul de familie sa merg la cineva care trage oase si sami traga burta sa port cv burtiera sa fie oare bn?nu mai stiu ce sa fac?dar toate parca sau adunat in zona coccisului usturimi arsuri sa fie de la oase sau de la organele lasate?ce sa fac va rog sami dati un sfat.
0
25-07-2010, ora 00:13
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
In absolut toate postarile D-voastra anterioare ati omis un amanunt capital: ce greutate aveti??
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
30-07-2010, ora 09:48
luminita41
Nu este medic/terapeut
luminita41
buna va spun ca am 57kg si 1.57 inaltime oare unde ar fi mai indicat sa merg sami fac o tomografie abdominala sau o colonoscopie cv se intampla acolo in acea zona si nustiu sa fie de la coloana coccis sau.ca asa mi se mai lasa si durere inpiciorul stangcv amortealatotul e de partea stanga dar usturimea aea persista permanent cv greutate parca preseaza cv.va multumesc
.
0
30-07-2010, ora 10:05
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Incepeti printr-un consult la neurochirurg fiiind vorba, dupa ce descrieti, de un sindrom compresiv radicular (de tip hernie de disc).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
03-08-2010, ora 20:53
dgv
Nu este medic/terapeut
dgv
Buna seara Domnule Doctor Uscatu,
In urma unei cazaturi, am fost diagnosticata ieri cu entorsa tarso-metatarsiana anterpicior sting, dupa un consult la Urgente.
Mediul mi-a recomandat repaus fizic cu piciorul in pozitie ridicata si crioterpaie locala (la 1.30 cite 15 min), impreuna cu urmatoarea medicatie: Arcoxia 90 mg (1/zi) si Diclofenac gel (2/zi), cite 10 zile.
La mai bine de o zi la incident, piciorul in zona afectata s-a umflat seminficativ (fata de ziua consultului medical).
V-as ruga sa imi precizati daca e normal ca zona afectata sa fie semnificativ mai umflata decit in ziua consultului (ieri) si, de asemenea, in cit timp e de asteptat sa pot folosi piciorul fara a sta cu el in repaus?
Pe mailul care e indicat pe site va trimit atasat si radiografiile.
Primiti gindul meu bun,
Dana G.
0
04-08-2010, ora 00:00
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Este imposibil de emis vreo ipoteza diagnostica in absenta examenului clinic direct.
Va pot spune insa ca diagnosticul mentionat este rarissm (eu inca nu l-am vazut), prin urmare este infinit mai probabila o fractura a bazei metatarsianului 5.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
31-08-2010, ora 11:43
Minerva42
Nu este medic/terapeut
Minerva42
Buna ziua ! am un baiat de 5 ani care are la ambele picioare platfus.a fost diagnosticat cu, , picior plat valbilat.A purtat chetute ortopedice dela 3 ani iar pina la 4 ani a facut recuperare la un cabinet din poiana Cimpina ph.In aceasta vara am fost la mare si am abservat mai bine mersul lui--genunchiul sting deja ai o usoara curbura.in urma radiografiilor mi s-a recomandat o interventie prin implanturi nu cunosc nimic despre aceasta metota si nici pe net nu am gasit mare lucru CE IMI RECOMANDATI? CU MULT RESPECT.
0
14-09-2010, ora 08:33
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Probabil aceasta interventie se refera la blocarea articulatiei subtaliene printr-un implant in sinus tarsi.
A fost o operatie la moda in Occident acum 15-20 de ani, insa acum se practica doar rarissim.
Piciorul plat la copilul de 5 ani se opereaza doar intr-un caz din 100.000, in rest existand tratamentul functional care duce la vindecare spontana.
Nu va pot recomanda nimic in abesnta unui consult clinic direct, stiu numai ca ghetele si talonetele sunt total inutile si chiar daunatoare.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
18-09-2010, ora 17:36
Minerva42
Nu este medic/terapeut
Minerva42
Multumesc pt raspuns.As dorii sa va telefonez pt mai multe detali si pt o programare la un consult la d-voastra. C u mult respect M CAMPINA
0
18-09-2010, ora 23:40
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Aveti datele mele de contact aici, pe site, cand faceti "click" pe numele sau pe fotografia mea.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
11-10-2010, ora 09:54
Minerva42
Nu este medic/terapeut
Minerva42
BUNA ZIUA DL. DOCTOR! SUNT FF MULTUMITA CA AM INTRAT IN LEGATURA CU DV SI DATORITA DV NU AM MERS LA OPERATIE CU COPILUL DE 5 ANI.NU VREAU SA VORBESC NIMIC RAU DESPRE ALTI DOCTORI DAR RECOMAND TUTUROR INAINTE DE LUA O DECIZIE, MAI ALES CHIRURCICALA, SA CONSULTE SI ALT MEDIC. AS AVEA O RUGAMINTE LA DUMN PT NR DE TELEF AL D -NEI DR LUMINITA TEODORESCU..CU MULT RESPECT SI RECUNOSTINTA M L
0
11-10-2010, ora 11:09
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Va rog sa-mi scrieti pe e-mail, din simplul motiv ca nu pot face cunoscut pe site nr de telefon al colegei.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
11-10-2010, ora 11:35
Vera_2024
Nu este medic/terapeut
Vera_2024
Buna ziua. Dl. doctor sunt intr-o situatie destul de delicata si nu stiu ce ar trebui sa fac. Am fost operata de pentru o fractura de menisc corp intern si extern in urma cu 3 luni la spitalul de la Eforie. Operaţia se pare ca a decurs bine, recuperarea a durat putin mai mult, am facut proceduri si in bazin pe lângă exercitiile fizice si m-am simţit mai bine, insa in urma cu o luna am inceput sa simt intepaturi in picior si durere in zona laterala a genunchiului (nu pot sta mai mult de 10 min in picioare deoarece ma doare si la urcatul scarilor la fel), de la genunchi in jos pana in călcâi, am fost la neurolog pentru ca mi s-a spus ca posibil sa fie de la coloana, am facut si un tratament cu complex de B-rui si un antiinflamator si au disparut, ca sa fie sigur medicul neurolog mi-a recomandat sa fac un RMN la coloana, pe care l-am facut si se vede ca e totul in ordine din punct de vedere neurologic, insa ramane o problema, durerea la picior iar in situatia asta doctorul mi-a explicat ca e doar pe parte ortopedica problema si ca ar trebui sa consult si un alt ortoped in afara de cel care m-a operat. Menţionez ca medicul ortoped care m-am operat mi-a pus diagnosticul doar in urma unei consultaţii, fara nici o imagistica pentru ca, simptomele erau evidente de fractura de menisc. Cand m-am prezentat pentru control dumnealui mi-a recomandat din nou acele infiltraţii cu acid hialuronic, pe care mi le-a recomandat si la ieşirea din spital, insa nu mi-a spus nimic clar, se pare ca doar din puntul lui de vedere doar acele infiltraţii ii lipsesc genunchiului meu pentru a-si recăpăta mobilitatea, ceea ce sincer ma îndoiesc. Nu cunosc nici un medic ortoped de încredere in Constanta sau in tara, la care sa pot apela in aceasta situatie. Va rog frumos daca va permite timpul si puteti sa-mi recomandati pe cineva sau ce as putea sa fac, as aprecia.
0
11-10-2010, ora 11:42
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Va voi raspunde punctual:
- diagnosticul de ruptura de menisc este unul 100% clinic (consultatie directa) si poate fi uneori confirmat pe RMN, care nu are insa o valoare diagnostica importanta;
- infiltratiile mentionate au doar un efect pur paleativ, simptomatic si nu vindeca leziunile cartilaginoase. De asemenea au multe efecte adverse, ceea ce la fac controversate.
- fireste ca puteti apela la un alt ortoped, eventual in Bucuresti, insa la un ortoped care sa puna baza pe examenul clinic si nu exclusiv pe RMN.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
18-10-2010, ora 20:23
Cristina Siret
Nu este medic/terapeut
Cristina Siret
Buna seara.Dl doctor am o durere in piept de aproximativ un an care se agraveaza din cauza careia nu pot respira bine si o durere puternica in umarul si cotul stang.Am si tulburari cardiace dar in urma consultului de specialitate mi s-a spus ca inima e sanatoasa.Ma simt si foarte obosita si am greturi si dureri de cap.Nu stiu daca exista o legatura intre toate si la ce medic sa apelez.Mentionez ca am facut mai multe analize si toate mi-au iesit bine.Nu mi s-a pus inca nici un diagnostic dar eu ma simt din ce in ce mai rau.Ce sfat imi dati ? Trebuie sa consult un reumatolog?Va multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns
54 comentarii 12 Înainte ›

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum menținem sănătatea genunchilor?
  • Alergarea ar putea fi benefică pentru genunchi, contrar temerilor generale
  • Leziunile genunchilor nu se vindecă complet
  • Alergarea ameliorează inflamația genunchiului, contrar așteptărilor
  • Scăderea în greutate poate încetini degenerarea articulației genunchiului - confirmat de studiu
  •  
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.