Stafilococ auriu -se impune antibiotic? In attn Dl Dr Flueraru Valeriu

14-07-2021
SophiaM
Nu este medic/terapeut
SophiaM
Buna ziua dl doctor! In urma unui exudat nazal i-a ieșit fetiței de 4 ani că are stafilococul auriu, iar la antibiograma sensibil la gentamicina și levofloxacin, la restul antibioticelor fiind rezistent. Se impune obligatoriu tratament cu antibiotic? In ultimele luni fetița a răcit destul de des și a tot luat antibiotic: Augmentin, Azitrox, Klacid, iar la un moment dat a și dezvoltat candida bucala. In prezent ea nu are simptome, este energica. La un examen ORL i-au găsit vegetații adenoide, dar care nu impun momentan intervenție chirurgicală. Va rog daca mă puteți ajuta cu un răspuns, la noi în oraș se prescrie foarte ușor antibioticul, luna trecuta a luat Azitrox, chiar nu as vrea sa i-l mai dau, doar daca este strict obligatoriu. Mulțumesc din suflet!
4 comentarii
1
14-07-2021, ora 13:48
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1.. daca starea copilului nu impune, nu are semne de raceala cu febra... acel antibiotic acum e inutil. o sasi faca efectul doar dat 10-14 ziel.. la prima raceala cu febra. cand prinde acel microb in faza de dezvoltare. nu in repaos
2. stiti ca starea mucaselor nasale si faringiene depinde 100 la 100 de alimentatie si starea tractului digestiv??? sistemul limfatic din abdomen este acel care aduce pe mucoase acele secretii, inflamatii, mucus..si intretine cresterea micorbilor
2
15-07-2021, ora 00:04
Dr. Elena Latcan
ORL - Otorinolaringologie, BUCURESTI
Dr. Elena Latcan
Buna!
Trebuie repetate secretiiile naxale, ecudatul faringian si chiar si secretiile oculare, otice, pentru a se vedea daca stafilococul inca mai exista oromaxilofacial.
De asemenea trebuie copilul operat de vegetatii adenoide= principalul focar de infectie la copil si care-i provoaca multe complicatii, pana la pierderea auzului, impiedecarea dezvoltarii limbajului, educatia si socializarea.Vegetatiile pot fi operate de la varste foarte foarte mici 'chiar de la varsta de 5 luniva spun eu in calitate de medic ORL, fost pediatru, cu o experienta de 33 de ani in profesie, care mi-am desfasurat activitatea ca medic ORL la Spitalele Emilia Irsa, Gomopiu si Budimex, Judetean Ilfov si Institutul Hociota, situatii in care ADENOIDECTOMIA e ultimul punct in tratamentul copiilor cu repetate otite si infectii orofaringiene(ca la acest copil cu stafiloc auriu) si cu incetknirea dezvoltarii psihomotorii si neuropsihice.Refuzul efectuarii unei asemenea operatii acum, in aceasta perioada piate fi legat de pericolul reprezentat de infectia cu covid, caldurile f.mari sau medicul sa nu vrea sa opereze copii( se poate intampla la medicii care au lucrat numai la adulti)Vegetatiile la copii se opereaza primavara si toamna, cel mai indicat pana la varsta de 3 ani, dupa care apar din cauza respiratiei orale, modificari ale scheletului fetei, implantarea dintilor, cu modificari esetice ale fetei copilullui.
Stafilicocul este intradevar un microb foarte periculos, rezistent la majoritatea tratamentelor efectuate conform Antibiogramei.
IMPORTANT-se verifica si parintii, fratii, bunicii, care locuiesc impreuna cu copilul si tratati.
Sanatate copilului, nu neglijati nimic !
Dr.Elena Latcan nedic primar ORL
Doctor in Medicina.
0
15-07-2021, ora 08:41
SophiaM
Nu este medic/terapeut
SophiaM
Mulțumesc pt răspuns Dna doctor! Fetița răcește destul de des într-adevăr, mai ales daca o duc la grădiniță, însă otita nu a făcut până acum. La ultimul control ORL ne-au spus că timpanul arata foarte bine. La ea de fiecare dată, raceala se manifesta prin febră max 38.5 și tuse destul de agresiva cu secreții, care îi provoacă voma. Luna trecuta pt că tusea fara oprire și terminase tratamentul cu Azitrox, i-au făcut 3 injecții cu Dexametazona. Înainte de asta folosise in nas Avamys. Candida bucala a ieșit pe fondul antibioticelor dese și a corticosteroizilor. Urmează să ne facem o programare la spitalul Marie Curie pt un control, la noi în oraș operația se face clasic, și aș prefera cu endoscop. Fetița este foarte bine dezvoltata, vorbește foarte bine, este foarte inteligenta.
0
15-07-2021, ora 08:54
Dr. Albu Laura
Dermatovenerologie, Cluj-Napoca
Dr. Albu Laura
Pentru stafilococul aureu nazal puteti incerca eradicarea portajului cu unguent Fucidin aplicat de 2 ori/zi lin interiorul narinelor timp de 10 zile.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.