TOC-ul se vindeca?
Tulburarea obsesiv compulsiva se vindeca?
Un doctor psihiatru de copii din trecut mi-a zis ca mereu o sa am obsesii si compulsii.Dar doar o sa se amelioreze nu o sa se vindece.E adevarat?
Un doctor psihiatru de copii din trecut mi-a zis ca mereu o sa am obsesii si compulsii.Dar doar o sa se amelioreze nu o sa se vindece.E adevarat?
1 comentarii
buna ziua
Daca asimilati cuvantul "vindecare" cu absenta totala a oricarui simptom, intr-adevar, in cea mai mare parte afectiunile/tulburarile din sfera psihica NU se "vindeca". Cu toate acestea, cu ajutorul medicatiei psihiatrice si/sau psihoterapiei, majoritatea acestor afectiuni se amelioreaza/diminueaza, pentru ca persoanele invata sa isi recunoasca si gestioneze starile/emotiile/impulsurile/tendintele/gandurile/comportamentele pana la o limita confortabila pentru sine si acceptabila pentru ceilalti.
Cu alte cuvinte, sa fie functional si integrat social.
Mult succes!
Daca asimilati cuvantul "vindecare" cu absenta totala a oricarui simptom, intr-adevar, in cea mai mare parte afectiunile/tulburarile din sfera psihica NU se "vindeca". Cu toate acestea, cu ajutorul medicatiei psihiatrice si/sau psihoterapiei, majoritatea acestor afectiuni se amelioreaza/diminueaza, pentru ca persoanele invata sa isi recunoasca si gestioneze starile/emotiile/impulsurile/tendintele/gandurile/comportamentele pana la o limita confortabila pentru sine si acceptabila pentru ceilalti.
Cu alte cuvinte, sa fie functional si integrat social.
Mult succes!
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 18Tulburari obsesivo-compulsive (OCD). Exista medici in Cluj care trateaza aceasta boala?
- 6tulburare obsesiva si depresie majora
- 5Gand obsesiv ca m-am infectat ci HIV
- 17Este o problema medicala? Este TOC?
- 7vreau parerea unui doctor: ma tem sa nu ma imbolnavesc
- 51Tulburare schizotipala - ce tratament sa fac?
- 22Anxietate, obsessie
- 17Am nevoie de ajutor - de cand lucrez intr-o clinica de stomatologie am devenit paranoica si fricoasa
- 18mintea mea repeta anumite dialoguri, care au avut loc chiar cu o luna in urma
- 15Cum scap de tulburarea obsesiv-compulsiva
- 4tulburare obsesiv compulsiva
- 1Tulburare obsesiv-compulsiva
- 28tulburare obsesiv compulsiva
- 3Verificare fara sens, nevoie obsesiva
- 4Tulburare Obsesiv Compulsiva
- 0Toc
- 0Copil TOC, mutism selectiv
- 14Toc anafranil
- 6Tehnica Neurofeedback pentru vindecarea sau ameliorarea patologiilor neuropsihiatrice?
- 19Pot sa dau la Medicina sau la Asistenta Medicala?
Mai multe informații despre: Tulburarea obsesiv-compulsiva
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: