TOC-ul se vindeca?
Tulburarea obsesiv compulsiva se vindeca?
Un doctor psihiatru de copii din trecut mi-a zis ca mereu o sa am obsesii si compulsii.Dar doar o sa se amelioreze nu o sa se vindece.E adevarat?
Un doctor psihiatru de copii din trecut mi-a zis ca mereu o sa am obsesii si compulsii.Dar doar o sa se amelioreze nu o sa se vindece.E adevarat?
1 comentarii
buna ziua
Daca asimilati cuvantul "vindecare" cu absenta totala a oricarui simptom, intr-adevar, in cea mai mare parte afectiunile/tulburarile din sfera psihica NU se "vindeca". Cu toate acestea, cu ajutorul medicatiei psihiatrice si/sau psihoterapiei, majoritatea acestor afectiuni se amelioreaza/diminueaza, pentru ca persoanele invata sa isi recunoasca si gestioneze starile/emotiile/impulsurile/tendintele/gandurile/comportamentele pana la o limita confortabila pentru sine si acceptabila pentru ceilalti.
Cu alte cuvinte, sa fie functional si integrat social.
Mult succes!
Daca asimilati cuvantul "vindecare" cu absenta totala a oricarui simptom, intr-adevar, in cea mai mare parte afectiunile/tulburarile din sfera psihica NU se "vindeca". Cu toate acestea, cu ajutorul medicatiei psihiatrice si/sau psihoterapiei, majoritatea acestor afectiuni se amelioreaza/diminueaza, pentru ca persoanele invata sa isi recunoasca si gestioneze starile/emotiile/impulsurile/tendintele/gandurile/comportamentele pana la o limita confortabila pentru sine si acceptabila pentru ceilalti.
Cu alte cuvinte, sa fie functional si integrat social.
Mult succes!
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 7schizofrenia si obsesia
- 3tulburarea obsesiva
- 2tulburare obsesiv compulsiva, tulburare anxioasa mixta
- 23TOC si religia
- 5Gand obsesiv ca m-am infectat ci HIV
- 4maladia obsesiv compulsiva
- 32internare bolnav psihic
- 19tulburare obsesiv-compulsiva
- 9Ajutor mi-e teama sa iau tratament
- 8Probleme psihice. A inceput sa fie obsedat de starea lui de sanatate
- 6OCD foarte dureros si deranjant.
- 4Ajutor! Nu mai suport tulburarea obsesiv-compulsiva!!!
- 2Care e cel mai bun antidepresiv pentru TOC?Ce antidepresiv e cel mai eficient?
- 5Tulburarea obsesiv compulsiva se vindeca?Of.
- 2Anxietate, depresie si ticuri obsesive cu debut in copilarie
- 1Tulburarea obsesiv-compulsivă duce la dezorganizarea personalitatii la fel cum este schizofrenia?
- 1Fevarin și Bromazepam plus Rispolept Consta.
- 5Am nevoie de un sfat cred ca sufăr de depresie
- 19Pot sa dau la Medicina sau la Asistenta Medicala?
Mai multe informații despre: Tulburarea obsesiv-compulsiva
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: