TOC-ul se vindeca?
Tulburarea obsesiv compulsiva se vindeca?
Un doctor psihiatru de copii din trecut mi-a zis ca mereu o sa am obsesii si compulsii.Dar doar o sa se amelioreze nu o sa se vindece.E adevarat?
Un doctor psihiatru de copii din trecut mi-a zis ca mereu o sa am obsesii si compulsii.Dar doar o sa se amelioreze nu o sa se vindece.E adevarat?
1 comentarii
buna ziua
Daca asimilati cuvantul "vindecare" cu absenta totala a oricarui simptom, intr-adevar, in cea mai mare parte afectiunile/tulburarile din sfera psihica NU se "vindeca". Cu toate acestea, cu ajutorul medicatiei psihiatrice si/sau psihoterapiei, majoritatea acestor afectiuni se amelioreaza/diminueaza, pentru ca persoanele invata sa isi recunoasca si gestioneze starile/emotiile/impulsurile/tendintele/gandurile/comportamentele pana la o limita confortabila pentru sine si acceptabila pentru ceilalti.
Cu alte cuvinte, sa fie functional si integrat social.
Mult succes!
Daca asimilati cuvantul "vindecare" cu absenta totala a oricarui simptom, intr-adevar, in cea mai mare parte afectiunile/tulburarile din sfera psihica NU se "vindeca". Cu toate acestea, cu ajutorul medicatiei psihiatrice si/sau psihoterapiei, majoritatea acestor afectiuni se amelioreaza/diminueaza, pentru ca persoanele invata sa isi recunoasca si gestioneze starile/emotiile/impulsurile/tendintele/gandurile/comportamentele pana la o limita confortabila pentru sine si acceptabila pentru ceilalti.
Cu alte cuvinte, sa fie functional si integrat social.
Mult succes!
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5obsesie sau dragoste?
- 38De aproximativ 10 ani sufar de tulburari obsesiv-compulsive
- 12tulburarea obsesiv compulsiva se mosteneste?
- 93Tulburare obsesiv-compulsiva - partea a II-a
- 90Tulburare obsesiv-compulsiva - Partea a III-a
- 4prazolex+alcool=?
- 3Cum sa scap de tulburarea obsesiv compulsiva?
- 7590GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- 1Ati luat vreun naturist bun care v-a ajutat in anxietate/depresie/TOC?
- 3Materiale de self help pentru TOC?
- 7Tulburarea obsesiv-compulsivă
- 3Obsesii
- 5Cum scap de obsesii si compulsii?
- 2Aritmomanie?
- 0Fenomen senzorial si tulburare obsesiv compulsiva
- 2Tulburare obsesiv compulsiva!
- 0Toc
- 1Ce soluții și metode de vindecare alternative cunoașteți ptr toc și schizo??
- 5TOC
- 2Merita făcută psihoterapie pentru TOC?
Mai multe informații despre: Tulburarea obsesiv-compulsiva
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: