Toc
Credeți ca oamenii cu tulburare obsesiv compulsiva pot ajunge sa faca rău cuiva, dacă au obsesi legate de agresivitate, sex etc?
2 comentarii
Cred ca aceste probleme trebuie discutate cu un psiholog. Nu pe forum.
gasisem la un moment dat un neurolog pe youtube care spunea ceva de genul: gandurile nu pot controla gandurile, ci actiunile tale sunt cele care modeleaza gandurile (suna putin intortocheat, stiu...). prin urmare, exerseaza activitatile pozitive si comportamentul pozitiv in relatiile cu cei din jurul tau si inconjoara-te de persoane pozitive pe cat posibil. Iar atunci ai rezolvat partial problema pt ca ai antrenat creierul sa faca lucruri pozitive/bune/corecte
cum ai putea exersa ? un exemplu ar fi sa ajuti pe cineva neconditionat atunci cand iti cere ajutorul. in alte cuvinte, fara sa te astepti sa fi rasplatit pt efort.
alt exemplu, empatizeaza cu persoanele apropiate tie (cred ca e un exemplu bun)
cauta contactele sociale, nu fugi de ele pt ca ele elibereaza serotonina de care ai nevoie in ocd
cum ai putea exersa ? un exemplu ar fi sa ajuti pe cineva neconditionat atunci cand iti cere ajutorul. in alte cuvinte, fara sa te astepti sa fi rasplatit pt efort.
alt exemplu, empatizeaza cu persoanele apropiate tie (cred ca e un exemplu bun)
cauta contactele sociale, nu fugi de ele pt ca ele elibereaza serotonina de care ai nevoie in ocd
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4Tulburarea obsesiv compulsiva si ticuri
- 10obsesie psihica ?
- 15Depresie unipolară majoră. Tulburare obsesivo-compulsivă
- 12obsesie...anxietate...frica etc etc
- 22Anxietate, obsessie
- 17Am nevoie de ajutor - de cand lucrez intr-o clinica de stomatologie am devenit paranoica si fricoasa
- 3Ajuta la ceva medicamentele pentru TOC?
- 5Ma voi vindeca de TOC vreodata?Se vindeca TOC?
- 2TOC!Intrebari
- 3Ce ma ajuta pentru ameliorarea/incetarea obsesiilor si compulsiilor?(TOC)
- 1chinuiala cu TOC
- 4Depresie foarte puternica /Anxietate/TOC/
- 2Tulburare Schizotipală!
- 2Anxietate, depresie si ticuri obsesive cu debut in copilarie
- 5Am nevoie de un sfat - Am niște gânduri oribile fără voia mea
- 5OCD
- 12Probleme cu erecția de la Cipralex
- 3Cipralex pentru Toc
- 2Merita făcută psihoterapie pentru TOC?
- 8TOC Serlift
Mai multe informații despre: Tulburarea obsesiv-compulsiva
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: