Tratament naturist pentru depresie

01-09-2016
Valeria12
Nu este medic/terapeut
Valeria12
Buna ziua, imi puteti recomanda, va rog, un tratament naturist pentru depresie?Tin sa precizez ca ma refer la tratament medicamentos.
13 comentarii
0
01-09-2016, ora 18:40
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Buna seara Valeria,
cauzele depresiei sunt diferite, de la persoana la persoana, iar tratamentul naturist (dar si cel alopat), poate sa ajute doar pe moment, fara a lucra in profunzime. A opta catre un tratament naturist in cazul unui episod depresiv sever, poate fi foarte riscant si ineficient pt pacient. Personal, consider ca ambele variante (medicatia alopata si cea naturista, la fel ca cea homeopata), pot fi de folos, dar pot si dauna - totul in functie de caracteristicile bolii, la fiecare individ in parte. Pentru ca depresia nu e doar o stare pe care s-o ametesti cu ceaiuri sau tincturi, nici (doar) cu pastile puternice, ci e chiar o tulburare care trebuie tratata la fel ca oricare alta tulburare. Cu cat prelungiti mai mult momentul unei interventii psihoterapeutice, cu atat va cronicizati starea.
Recomand consult psihiatric, sau o evaluare a unui psiholog clinician (psihologul va va spune daca e cazul sa luati psihiatrice, sau daca naturistele vor fi utile) - uneori, depresia se poate trata doar psihoterapeutic.
Pe scurt, sunt o multime de produse naturiste utile in tratarea depresiei, dar pe termen lung, ele nu sunt de ajuns. Ori noi aici nu va putem recomanda punctual, ceva naturist. Orice alta experienta a cuiva cu naturistele sau alopatele, ramane doar experienta acelei persoane si nimic mai mult. Pt ca suntem diferiti si avem cauze diferite ale aparitiei bolilor, fizice sau psihice.
Sanatate!
0
01-09-2016, ora 19:16
Marcus Aurelius
Nu este medic/terapeut
Marcus Aurelius
Buna,
Si eu cred ca de multe ori depresiile nu au cauze psihiatrice. Uneori poate fi doar o durere sufleteasca. De exemplu eu sint vesnic deprimat din cauza ca exista moarte si nu pot sa accept asa ceva. Pai ce medicament as putea eu sa iau ca sa imi treca depresia asta ? :)) Evident ca doar un antipsihotic ceva care sa ma faca leguma, sa nu mai fiu constient de mine caci numai asa as putea uita de acel gand. Dar atunci eu as fi deja... mort.
In schimb o consiliere psihologica ar putea rezolva situatia elegant. M-ar face sa-mi descopar traumele si sa inteleg de ce este gresita aceasta ideea a mea ce imi cauzeaza depresie.

As vrea sa-l vad si eu pe psihiatrul ala care te trimite la psiholog :))) Nu cred ca exista asa ceva.
0
01-09-2016, ora 20:29
Valeria12
Nu este medic/terapeut
Valeria12
Cu tot respectul, tratament psihiatric voi lua doar atunci cand voi suferi de o boala psihica cu care nu poti trai altfel (schizofrenie etc.) Constientizez ce mi se intampla, cunosc cauza (cauza reala) a depresiei mele, de ce m-as duce la psihiatru ? Cat despre psihoterapie, prefer sa citesc singurica carti, acasa. Ma intereseaza strict o experienta a cuiva cu tratamentul naturist.
Nostrand, nu stiu cat de mare este frica ta de moarte (sper ca nu stai incuiat in casa sa nu te omoare cineva :)), dar poate daca citesti cateva carti de psihologie /dezvoltare personala, te poti ajuta si singur.
0
01-09-2016, ora 21:21
Marcus Aurelius
Nu este medic/terapeut
Marcus Aurelius
Nu, Valeria :)) Nu stau inchis, dar nici nu-mi face placere sa ies printre oameni. Oamenii iti pot face mult mai mult rau decat sa te omoare.
De citit carti de psihologie am mai citit dar acum nu mai am timp, ca citesc carti despre o alta stiinta :)
Imi pare rau ca nu stiu sa-ti spun ceva despre naturiste pt depresie dar daca stie cineva as fi si eu interesat.
Eu pentru insomnie am luat naturiste si n-au avut nici un efect.
0
01-09-2016, ora 21:59
Valeria12
Nu este medic/terapeut
Valeria12
Ia-ti un caine :). Eu am adoptat unul si este 'terapie' pentru mine. Pentru insomnie sunt ceaiuri, am avut acum ceva timp (nu-mi amintesc cum se numea, nu a fost un ceai scump oricum, l-am luat de la kaufland ) dar pe mine m-a ajutat sau este posibil ca doar gandul ca am baut ceaiul respectiv sa-mi induca starea de somnolenta :) nu stiu, cert e ca a functionat pe o perioada lunga de timp.
0
01-09-2016, ora 22:11
Marcus Aurelius
Nu este medic/terapeut
Marcus Aurelius
Am 5 caini ! Te-am batut :))
Da, si pentru mine sint terapie. Faptul ca m-am mutat la tara si stau in mijlocul naturi inconjurat de animalute mi-a imbunatatit foarte mult starea psihica.
Alt lucru bun pentru depresie este sa-ti gasesti o ocupatie care sa-ti faca placere, un hobby ceva.
0
02-09-2016, ora 07:32
Valeria12
Nu este medic/terapeut
Valeria12
Ma bucur, si mie imi plac animalutele mai mult decat unii oameni :).Este greu cu hobby-ul, cand esti trist nu -ti mai place nimic, in plus nu am timp, lucrez si ajung acasa obosita. As fi vrut medicamente pe baza de plante pentru ca nu prea ma mai descurc la servciu in ultima perioada, abia mai plec de acasa, am devenit dezordonata, obosesc repede si parca nu-mi mai pasa de ce fac pe acolo :),
1
07-09-2016, ora 12:20
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Valeria12, incerc sa parafrazez un banc: "daca tratament nu vreti, psihoterapie nu vreti, atunci?!?"
Din cate vedeti si simtiti tratamentele naturiste si-au cam atins limitele, si riscati sa ajungeti in situatii mai complicate incat se adauga unele simptome...
1
08-09-2016, ora 06:51
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Martin von Nostrand

"De exemplu eu sint vesnic deprimat din cauza ca exista moarte si nu pot sa accept asa ceva. Pai ce medicament as putea eu sa iau ca sa imi treca depresia asta ? :)) Evident ca doar un antipsihotic ceva care sa ma faca leguma, sa nu mai fiu constient de mine caci numai asa as putea uita de acel gand. Dar atunci eu as fi deja... mort."

Nu pot sa cred ceea ce citesc si varsta pe care o aveti.
Moartea nu e ceva daunator si rau, e considerata cel mai frumos moment al vietii pentru cineva care a facut fapte bune si a respectat poruncile. Intalnirea cu Dumnezeu, Hristos si cu sfintii.
Va rog sa intrati in orice librarie cu profil ortodox si sa va cumparati o brosura de 3 lei cu Sufletul dupa moarte.
E incredibil ca luati antipsihotic pentru un gand eronat.
Nu e admisibil asa ceva.
1
08-09-2016, ora 07:01
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Trebuie sa acceptam ca exista persoane in lume care nu cred ca depresia e o boala si care nu s-ar trata in ruptul capului cu antidepresive sau nu ar merge la psiholog.

@ Valeria12

Fiecare om reactioneaza diferit la fiecare medicament sau pastila din plante.
Trebuie sa incerci daca asta ai decis.

Ai aici o lista sa zicem completa a naturistelor care exista in Romania pe acest domeniu.

http://www.romedic.ro/forum/medicamente-naturiste-pentru-anxietate-96143

O parte din ele merg si pe depresie.

Ori iei prospectele la rand pe net si citesti pe net care merg pe depresie.
Ori intri in orice plafar si ceri ceva de depresie. Ai de unde alege dupa cate vezi.

Numai ca majoritatea celor ce le-au testat spun ca sunt cam apa de ploaie.
Eu nu ma bag in alegerile voastre. Vedeti daca functionati cu ele.

Cu specificatia doctorilor ca medicamentele alopate nu se combina cu naturiste.

Recomandarile mele sunt: credinta, psihiatru, psiholog, inconjurararea cu persoane care produc energie pozitiva. Inclusiv terapia cu animale daca se poate. Iubirea lor face minuni. Am vazut acest lucruri la tineri care au scris de-a lungul anilor pe Romedic.
0
13-09-2016, ora 23:29
Valeria12
Nu este medic/terapeut
Valeria12
Domnule Dr. Pescaru Valentin, nu m-ati inteles, am o problema reala, nu sunt o persoana deprimata de fel. Nu as lua antidepresive pentru orice tristete, normala pana la urma, suntem oameni, avem probleme, e normal sa fim afectati uneori. Mi-am vazut prieteni devenind legume din cauza antidepresivelor, n-au mai fost niciodata la fel. Nu mai vorbesc despre diagnosticele gresite.
Cred mai mult in psihoterapie dar am spus ca pot s-o fac si eu acasa, singura, citesc carti de psihologie/dezvoltare personala din placere. Am cerut un tratament naturist pentru ca starea mea nu este atat de grava, nici nu cred ca se va agrava pentru ca nu sunt o fire pesimista, am doar o problema in familie si am sperat ca un tratament naturist mi-ar ameliora starea. Intre timp m-am hotarat sa-mi tratez anemia prin carenta de fier, o aveam de ceva timp si starea mea s-a mai imbunatatit putin dupa aprox. doua saptamani de tratament, probabil in afara problemei pe care o am in familie, starea de oboseala se datora si anemiei.
Carla, multumesc pentru lista !O sa citesc prospectele. Nu stiam ca Omega 3, Omega 6 sunt ajutatoare, ce-i drept alimentatia mea este teribila. Multumesc de asemenea si pentru celelalte recomandari, sa fii inconjurat de persoane care produc energie pozitiva este cam greu in zilele noastre :), si la serviciu si acasa sunt inconjurata de oameni nervosi/agitati, cat despre animalute, asa este, iubirea lor chiar face minuni.
0
05-10-2016, ora 15:01
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Ce bine ar fi Valeria daca simptomele depresiei s-ar ameliora dupa ce o persoana citeste literatura de dezvoltare personala. E adevarat ca ‘biblioterapia’ te ajuta dar uneori te poate duce si spre zone ce nu-ti sunt prea utile. Fiecare dintre noi filtram cu precadere informatiile pe care dorim sa le auzim, sa le vedem etc. Si in cazul evaluarilor psihologice situatia e asemanatoare…chiar si cei mai buni psihoterapeuti au nevoie de o privire obiectiva externa daca intampina un obstacol de natura psihica.

Ca atare te incurajez si eu sa incerci psihoterapia dar si sa asculti de sugestia de a incepe un tratament medicamentos daca esti eventual indrumata catre un medic psihiatru ce recomanda asta. In cazul in care chiar e nevoie, mai bine apelezi la psihoterapie + o terapie medicamentoasa mai scurta dar mai eficace (cu o substanta care nu te face ‘leguma’), decat sa 'salti din naturiste in naturiste' pana cand ajungi sa ai nevoie de o terapie mai ‘agresiva’.

Dr Rares Ignat - psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
0
10-10-2016, ora 21:09
Psiholog Andreea Chifu
Psihologie, Bucuresti, lg.pta.Constitutiei
Psiholog Andreea Chifu
Iata ce as recomanda eu, cu mentiunea ca nu sunt medic nutritionist, sunt psiholog de meserie si, ca atare, sfatul meu e bazat doar pe documentare, lectura stiintifica si ce am observat eu ca le-a fost de ajutor clientilor ca ADJUVANT (NU tratament) in psihoterapie. In primul rand, neaparat, daca simptomele depresive persista de peste 2 saptamani, ar trebui sa consulti un specialist (fie ca optezi sa apelezi la un psihiatru si sa cauti ajutor prin urmarea unui tratament medicamentuos sau apelezi la un psiholog pentru rezolvare fara medicamente, prin exersarea schimbarilor de viata si a unei bune igiene mintale).

Un singur lucru as vrea insistent sa-l subliniez: tratamente naturiste pentru depresie sau orice boala mintala NU exista, nici macar care sa amelioreze. Chiar si daca vezi marci care sustin contrariul, Valeria, sa nu ai incredere. Ar fi foarte util daca am putea sa ne dam seama ca suplimentele naturiste nu sunt reglementate legal si ca atare, producatorii pot sustine orice despre produsul lor, fara nici o baza in realitate si, mai important, produsul nefiind reglementat corespunzator, majoritatea timpului nu contine substanta activa cu care se lauda. In acest sens, te asigur ca s-au facut studii care au confirmat asta si te poti documenta singura pe net.

Totusi, am observat ca discutia s-a indreptat pe o cale interesanta: Aceea de a folosi alimentatia pentru a ne imbunatatii dispozitia. In timp ce aceasta nu ne va vindeca de depresie, incat aceasta implica mai multe laturi ale functionarii afectate si nu doar aspectul biologic, sunt de acord ca alimentatia este printre lucrurile care ne ajuta sa ne ferim de boala si o pot ameliora putin. Nu confundati asta cu a spune ca "daca mananc bine, nu ma voi imbolnavi niciodata de nimic sau am sa ma vindec", fie psihic, fie fizic. Aceasta deoarece boala implica in general mai multe cauze si factori predispozanti pe plan genetic, biochimic, alimentar, in planul gandirii si comportamentului, s.a.m.d. (Acelasi lucru se aplica si pentru "autoterapia" folosind carti. Nu este suficienta si ofera doar ameliorare, deoarece nu trateaza toti factorii ce cauzeaza boala...Este cel mai usor si eficient pentru resursele tale personale si financiare sa apelezi la cineva, chiar si numai pentru 2-3 sedinte ca sa iti poata face o analiza de specialitate si sa te ajute sa faci un plan REAL de combatere, chiar daca apoi alegi sa raresti sau incetezi intalnirile si sa urmezi singura planul de terapie. Dar ai nevoie de ajutor specializat pentru a porni corect la drum)

Revenind la ideea imbunatatirii dispozitiei prin alimentatie insa. Mi s-a parut super cat de bine informata e toata lumea cu privire la rolul complexului Omega 3-6 in alimentatie, cat si beneficiile imense ale animalelor. Exact cum am explicat mai sus, acestea pot ameliora, chiar daca nu trateaza problema. Dar si o ameliorare e mai buna decat nimic. Pe langa alimente bogate in complexul Omega 3-6, poti include si alimente bogate in magneziu, calciu si complexul de vitamine B in dieta ta cu acelasi scop. Cele mai bune surse care ti le recomand pentru acizi Omega sunt semintele de canepa (cu sau fara coaja), floarea soarelui sau in. Pe locul intai sunt semintele de canepa aici insa si au si multe alte beneficii pe care le poti descoperi singura.

Majoritatea vitaminelor din complexul B (in afara de B12), relevant in buna reglare a dispozitiei, cat si a energiei de care dispune corpul, sunt eliminate cu urina, insemnand ca trebuie ingerate repetat de-a lungul zilei. De obicei pestele precum sardina, tonul si heringul sau ficatul de animal sunt excelente surse si o portie medie este suficienta. Exista variante si pentru lacto-vegetarieni precum consumarea de 2 ori pe zi a unei maini de arahide, migdale. Imbinarea alimentelor de mai sus iti vor oferi si o sursa diversificata de proteine, care, de asemenea, au un efect usor stabilizant asupra dispozitiei.

Alimentatia, exercitiul fizic, animalele si incercarea de a te distrage de la gandurile care nu-ti sunt de ajutor si a te concentra pe cum ii poti ajuta pe cei din jur in schimb si sa te simti cat mai activa si utila te vor ajuta sa suferi mai putin. Problema va continua in absenta asistentei psihologice profesionale, insa sper din tot sufletul sa iti fie de ajutor oricat de putin si sa transmiti aceste informatii mai departe si altora care ar putea avea nevoie de ele.

Imi cer scuze ca m-am lansat intr-un post asa lung, insa am vrut sa-ti ofer cat mai multe informatii, pentru a putea face singura o decizie educata cum sa procedezi in continuare si sa nu arunci banii pe ce ti se vinde in farmacii ca "tratament naturist".
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum acționează antidepresivele?
  • Antidepresivele pot fi luate în sarcină?
  • Antidepresivele ar putea agrava tinitusul (țiuitul în urechi)
  • Efectele pe termen lung ale antidepresivelor
  • Efectele consumului cronic de antidepresive
  • Un cunoscut medicament antidepresiv poate provoca rearanjarea structurală a creierului
  • Noi informații cu privire la efectele antidepresivelor
  •