va rog, am nevoie de niste sfaturi, sufar de fobii

06-12-2007
mihayella
Nu este medic/terapeut
mihayella
Am avut un atac de panica acum 2 luni, si de atunci nu mai este viata mea asa roz cum o vedeam, sunt tot timpul trista, si ma gandesc la orice lucru rau, pe care apoi mi le asociez...Mi-e f frica, am planuri de viitor care treptat mi se pare ca se naruie din cauza acestei frici.Am doar 20 ani, si mi se pare ca sunt tanara ca sa mi se intample ceva rau, pt ca la asta ma gand tot timpul.Vr sa fiu iar normala, ce sa fac??Am incerc sa ma controlez, dar nu merge tot timpul.Uneori nu-mi ies din minte toate gandurile alea rele, teama ca as put sa o iau razna...mi-e f greu, si vr sa scap de aceasta stare, simt ca ma distrug atat fizic cat si psihic...Orice sfat e binevenit.Credeti-ma ca am lacrimi pe obraz in timp ce scriu, vr sa fiu cum eram inainte, vesela si sa nu ma mai gandesc la nimic rau.Mi-am distrus viata familiala si cea sociala...e asa greu pt mine...nu mi-am imag vreod ca o sa mi se intample asta...
9 comentarii
0
06-12-2007, ora 00:00
scorpions
Nu este medic/terapeut
scorpions
incearca sa te gandesti la lucruri frumoase, uita de gandurile rele, fi alaturi de oameni optimisti.si mergi la un pshiholog cred ca te-ar putea ajuta...
0
06-12-2007, ora 00:00
universum
Nu este medic/terapeut
universum
Eimina stresul din viata, i-at un concediu de cateva zile, incearca cu ceaiuri tei, sunatoare renunta la cafea si foarte mult obtimism nu ai nici o boala totul este in mintea ta, daca nu reusesti singura dute la psiholog si eu am atacuri de panica dar le duc pe picioare
0
17-01-2008, ora 00:00
iolanda43
Nu este medic/terapeut
iolanda43
mergi la un psihiatru bun, tratam. e de lunga durata, cel putin un an. Incearca si nu vei mai avea astfel de ginduri, si nu atit de intense. Si eu sufar de atacuri de panica si fac tratam de un an si jumate si ma simt mai bine, insa trebuie sa vorbim cu noi insine, sa ne spunem: nu sint bolnava, nu am nimic, sint frumosa, desteapta si gindeste-te ca altii o duc mai rau ca noi. Incearca sa nu fii singura, sa ai mereu activitate, si un prieten de suflet. E o boala pe care o putem invinge treptat.Incearca pt inceput cu distonocalm, care e foart usor sau calmogen, , stiu asta de la medic. Fii optimista si mergi la un bun psihiatru, e mai bine sa tii boala din scurt. Te pup si iti sint alaturi.
0
18-01-2008, ora 00:00
mihayella
Nu este medic/terapeut
mihayella
cine e din ploiesti, daca stie vreun doctor psihiatru bun, pentru atacurile de panica pe care le am, v-as fi foarte recunoscatore.
0
21-01-2008, ora 00:00
Dr. Andrei Dumitrescu
Psihologie, Bucuresti
Dr. Andrei Dumitrescu
Buna,

pentru ce ai tu, ar fi bine sa iti programezi (macar) o prima sedinta la un psihoterapeut bun de la tine din oras.
In lipsa unui psihoterapeut (bun), iti ramane doar vizita la un psihiatru.
Diferenta intre cei doi, e ca la primul poti obtine raspunsuri si strategii de dizolvat starile astea de anxietate despre care povestesti - lucru care iti va fi util si pe viitor daca vei mai trece prin situatii asemanatoare.
La psihiatru, vei obtine o reteta, cu (cel putin) un medicament anxiolitic - care de obicei calmeaza pacientul (uneori exista persoane care nu raspund la o astfel de medicatie, si atunci schema se complica, cuprinzand si alte medicamente ) - daca si tu raspunzi bine la schema prescrisa, in timp anxietatea se poate diminua.

Din pacate nu cunosc un psihoterapeut in Ploiesti, insa cu prima ocazie cand aflu un nume (bun) si un numar de telefon, ti le comunic...

Toate cele bune,
Andrei
0
27-03-2008, ora 00:00
iuliana312002
Nu este medic/terapeut
iuliana312002
Spui ca aceasta frica difuza a aparut in urma cu 2 ani. pot sa-ti spun ca problemele tale ar fi cauzate de o anxietate generalizata care a aparut intr-un moment foarte stresant din viata ta. in primul rand ar trebui sa te gandesti, in momentul in care ai avut atacul de panica, ce eveniment neplacut a intervenit de ti-a perturbat atat de mult existenta.trebuie discutat mai mult, am foarte multe intrebari sa-ti spun pentru ca nu stiu nimic despre tine. Recomandarea mea este sa nu mergi la psihiatru decat daca are vreo formare in psihoterapie deoarece el nu o sa-ti rezolve simptomele conflictuale, ci eventual o sa-ti dea o medicatie care sa-ti reduca din anxietate si poti deveni dependenta de aceasta la un moment dat. Incearca sa inveti o tehnica de relaxare cu ajutorul unui psiholog, pe care apoi sa o practici in particular.
0
07-01-2009, ora 23:08
Nadya
Nu este medic/terapeut
Nadya
stii eu tot am doar 22 de ani, dar din pacate deacum de 3 ani ma chinui si eu cu viata si cu o depresie grea care nu ma lasa in pace, si parca am de tote, toti sunt sanatosi din jurul meu si am de toare, dar principalu nu am liniste in suflet si dorinta de viata, asa ca iti dau un sfat schimbati viata radical, schimba urgent modul de viata, absolut totul cum fac si eu si oarca imi reuseste sa am dispozitie de viata, sa nuti fie teama de schimbari ca tot ce se face se face spre bine ok.
fao cit mai repede si ai sa vezi cit de bine o sa fie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nu esti una singura suntem multi cu asa probleme scumpo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
0
02-06-2010, ora 16:07
mircea14
Nu este medic/terapeut
mircea14
Bună. Am suferit de o fobie de inaltime 2 sau 3 ani. Apoi am apelat la cineva din Cluj, la un profesor, si dupa 2 saptamani puteam sa urc pe bloc fara sa mi se blocheze genunchii si respiratia. A mai durat o luna si am scapta coplet. Exista solutii si trebuie cautate.
0
12-12-2013, ora 10:14
Psiholog Pătraşcu Roxana
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pătraşcu Roxana
Sigur ca exista solutii si cu cat apelam mai repede la psihoterapie si medicatie in functie de caz, cu atat mai usor ne tratam tulburarile anxioase (fobiile, timiditatea, panica, tulburarea de stres posttraumatic, nevroza obsesiv compulsiva, anxietatea generalizata etc).
Sedintele de psihoterapie se pot tine la cabinet si/ sau in mediul online - printr-o platforma spacial conceputa pentru tratarea acestor tulburari.

--------------*

O zi frumoasa!
Cabinetul Psihoutil

(*modificat de admin)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tratamentul fobiilor cu o metodă bazată pe inteligența artificială
  • Cum recunoști atacul de panică?
  • Frica de păianjeni, diminuată cu ajutorul realității augmentate
  • Cauzele atacurilor de panică și cum ne putem calma
  • Terapia prin expunere adresate unei fobii poate avea efect și asupra unei fobii din altă sferă
  •