vaccinul impotriva HPV (cauza aparitiei cancerului de col)

07-05-2007
naiada
Nu este medic/terapeut
naiada
Am citit despre lansarea in Romania a vaccinului impotriva Papiloma Virusului Uman. Stiu ca foarte multe persoane se confrunta cu aceasta problema. Persoana odata infectata, chiar daca face tratament, nu scapa de aceasta afectiune virala. Pe cale sexuala se pot transmite acele condiloame genitale extrem de periculoase care, netratate, in timp duc la aparitia cancerului de col. Intrebarea mea este pana la ce varsta este recomandat a se face acest vaccin. Mentionez ca am 37 de ani si nu am acest virus.
3 comentarii
0
07-05-2007, ora 00:00
Larissalite
Nu este medic/terapeut
Larissalite
Vaccinul este recomandat pana la varsta de 26 de ani. Publicul-tinta al vaccinului sunt fetitele de 6-12-maxim 17 ani, in principiu inaintea inceperii vietii sexuale. HPV este un virus foarte rezistent si spre deosebire de altele se poate lua chiar de la WC. Rata de infectare cu virusul este foarte mare (50-60%), dar trebuie specificat ca exista aproximativ 100 de tulpini diferite. Vaccinul este indreptat impotriva a 4 dintre aceste tulpini (deci este un vaccin tetravalent):
-11 si 13 cele mai raspandite tulpini care duc la aparitia verucilor, adica a negilor
-16 si 18 tulpini care impreuna sunt responsabile pentru 90% din cazurile de cancer de col uterin.

Ca sa stabiliti daca sunteti sau nu infectata cu virusul trebuie efectuate teste serologice foarte complicate si chiar daca nu sunteti infectata cu tulpinile 16 si 18, exista sanse sa fiti infectata cu alte tulpini mai mult sau mai putin agresive.

CONCLUZIA este ca in cazul dumneavoastra un vaccin nu ar fi justificat. Ceea ce este foarte important este efectuarea unui test Papanicolau in fiecare an. Acest test detecteaza celulele infectate cu HPV si care sunt pe cale de a deveni cancerigene. Prin descoperirea _la timp_ a acestor celule poate fi evitata dezvoltarea cancerului prin niste metode operative simple si nedureroase, rezultatele fiind foarte bune. Important de retinut este si ca tulpinile de virus care duc la aparitia condiloamelor si cele care duc la aparitia cancerului de col uterin sunt diferite si ca nu toate tulpinile existente sunt incluse in vaccin.
0
08-05-2007, ora 00:00
naiada
Nu este medic/terapeut
naiada
D-nei sau d-rei? Larissalite.Sa inteleg ca acest vaccin e "mult zgomot pentru nimic"? In ianuarie am facut un test Papanicolau si a fost ok. Consider ca tine de respectul fata de tine insuti sa mergi la medic, asa ca merg de 2 ori pe an si la ginecolog. Cred ca acest lucru ar trebui sa devina obisnuinta pentru toate femeile care si-au inceput viata sexuala. Din pacate la noi nu exista o educatie in acest sens, constat ca femeile cer sfaturi, remedii si tratamente "dupa ureche" si ajung la medic atunci cand este prea tarziu. De fapt, romanul este specialist in a pune diagnostice si in a se trata singur, consumand antibiotice pentru orice fleac. Este trist ca in Romania nu exista o relatie pacient-medic, am citit pe acest forum rugamintea unei doamne care cerea ajutor(un tratament, orice, doar sa nu ajunga la medic?!) Nu stiu daca dumneavoastra aveti competente in domeniul medical, oricum va multumesc pentru raspuns si ma bucur ca, totusi, mai exista persoane "normale" si mai ales constiente de faptul ca binele personal incepe prin a te respecta si ajuta pe tine insuti. Cu stima, Naiada
0
08-05-2007, ora 00:00
Larissalite
Nu este medic/terapeut
Larissalite
Buna seara!
Pe mine ma bucura sa intalesc asa mentalitate de partea cealalta, a pacientilor. Sistemul medical din Romania favozizeaza nemersul la medic pentru ca farmaciile elibereaza orice inclusiv antibiotice si anticonceptionale (!)-acum cativa ani unele eliberau si morfina fara reteta- si pentru ca medicii mai cer si 'comisioane' (de inteles daca ne gandim ca un rezident castiga 100 de euro pe luna).
Vaccinul in discutie este speranta lumii moderne de a eradica ingrozitorul cancer de col uterin (daca ar sti toata lumea cum arata stadiul terminal al acestei boli, toate femeile s-ar duce de 2 ori pe an la medic); DAR trebuie vaccinate TOATE fetitele incepand cu varsta de 6 ani si se pune in discutie si vaccinarea baietilor, care pot transmite virusul. Marea problema este costul vaccinului. Nu stiu cat costa in Romania, aici (Germania) costa 450 de euro (150 de euro fiecare doza, 3 doze) iar casa il plateste numai pentru persoanele de sex feminin de pana la 17 ani, cu toate ca vaccinul este aprobat pana la 27. Pentru lumea a3a este nevoie de un vaccin care sa coste cel mult un euro (asa cum este/a fost antipolio). Oricum controlul periodic este cea mai sigura cale indiferent de boala.
Toate cele bune,
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.