Vreau să slăbesc!

15-06-2020
V
Nu este medic/terapeut
V
Bună!

De ani întregi mă străduiesc să slăbesc, dar pentru că am foarte multe pofte... nu am reușit, ba chiar m-am îngrășat și mai tare! Sunt foarte dezamăgită și nemulțumită! Marea mea problemă e amânarea și simt că am nevoie de susținere. Poate greșesc, poate că n-ar trebui să mă bazez pe asta. Corect ar fi să o fac pe cont propriu, fără ca să aștept încurajarea din altă parte... totuși, chiar dacă nu voi primi niciun răspuns la postarea aceasta, mă simt mulțumită. O văd ca pe un jurnal alimentar. Ce mai vreau să punctez sunt următoarele: nu sunt nutriționist, nu sunt medic, nu recomand acest regim. Ideea de bază e că aș vrea să mă obișnuiesc să mănânc de 3 ori pe zi. Este un regim hipocaloric și cu siguranță nu e chiar cel mai sănătos. Dacă mai sunt pe aici oameni care își doresc să slăbească, rog să fiți conștienți și să nu-mi urmați exemplul (în ceea ce privește conținutul celor 3 mese pe care mi le propun). Ce îmi permit să recomand sunt doar patru lucruri: servirea a 3 mese pe zi, maxim 5 (3 mese pe zi + 2 gustări) la ore fixe (atât cât se poate), consumul de apă și nu altfel de lichide (poate din când în când: limonadă fără zahăr, ceai neîndulcit sau apă minerală), sportul și mersul la un nutriționist pentru a vă informa în legătură cu ceea ce ar trebui să conțină acele mese (adică micul dejun, prânzul, cina și gustările). Eu neavând probleme de sănătate, îmi permit să țin această dietă și îmi asum.

Aș vrea să postez în fiecare dimineață:

1) nr. de kilograme;
2) ceea ce am mâncat în ziua precedentă;
3) ce exerciții am făcut (sport);
4) cum m-am simțit.
4 comentarii
0
16-06-2020, ora 06:22
V
Nu este medic/terapeut
V
1) 62, 9 kg

2) MIC DEJUN = un pumn de nuci, PRÂNZ = un bol mare cu ciorbă de legume, CINĂ = un pahar cu iaurt și cereale integrale, APĂ = 1 sticlă de apă plată (2 l)

3) 13 minute am dansat (mi-am pus muzică), am făcut abdomene și genuflexiuni. Sunt foarte încălzită și mă doare capul. Eu sunt sedentară, nu fac mișcare deloc și pentru mine 13 minute e destul de mult, cu timpul voi crește. N-am numărat genuflexiunile și nici abdomenele, fac câte pot.

4) Foarte nașpa, toată ziua am avut pofte și era cât pe ce să cedez, sper ca la un moment dat să mă mai obișnuiesc.
0
17-06-2020, ora 00:35
V
Nu este medic/terapeut
V
Schimbare de plan: nu cred că e ok să mă cântăresc zilnic, dar revin din când în când cu rezultate, dacă interesează pe cineva.

Ca să vedeți cât de nestatornică sunt. Totuși... azi am reușit să mănânc de 3 ori, dar mi-a fost puțin greu, am făcut și ceva mișcare. Sunt mulțumită!
0
18-06-2020, ora 13:34
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Sa stiti ca dieteticienii recomanda 3 mese principale si doua gustari. Sa nu va infometati cu regimul asta... S-ar putea sa cedati si apoi sa va ingrasati si mai mult. Mai bine mergeti la un dietetician.
0
19-06-2020, ora 00:42
V
Nu este medic/terapeut
V
Am vorbit cu un nutriționist. Pe lângă asta am căutat pe întreg internetul ca să mă informez și e mai sănătos să ai 3 mese pe zi în loc de 5. Acest nutriționist are și doctoratul, ba chiar susține postul intermitent și mănâncă de 2 ori pe zi. Dar asta nu-i pentru oricine, în sensul că trebuie să știi bine și CE să mănânci și CÂT anume. Altfel, pentru un om obișnuit consider că a avea 3 mese e cea mai bună variantă. Evident că nici să mănânci de 5 ori (3 mese + 2 gustări) nu-i rău, avantajul fiind că e mult mai ușor de ținut și îți mai potolesc poftele, foamea.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.