Grăsimile omega-3 nu au niciun efect asupra riscului de diabet de tip 2
Autor: Vasiliu Alina

Cercetătorii de la University of East Anglia au analizat rezultatele de la 83 de studii randomizate care au implicat 121.070 de persoane cu și fără diabet.
Studiile au evaluat efectele creșterii aportului de omega-3 cu lanț lung, acid alfa-linolenic, omega-6 și a acizilor grași polinesaturați asupra riscului de diabet și a modului în care organismul prelucrează zaharurile.
Cercetătorii au descoperit că un aport crescut de grăsimi omega-3 cu lanț lung (din uleiurile de pește) a avut un efect redus sau inexistent asupra probabilității diagnosticului de diabet sau asupra metabolismului glucozei.
S-a sugerat că doze mari de grăsimi omega-3 cu lanț lung (mai mult de 4,4 g pe zi) pot avea efecte negative asupra riscului de diabet și asupra metabolismului glucozei, dar studiul de față arată că nu există dovezi convingătoare care să sugereze că grăsimile polinesaturate modifică metabolismul glicemiei sau riscul de diabet. De asemenea, suplimentele nu trebuie încurajate pentru prevenirea sau tratamentul diabetului.
Multe țări recomandă o dietă bogată în grăsimi polinesaturate pentru o serie de afecțiuni, inclusiv diabetul zaharat.
Sursa: Science Daily
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Un plasture poate fi folosit pentru gestionarea tratamentului la pacienții cu diabet
- Dapagliflozin asociat restricției calorice îmbunătățește ratele de remisie a diabetului de tip 2
- Cercetătorii caută un biomarker eficient pentru prevenirea evenimentelor cardiovasculare la diabetici
- Măsurarea grăsimii din jurul inimii poate prezice riscul de diabet
- Ce efecte are Omega 3 pentru creier/psihic?
- Suplimente alimentare din farmacii
- Ulei de peste?
- Omega 3.V-a ajutat?Ce doza?
- Omega 3 si alaptarea
- Omega 3(uleiul de peste)
- Omega 3 chiar ajuta la creier?
- Omega 3 chiar ajuta la creier?