Nouă decese legate de o formă de cancer asociată cu implanturile mamare

©

Autor:

Nouă decese legate de o formă de cancer asociată cu implanturile mamare
Oficialii din Statele Unite au declarat că suspectează o formă rară de cancer legată de implanturile mamare ca fiind cauza a nouă decese, peste 350 de cazuri de boală fiind raportate la nivel național.

Prima asociere între implanturile mamare și limfom anaplastic cu celule mari (sau limfom malign cu celule mari anaplastice) - ALCL - a fost găsită în anul 2011, însă la acea vreme foarte puține cazuri fuseseră raportate. Acum, FDA (administrația americană pentru reglementarea alimentelor și medicamentelor din SUA) spune că a primit 359 de raporturi privind cazuri de ALCL legate de implanturile mamare, inclusiv nouă decese.

„Datele noastre sugerează că femeile cu implant mamar au un risc foarte ușor mai mare de ALCL, față de femeile care nu au implant”, se spune în comunicatul FDA. Această declarație este în acord cu Organizația Mondială a Sănătății, care a afirmat că „ALCL asociat cu implanturile mamare este o formă rară de limfom cu celule T ce se poate dezvolta după intervenția de implant mamar”.

Cele mai multe cazuri au apărut la implanturile cu suprafață texturată. De asemenea, afecțiunea a fost identificată mai frecvent la femeile care au suferit o reintervenție din cauza seromului persistent cu debut tardiv - o acumulare de fluid sub piele.

Tipul de material cu care este umplut implantul mamar pare a avea o importanță mai mică, 186 de cazuri apărând la implanturile cu gel siliconic și 126 de cazuri la implanturile cu soluție salină. Cele mai multe cazuri au fost tratate prin îndepărtarea implanturilor, însă unele femei au necesitat chimioterapie si radiații.

În luna decembrie, Administrația pentru bunuri terapeutice din Australia a confirmat 46 de cazuri de ALCL asociat implanturilor mamare în toată țara, inclusiv trei decese.

Institutul național pentru cancer din Franța a avertizat încă de acum doi ani asupra unei „legături neechivoce” între ALCL și implanturile mamare, menționând 18 cazuri începând cu anul 2011.

Având în vedere numărul mic al cazurilor, nu se recomandă îndepărtarea preventivă a implanturilor.

Sursa: MedicalXpress

Data actualizare: 23-03-2017 | creare: 23-03-2017 | Vizite: 3377
Bibliografie
Nine US deaths linked to breast implant-associated cancer, link: https://medicalxpress.com/news/2017-03-deaths-linked-breast-implant-associated-cancer.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum afectează suprafețele implanturilor mamare din silicon sistemul imunitar?
  • Riscurile implanturilor mamare
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum