O singură perioadă de exerciții aerobice este suficientă pentru a crește arderile de grăsimi și zaharuri

©

Autor:

O singură perioadă de exerciții aerobice este suficientă pentru a crește arderile de grăsimi și zaharuri
Într-un studiu recent care a testat efectele exercițiului asupra metabolismului general, cercetătorii au descoperit că o singură sesiune de exerciții aerobice moderate face diferența în celulele persoanelor de regulă sedentare. Cercetătorii s-au concentrat doar asupra funcției mitocondriilor, deoarece acestea sunt responsabile de procesul biologic al respirației, care transformă combustibili precum zaharurile și grăsimile în energie.
Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Oregon au recrutat participanți care nu urmează o rutină regulată de exerciții fizice și le-au solicitat să meargă cu bicicleta staționară timp de o oră, la o intensitate moderată. După exerciții, mitocondriile participanților la studiu au ars cu 12-13% mai multe grăsimi și cu 14-17% mai multe zaharuri. „Deși efectele nu au fost drastice, ele au fost consistente”, a declarat autorul studiului, Matt Robinson, profesor asistent la Colegiul de Sănătate Publică și Științe Umane din Oregon.

Cercetările anterioare din domeniu au stabilit că exercițiile fizice regulate creează schimbări de durată în metabolismul oamenilor, făcând corpurile lor să ardă mai multă energie, chiar și atunci când nu se antrenează. Studiile anterioare s-au referit la oameni bine pregătiți fizic sau sportivi, însă actualul studiu se concentrează asupra oameni care erau, în general, activi și fără boli, dar care nu aveau regimuri de exerciții structurate. Acești oameni se aflau la capătul inferior al fitnessului, care este asociat cu o abundență mitocondrială scăzută și cu o producție de energie scăzută. Participanții au fost monitorizați în timp ce se antrenau la aproximativ 65% din capacitatea lor maximă de efort.

Robinson a spus că speră că rezultatele studiului vor ajuta la distrugerea barierei mentale a oamenilor care cred că trebuie să fie sportivi de elită pentru ca exercițiile fizice să poată avea un impact asupra sănătății lor. „Dintr-o perspectivă generală asupra sănătății, este foarte încurajator pentru ca oameni să realizeze că pot obține beneficii pentru sănătate chiar și dintr-o singură sesiune de exerciții fizice”.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 29-03-2021 | creare: 29-03-2021 | Vizite: 348
Bibliografie
Cells burn more calories after just one bout of moderate aerobic exercise, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/03/210322085520.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: