Programul de somn al oamenilor este mai scurt între 30 și 50 de ani: persoanele din România dorm în medie cu 20-40 minute mai mult decât media

©

Autor:

Programul de somn al oamenilor este mai scurt între 30 și 50 de ani: persoanele din România dorm în medie cu 20-40 minute mai mult decât media
Un studiu efectuat de cercetătorii britanici arată că oamenii obțin mai puține ore de somn la mijlocul vârstei adulte (între 30 și 50 de ani) decât la vârsta adultă timpurie (înainte de 30 de ani) sau târzie (după 50 de ani). Studiul, care a implicat peste 730. 000 de persoane din peste 60 de țări, a dezvăluit modul în care tiparele de somn se modifică pe parcursul vieții și cum diferă între țări.

Pentru studiu, participanții au primit sarcina de a se juca un joc special conceput pentru cercetarea patologiilor neurologice, care nu doar că permite realizarea unor sarcini care testează capacitatea de navigare, dar totodată solicită informații cu privire la diferite caracteristici utile în cercetare, precum tiparele de somn.

Cercetătorii, conduși de Hugo Spiers, profesor la UCL Psychology și Antoine Coutrot, profesor la Universitatea din Lyon, au descoperit că oamenii dorm în medie 7, 01 ore pe noapte, femeile dormind cu 7, 5 minute mai mult decât bărbați. Cele mai lungi durate medii de somn au fost înregistrate în rândul participanților cei mai tineri, iar primele modificări importante ale duratei de somn apar la 33, respectiv 53 de ani.

Tiparele de somn, inclusiv punctele de timp cheie nou-identificate de 33 de ani, când are loc o scădere a numărului de ore dormite și 53 de ani, când numărul de ore de somn crește la nivelul anteriir, a fost același pentru bărbați și femei, indiferent de țările de proveniență și de nivelul de educație al participanților.

Potrivit autorilor, scăderea numărului de ore între 30 și 50 de ani se datorează cel mai probabil cerințelor de îngrijire a copiilor și a vieții profesionale. Datele indică faptul că persoanele din Europa de Est, inclusiv din România, sunt cele care dorm cel mai mult, cu aproximativ 20-40 de minute de somn în plus pe noapte, comparativ cu media generală.

Data actualizare: 28-12-2022 | creare: 28-12-2022 | Vizite: 293
Bibliografie
People sleep the least from early 30s to early 50s, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/12/221223103424.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Verificarea compulsivă a reţelelor de socializare poate fi asociată cu lipsa somnului
  • Calitatea somnului ar putea fi influențată de genul persoanei
  • Cum îți afectează sănătatea lumina albastră a ecranelor digitale?
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum