Studiu: Adulții în vârstă din țările bogate consumă mai mult alcool
Autor: Teodorescu Mihai

Consumul de alcool în rândul adulților în vârstă este în tendințe mai ridicate în numeroase țări, iar tulburările consumului de alcool în rândul adulților de 65 de ani și peste s-au dublat în ultimul deceniu. Mai mult, există semne că pandemia a determinat creșterea cantității de alcool consumată. Modificările legate de vârstă, precum încetinirea metabolismului și șansele de interacțiune cu medicamentele, fac ca consumul de alcool să fie mai dăunător în rândul persoanelor în vârstă decât în cazul adulților mai tineri.
„Preocuparea publicului privind consumul de alcool se concentrează în mare măsură pe tineri, dar alcoolul reprezintă, de asemenea, o amenințare gravă pentru sănătatea adulților în vârstă. De fapt, majoritatea deceselor legate de alcool apar în rândul persoanelor în vârstă”, spune primul autor, dr. Esteban Calvo, asistent profesor de epidemiologie la Robert N. Butler Columbia Aging Center.
Cercetătorii au analizat datele obținute de la aproximativ o sută de mii de persoane cu vârsta de peste 50 de ani din peste douăzeci și două de țări. Conform datelor obținute, consumul mediu săptămânal de alcool a variat de la 0,59 unități în Mexic la 6, 85 unități în Olanda. În Statele Unite, adulții în vârstă consumau 2,07 unități standard pe săptămână. O unitate standard este echivalentă cu un pahar mic de vodcă sau un pahar de 350 ml cu bere de 5%. Prețul alcoolului a variat de la un minim de 7,92 dolari în Mexic la 38,06 dolari în Irlanda.
Consumul excesiv de alcool a fost mai evident în rândul adulților în vârstă din Republica Cehă, în timp ce cantități reduse de alcool au fost consumate în Israel. Dezvoltarea economică și costul alcoolului nu au influențat nivelul de băut intens, care poate fi determinat de factori precum normele de gen și culturale. „Pe măsură ce țările se dezvoltă economic, iar persoanele în vârstă care locuiesc acolo își pot permite să bea mai mult, aceste țări ar trebui să ia în considerare politicile de reglementare a consumului de alcool.”, adaugă autorul principal Katherine M. Keyes, profesor asociat de epidemiologie la Columbia Mailman School.
sursa: Science Daily
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Incidența infarctului miocardic la vârstnici s-ar putea tripla până în anul 2060
- Efectele negative ale sedentarismului pot fi contracarate prin creșterea nivelului de activitate fizică
- Ce efecte are stresul de sărbători asupra sănătății fizice și mentale?
- Urinarea nocturnă, redusă prin limitarea aportului de sare
- Ingrijorare personala legata de consumul de alcool - varsta 19 ani
- Solutii limitare consum alcool
- Dupa externare inca mai are halucinatii si delireaza
- Exces alcool
- Consum de bere
- Alcool...singe
- Alcool in hepatita c ( viremie nedetectabila )
- Probleme digestive, bea bere si vin ocazional, mult