Studiu dezvăluie niveluri ridicate de rezistență la antibiotice în carnea vândută pentru consum
©
Autor: Airinei Camelia

Studiul, realizat de Dr. Jordan Sealey și Prof. Matthew Avison de la Universitatea din Bristol, a analizat 58 de mostre de carne negătită destinată consumului uman și 15 mostre de carne de pui crudă destinată hrănirii câinilor. Probele au fost testate pentru prezența E. coli rezistente la antibiotice, inclusiv amoxicilină, amoxicilină-clavulanat, cefotaxim, ciprofloxacin, spectinomicină și streptomicină.
Rezultatele au arătat o prevalență ridicată a E. coli rezistent în mostrele de carne de pui pentru consum uman, cu 100% din mostre rezistente la spectinomicină și streptomicină și 47% la fluoroquinolone. În carnea de miel, porc și vită, rata de rezistență la fluoroquinolone a variat între 7% și 13%. Mostrele de hrană crudă pentru câini au arătat niveluri similare de rezistență.
Studiul subliniază riscul ca animalele de companie care consumă carne crudă să răspândească agenți patogeni rezistenți la antibiotice către proprietarii lor, accentuând importanța practicilor adecvate de igienă în manipularea cărnii crude. În concluzie, cercetătorii recomandă gătirea completă a cărnii înainte de consum și utilizarea unor practici riguroase de igienă în pregătirea cărnii pentru a preveni infecțiile oportuniste rezistente, cum ar fi infecțiile tractului urinar. Studiul subliniază, de asemenea, necesitatea practicilor de igienă corespunzătoare după manipularea hranei crude pentru câini, din cauza riscului crescut de excreție a bacteriilor rezistente de către câini.
sursa: EurekAlert
Data actualizare: 29-04-2024 | creare: 29-04-2024 | Vizite: 382
Bibliografie
Study finds resistance to critically important antibiotics in uncooked meat sold for human and animal consumption, link: https://www.eurekalert.org/news-releases/1042742 ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Trecerea la o dietă bazată pe consumul de legume poate înrăutății deficiențele nutritive
- Amestecul rafinat de făină de porumb și tărâțe reduce semnificativ colesterolul LDL
- Semințele de cânepă industrială: potențial nutrițional, funcțional și economic într-o eră a dietelor pe bază de plante
- Adoptarea unei diete sănătoase poate reduce severitatea durerii cronice
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.intră pe forum