Uleiul de rapiță ne-ar putea ajuta să scăpăm de grăsimea abdominală

©

Autor:

Uleiul de rapiță ne-ar putea ajuta să scăpăm de grăsimea abdominală
Porivit cercetătorilor, includerea într-o dietă sănătoasă a uleiului de rapiță ar putea ajuta la reducerea grăsimii abdominale, în doar patru săptămâni.

Grăsimea abdominală sau viscerală este asociată cu un risc crescut de boli cardiovasculare sau sindrom metabolic și diabet, iar grăsimile mononesaturate din uleiul de rapiță au proprietatea de a reduce cantitatea acestui țesut adipos.

Cercetătorii de la Pennsylvania State University au descoperit că persoanele care au urmat timp de patru săptămâni o dietă ce includea uleiul de rapiță au slăbit 0,11 kg în zona abdomenului, iar această grăsime nu s-a redistribuit în alte regiuni ale corpului. Rezultatele studiului au fost prezentate la întâlnirea anuală a Societății pentru Obezitate.

„De regulă, nu este posibilă slăbirea doar într-o regiune a corpului, însă se pare că acizii grași mononesaturați țintesc în mod special grăsimea abdominală”, spune Penny M. Kris-Etherton, profesor de nutriție la Penn State. Uleiul de rapiță ar putea fi folosit la gătit, dar și adăugat la sucuri și salate.

În cadrul studiului au fost examinate efectele a cinci tipuri de ulei, la 101 participanți. Fiecare persoană a inclus în dietă, în mod aleatoriu, unul dintre următoarele tipuri: ulei de rapiță obișnuit, ulei de rapiță bogat în acid oleic, ulei de rapiță bogat în acid oleic cu DHA (un tip de acid gras omega 3), ulei de porumb și șofrănaș, ulei de in și șofrănaș. Cantitatea de ulei administrată zilnic nu a depășit necesarul energetic individual. Spre exemplu, pentru o dietă de 3000 calorii s-au administrat 60 g zilnic, sau 18% din necesarul caloric.

Doar participanții la studiu care au consumat ulei de rapiță obișnuit sau ulei de rapiță bogat în acid oleic au observat o reducere a grăsimii abdominale. Autorii avertizează în privința necesității altor studii, pentru a vedea care sunt efectele pe termen lung ale unei diete bogate în acizi mononesaturați.

Sursa: MedicalXpress

Data actualizare: 03-11-2016 | creare: 03-11-2016 | Vizite: 2581
Bibliografie
Trimming the spare tire: Canola oil may cut belly fat, link: https://medicalxpress.com/news/2016-11-trimming-canola-oil-belly-fat.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Suplimentele cu acizi grași Omega-3 și reducerea riscului cardiovascular
  • Acizii grași omega-3 din plante ar putea să scadă riscul de apariție al afecțiunilor cardiace
  • Rolul acizilor grași omega-3 și omega-6 în timpul sarcinii
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum