Urinarea nocturnă, redusă prin limitarea aportului de sare

©

Autor:

Urinarea nocturnă, redusă prin limitarea aportului de sare
Nicturia sau necesitatea de a urina pe parcursul nopții este frecvent întâlnită după vârsta de 60 de ani. Deși nu pare o problemă gravă, întreruperile dese ale somnului pot duce la iritabilitate, oboseală, stres și o scădere a calității vieții.

O echipă de cercetători japonezi de la Universitatea Nagasaki a realizat un studiu în vederea găsirii unor metode de a reduce nicturia. În acest sens, au studiat aportul de sare la 321 de participanți, care aveau dificultăți legate de somn și un consum ridicat de sare. Aceștia au fost solicitați să reducă aportul de sare, fiind monitorizați în următoarele 12 săptămâni și măsurându-li-se biochimic acest consum.

Din cei 321 de participanți, 223 au putut reduce cantitatea de sare de la 10,7 g pe zi la 8 g pe zi. La aceștia, frecvența urinării noaptea a scăzut de la 2,3 ori/noapte la 1,4 ori/noapte.

Ceilalți 98 de participanți au consumat mai multă sare, crescând cantitatea medie de la 9,6 g/zi la 11 g/zi. La aceștia, frecvența nicturiei a crescut de la 2,3 ori pe noapte la 2,7 ori.

Cercetătorii au observat că limitarea aportului de sare a redus frecvența urinării nu doar noaptea, ci și ziua. Și calitatea vieții acestor participanți s-a îmbunătățit după reducerea sării din alimentație.

Studii suplimentare sunt necesare pentru a confirma aceste rezultate, având în vedere că este prima cercetare care vizează legătura dntre consumul de sare și urinare. Implicațiile acestui studiu sunt mari, având în vedere că o modificare simplă în alimentație poate aduce îmbunătățiri semnificative ale calității vieții.

Sursa: Science Daily

Data actualizare: 27-12-2018 | creare: 28-03-2017 | Vizite: 5362
Bibliografie
Night-time urination reduced by cutting salt in diet, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2017/03/170327083711.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Consumul crescut de sare poate induce fibroză hepatică
  • Consumul ridicat de sare ar putea induce setea doar pe termen scurt
  • De ce fac des pipi noaptea?
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum