Anxietate generalizata. E normal sa ma simt rau dupa 1 an jumate de tratament? | Forumul Medical ROmedic

Anxietate generalizata. E normal sa ma simt rau dupa 1 an jumate de tratament?

06-11-2019
LiviuBU
Nu este medic/terapeut
LiviuBU
Buna ziua, de 1 an jumatate am fost diagnosticat cu anxietate generalizata de catre un medic psihiatru, am ajuns la acest medic in urma unor controale, neurologic RMN, cardiologic, analize sange, glanda tiroida, plamanii, am ajuns si la urgente la un moment dat, am facut o perfuzie si atat...Spre medicul psihiatru ma indrumat medicul de familie dupa toate acestea, medicul psihiatru mi-a pus diagnosticul de tulburare anxioasa, dupa cele spuse de mine catre dansul.
Fac tratament cu Elicea de 1 an si jumatate, iar de o luna mi-a bagat dimineata jumatate de Lamotrix...
Am luat in primele 6-7 luni(Bromazepam, Trittico, Eglonyl, Mirzaten, Depakine + multe vitamine) insa eu ma simt tot rau, ametit, slabit, stare de lesin incontinuu...
E NORMAL SA MA SIMT LA FEL DUPA 1 AN JUMATATE DE TRATAMENT SAU E POSIBIL SA AM ALTCEVA?
Multumesc anticipat
16 comentarii
0
06-11-2019, ora 18:30
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Ar trebui sa lucrati cu medicul la tratament pina vi-l gaseste pe cel potrivit. In unele cazuri poate dura mai mult acest lucru. Va confruntati cu ameteala, slabiciune, stare de lesin sau aveti si alte simptome?
0
06-11-2019, ora 19:10
LiviuBU
Nu este medic/terapeut
LiviuBU
Am si zile in care ma simt bine, dar cele mai multe sunt acestea cu stare de rau, nici nu stiu cum sa mai explic, imi este teama sa nu am altceva...am schimbat la tratamente insa Elicea o am de un 1 an si jumatate in fiecare zi.
Ce ma sfatuiti sa fac?
0
06-11-2019, ora 20:14
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Vorbiti cu medicul sa va dea Seroxat. E un medicament foarte bun. Eu am scapat de anxietate dupa doi ani de tratament. Dar simptomele au trecut din prima zi.
Daca nu vi se potriveste medicamentul o luna, doua, rugati medicul sa vi-l schimbe. Nu stati asa sa va chinuiti. Exista tratamente care vi se potrivesc, fara sa va mai confruntati cu acele simptome. Trebuie sa schimbati tratamentul pina gasiti unul care vi se potriveste.
0
06-11-2019, ora 21:55
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Intr-o astfel de situatie ar fi recomandat sa mergeti si la un psiholog clinician cu experienta. Este important sa aflati si sa tratati cauza tulburarii de anxietate.
Tratamentul medicamentos trateaza doar efectele/simptomele, nu si cauza.
0
08-11-2019, ora 12:41
Psiholog Chițimuș Cristina
Psihologie, Iași
Psiholog Chițimuș Cristina
Bună ziua,

Nu este in regula ca dupa un an jumatate de tratament sa nu va simțiți bine. Apelați la un alt doctor psihiatru pentru un tratament mai potrivit. In cel mult 6 luni, ar trebui să simtiti îmbunătățiri asupra stării psihice. Combinati tratamentul medicamentos cu efectuarea unor sedinte de terapie psihologica. Astfel, veti acționa atat asupra cauzelor cat si asupra efectelor.
0
08-11-2019, ora 13:22
LiviuBU
Nu este medic/terapeut
LiviuBU
Multumesc pt raspunsul dvs, doctorul psihiatru mi-a tot schimbat tratamentul insa cel de baza a fost "Elicea" pe care il iau de 1 an si 6 luni, zilnic pe langa acesta am luat Bromazepam Eglonyl, Trittico, Lamotrix + foarte multe vitamine, Tonotil, Omega 3, Calciu...am avut perioade de 1 luna in are ma simteam super ok, insa imi tot reapar simtomele, am momente in care ma simt foarte rau fizic, simt ca mi-se face rau (stare de lesin) merg pe drum si parca nu sunt in corpul meu, imi este teama sa nu am alta problema medicala iar eu sa stau sa ma tratez de depresie, ma simt rau fizic in fiecare zi de cand ma trezesc pana ma pun sa dorm, asa se manifesta aceasta depresie?.Va multumesc anticipat
1
08-11-2019, ora 14:26
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Depresia si anxietatea nu trebuie sa se manifeste daca luati tratament. Schimbati Elicea.
1
08-11-2019, ora 23:31
Psiholog Chițimuș Cristina
Psihologie, Iași
Psiholog Chițimuș Cristina
Bună ziua,

Faptul ca ati avut perioade in care v-ati simtit bine inseamna ca tratamentul și-a facut efectul. Depresia si anxietatea de care suferiti au cu siguranta o cauza (sau mai multe). Atat timp cat nu actionati asupra cauzei, simptomele vor reapărea, chiar sub tratament. Da, asa se manifesta depresia. Ca sa excludeti o cauza organică, puteti realiza niste investigatii medicale, un set de analize pentru a va liniști psihic si sa stiti ca tratati ceea ce trebuie.
0
09-11-2019, ora 00:42
LiviuBU
Nu este medic/terapeut
LiviuBU
Mentionez ca lucrez si in ture de noapte si probabil si asta ma mai dezechilibreze
0
11-11-2019, ora 09:56
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Mergeți la un psiholog clinician cu experiență pentru evaluare, pentru că atâta vreme cât nu se depistează adevăratele cauze și acționat asupra acestora prin psihoterapie, medicația va rezolva situația pe moment, dar anxietatea poate reveni ori de câte ori vă confruntați cu o situație dificilă pe care nu o puteți gestiona.
0
11-11-2019, ora 10:04
LiviuBU
Nu este medic/terapeut
LiviuBU
Am fost la 3 psihologi insa nici unul nu mi-a fost de ajuor, chiar mai rau unul ma intrebat daca m-am gandit ca am epilepsie, in situatia in care eu nu am avut nici o criza...Multumesc pt atentia acordata
1
11-11-2019, ora 14:00
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Ați avut ghinion, nu mergeti la intâmplare, căutați pe site- ul Colegiului Psihologilor, vedeti să fie specialist sau principal, să fie clinician ca să vă poată pune un diagnostic corect.
0
17-11-2019, ora 18:58
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Pediatrie, Timisoara
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Buna seara.
Am inteles ca lucrati in ture de noapte. Nu ati mentionat daca aveti probleme cu somnul, care este numarul de ore de somn/24 ore, daca somnul este odihnitor, etc. dar simptomele D-voastra pot fi datorate privarii de somn. Pentru elucidarea acestei probleme va sugerez sa va adresati unui specialist in patologia somnului. Multa sanatate!
0
16-01-2020, ora 00:58
aurasm
Nu este medic/terapeut
aurasm
aceleasi simptome le aveam si eu.o stare de rau de parca as fi murit in acel minut.la fel imi este si mie teama sa nu am alt ceva in afara de anxietate si depresie.de 6 luni iau cipralex si anxiar si ma simt mai bine.in unele zile mai bine in unele mai rau.am si probleme cu somnul.nu pot sa dorm noaptea si spre dimineata adorm.sper sa ne facem bine.multa sanatate
0
16-01-2020, ora 14:45
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Cred si eu ca e important sa ne spui cum stai cu somnul. In plus cate ore stai la lumina naturala? Iarna dormi imult n timpul zilei/ Mai reusesti sa iesi la lumina naturala. Absenta luminei naturale poate sa favorizeze depresia si mai apoi oboseala sa intretina anxietatea
0
16-01-2020, ora 20:03
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Ptr. aurasm : încercați să mergeți și la un psihoterapeut pentru că medicația combinată cu psihoterapia dă rezultate mai rapide. Vorbiți cu medicul psihiatru care v-a recomandat medicația despre orice schimbare de dispoziție. El poate modifica dozele în situația în care tratamentul nu-și face efectul și apar aceste oscilații.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anxietatea È™i stresul cronic pot creÈ™te riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • DependenÈ›a față de tehnologiile mobile a fost asociată cu depresia È™i anxietatea
  • Anxietatea poate influenÈ›a negativ luarea deciziilor
  • AplicaÈ›ia pentru smartphone care ar putea reduce anxietatea È™i depresia
  • Riscul de anxietate la mame, asociat cu utilizarea intensă a dispozitivelor electronice
  • Tinerii È™i femeile sunt mai predispuÈ™i la anxietate
  •