din orice injura si vb prostii in fata copiilor si asta ma supara cel mai tare...

28-12-2007
claudia2910
Nu este medic/terapeut
claudia2910
Salut!Sunt casatorita de 10 ani, am 2 baieti de 3 respectiv 7 ani, totul frumos si bine pana nu de mult si sotul meu a devenit tare nervos si agitat, nu dintr-un motiv anume, din orice injura si vb prostii in fata baietilor si asta ma supara cel mai tare.Nu stiu ce sa mai fac am incercat n.metode sa il fac sa renunte, ptr.ca el de obicei este un om foarte bun si atent
5 comentarii
0
28-12-2007, ora 00:00
macanel
Nu este medic/terapeut
macanel
Sa iti traiasca copii. Pacat ca un tata are un astfel de comportament in loc sa fie mandru ca are o astfel de familie. Referitor la comportamentul lui, nu ti-ai pus intrebarea ca poate are pe altcineva. Sau poate nu mai exista comunicare intre voi sau exista probleme financiare in familie. Merita sa incerci sa afli adevaratul motiv al comportamentului lui printr-o discutie sincera, fara nervi. Incercati o iesire in doi pentru cateva zile, fara copii, ca in vremurile bune. Numai bine si SUCCES!
0
29-12-2007, ora 00:00
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
Un motiv (sau mai multe) are; poate ca nu este unul evident, ce tine de imprejurarile exterioare, sau poate ca nici el nu-l constientizeaza. Nu ne spui cum anume ai procedat ca sa-i modifici comportamentele agresive, sau cum a reactionat el. Ceva, ceva tot trebuie sa-l miste de pe pozitie. In tot cazul, renunta sa repeti metodele care nu merg. Repetandu-le nu faci decat sa-i intaresti comportamentul. Observa ce a mers (cat de mica ar fi fost reactia) si amplifica. Sau, pur si simplu, cauta o alta modalitate de a-i raspunde, una care sa-l ia prin surprindere si sa-i zdruncine perceptiile si reactiile. De exemplu, daca pana acum ai incercat sa-l calmezi si sa aplanezi conflictul, de aici incolo adopta o atitudine opusa, de confruntare. Sau daca pana acum l-ai amenintat doar cu repercursiuni, de aici incolo pune-le in practica.
Insa, in tot ce faci, nu uita ca scopul tau nu este sa-l ranesti, ci sa-i modifici comportamentul.
0
03-01-2008, ora 00:00
Psih. Sorina Voicu
Identitate neconfirmată
Psih. Sorina Voicu
Claudia, intr-adevar, in primul rand trebuie sa incerci cu discutii sincere, pe fata. Este posibil ca el sa nu-si dea seama ca se comporta altfel si este nevoie sa i se atraga atentia. Sau poate ca-l nemultumeste ceva, intreaba-l clar si frumos, ce anume il nemultumeste si ce ai putea face tu ca sa-l ajuti. Mentine o atitudine calma si impaciutoare, fii tu celalalt taler al balantei care mentine echilibrul. Daca are probleme in afara familiei, acasa are nevoie de odihna si intelegere. Poarta-te frumos cu el. Daca nu functioneaza, zgaltaie-l putin ca sa-si dea seama de ce este in jurul sau: "alo, uite-te in jur, eu ma port frumos cu tine, copiii sunt ascultatori (va trebui sa-i cooptezi si pe ei - hai sa ne purtam frumos cu tati ca e suparat si sa-i treaca) ce motiv ai sa te porti asa cu noi?" Uneori ramanem ancorati in stari problema si nu ne dam seama ca am coborat de pe vasul ce strabatea furtuna si am aterizat pe uscat. Antrenati-l in diverse activitati pentru a uita de sursa supararilor.
In orice caz, trebuie sa discuti cu el pentru a incerca sa-ti dai seama de unde ar putea izvori noua sa atitudine, chiar daca el n-o spune, astfel incat sa poti sa-l ajuti intr-un mod eficient.
Toate cele bune si asteptam sa ne tii la curent.
0
21-01-2008, ora 00:00
calina
Nu este medic/terapeut
calina
Draga mea,
Un barbat nu se schimba asa pur si simplu.Nu vreau sa te necajesc si mai mult decat esti, dar atunci cand nu-i mai convine acasa, crede ca a gasit perfectiunea in alta parte.Sa dea Dumnezeu sa nu fie asa, dar fii un pic mai atenta...chiar daca nu a ajuns pana "acolo", e in curs, isi doreste asta.Domnul cu voi!
0
28-10-2009, ora 13:54
claudia2910
Nu este medic/terapeut
claudia2910
Va mutumesc ptr sfaturile si vb frumoase.Dupa atata timp pot sa va spun ca suntem impreuna ca inainte dar el este mult mai tandru.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: