Adulții rețin cunoștințe din limba natală, chiar dacă nu au vorbit-o niciodată
Autor: Airinei Camelia

Cercetătorii au comparat pronunÈ›ia consoanelor în coreeană la persoanele adoptate È™i la cele care nu mai fuseseră expuse acestei limbi. Dacă înainte de a participa la cursurile de limbă toÈ›i participanÈ›ii erau la acelaÈ™i nivel, după cursurile de coreeană persoanele adoptate au dovedit competenÈ›e mai bune. Mai mult decât atât, se pare că vârsta de adopÈ›ie nu a avut nicio relevanță.
Persoanele adoptate s-au descurcat la fel de bine, chiar dacă fuseseră adoptate până la È™ase luni sau după vârsta de 17 luni. „Acest lucru dovedeÈ™te că bebeluÈ™ii reÈ›in din primele luni de viață elemente ale limbii natale. Aceste elemente constau în cunoÈ™tinÈ›e abstracte, nu în cuvinte.” a declarat Mirjam Broersma, coautoare a studiului.
Rezultatele cercetărilor arată că limbajul este reÈ›inut la un nivel mai abstract È™i că procesul de învățare a limbii începe din primele luni de viață. Autorii studiului sfătuiesc părinÈ›ii să le vorbească bebeluÈ™ilor cât mai mult posibil - chiar dacă pare un monolog lipsit de sens, cei mici absorb È™i procesează fiecare cuvânt auzit.
Sursa: IFLScience
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Schimbări majore în structura creierului la persoanele cu anorexie
- Oprirea unei gene, care duce la eliberarea unor cantități mari de calciu în creier, îmbunătățește memoria
- Un volum mediu de activitate fizică pe zi scade riscul apariţiei maladiei Parkinson
- Profesiile complexe asociate cu mai bune abilități cognitive pe măsură ce îmbătrânim
- Ingrijorare autism sau alte probleme la copil de 2 ani si jumatate
- Baietelul meu are 3 ani si 7 luni nu vorbeste
- Cand incep copii sa vorbeasca
- Autism ????
- Despre mers si vorbit la bebelus
- Fetita mea de 3 ani nu vorbeste bine
- Intazaiere de limbaj