Nu stiu unde sa merg ca sa rezolv problema cu incapacitatea de a reține lucruri

11-06-2019
ada93
Nu este medic/terapeut
ada93
Buna ziua!
Imi puteti spune, va rog, la ce doctor ar trebui sa merg daca simt ca uit mai mult decât ar fi normal si ca nu pot retine informatii (decât foarte greu si foarte putine)?
Ma confrunt cu o problema de foarte mult timp, însă mereu am spus că poate sunt eu o fire mai "cu capul in nori", ca poate nu sunt suficient de atentă, ca sunt mai uituca de felul meu. Am probleme cu memoria, mai exact cu retinerea informatiilor si, abia acum, după ce m-am angajat la un loc de munca, mi-am dat seama cât de greu este să ai probleme cu ținerea de minte. M-am angajat de două săptămâni intr-un call center și, încă din prima zi, am intampinat probleme la munca fie din cauza ca nu reușeam să retin si sa notez tot ce mi se spunea la telefon, nu reușeam să retin tot ce trebuia sa fac (deși mi s-a oferit training din prima zi).
Iar asta nu mi se întâmplă numai la munca. Am momente, de ex., cand nu imi amintesc numărul de telefon sau data cand m-am născut (deși, ulterior, mi le amintesc). Am observat si ca nu sunt atentă la ce se intampla in jurul meu. Nu retin cu ce este îmbrăcată o persoana sau cum arată (deși am vazut-o cu putin timp in urma). Mi se intampla sa ma urc in prima masina/primul metrou, și abia apoi imi dau seama ca nici nu stiu daca m-am urcat in masina care trebuia.
Se poate sa fie si din cauza emoțiilor, deoarece eu sunt o fire emotivă. Eu am trecut printr-o depresie in urma cu aproximativ 5 ani si de atunci m-am schimbat foarte mult. Am devenit o fire foarte închisa, izolată, o persoana care se ferește de lume si care are atacuri de panica in momentul in care ma simt înconjurată de lume fără a avea posibilitatea de a ma îndepărta din acel loc (ca de ex. in mijloacele comune de transport). Insa incerc sa depășesc aceste probleme si voi merge la un psiholog in curând pentru a ma ajuta sa trec peste depresie si atacurile de panica.
Însă nu stiu daca tot cu un psiholog ar trebui sa ma consult si in legatura cu problemele de memorie sau cu un alt doctor. De aceea, m-am gândit să postez mesajul aici. Spuneti-mi, va rog, la ce specialist ar trebui sa merg pentru a scăpa de problemele de memorie si pentru a verifica care este cauza lor? De asemenea, ce medic psiholog bun din București cunoașteți?
Multumesc anticipat!
2 comentarii
0
13-06-2019, ora 17:21
Raluca Eonia
Nu este medic/terapeut
Raluca Eonia
Eu cred ca este de la stress..
0
16-06-2019, ora 22:02
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Ada93: iti recomand sa mergi la psihiatru si la un psiholg clinician, pentru a ti se face o evaluare clinica si a prmi atat psihodiagnosticul corect, cat si tratamentul medicamentos potrivit. Dupa ce intri pe tratament, vei observa imbunatatiri. Psihologul clinician te poate ajuta si mai mult daca este si psihoterapeut, ca sa nu mergi in 2 locuri. Ai intrebat de "medici psihologi" - noi nu suntem medici, psihologia este o profesie diferiuta de medicina, dar la fel de necesara populatiei.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: