Am numai ganduri negative

08-06-2018
cris96
Nu este medic/terapeut
cris96
Buna seara! De ceva vreme ma confrunt cu o problema foarte deranjanta... imi fac foarte multe griji desi nu este cazul! Ma speriu usor, doresc mereu sa stiu ca persoanele dragi sunt in siguranta! Si ma gandesc mereu ca ceva rau s-ar putea intampla oricand! Nu stiu ce sa fac sa nu mai gandesc asa, e foarte greu...mi-e frica sa nu fac vreo boala de inima de la aceste panici. Va dau niste exemple concrete... iubitul meu este in drum spre casa de la facultate...imi spune ca ma anunta cand ajunge acasa, insa trece destul de mult timp si un am niciun semn de la el. instant ma panichez ca a patit ceva. cand iese undeva noaptea mereu mi-e frica sa nu pateasca ceva, mereu cand nu raspunde la telefon sau cand ii este inchis, ma speriu. nu ma gandesc niciodata prima oara ca i s-a descarcat sau ca a intervenit ceva si nu mi-a putut scrie, eu instant ma gandesc la ce e mai rau, si incep sa tremur si sa nu am stare. La fel cu parintii mei, daca sunt undeva plecati cu masina si ii sun si nu raspunde nici unul, sau intra mesageria vocala, iar, incep sa tremur, ma gandesc ca au facut accident, pun mereu raul inainte! Si o fac la modul, rau de tot, pt ca incep sa am palpitatii si sa tremur si nu pot sa imi revin nicicum pana ce nu se clarifica situatia. Mama mereu imi spune ca toate sunt doar in capul meu, uneori incepe sa rada si ramane uimita de cate imi poate debita mintea. Imi fac niste scenarii in cap pe care le vezi doar in filme. Nu e deloc de ras sau de gluma, pentru mine e ceva foarte serios, si ma tem enorm ca in cazul in care vreodata se va intampla ceva cu adevarat, nu as face fata, mi-e frica de cum as reactiona, daca atunci cand nu se intampla nimic si e totul doar in capul meu, fac atat de urat. Va rog, daca aveti niste sfaturi...orice! Nu stiu ce sa ma fac! Daca ajuta la ceva, am 23 de ani...
5 comentarii
1
08-06-2018, ora 07:56
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna dimineata,
Ceea ce descrieti este o stare de anxietate "ca la carte". Este doarte probabil ca aceasta anxietate vine din dependenta pe care o aveti. Nu ați invatat sa functionati aingura. In loc sa fiti autonoma sunteti o persoana dependenta. Ideea de a-i pierde pe ceilalti si de ar amane singura face parte din "scenariu"' Viata dumneavoastra se desfasoara in jurul celorlalti samd.
Sunt multe de spus.
Este important ca, la 23 de ani sa incepeti sa construiti aceasta independenta si autonomie altfel situatia nu se va rezolva de la sine. Si daca veti sta prea mult in starile pe care deja le descrieti atacurile de panica vor veni si vor complica si mai tare lucrurile.
Daca nu reusiti sa iesiti singura din situatia aceasta apelati la un psihoterapeut. Cu cat stati mai mult in aceasta situatie cu atat va fi mai complicat de iesit din ea.
1
08-06-2018, ora 08:01
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Buna dimineața
Din ce Descrieți dv este un tablou tipic de tulburare anxioasa.Meegeti sa vă vadă un.medic și discutați cu un psiholog.Psihoterapia merge foarte bine cu medicatia.
O zi buna
1
08-06-2018, ora 08:25
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Așa cum v-au spus și colegii mei, e important să mergeți la medic și concomitent să faceți și psihoterapie pentru o rezolvare rapidă și de durată. Lucrurile nu se rezolvă de la sine dacă nu luați măsuri imediate. Lăsând timpul să treacă, intervenția va fi mai de durată.
1
08-06-2018, ora 10:28
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
E adevarat Cris, “ceva rau s-ar putea intampla oricand” si ai putea sa-i pierzi pe cei dragi.
Dar nu e asta valabil pentru oricine? Oare ceilalti de ce nu reactioneaza la fel ca tine si aleg sa-si traiasca viata?
Poate te ajuta sa discuti cu un psihoterapeut despre motivele ce stau la baza acestei reactii, ce pare ca nu-ti e deloc de folos.

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
1
08-06-2018, ora 13:35
cris96
Nu este medic/terapeut
cris96
Multumesc pt.raspunsuri! Cu siguranta voi cauta un psihoterapeut cat mai repede..
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anxietatea și stresul cronic pot crește riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • Dependența față de tehnologiile mobile a fost asociată cu depresia și anxietatea
  • Anxietatea poate influența negativ luarea deciziilor
  • Aplicația pentru smartphone care ar putea reduce anxietatea și depresia
  • Riscul de anxietate la mame, asociat cu utilizarea intensă a dispozitivelor electronice
  • Tinerii și femeile sunt mai predispuși la anxietate
  •