Cercetătorii demistifică știința din spatele eficienței regimurilor de postire
©
Autor: Airinei Camelia

Dr. Varady, recunoscută pentru studiile sale asupra eficacității postului intermitent în managementul greutății și reducerea riscului de boli metabolice, evidențiază că postul intermitent, inclusiv mâncatul în interval restrâns de timp, postul alternativ zilnic și dieta 5:2, are efecte semnificative asupra greutății corporale, riscului de boli cardiometabolice, și performanței în somn și exerciții fizice. De asemenea, se discută despre siguranța acestor diete și cum pot fi aplicate în practică.
Linda G. Snetselaar, editor-șef al JAND, subliniază importanța clinică a descoperirilor, anticipând că momentul alimentației va deveni crucial în gestionarea intervențiilor dietetice pentru factorii de risc ai bolilor cronice.
Printre studiile incluse, se numără un trial controlat randomizat care examinează viabilitatea mâncatului într-o fereastră de 8 ore târziu în zi pentru adolescenții cu diabet de tip 2 și obezitate, arătând că acest regim este sigur și acceptabil, conducând la scăderea în greutate semnificativă și la reducerea calorică, fără a afecta negativ somnul, comportamentul alimentar sau activitatea fizică.
Un alt studiu discutat a investigat legătura dintre momentul și durata meselor și sănătatea somnului în rândul tinerilor adulți, evidențiind o asociere între săritul peste micul dejun și consumul de mâncare noaptea și eficiența somnului. Aceste descoperiri sugerează că alinierea momentului meselor cu ciclurile de somn-ar putea îmbunătăți sănătatea somnului.
În concluzie, ediția specială subliniază că aderența la dietele bazate pe alimentația restricționate în timp poate fi îmbunătățită dacă acestea sunt adaptate preferințelor individuale, un aspect crucial pentru succesul pe termen lung al managementului greutății. Dr. Varady remarcă faptul că postul intermitent oferă o abordare simplă și accesibilă pentru combaterea obezității, eliminând necesitatea numărării caloriilor și permițând continuarea consumului de alimente familiare, făcând această dietă atractivă și ușor de urmat, în special pentru grupurile cu resurse limitate.
sursa: EurekAlert
Data actualizare: 19-07-2024 | creare: 19-07-2024 | Vizite: 608
Bibliografie
When you eat may impact your overall health, nutrition experts say, link: https://www.eurekalert.org/news-releases/1051853 ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Consumul de alimente ultra-procesate crește riscurile de mortalitate, dar schimbările alimentare pot ajuta
- Aromele gustoase ale ciocolatei ar putea reprezenta un risc în alte deserturi
- Riscul crescut de apariție a bolilor cardiace din carnea roșie poate proveni din răspunsul microbilor intestinali la digestie
- Pasteurizarea distruge virusurile gripale din lapte, întărind siguranța produselor lactate
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Totul despre postul intermitent (intermittent fasting)
- 7 zile fasting - studiu de caz
- Lipofagia (autofagia lipidică) - un nou mecanism descoperit în postul alimentar (fasting)
- Resetarea organismului în 5 zile de post alimentar complet (doar apă) – explicațiile Dr. Eric Berg
- Postul alimentar (fasting cu apă) de 24 ore, 5 zile și 14 zile: comparație între efecte metabolice, cardiovasculare și hormonale
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Sanatate, greutate normala, fara boli cronice: Postul Intermitent
- Postul intermitent ca metoda de slabire, a reusit cineva sa slabeasca asa ?
- Postul intermitent chiar vindeca boli asa cum zic unii medici?
- Cum se tine mai ușor postul intermitent?
- Postul intermitent foarte bun pentru organism?