Consumul de lactate scade riscul mortalității și al bolilor cardiovasculare
Autor: Vasiliu Alina

„O meta-analiză a 29 de studii publicate în 2017 nu a găsit nicio asociere între consumul de produse lactate È™i bolile cardiovasculare sau riscul de mortalitate”, a spus profesorul Maciej Banach de la Medical University of Lodz.
Cercetătorii au analizat datele care proveneau de la un studiu, denumit National Health and Nutrition Examination Surveys, realizat în perioada 1999-2010. La cercetare au participat 24.474 de adulÈ›i È™i a fost desfășurat pe o durată de 76,4 luni.
Rezultatele au arătat că consumul de produse lactate este asociat cu un risc cu 2% mai mic de mortalitate și un risc cu 4% mai mic de mortalitate cauzată de boli cerebrovasculare. Consumul de lapte a fost, de asemenea, asociat cu o mortalitate cerebrovasculară cu 4% mai mare.
Cercetătorii care au participat la studiu sunt de părere că, având în vedere efectele produselor lactate È™i dovezile recente care atestă că laptele creÈ™te riscul de boli cardiovasculare, specialiÈ™tii din domeniul sănătății ar trebui să revizuiască recomandările privind consumul de lactate.
Sursa: Science Daily
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Schimbările în alimentație influențează factorii de risc pentru bolile cardiovasculare
- O proteină imunitară poate reprezenta o cauză a bolilor cardiovasculare
- A fost descoperită o legătură între migrene și riscul de boli cardiovasculare
- Mierea îmbunătățește sănătatea cardiacă și metabolică
- Povestea nu se termina: lactatele si influenta ( negativa? ) asupra antibioticelor
- Consumul de lactate (iaurtul nepasteurizat)
- Laptele si branza
- Lactatele sunt bune?
- Nivel colesterol lactate
- Dureri la nivelul oaselor
- E adevărat că lactoferina din lapte și lactate face aproape minuni la sănătate?