Cum să găsești voința pentru a slăbi

©

Autor:

Cum să găsești voința pentru a slăbi
Persoanele care nu reușesc să slăbească dau deseori vina pe lipsa voinței. Adevărul este că toată lumea are un anumit nivel de voință, însă pe parcursul zilei acest nivel scade odată cu fiecare exercitare. Prin urmare, câteva soluții pentru a evita situațiile în care trebuie să apelăm la voință sunt utile.
Spre exemplu, iată câteva sfaturi de aplicat în cazul în care dorim să slăbim, pentru a evita tentațiile inutile:
 • Evitați să luați decizii legate de alimentație înaintea fiecărei mese. În schimb, faceți-vă timp săptămânal pentru a schița un plan al meselor pentru întreaga săptămână care urmează, inclusiv gustări. Distribuiți alimentația astfel încât la finalul zilei să ajungeți la numărul de calorii propuse.
 • Mergeți la cumpărături cu lista și nu vă abateți de la aceasta.
 • Mergeți la cumpărături după ce ați mâncat, nu când sunteți flămânzi.
 • Nu săriți peste mese - studiile au arătat că voința este mult mai slabă dacă nivelul glicemiei în sânge este scăzut.

Există și joculețe video care vă pot ajuta să rezistați impulsului de a consuma alimente tentante. Acestea folosesc antrenamentul de inhibare a răspunsului. Un astfel de joc - sub forma unei aplicații pe telefon - a fost dezvoltat de către cercetătorii de la University of Exeter din Anglia.

Potrivit autoarei, Natalia Lawrence - specialist în neuroștiințe cognitive, jocul ajută la reprogramarea răspunsului creierului la anumite alimente bogate în calorii, nesănătoase. Studiile spun că aceste tipuri de alimente activează centrul de recompensă din creier, stimulând secreția de dopamină și endorfine, ce duc la senzația de plăcere și conving persoana să își dorească să consume mai mult.

Studiul a cuprins 83 de participanți și a arătat că persoanele care au folosit jocul de 4 ori pe săptămână au pierdut în greutate și au consumat, în medie, cu 220 calorii mai puțin pe zi.

Programul înglobat în aplicație țintește răspunsul motor pe care creierul îl are la mâncare, cu scopul de a evita declanșarea acestui impuls, astfel încât oamenii să nu trebuiască să facă apel la voință.

Alte metode indicate încearcă același lucru: să distragă atenția de la tentație. Cum ar fi să lucrați la un puzzle atunci când simțiți impulsul de a mânca ceva interzis.

Sursa: HealthDay

Data actualizare: 08-01-2023 | creare: 28-03-2018 | Vizite: 5513
Bibliografie
1. Finding the willpower to lose weight, link: https://consumer.healthday.com/mental-health-information-25/behavior-health-news-56/finding-the-willpower-to-lose-weight-731012.html
2. What You Need to Know about Willpower: The Psychological Science of Self-Control, link: https://www.apa.org/helpcenter/willpower.aspx
3. App trains people not to reach for chocolate and alcohol, link: https://www.exeter.ac.uk/news/featurednews/title_563520_en.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
 • Unde se duce grăsimea atunci când slăbim?
 • Consumul zilnic de leguminoase poate fi benefic în procesul de slăbire
 • Interacțiunile sociale ar putea fi influențate de dorința de a slăbi
 • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
  Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
    intră pe forum