Foamea este asociată cu sentimente mai puternice de furie și iritabilitate

©

Autor:

Foamea este asociată cu sentimente mai puternice de furie și iritabilitate

Studii desfășurate în centre din Anglia și Austria și publicate în revista Plos One investighează modul în care foamea afectează emoțiile oamenilor în viața de zi cu zi. Conform acestora, foamea este asociată cu niveluri crescute de furie și iritabilitate și în același timp cu niveluri scăzute ale plăcerii.


Participanții, un număr de 64 de adulți din Europa Centrală și-au documentat nivelurile de foame și diversele stări emoționale asociate pe o perioadă de 21 zile.

Datele trebuiau introduse intr-o aplicație pe telefon de 5 ori pe zi, lucru ce a permis strângerea de informații din mediul obișnuit al persoanelor, atât de acasă cât și de la serviciu.

Această abordare a permis o mai mare generalizare a rezultatelor, comparativ cu studiile desfășurate în laborator și oferă un tablou complet despre modul în care oamenii experimentează consecințele emoționale ale foamei în viața de zi cu zi.

 

Efectele foamei asupra stărilor emoționale au fost evidente chiar și după eliminarea unor factori demografici ca vârstă, sex sau indicele de masă corporală, comportament alimentar și trăsături individuale de personalitate.

Așadar, foamea a fost asociată cu o variație de 38% în iritabilitate, 34% în furie și 37% în plăcere, conform documentației participanților.

 

Aceste emoții negative precum furia, iritabilitatea și lipsa plăcerii erau cauzate atât de fluctuații zilnice ale nivelului de foame, cât și de foamea reziduală, măsurată ca medie de-a lungul a 3 săptămâni.

În concluzie, o conștientizare mai bună a faptului că foamea se poate asocia cu aceste sentimente negative poate reduce probabilitatea apariției lor, precum și a unor comportamente negative.

sursa: News Medical


Data actualizare: 11-07-2022 | creare: 11-07-2022 | Vizite: 415
Bibliografie
Hunger associated with stronger feelings of anger and irritability, link: https://www.news-medical.net/news/20220706/Hunger-associated-with-stronger-feelings-of-anger-and-irritability.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce trebuie să știi despre senzația de foame
  • De ce îți este foame tot timpul?
  • Expunerea prenatală la foamete crește riscul de supraponderabilitate
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum