Să mănânci când nu ți-e foame poate fi dăunător pentru sănătate

©

Autor:

Să mănânci când nu ți-e foame poate fi dăunător pentru sănătate
De mai multe ori avem tendința de a mânca și atunci când nu resimțim senzația de foame. Având în permanență la dispoziție o gamă variată de produse alimentare apetisante și gustoase, tindem să nu mai consumăm alimentele doar atunci când este cu adevărat nevoie.

Un studiu publicat în Journal of the Association for Consumer Research sugerează că mâncatul când nu există senzația de foame ne-ar putea afecta sănătatea.

În cadrul studiului au fost implicați 45 de studenți. Acestora li s-a solicitat să își estimeze nivelul de foame și apoi să consume o masă bogată în carbohidrați. După masă, li s-a determinat nivelul de glucoză din sânge. În mod normal, acesta tinde să crească după o masă bogată în carbohidrați și este bine ca acestea să nu crească mult, întrucât un nivel ridicat de glucoză afectează celulele organismului.

S-a observat că participanții cu un grad moderat de foame aveau nivelul mai scăzut de glucoză în sânge comparativ cu cei care nu resimțeau neapărat această senzație. Rezultatele arată că mâncatul în prezența foamei este mai sănătos decât în absența acesteia.

Sursa: Medical Xpress

Data actualizare: 15-04-2019 | creare: 05-01-2016 | Vizite: 1567
Bibliografie
Eating when we are not hungry is bad for our health, link: https://medicalxpress.com/news/2015-12-hungry-bad-health.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Agresivitatea manifestată la foame, mult mai complexă decât o consecință a hipoglicemiei
  • De ce îmi este foame tot timpul?
  • Cum să reduci numărul de calorii consumate fără să te simți flămând
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum