'Tratament' eficient, naturist, pentru purificarea apei

15-05-2012
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Mod de preparare (purificare) a apei pentru consum - purificarea apei prin congelarea parţială.

Cea mai mare parte a populaţiei nu bea apă de la robinet deoarece se teme de microbi, aceasta fiind o temere, în mare parte, justificată. Dar ce aţi spune dacă aţi afla că apa de la robinet poate fi purificată printr-o metodă foarte simplă? Este ceva uşor de făcut şi nu presupune nicio cheltuială!
Iată despre ce este vorba: se umplu cu apă două sticle de plastic de un litru şi jumătate şi se ţin la temperatura camerei timp de 24 de ore, pentru a se decanta impurităţile şi pentru a se elimina clorul (le ţineţi fără dop). După aceea le aşezaţi cu dopul bine închis în congelator pentru două-trei ore, până când veţi constata că pe pereţii sticlei s-a depus un strat de circa trei milimetri de gheaţă. Scoateţi sticlele, spargeţi gheaţa prin apăsarea fermă pe pereţii plasticului, apoi strecuraţi apa prin tifon într-un vas curat. Apa rezultată este purificată, numai bună de băut, iar cea îngheţată este apă grea sau deuterizată! Explicaţia purificării apei în acest fel este simplă: apa ce îngheaţă este cea care conţine deuteriu, ce are punctul de îngheţare mai ridicat decât apa curată, la +3ºC. Biologii au arătat că reducerea conţinutului de deuteriu poate influenţa metabolismul şi regimul de funcţionare a celulei vii, ajungându-se la stoparea dezvoltării şi chiar la dispariţia celulei tumorale!
Dacă doriţi să scăpaţi şi de alte substanţe nocive din apă, cum ar fi fenolii, azotaţii şi pesticidele, este bine ca apa obţinută în faza anterioară să o puneţi din nou la congelator. După ce o lăsaţi patru-cinci ore, aruncaţi de data aceasta apa neîngheţată şi păstraţi gheaţa la temperatura camerei. Când s-a topit, aţi obţinut apa suprauşoară sau pură.
Impurităţile coboară punctul de îngheţare la -3ºC, deci au rămas neîngheţate. Aceasta este explicaţia!
Apa astfel epurată are efecte curative: fluidifică sângele şi limfa, stimulează metabolismul, este antioxidantă şi uşor diuretică, fiind indicată în boli cardiovasculare, renale şi cancer.

© Anda Postolache :-)
14 comentarii
0
15-05-2012, ora 18:35
danacatalina
Nu este medic/terapeut
danacatalina
Asa o fi, nu zic nu ca nu ma pricep. Dar muuuuult timp trebuie sa ai liber ca sa faci toate manevrele astea...
0
15-05-2012, ora 22:04
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
ma intereseaza, CHIAR voi incerca.
O seara faina!
0
16-05-2012, ora 22:30
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Nick e cam complicata metoda ! Am incercat demult o alta metoda de eliminare a deuteriului, prin care se lasa sa inghete aproximativ 35-40 % la suta din apa, insa cu timpul am uitat care parte trebuie bauta ! Acum m-am lamurit ! :)
0
17-05-2012, ora 09:22
oana2718
Nu este medic/terapeut
oana2718
Cat de sanatoasa e apa cumparata?
5
18-05-2012, ora 22:45
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Hristos a înviat!

Stimată dră/dnă danacatalina, aveţi dreptate. Purificarea apei prin congelarea parţială este cam cronofagă, mâncătoare de timp :-)
Problema timpului, totuşi, se poate rezolva, cel puţin parţial, prin purificarea unei cantităţi mari de apă doar o dată pe săptămână, nu în fiecare zi (în acest sens, vă alegeţi o zi din săptămână, sâmbăta, de pildă, şi vă purificaţi o cantitate mare de apă, în aşa măsură, încât acea cantitate să vă ajungă o perioadă de cel puţin 7 zile, adică până sâmbăta din săptămâna următoare, când, în mod normal, aţi putea sau ar trebui să vă purificaţi încă o cantitate anume de apă - bineînţeles, puteţi pune în practică acest sfat doar dacă deţineţi un congelator de capacitate mare!).
Multă sănătate!
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Toate cele bune, cu iubire creştină şi respect,
Mr. Nick
_

@sebesuldejos, ♥. Mult succes!
Sărut inima dv. ;)
5
18-05-2012, ora 23:05
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Hristos a înviat!

Stevens, copile a lui Dumnezeu, mie nu mi se pare deloc complicată metoda. În viziunea mea, metoda este chiar simplă, însă, în acelaşi timp, este şi mult prea cronofagă, consumatoare de timp, fapt pentru care eu NU îmi permit să o pun în practică "mai des de o singură dată pe lună", aşa, mai mult doar de dragul purificării :-)
Mă bucur că te-ai lămurit.
Îmbrăţişez lumina din tine şi îţi doresc numai bine!
_

Stimată dră/dnă oana2718, cât de sănătoasă este apa cumpărată? Oh, ce întrebare cu rezonanţă problematică, relativă, totuşi. Dacă vă sfătuiesc să evitaţi consumul de apă ambalată în sticle de plastic care au fost expuse mai mult de 72 de ore la soare, în regim continuu, pentru că este contaminată cu substanţe toxice dizolvate din primul înveliş al materiei plastice, cât de sănătoasă credeţi că este?
Strict din punctul meu de vedere, cel puţin 50% din apa comercializată pe piaţa românească NU este sănătoasă, dar, chiar şi aşa, este POTABILĂ.
Una dintre puţinele ape sănătoase, comercializate, este apa Qlarivia + apa Pi autentică, nu cea contrafăcută.
Multă sănătate!
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Toate cele bune, cu iubire creştină şi respect,
Mr. Nick
0
27-05-2012, ora 20:26
oana2718
Nu este medic/terapeut
oana2718
Va multumesc pentru raspuns, dar in orasul meu micut nu am gasit aceasta apa.Sper sa nu fortez nota, dar apa cumparata daca o fierb oare nu e mai buna?Am un copil mic si as vrea totusi ce e mai bun pt el.Daca nu e alta solutie va trebui sa-mi fac timp si pt metoda dv.
5
31-05-2012, ora 06:05
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Hristos s-a înălţat!

@oana2718, apa cumpărată este mai bună, dacă o fierbeţi? DA, aşa s-ar părea. Părerile sunt împărţite, în mediul ştiinţific în care se 'învârt' biochimiştii. Apa cumpărată fiartă este mai bună doar din prisma faptului că are o încărcătură biotică patogenă foarte diminuată, aproape inexistentă (prin fierbere se distrug din ea bacterii, viruşi, ciuperci, paraziţi...); dar prin fierbere, din apa cumpărată NU se distrug şi nici nu se elimină metalele grele, pesticidele şi alte substanţe toxice, presupunând că ele ar exista! Deci...
Totuşi, nu disperaţi. În ziua de astăzi NU mai bem, nu mai mâncăm şi nu mai respirăm nimic 100% sănătos şi curat. Oh, nu, din păcate, în condiţiile în care poluarea a atins cele mai maxime cote din istoria scrisă şi nescrisă a planetei noastre dragi.
Vă recomand să faceţi, cu credinţă în Dumnezeu, spunând o rugăciune, Sfânta Cruce peste apa pe care o consumaţi, dar şi peste mâncare, pentru a le purifica. Vă vine să credeţi sau nu, Sfânta Cruce PURIFICĂ. Ei bine, da, cea mai bună şi cea mai rapidă metodă de purificare este Sfânta Cruce.
Oamenii de ştiinţă au dovedit, în mai multe rânduri, puterea semnului crucii, a rugăciunilor şi a slujbelor săvârşite în Biserica Ortodoxă. Astfel, cercetătorii ruşi au demonstrat urmările concrete ale semnului crucii făcut deasupra mâncării, de pildă. "Am demonstrat că vechiul obicei de a însemna cu Sfânta Cruce mâncarea şi băutura înainte de masă are o însemnătate mistică profundă. Această tradiţie are consecinţe practice: mâncarea este purificată în mod real, imediat. Aceasta este o mare minune, care se întâmplă zi de zi", afirmă electrofiziciana Angelina Malahovskaia de la Institutul de Cercetare şi Dezvoltare Psihoneurologică din St. Petersburg.
Malahovskaia studiază puterea semnului Sfintei Cruci de mulţi ani. Ea a efectuat un număr mare de experimente care au fost verificate în mai multe rânduri înainte de a fi prezentate publicului. A rezultat că dacă se citeşte rugăciunea Tatăl Nostru şi se face semnul Crucii asupra apei, atunci concentraţia bacteriilor dăunătoare va fi de o sută de ori mai mică. Radiaţia electromagnetică dă rezultate mult inferioare. Astfel, recomandările ortodoxe de a binecuvânta orice mâncare sau băutură nu au numai o valoare spirituală, ci şi una preventivă.
Apa sfinţită nu este numai purificată, ci ea îşi schimbă şi structura, devine inofensivă şi poate să vindece. Aceasta se poate dovedi cu aparate speciale.
Spectrograful indică o densitate optică mai mare a apei sfinţite, ca şi cum aceasta ar fi înţeles sensul rugăciunilor şi l-ar fi păstrat. Aceasta este cauza acestei puteri unice de a vindeca. Singura limitare este aceea că ea îi vindecă numai pe cei credincioşi.
"Apa «distinge» nivelul de credinţă al oamenilor", spune Malahovskaia. Atunci când un preot sfinţeşte apa, densitatea optică este de 2, 5 ori mai mare, atunci când sfinţirea este efectuată de o persoană credincioasă laică, numai de 1, 5 ori mai mare, dar cu un om botezat şi necredincios, fără cruce la gât, schimbările sunt nesemnificative.
Ea a descoperit în special proprietăţile bacteriologice ale apei după ce a fost binecuvântată cu o rugăciune ortodoxă şi cu semnul Sfintei Cruci. Studiul a arătat, de asemenea, o nouă proprietate, necunoscută în trecut, aceea a cuvântului lui Dumnezeu de a transforma structura apei, mărindu-i considerabil densitatea optică în domeniul spectral al undelor scurte ultraviolete. Se ştie deja că apa sfinţită de către un preot ortodox nu mai prezintă mişcare browniană şi nu se mai alterează cu trecerea timpului.
Cercetătorii au verificat efectul rugăciunii "Tatăl Nostru" şi al semnului ortodox al Sfintei Cruci făcute asupra bacteriilor patogene. Au fost prelevate probe de apă din mai multe surse: fântâni, râuri şi lacuri. Toate probele conţineau stafilococul auriu, un bacil din colon. Ei au constatat că dacă se rosteşte rugăciunea "Tatăl Nostru" şi se face semnul Sfintei Cruci peste probele de apă, numărul bacteriilor periculoase scade de şapte, zece, sute şi chiar mii de ori.
Experimentele au fost astfel concepute încât să se excludă posibilitatea unor sugestii mentale. Rugăciunea a fost rostită atât de credincioşi, cât şi de necredincioşi, dar numărul bacteriilor patogene a scăzut.
Cercetătorii au dovedit şi efectul benefic al rugăciunii şi al semnului Sfintei Cruci asupra persoanelor. Toţi participanţii la teste au avut presiunea arterială stabilizată şi indicii sanguini îmbunătăţiţi. Impresionant este faptul că indicii sanguini s-au modificat înspre însănătoşire: persoanelor hipotensive au înregistrat creşteri de tensiune, iar cele hipertensive scăderi de tensiune.
S-a observat, de asemenea, că dacă semnul Sfintei Cruci este făcut neglijent, de exemplu cu cele trei degete unite incorect sau duse în afara locurilor corecte - mijlocul frunţii, centrul plexului solar şi cavităţile umerilor drept şi stâng - rezultatul pozitiv este mult mai redus sau chiar absent.

Acestea fiind spuse, să vă fie de bine.
Îmbrăţişează lumina din dv.,
Mr. Nick
0
31-05-2012, ora 08:41
oana2718
Nu este medic/terapeut
oana2718
Era atat de evident acest raspuns si sunt suparata pe mine ca nu l-am putut vedea fara sa-mi spuneti, dat fiindca am ptetentia de a ma numi crestinVa multumesc din nou.
5
18-06-2012, ora 00:34
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!

@oana2718, ♥. Staţi liniştită, nu aţi "putut" vedea răspunsul din cauza asaltului grijilor lumeşti; acum ştiţi ce aveţi de făcut.
Numai bine,
Mr. Nick
0
18-06-2012, ora 14:40
oana2718
Nu este medic/terapeut
oana2718
Mr. Nick, stiu ca primiti multe mesaje, dar va rog raspundeti-mi la subiectul"Teama de intuneric la 27 ani?"Macar o idee, ca am mare nevoie de ajutor si dv va descurcati bine in a da un sfat.Multumesc!
0
10-08-2012, ora 20:02
ioana_50
Nu este medic/terapeut
ioana_50
Mr.Nick, eu nu beau decat apa de la robinet si acum am sa fac metoda asta caci am timp fiind pensionara.multumesc si sa fiti binecuvantat!
0
28-01-2013, ora 21:49
gheata
Nu este medic/terapeut
gheata
Ati auzit de 'filtrul de buzunar' de la Coral Club International?Costa 3 lei pe zi si veti avea cea mai pura apa, cu PH-ul peste 7 si ORP-ul -300.In plus, acest filtru, care este, de fapt coral maruntit, va descarca in apa dumneavoastra 76 de minerale, atat de necesare organismului.
Va stau la dispozitie cu detalii.
0
08-04-2013, ora 01:00
procuroru
Nu este medic/terapeut
procuroru
tot aud de termeni precum apa vie, apa saracita in deuteriu, apa alcalina, apa pi, va rog cu respect sa dezvoltati putin subiectul si sa ma lamuriti daca aceasta metoda prin congelare rezulta apa alcalina ori daca nu, cum se numeste apa astfel obtinuta. va multumesc cu respect si astept raspunsul dv. cu mare interes.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Apa - o soluție la îndemână pentru a reduce riscul de obezitate
  • Metodă nouă de diagnosticare pentru consumul excesiv de lichide
  • Câtă apă să consumi când faci sport
  • Potrivit unui studiu, 7 din 10 muncitori din Europa nu sunt hidratați corespunzător
  • Diferența dintre apa de la robinet și apa minerală plată
  • Cum e tratată apa pentru a deveni potabilă?
  • Hidratarea adecvată previne bolile cronice și poate încetini îmbătrânirea
  •