Acnee, cosuri purulente pe fata si spate, mai ales in zona cefei

19-10-2017
last1left91
Nu este medic/terapeut
last1left91
Buna ziua.
Ma confrunt inca de la varsta de 17 ani cu o acnee de care nu am scapat total nici in prezent. Totul a inceput cu o acnee juvenila specifica varstei de adolescenta si a culminat cu contractarea stafilocoului auriu dintr-un anume spital din Bucuresti...nu dau nume, pe perioada cat am fost internat pentru o fractura la picior, circa 5-6 zile.
De acolo, simpla acnee juvenila s-a transformat intr-o acnee papulo nodulo-chistica care se manifesta prin cosuri mari pline cu puroi si chiar furuncule de cateva ori pe an.
Am fost nevoit sa apelez la Sotret sub indrumarea unui medic dermatolog timp de 7-8 luni. Tratamentul a avut efectul scontat dar odata cu intreruperea lui, acneea a revenit intr-o forma mai severa asa ca am profitat de faptul ca m-am mutat cu facultatea in Bucuresti si am mers la Institutul Cantacuzino unde mi s-a administrat un autovaccin. De asemenea am initiat o a doua cura de Sotret sub indrumarea medicului dermatolog Dr. Ioana Coman de la spitalul Victor Babes, tratament pe care l-am incheiat acum 7-8 luni, timp in care am incercat sa tin acneea in frau cu fel si fel de solutii topice sau non-topice care mi-au ajuns pe la urechi pe parcursul celor aproape 10 ani de chin. In toti acesti 10 ani am urmat cu tratamente precum:

-geluri de curatare: Bioderma Sebium si Effaclar Gel curatare, Cleanance Gel curatare, etc
-substante active: Eryfluid(foarte mult), Effaclar Duo+, Zynerit(la inceput), etc
-Pastile din ulei de luminita noptii(destul de mult), Antibiotice la care era sensibil virusul...

In ultimele 8 luni am folosit foarte mult crema de hidratare Effaclar Mat(randament foarte bun), Effaclar Duo+, Eryfluid, ulei de luminita noptii si sotret 1 cp./2 zile in ultimele 2 luni pe care-l iau si in prezent.
Astfel ca in prezent am renuntat la a ma mai duce la dermatologi pentru ca am considerat ca nu exista unul care sa-mi spuna ceva ce nu stiu deja. Am preferat ca acei 250 ron/sedinta sa-i "investesc" in creme hidratante de la Effaclar, ape termale si solutii active + capsule de luminita noptii si 1 cp. sotret/ 2 zile pentru intretinere cum spuneam si mai sus.

Cosuri purulente pe fata nu mai am de ceva vreme, insa pe gat si mai ales pe ceafa am atat de multe cosuri purulente incat imi este rusine/frica cand stiu ca trebuie sa merg la frizer sa ma tund.
In prezent imi mai apar cosuri pe gat si in zona barbii si am un prurit enervant persistent, lucru care duce inevitabil si la aparitia de cosuri in zona unde ma "scarpin".
Cum spuneam, orice solutie as aplica pe cosurile de pe gat(zona frontala si dorsala a gatului, ceafa) dar mai ales zonele dorsal laterale, nu are efect. De aceea v-as ruga sa-mi recomandati niste solutii/creme/geluri puternice active pe care sa le pot aplica in zona barbii si mai ales a gatului sau poate exista niste injectii care sa fie injectate direct in cosurile cu probleme.
Spuneam ca ma irit in zona barbii, in special in primele 2-3 zile dupa ce am tuns barba...folosesc lama foarte rar, poate de 3 ori pe an tocmai din cauza faptului ca ma irit, incepe sa ma manance toata fata si nu pot tine sub control oricate creme hidratante si ape termale as folosi. Astfel ca prefer sa tin barba la 4-5 zile dupa care odata ce incepe sa ma manance si sa ma irit foarte tare, sunt nevoit sa o scurtez altfel incepe sa ma manance.
Ca si alimentatie pot spune ca de jumatate de an nu mai mananc paine de niciun fel dar in general am un regim de viata destul de haotic. Dimineata si seara cafea + tigari(fumez de circa 1 an jumate') deoarece am considerat eu ca tigarile imi usuca tenul si ma ajuta sa scap de factorul de stres care de asemenea contribuie la agravarea acneei. Dupa 2 cure puternice cu Sotret, inevitabil intervine depresia si trebuie sa o tin cumva in frau.
Rezumand toata poliloghia de mai sus, in prezent imi apar destul de rar cosuri in zona obrajilor si pe frunte si nu sunt purulente. In schimb in zona barbii si a gatului, mai ales in zona cefei, inca imi apar cosuri purulente si ma mananca foarte tare. De aceea, v-as ruga sa-mi recomandati un tratament puternic pentru prurit, o crema puternica activa pentru cosurile de pe spate(gat) si mai ales un medic dermatolog care vi s-a parut bun si nu foarte costisitor, daca mai exista asa ceva :D
La nevoie, pot trimite poze cu starea actuala a tenului si rezultatele de la cantacuzino + retete din partea dermatologilor in privat :)
Va multumesc anticipat si imi cer scuze pentru halul cum am descris acest subiect dar sunt disperat. O zi frumoasa tuturor!!
1 comentarii
0
31-10-2017, ora 08:27
Dr. Artenie Claudia
Dermatovenerologie, Iasi
Dr. Artenie Claudia
Buna ziua,
Acneea este o afectiune cronica al carei tratament nu poate fi stabilit fara un examen clinic. Mergeti la un medic dermatolog pentru stabilirea unei scheme terapeutice- care sa includa si mediamente topice, nu numai dermatocosmetice- si tratament local dermatocosmetic.Eryfluidul da repede rezistenta.
o zi buna,
dr Claudia Artenie
medic primar dermatolog
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apar coșurile (acneea)?
  • Antioxidanții din struguri eficienți împotriva acneei
  • MIT: Ciocolata cauzează acnee
  • Cum scapi de punctele negre
  • Fototermoliza selectivă, cel mai nou tratament împotriva acneei
  • Vaccin contra acneei aflat în perioada de testare
  • Cercetătorii suedezi au descoperit de ce acneea este atât de rezistentă la tratament
  • Coșuri pe față la adulți - cauze și tratament
  • Spironolactona poate reprezenta o soluție eficientă pentru tratamentul acneei persistente la femei
  •