Vaccin contra acneei aflat în perioada de testare

©

Autor:

Vaccin contra acneei aflat în perioada de testare
Până la 80% dintre persoanele cu vârste 11-30 de ani suferă de acnee, însă acum această problemă ar putea avea o soluție. Cercetătorii de la Universitatea California testează un nou vaccin, iar rezultatele sunt promițătoare.

„În parte, acneea este cauzată de bacteria Propionibacterium acnes. Aceasta nu poate fi eliminată în totalitate, deoarece are și efecte pozitive. În schimb, am găsit un anticorp pentru o proteină toxică pe care P. acnes o secretă pe piele și care a fost asociată cu inflamația ce duce la acnee”, a spus Eric C. Huang, autorul studiului.

Cu alte cuvinte, acest vaccin încearcă să îndepărteze efectele nocive, fără a omorî bacteriile în sine. Vaccinul a fost testat pe biopsii de piele recoltate de la persoane cu acnee, iar în etapa următoare va fi testat pe pacienți. Acest moment va veni, însă, peste unul până la doi ani.

Potrivit unui studiu de anul trecut, numărul adulților care vin la medic din cauza acneei a crescut cu 200%. Femeile sunt de cinci ori mai predispuse la apariția acestei afecțiuni la maturitate, acest lucru datorându-se evenimentelor legate de fluctuațiile hormonale, cum ar fi menstruația, sarcina și metodele contraceptive.

Sursa: IFLScience

Data actualizare: 18-04-2017 | creare: 18-04-2017 | Vizite: 1968
Bibliografie
University Of California Researchers Are Trialling A Vaccine That Could Be A Game-Changer For Anyone With Acne, link: https://www.iflscience.com/health-and-medicine/university-of-california-researchers-are-trialling-a-vaccine-that-could-be-a-game-changer-for-anyone-with-acne/all/
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Coșuri pe față la adulți - cauze și tratament
  • Tratamentul corect al acneei - se storc coșurile sau nu?
  • Propolisul, eficient în reducerea acneei
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum