Am fobie sociala si urmeaza sa am de sustinut o prezentare

03-01-2018
Evelinaa
Nu este medic/terapeut
Evelinaa
Buna!Sunt studenta, si am fobie sociala, si atacuri de panica.Am primit ca si medicatie Xanax, doar in cazul declansarii unui atac de panica, iar pe langa asta, mi s-a recomandat psihoterapia.
Psihoterapia urmeaza sa o incep.
Insa frica mea este ca intr-o saptamana urmeaza sa prezint un proiect.Nu stiu ce as putea sa fac sa decurga bine.Ultima data cand am avut de prezentat, avand senzatia de anxietate, frica de un atac de panica, am luat un Xanax, pentru a fi linistita, si avand speranta ca voi fi linistita pe parcursul prezentarii.Insa in momentul in care am iesit in fata pentru a prezenta am inceput sa tremur exagerat, fara a ma putea controla.A fost atat de accentual tremurul, incat era vizibil, remarcat chiar si in vorbire, balbaiala, a decurs rau.
As dori sa va cer niste sfaturi, chiar stiu ceea ce am de zis, si imi doresc sa reusesc sa fac prezentarea cat de cat linistita.Ce alt medicament as putea lua, sau ce imi recomandati? Va multumesc!
7 comentarii
2
03-01-2018, ora 07:30
Psiholog Neacsu Virginia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Neacsu Virginia
Spune publicului inca de la inceput ca ai emotii (eventual prezinta asta printr-o scurta gluma)-asta mai scade din anxietatea de performanta.
2
03-01-2018, ora 10:02
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună dimineața!
Încearcă să faci următorul exercițiu:
Imagineaza-ti un ecran mental ca la cinematograf, pe care apare intreg corpul tau. Vizualizeaza pe ecranul mental toate procesele prin care corpul tau se vindeca de teamă, se echilibreaza si incearca sa SIMTI fiecare modficare pozitiva din corpul tau. SIMTE si bucuria/implinirea/entuziasmul unui om care reușește să se prezinte cu succes în fața auditoriului.
Pe ecran poţi urmări şi o imagine a ta în care reuşeşti în ceva ce ţi-ai propus. Imaginează-ţi că te simţi bine, că eşti fericită. Ce vezi, ce auzi, cine-i în jurul tău. Cum ţi-ai dori să fii în acel moment.
Poţi face stop-cadru pe imagine, o iei şi o pui într-o ramă pe care cu ochii minţii o aşezi undeva de unde dacă închizi ochii să ţi-o poţi imagina, ca sa-ţi internalizezi imaginea astfel încât să o poţi accesa la nevoie.
Pentru a amplifica puterea de vindecare a creierului tau de teamă iti recomand sa faci acest exerciţiu in fiecare zi, preferabil înainte de culcare, ca să-ţi creezi o stare de relaxare şi creerul să poată procesa peste noapte strategii pentru realizarea celor propuse de tine.

Oricum e nevoie să începi psihoterapia pentru rezultate bune și de durată.
2
03-01-2018, ora 13:40
Psiholog Croitoru Marinela
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Croitoru Marinela
Buna,

Incearca sa iti imaginezi ca prietena ta cea mai buna trece prin aceasta situatie si iti povesteste tie, cerandu-ti sfatul! Ce ai sfatui-o sa faca pentru a putea sa isi invinga teama si a duce prezentarea la bun sfarsit?
Medicamentele sunt o solutie, insa de moment si nu rezolva problema. Te sfatuiesc sa mergi la psihoterapie fara a mai amana, fiind in beneficiul tau!

Toate cele bune!
0
03-01-2018, ora 18:23
Evelinaa
Nu este medic/terapeut
Evelinaa
Multumesc din suflet pentru raspunsuri, voi lua in considerare si practica sfaturile primite! O seara frumoasa!
0
09-01-2018, ora 11:04
Psiholog Racheleanu Mioara
Psihologie, Galati
Psiholog Racheleanu Mioara
Buna dimineata! Muzica terapeutica iti poate fi de ajutor pana incepi psihoterapia. Un exemplu ar fi muzica destresanta pentru atacuri de panica pe YouTube.
0
17-01-2018, ora 16:04
Utilizator_194048
Nu este medic/terapeut
Utilizator_194048
Ce subiect are prezentarea și cine este publicul? Profesori, elevi, colegi? Sunt de specialitate sau necunoscători? Doar tu prezinți sau mai multe persoane prezintă? Prezentarea e un pas important sau nu are niciun impact în viitorul tău? Toate aceste răspunsuri sunt importante. Ce este mai important pentru tine, să transmiți un mesaj sau doar reciți? În viața sunt clipe în care trebuie "să iei calul de căpăstru" și nu trebuie să-ți imaginezi că iei de căpăstru un cal de lemn când iei unul adevărat. Invinge-ti teama împlinește ce este de împlinit. Doar așa te vei dezvolta ca om puternic și liber. Succes!
0
21-01-2018, ora 18:56
Psiholog Gabriel Pîrvan
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Gabriel Pîrvan
Buna ziua,

Evelinaa, medicamentele pot fi recomandate doar de catre medic si nu pe net, ci in urma unui consult de specialitate in cabinet.
O solutie eficienta pentru problemele tale de anxietate o reprezinta si psihoterapia cognitiv-comportamentala. Aceasta forma de psihoterapie prezinta un grad mare de validare stiintifica, prin numeroase studii si cercetari de specialitate, mai ales pentru tulburarile de anxietate, ca de exemplu: anxietatea sociala, anxietatea generalizata, fobia sociala si multe alte tipuri de fobii, atacul de panica, tulburarea obsesiv-compulsiva, stresul posttraumatic etc.
Psihoterapia dureaza, in medie, cateva luni, in ritm de o sedinta pe saptamana. Are un caracter activ si foarte concret, fiind axata pe rezolvarea problemelor cu ajutorul unei game foarte diverse de metode si tehnici specifice.
De exemplu, in cadrul sedintelor de psihoterapie poti invata cum sa:
-te eliberezi de ingrijorare si teama;
-dobandesti o mai mare capacitate de concentrare in interactiunea cu ceilalti;
-ai un mai bun autocontrol asupra starilor psihice si a gandurilor;
-fii mult mai relaxata in diverse situatii sociale;
-fii mai spontana in comunicare;
-ai o comunicare fluenta si expresiva;
-aplici diverse stiluri de comunicare etc.
In concluzie, daca te angrenezi cu motivatie si perseverenta, poti obtine rezultate deosebite. Important e sa actionezi pentru a rezolva problema si sa nu o lasi sa se cronicizeze.
Sedintele de psihoterapie se pot tine nu doar la cabinet, ci si online.

Toate cele bune!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Frică, timiditate sau... fobie socială?
  •