Am nevoie de un sfat urgent: tuse fff persistenta care apare in anotimpul rece in general seara

03-10-2010
dydyka22
Nu este medic/terapeut
dydyka22
Am un baietel in varsta de 3, 7 luni in luna feb a cestui an am fost cu el la bucuresti la orl, motivul o tuse fff persistenta care apare in anotimpul rece in general seara si este atat de violenta incat ii provoaca voma mentionez fara a fi racit, in fine.Lam operat atunci de polipi caci avea polipi, facuse si o otita pe care o tratasem, nea facut dl dr si o bronhoscopie, avea lichid un lichid ceva la plamani in valori normale care a fost scos nea facut o radiografie care a iesit bine si un test cu bariu la stomac care la fel a iesit bine la consultat si un pediatru la plamani si inainte si dupa bronhoscopie e ok, ideea e ca nu a mai tusit o perioada dupa care iar a luato cu tusea si raceli ff dese deja suntem la a 2 a cura de bronhovaxom si isoprinosin nu stiu ce sa mai fac cu, el exudatele iau iesit bine luna trecuta am sa i le repet iar maine. Idea e ca nu stiu unde sa mai merg cu el si ce sa fac un sfat va rog?!
13 comentarii
0
03-10-2010, ora 18:05
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
trebuie sa aveti acasa un aparat de aerosoli. cu care sa faceti tratament de 2-3 ori pe zi.
sa tineti copilul pe un regim alimentar strict.. fara ACRU, acidulate si fructe citrice si acre
0
03-10-2010, ora 18:45
dydyka22
Nu este medic/terapeut
dydyka22
Am un aparar de aerosoli si consider ca fac abuz de el de fiecare data cand nusi potoleste tusea aerosoli si iar aerosoli. si cand a aparut tusea si acum in prezent este mereu diagnosticat cu rosu in gat. aerosoli cu ce si mai fac? in prezent ii bag ori prospan ori acc ori ser simplu in functie de cum il ia si cum e racit.
va multumesc!
0
03-10-2010, ora 18:48
dydyka22
Nu este medic/terapeut
dydyka22
mentionez tusea tine de 2 ani de zile si nu apare mereu, nu am animale nu am plante in casa. in prezent e usor racit si ii dau nurofen sirop de ceapa aerius si seara la culcare aerosoli cu prospan si ser.
0
03-10-2010, ora 19:21
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
aerosoli facut corect si fara medicatie puternica se poate face.
1. daca sunt secretii abundente
se pune :1 fiola de acc+ 2 pic de ulei volatil de lamaie+ ceai de musetel cald
2. daca tusea este uscata
se pune : 2 pic de ulei volatil de eucalipt + 10 pic de xilina de 1 % + ceai cald de musetel
Rosu in gat poate fi si de la refluxul gastroesofargian.. sau de l aalimentatia acra, acidulata sau de la fructe.
NU ati specificat ce mananca si prefera din aceste produse...
0
03-10-2010, ora 19:51
dydyka22
Nu este medic/terapeut
dydyka22
Aimentatia lui zic eu ca este ok in mare parte mananca la gradi si le dau doar fript copt fiert in concluzie mancare de copii specifica varstei, iar acasa nu il limitez de la nimik incerc sa evit acidull dar daca vede cere acru doar la bors si limonada iar fructe nu prea se da in vant dar mananca. Nu vomita mereu cand tuseste rareori dar se intampla. greutatea lui e normala varstei are 16 kg la 101 cm. Noi am facut analize la stomacel si a iesit ok din ce sa putut vedea. oricum cred ca am sa merg maine la un alt centru de anzlize sa mai facem un exudat si apoi sa mai consultam un dr. nu stiu de care dar om vedea cand vor iesi analizele, cred ca voi inclina spre un medic homeopat. va multumesc mullt!
0
03-10-2010, ora 21:40
dmarinela
Nu este medic/terapeut
dmarinela
Pt d-l doctor valeriu.Buna seara.sotul meu tot timpul are secretii pe nas si in gat, acuza dureri de cap si ameteli il doare cand apasa pe frunte in intre ochi si in jurul nasului la sinusuri.cand se ridic abrusc sau cand sta cu capul in jos il ia ameteala.tensiunea lui este de obicei 11cu 7 colesterol 250, trigliceride 289 si tuseste tot timpul..este fumator.are varsta de 4o de ani.ce sfat imi dati?va multumesc
0
04-10-2010, ora 07:17
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. consult ORL radiografie SAF
2. consult Oftalmologie ( fund de ochi)
3. consult neurologie
imi scriti rezultatul + inaltime+ kg
0
06-10-2010, ora 15:47
dmarinela
Nu este medic/terapeut
dmarinela
Multumesc pt raspuns.momentan chiar am fost ieri la ORL am facut radiografie SAF.La radiografies-a vazut o deviatie de sept si o sinuzita, rinita .d-na doctor ia prescris tratament pt o saptamana cu apa de mare, niste picaturi cu antibiotic, fasconal, parasinus si aerius.dupa saptamana de tratament mergem la control.pe mine ma ingrijoreaza si ametelile o sa merg cu el si la oftalmolog asa cum mi-ati recomandat +neuro. o sa va tin la curent cu rezultatul el are 1.74 inaltime si 80 de kg multumesc mult o zi buna.
0
10-10-2010, ora 15:34
dydyka22
Nu este medic/terapeut
dydyka22
Aseara iam facut aerosol pt tuse seaca cu ulei volatil de eucalipt 10 pic de xilina de 1% si ceai cald de musetel, nu am apucat sa termin aeosolul ca a inceput sa vomite atat de tare incat ma speriat, nu iam mai facut, lam aruncat, iam pus doar ceai cald si eucalipt. De ce oare o fi xilina de vina?
Face fff des rosu in gat si se trezeste dim nasucul infundat chiar si mucozitati transparente si peste o ora sau doua nu mai are nimic, nu stiu ce sai mai dau. Iar la aerosol pt tuse seaca nu cred ca merge cu xilina la el.
0
10-10-2010, ora 18:03
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
nu am avut asa reactii la pacienti.
posibil sa fost o coincidenta, incercati sa faceti aerosoli.. inainte de masa
0
10-10-2010, ora 20:04
dydyka22
Nu este medic/terapeut
dydyka22
tot ce e posibil oricum el vomita uneori cand tuseste, dar pt ca aseara sa culcat a adormit si la luat tusea in timpul somnului din ce in ce mai tare si mai tare si lam trezit sai fac aerosol ptr ca stiam ca daca nui fac nu se linisteste si vomita, oricum pe viitor am sa evit sai mai fac cu xilina, si va multumesc mult. o seara buna.
0
04-11-2010, ora 10:59
dydyka22
Nu este medic/terapeut
dydyka22
Domnule doctor, ieri am fost la bucuresti la alergologie, din testele facute a reiesit ca are o rinita alergica, o rinosinuzita? (cu semnul intebari repet varsta lui 3, 8 ani), halena tuse si secreti purulente. sindrom rino bronsic. doamna dr mia prescris pe o perioada de 3 luni: singulair de 4 mg 1 plic pe zi, xyzap 1 pic pe zi si inca niste pic de nas, si mia recomandat din nou sa merg la orl, am fost din nou la acelasi dr care la operat de polipi in feb si ia facut analizele, sa uitat in nas, in gura si in urechi e perfect curat, a zis ca despre rinosinuzita nu poate fi vb pt ca este prea mic si sinusurile nu sunt perfect dezvoltate, apoi a zis ca tusea o intelege in cazul rinitei dar nusi explica mirosul care il are in gura care la simtit si el si despre care iam povestit ca este din ce in ce mai persistent si mai intens, si mia recomandat sa ii fac o tomografie pulmonara. Noi am facut 2 radiogr la care nu sa vazut nimik a facut si bronhoscopie e ok, exudate la zi negative. D _na dr. la ascultat la plamani si a zis ca mai perfect nu poate fi, despre aerosol am intrebat si a zis doar daca imi recomanda dl dr, care nu mia recomandat cat despre un regim alimentar nu a pomenit nici unul din ei. As vrea sa mai aflu parerea unui specialist, asa cum miat mai recomandat si mai sus. Va multumesc!
0
04-11-2010, ora 11:47
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Va recomand foarte insistent sa faceti investigatii repetate pentru depistarea parazitilor intestinali.
si tratamente de durata generale si locale.
ar putea acolo sa fie cauza tuturor problemelor
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dispersia particulelor de tuse în aer liber
  • Tipuri de tuse pentru care trebuie să te îngrijorezi
  • Câteva sfaturi pentru a calma tusea
  • Tratament tuse - medicamente, remedii, ceaiuri pentru tuse
  •