anxietate generalizata pe fond ciclotimic | Forumul Medical ROmedic

anxietate generalizata pe fond ciclotimic

04-01-2009
crislondra
Nu este medic/terapeut
crislondra
Buna! Sunt cristina si urmaresc de mult timp acest forum..e bine sa stii cand mai e cineva cu probleme asemnatoare, simti parca dci boala mai usor...uneori :).am sa fac un mic istoric al problemelor mele, de cand au inceput ele si pana in prezent.In 2004 am avut un soc puternic, respectiv am crezut ca sufar de cancer (ceea ce nu era adevarat)si de aici au pornit toat problemele.am citit foarte mut despre cancerul de san mi-am gasit si metastaze osoase, ma dureau oasele efectiv(asta in inchipuirea mea).Dupa un an aceste simptome au disparut in schimb au aparut tot felul de intepaturi prin corp(cenestopatii).Am fost la o multime de medici, nimeni nu imi gasea nimikAu trecut si intepaturile...si au aparut ametelile, de fapt un soi de echilibru instabil c tot felul de manifestari(frica de ceva necunoscut, ameteala cand ieseam afara, oboseala permanenta desi dorm fff mult.M-am hotarat sa ma duc la medicul psihiatru care mi-a spus ca sufar de anxietate generalizata pe fond ciclotimic.Iau de 2 ani xanax si stimuloton dar nu pot sa spun ca ma simt excelent...tot obosita s tot lipsita de chef.Acuma ma gandesc ca poate doctorul s-a inselat si am ceva organic la cap...si iarasi am intrat in teama aceea de boala care se numeste ipohondrie.Va rog sa imi spuneti si mie ce v-a declansat voua anxietatea?multumesc
8 comentarii
0
04-01-2009, ora 15:36
robymat
Nu este medic/terapeut
robymat
Buna, Cristina.
Din cate scri tu, eu cred ca ar trebui sa schimbi tratamentul. I-ai povestit dr tau ca nu te simti bine de la tratamentul pe care ti l-a recomandat? Iei de foarte mult timp xanax, am luat si eu o perioada, dupa un timp nu si-a mai facut efectul la mine si l-am schimbat. Ai mare grija, creaza dependenta. Stai linistita, nu ai ceva organic la cap.
Eu de la un soc, de la o suparare mare m-am imbolnavit si o perioada destul de lunga de timp ma simteam tot rau. Am luat mai multe tipuri de medicamente, intre timp am schimbat si medicul psihiatru pana cand am gasit dr care sa-mi recomande tratamentul eficient. de la care am inceput incet, incet sa ma simt din ce in ce mai bine.
0
04-01-2009, ora 15:41
crislondra
Nu este medic/terapeut
crislondra
Multumesc robymat! am sa incerc sa caut aici in londra un medic desi din cate am inteles de la alte persoane nu prea se pune pret pe anxietate aici dar voi incerca sa merg sa vad eu cu ochii me :).La multi ani si buni sa ne dea Dumnezeu!!
0
04-01-2009, ora 18:50
drweather
Identitate neconfirmată
drweather
Lucrez intr-o sectie de urgenta si iti pot spune ca am destule situatii cu tineri(mai ales tinere) care se tem ca au anumite boli...cancerul e pe primul loc, dar au fobie si de infarct, paralizie, leucemie samd.Fie ca au avut pe cineva apropiat care a murit brusc din cauza unei astfel de boli, fie pur si simplu citesc prea mult, inclusiv pe net, si fac asocieri periculoase pentru un profan.Pentru a fi tu sigura iti recomand sa faci o tomografie sau RMN al regiunii care te supara.Daca rezultatul e bun, nu ai de ce sa te temi:un cancer care da simptome e suficient de evoluat incit sa dea o imagine caracteristica pe CT sau RMN.Si ai grija:fenomenul de somatizare(adica daca te gindesti mult timp ca ai o boala anume, pina la urma ajungi sa o si faci)nu tine de domeniul SF.
E si parerea mea ca ultimul lucru la care sa apelezi, mai ales daca esti tinara, e tratamentul anxiolitic.Orice medicament psihotrop creeaza dependenta, iar dupa un timp vei ajunge sa inghiti un pumn de medicamente...
Numai bine
0
05-01-2009, ora 14:53
sophie13
Nu este medic/terapeut
sophie13
Hello, drweather! Medic, nu? Tare nepriceput/a in a da sfaturi!!!!! Am si eu o rugaminte, daca nu stiti ce sunt tulburarile psihice, nu va mai dati cu parerea!
Pentru tine drweather, afla tulburarile anxioase sunt cumplite. Citeste ce sunt si nu mai da sfaturi stupide. Tine-l pentru tine pe acela cu somatizarea ca nu faci decat sa bagi in sperieti oamenii tulburati. Somatizam, fara indoiala ca somatizam, dar e o mare diferenta intre ce spui tu si cazul unui ipohondru sau al unei persoane care sufera de toc. Ideea ca ce gandesti aia ti se intampla este una dintre obsesiile care chinuie toti suferinzii! Cat despre tratamentul anxiolitic, din nou se vede ca habar n-ai.

Crislondra, eu sufar de TOC, Tulburare obsesiv compulsiva. S-a declansat de multi ani, de la cumplita teama ca nu voi intra la facultate. Am inceput sa am si eu tot felul de obsesii, care au trecut. Apoi tulburarea a revenit din cand in cand, nu foarte des. In 2007 in vara am pierdut o sarcina si a fost bomboana de pe coliva, atacuri de panica, ganduri aiurea, insomnii! In primavara trecuta mi-am dat seama cam de ce sufar, am inceput un tratament de specialitate si o terapie adecvata. Incet-incet ies la lumina! Sfatul meu: consulta un psihiatru bun la Londra! Numai bine!
0
05-01-2009, ora 23:16
crislondra
Nu este medic/terapeut
crislondra
multumesc tare mult sophie pentru ca ai avut curajul sa ii raspunzi lui drweather...chiar m-a inspaimantat...la gandul ca voi putea face o boala anume doar daca ma gandesc la ea...e si normal sa a gandesc la boala...sa ma preocupe..de aia sunt si pe acest forum...sa caut solutii, sa incerc sa ma incurajez auzind pe altii ca ma incurajeaza...ma voi duce cat de curand la medicul de familie de aici si ii voi cere o consultatie la un psihiatru...poate imi schimba tratamentul...te pup si sper sa mai vrb :*
0
06-01-2009, ora 12:24
sophie13
Nu este medic/terapeut
sophie13
Buna Crislondra,

Ma bucur ca am reusit sa te linistesc putin. E o idee buna sa mergi la medicul de familie care sa iti recomande pe cineva sa te ajute. Persoanele precum drweather se afla in treaba pe astfel de forumuri. Habar n-au ce e aceea tulburare anxioasa, dar dau sfaturi sa te tii... M-am gandit mult daca sa postez comentariul sau nu, nu-mi place sa intru in polemici, dar m-am gandit ca te-a speriat!
Daca vrei, poti intra si pe subiectul Tulburare Obsesiv Compulsiva. Suntem un grup de gagici care ne impartasim experientele. Ai sa vezi ca avem cu toatele cate ceva care ne macina, dar ne sustinem una pe cealalta. Sa fii bine!
0
07-01-2009, ora 13:53
crislondra
Nu este medic/terapeut
crislondra
sophie am cautat pe subiectul TOC dar nu te-am vazut :(am gasit-o doar pe prozac si cata7..ceva de genul...mai caut poate am omis...:)te pup
0
07-01-2009, ora 18:15
sophie13
Nu este medic/terapeut
sophie13
Hi, am vazut ca ti-a adaugat Cata un mesaj la subiect. E TOC, partea... nu mai stiu care. Cea deschisa cel mai recent!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anxietatea È™i stresul cronic pot creÈ™te riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • DependenÈ›a față de tehnologiile mobile a fost asociată cu depresia È™i anxietatea
  • Anxietatea poate influenÈ›a negativ luarea deciziilor
  • AplicaÈ›ia pentru smartphone care ar putea reduce anxietatea È™i depresia
  • Riscul de anxietate la mame, asociat cu utilizarea intensă a dispozitivelor electronice
  • Tinerii È™i femeile sunt mai predispuÈ™i la anxietate
  •