anxietate, atac de panica, depresie? | Forumul Medical ROmedic

anxietate, atac de panica, depresie?

02-02-2017
AndreMaria
Nu este medic/terapeut
AndreMaria
Buna!nici nu stiu cum sa incep.Am 25 de ani, totul a inceput in luna octombrie cand eram in italia si m-am trezit din somn cu o stare de neliniste, imi tremura tot corpul, bineinteles, am ajuns la urgente, tensiunea 120/80, pulsul 99, diagnostic atac de panica.Mi-a prescris lexotan (bromazepam)sub forma de picaturi!in prima faza nu am acceptat ideea ca ar fi fost un atac de panica, ptr a lua aceste picaturi!am ajuns acasa, aceleasi simptome, tremuram, inima imi batea la maxim iar o stare de neliniste ma prinsese iar!dimineata m-am trezit, stari de voma, agitatie, pierderea apetitului...ideea mea era ca am cu totul altceva, am facut tot felul de analize, toate aratau valori normale!intr-un final am acceptat sa iau cest lexotan, ori de cate ori ma apucau aceste stari, 6-7 ori pe zi, o frica, o teama nejustificata, tremuram, palpitatii...nu mai aveam pofta de mancare, tot ce puneam in gura vomitam...in noiembrie m-am intors in romania, din nou, am repetat o serie de analize, totul normal...eu continuam sa iau lexotan...iar in intr-un final revenisem la normal..incepusem sa mananc, sa ies, sa ma bucur de viata pana cand, pe 28 decambrie la o petrecere, i sa facut rau unei persoane, dimineata m-am trezit cu un puls de 127/min, diaree, voma...pierderea apetitului...asa ma trezeam in fiecare dimineata, consultand doctorul mi-a prescris xanax 0, 25 dimineata, doua zile a fost Bok, dar dupa aceea simptomele le aveam si seara, asa ca am inceput sa mai iau 0, 25 ca ma linisteam.ptr ca am insomnii am inceput sa iau un axiar seara la culcare!dimineata ma trezesc foarte agitata, mi-e rau, nu am pofta de mancare, ametesc...nu mai pot gandi pizitiv...cum sa mai ies din starea asta??nu mai rezist..heelp
5 comentarii
0
02-02-2017, ora 17:53
Psiholog Pătraşcu Roxana
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pătraşcu Roxana
AndreMaria, atacul de panica reprezinta o tulburare de anxietate, in care persoana poate trai brusc niste stari de frica foarte intense insotite de palpitatii, senzatie de lipsa de aer, senzatie de ameteala, valuri de caldura sau de frig, senzatie de amorteala, durere in piept, teama de pierdere a controlului, teama de moarte etc.
Aceste manifestari pot aparea din diverse cauze: medicale, psihologice etc. Este in regula pentru ca ti-ai facut toate investigatiile medicale si ai exlus cauzele fizice, diverse afectuni ale organelor. Tratamentul anxiolic prescris de psihiatru isi face efectul in aproximativ doua pana la patru saptamani. Daca nu iti este ok cu tratamentul actual, mergi la psihiatru pentru a-ti modifica schema de tratament. Pe langa medicatie, apeleaza si la sedintele de psihoterapie cognitive-comportamentale.

Atacul de panica poate aparea ca urmare stresului intens si indelungat la care suntem expusi. In alte situatii cauza principala o reprezinta un tip de gandire mai anxiogena
(obiceiul de a ne face griji din orice, de a vedea pericole la tot pasul, de a exagera etc).
In aceste cazuri, cand atacul de panica nu apare din cauze medicale, ci din factori psihologici, este indicata psihoterapia, deoarece te invata cum sa nu te mai incarci cu stres in exces, cum sa-ti corectezi stilul de gandire anxiogen, cum sa dobandesti un mai bun autocontrol asupra starilor psihice.

Multa sanatate!
0
02-02-2017, ora 19:17
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Trebuie sa iei antidepresiv, nu xanax si lexotan. Astea sunt benzodiazepine si dau dependenta. Mergi si vorbeste cu un medic psihiatru.
0
02-02-2017, ora 21:35
AndreMaria
Nu este medic/terapeut
AndreMaria
Am luat xanax si lexotan la recomandarea medicului, priblema e ca am zile bune si zile in care nu ma pot ridica din pat!voi incerca la un psihoterapeut.am trecut prin multe!nu stiu cum sa mai razbesc, nu mai pot gandi pozitiv...
0
02-02-2017, ora 23:35
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu se pot lua benzodiazepine mai mult de 3 luni. Mergeti la un psihiatru sa va dea antidepresiv. Benzodiazepinele dau dependenta si nu se folosesc in cantitati mari si in tratamentul pe termen lung al afectiunii.
1
03-02-2017, ora 07:21
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună dimineața!
Poți depăși situația actuală urmând medicația dată de psihiatru concomitent cu psihoterapia. Nu te aștepta ca schimbările să vină peste noapte. Ameliorările încep să apară în momentul în care începi să-ți schimbi modul de gândire și percepție, astfel încât situațiile de viață întâlnite să nu le mai consideri obstacole de netrecut, ci momente din viața ta pe care depășindu-le te vor face mai puternică și te vor ajuta să evoluezi.
Învață să-ți stopezi gândurile negative gândindu-te la un moment din viața ta când ți-a reușit ceva și căutând în tine resurse să depășești teama de-a nu te descurca în diverse situații. Incearcă sa descoperi placerea unor actiuni zilnice, pe care le poți proiecta si in viitor, care sa te ajute sa găsești resurse pentru a traversa diverse obstacole.
Încearcă să nu intri în competiție cu ceilalți pentru că fiecare are un ritm propriu de funcționare și propunându-ți sa mergi în ritmul celorlalti poți obosi și te poți dezamăgi de tine însăți.
În momente dificile nu te lăsa pradă desnădejdiei, spune-ți că vei reuși și caută resurse pentru a continua.
Nu crede tot ce auzi, multe lucruri nu pot fi adevărate, sau ce unuia poate face bine pe tine poate să te nemulțumească.
Găsește-ți o activitate plăcută asupra căreia să te concentrezi și care să te ajute să te îndepărtezi de gândurile negative.
Fă-ți zilnic exercițiile de respirație și relaxare pe care ți le va da psihoterapeutul care au un rol important în depășirea atacurilor de panică.
Cunosc atâtea persoane care au depășit atacurile de panică, atunci tu de ce nu ai reuși.ai mai multă încredere în tine și ai să vezi că situația se va îmbunătăți.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul