anxietate, atac de panica, depresie?


Aceste manifestari pot aparea din diverse cauze: medicale, psihologice etc. Este in regula pentru ca ti-ai facut toate investigatiile medicale si ai exlus cauzele fizice, diverse afectuni ale organelor. Tratamentul anxiolic prescris de psihiatru isi face efectul in aproximativ doua pana la patru saptamani. Daca nu iti este ok cu tratamentul actual, mergi la psihiatru pentru a-ti modifica schema de tratament. Pe langa medicatie, apeleaza si la sedintele de psihoterapie cognitive-comportamentale.
Atacul de panica poate aparea ca urmare stresului intens si indelungat la care suntem expusi. In alte situatii cauza principala o reprezinta un tip de gandire mai anxiogena
(obiceiul de a ne face griji din orice, de a vedea pericole la tot pasul, de a exagera etc).
In aceste cazuri, cand atacul de panica nu apare din cauze medicale, ci din factori psihologici, este indicata psihoterapia, deoarece te invata cum sa nu te mai incarci cu stres in exces, cum sa-ti corectezi stilul de gandire anxiogen, cum sa dobandesti un mai bun autocontrol asupra starilor psihice.
Multa sanatate!




Poți depăși situația actuală urmând medicația dată de psihiatru concomitent cu psihoterapia. Nu te aștepta ca schimbările să vină peste noapte. Ameliorările încep să apară în momentul în care începi să-ți schimbi modul de gândire și percepție, astfel încât situațiile de viață întâlnite să nu le mai consideri obstacole de netrecut, ci momente din viața ta pe care depășindu-le te vor face mai puternică și te vor ajuta să evoluezi.
Învață să-ți stopezi gândurile negative gândindu-te la un moment din viața ta când ți-a reușit ceva și căutând în tine resurse să depășești teama de-a nu te descurca în diverse situații. Incearcă sa descoperi placerea unor actiuni zilnice, pe care le poți proiecta si in viitor, care sa te ajute sa găsești resurse pentru a traversa diverse obstacole.
Încearcă să nu intri în competiție cu ceilalți pentru că fiecare are un ritm propriu de funcționare și propunându-ți sa mergi în ritmul celorlalti poți obosi și te poți dezamăgi de tine însăți.
În momente dificile nu te lăsa pradă desnădejdiei, spune-ți că vei reuși și caută resurse pentru a continua.
Nu crede tot ce auzi, multe lucruri nu pot fi adevărate, sau ce unuia poate face bine pe tine poate să te nemulțumească.
Găsește-ți o activitate plăcută asupra căreia să te concentrezi și care să te ajute să te îndepărtezi de gândurile negative.
Fă-ți zilnic exercițiile de respirație și relaxare pe care ți le va da psihoterapeutul care au un rol important în depășirea atacurilor de panică.
Cunosc atâtea persoane care au depășit atacurile de panică, atunci tu de ce nu ai reuși.ai mai multă încredere în tine și ai să vezi că situația se va îmbunătăți.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice.
- 2cum sa scapi de atacurile de panica?
- 12anxietate
- 40pot naste un copil sanatos? un doctor se poate sa raspunda?
- 8stare generala de sanatate instabila
- 6Dupa 2 ani de casnicie suntem in pragul divortului
- 10sa-mi spuna cineva.. unde sa ma duc?
- 10Povestea mea - FA
- 20Mari probleme. au aparut situatii de anxietate, stres, nervi dar si putin T.O.C.
- 4suspect depresie
- 4Extrasistole
- 10rugaciune-furnicaturi-energie-nu inteleg
- 15Cum sa scap de atacuri de panica si anxietate ?
- 2Anxietate, pierdere de memorie de scurta durata !
- 3Ce sa fie? Inima sau anxietate/depresie?
- 1Problema neurologica ?
- 7Simptome de depresie si anxietate de foarte multi ani
- 1Naturiste/ceaiuri pentru anxietate si depresie?
- 1tahicardie sinusala
- 3Cum sa trec peste anxietate
- 8Anxietate sau o boala??
Mai multe informații despre: Anxietatea Atacurile de panica depresie si anxietate