Schizofrenie?

22-02-2010
Bogdannnn
Nu este medic/terapeut
Bogdannnn
Salutare
Am fost consumator de substantze timp de 3 ani.. si am sfarsit prin a ma epuiza la maxim.. ultima perioada am facut abuz. A inceput cu o depresie, dupa care boala ma cuprins, clacam, tremuram, panica, depresie, delir, halucinatii auditive, tulburari de vedere, gandeam partial ca un copil, ma certam cu mine.si alte simptome. Cand ieseam din casa majoritatea comentau depsre mine..inclusiv prieteni.. care defapt ma indreptau numai la rau.. si citeam pe fata lor satifactia suferintei mele. M am izolat, am inghetzat anul scolar si am rupt legatura cu toti. Am 3 luni de cand ma lupt cu boala... am depasit cateva etape.. dar simt ca bat pasul pe loc si nu mai pot continua..intre timp am devenit fanatic si stau majoritatea timpului la pc.Nu vad niciun rost pentru care asi mai lasa viata sa curga prin mine. Sfaturi? Ma pot vindeca? De ce perioada am nevoie ? Pot reusii fara ajutorul unui medic... nu am vointa si puterea neceseara sa parasesc domiciliul. am 17 ani amarati.
17 comentarii
0
22-02-2010, ora 05:53
Bogdannnn
Nu este medic/terapeut
Bogdannnn
pot ajunge la schizofrenie..din cauza simptomelor de mai sus? sau mai grav nebunie ?
0
22-02-2010, ora 07:13
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Of of of, in ce oras locuiesti Bogdane ?
1
22-02-2010, ora 16:13
robymat
Nu este medic/terapeut
robymat
Nu pomenesti nimic de nici un tratament. Ca prim sfat si cel mai important, ar fi sa consulti un medic psihiatru. Si sa urmezi cu sfintenie tratamentul dat de el. Astfel de tulburari nu trec de la sine, ci doar in urma unui tratament sustinut. Nu te rusina si prezinta-te cat poti mai repede la un medic.
Mult succes iti doresc.
0
23-02-2010, ora 02:14
Bogdannnn
Nu este medic/terapeut
Bogdannnn
Am facut tratament cu calciu, magneziu si antidepresive.. m au inviat cat de cat. Dar de tremurici si miscari telechidate n am scapat.. cand sunt obosit.. la unele sunete mi se incordeaza cate un mushci o fi din cauza ca e slabit organismul..sau e altcv mai grav?Inainte de a ma izola am fost la spital si am facut analize complet..toate au iesit bine inafara de faptul ca toate substantzele din corp erau la limita si unele sub. De la spital la pisholog si de la pisholog la psihiatru care ma indrumat catre alt pishiatru de la un spital de nebuni... nu m am dus de frica sa nu ma interneze.. nu stiam exact care e problema cu psihicul meu.. in primele luni credeam ca sunt nebun. Ma poate clarifica cineva care e motivul acestor simptome? Toxine, slabit sau mam ales cu vreun handicap? s au probabil am ales locul nepotrivit sa pun astfel de intrebari... Caut un medic online sa ma faca sa inteleg care e starea corpului meu s au daca cumva s a defectat ceva la creier.
0
23-02-2010, ora 14:31
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Sigur ca se poate ajunge si la schizofrenie. Trebuie sa te prezinti la un medic psihiatru de urgenta si sa ii spui toate simptomele tale ca sa stie ce tratament trebuie sa iti dea.
Cu cat o faci mai repede, cu atat mai bine
Nici un medic psihiatru nu iti va raspunde pe forum.
Uita-te pe romedic la descrierea bolilor psihice si vezi ce trasaturi de la ce boala ti se potrivesc ca sa stii cu exactitate ce ii spui medicului psihiatru.
Tie ti se trage de la... abuzul de substante.
Dar ce a fost, a fost. Macar acum, in al 9-lea ceas incearca sa iei masuri, ca sa nu ti se intample ceva mai rau.
Si ia-o mai usor cu spitalul de nebuni... ca s-ar putea sa ne jignesti pe noi, cei care iti raspundem pe forum.
Din tot ceea ce ne prezinti tu ca ti se intampla tie, e clara treaba ca s-a defectat ceva la creier fata de comportamentul unui om sanatos, nu ?
Hai, ia-o mai ushor si du-te si fa ce zice un doctor specializat ca sa iti revii cat mai repede. O.K.?
Multa sanatate si liniste sufleteasca iti doresc.
0
23-02-2010, ora 17:25
Bogdannnn
Nu este medic/terapeut
Bogdannnn
Mc de sfat. Apreciez ca ti ai dedicat cateva minute sa raspunzi la niste intrebari stupide.
Imi cer mii de scuze celor care s au simtit jignitii din pricina anumitor cuvinte.. altfel nu stiam sa ma exprim.

Toate cele bune.
0
23-02-2010, ora 20:33
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Scrie-mi un email Bogdane.
0
24-02-2010, ora 19:57
Estefan30
Nu este medic/terapeut
Estefan30
Bogdanele la ce medicamente ai luat daca pot sa zic asa poate ai consumat iarba ce a ce nu poti sa spui ca e un drog grav, psihic da simtzi nevoia de a mai consuma placerea e mare cunosc senzatziile nu numai la acest viciu, parerea mea? du'te fara nici un pik de rusine si vb cu un doctor in masura sa'ti prescrie o reteta
1
25-02-2010, ora 00:41
Bogdannnn
Nu este medic/terapeut
Bogdannnn
Problema e ca n am consumat doar iarba..cam din toate exclus injectabile.In ultimele 3 luni m am axat pe o combinate de pastile si iarba... care m ia creeat o dependenta psihica ce nu am putut controlao. Cand eram la limita..am continuat din cauza depresiei nu mai faceam fata... am luat o hotarare proasta din cauza mai multor probleme in familie, finainciare si atele minore. Acum mi am schimbat parerea si am hotarat sa merg inainte dar starea corpului si psihicului meu ma trag inapoi.
1
25-02-2010, ora 10:26
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Tocmai de aceea trebuie sa mergi la psihiatru. Sa iti dea un tratament care sa te ajute sa treci mai ushor peste aceasta perioada.
1
01-03-2010, ora 12:54
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Daca so sa iei medicamente la la psihiatru vei ajunge doar sa schimbi dependenta, de la o substanta la alta. Medicamentele chimice nu vindeca, cu atat mai putin cele date de psihiatrii.
0
01-03-2010, ora 13:11
Geaninaleabu
Nu este medic/terapeut
Geaninaleabu
psihiatru combinat cu psiholog sunt cea mai buna solutie si sigur vei reusi sa treci peste aceasta perioada si peste aceste probleme, sunt tot felul de centre care se ocupa cu astfel de probleme si tot felul de terapii si sedinte de grup, grupuri de ajutor cu tineri care sufera la fel si multe metode moderne nu neaparat medicamentoase care sa ti faca rau.. desi asta depinde de cat de grava e starea ta si de cat de rau te simti. asta numai cu consult poate sa si dea seama cineva specializat. (deci nu ascultati de scarface- metodele lui pot fi uneori bune, dar se inseala in foarte multe cazuri din cauza urii lui pentru orice medicina- si uita ca poate si in medicina exista metode fantastic de eficiente)

cu respect, multa sanatate
Geanina Leabu, consilier psihologie
1
01-03-2010, ora 14:43
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Scarface,

Iar imi produci dureri de cap cu postarile tale. Of, of, of...
Sustin ceea ce a scris d-ra Geanina, cu toata caldura.
In plus, tine minte: bolile psihice sunt pina la inventarea unui tratament care sa le vindece in totalitate, boli CRONICE.
Adica nevindecabile.
Trebuie sa iei tratament toata viata in general.
Asta este. Mergem inainte cu tratament si ne simtim mai bine.
Ce vrei sa facem ? Sa suferim cu zecile de ani, sa ne izolam de societate sau sa trecem prin tot felul de stari chinuitoare doar pentru ca suntem prea mandri sa acceptam ca avem o tulburare psihica ?
0
01-03-2010, ora 15:03
Estefan30
Nu este medic/terapeut
Estefan30
Scar.
Mie de exemplu nici un medicament prescris pana acum nu mi'a provocat dependentza, cu toate ca se spune k benzodiazepinele produc.in fine poate esti tu mai slab de inger ;)
0
01-03-2010, ora 15:54
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Scar,
Nici mie.
Nici xanaxul, nici diazepamul, nici anxiarul... nimic.
0
01-03-2010, ora 16:01
Estefan30
Nu este medic/terapeut
Estefan30
La Multi Ani Clara ne cinstim cu un xanax sau un bromazepam muahaahhaha trebuie sa sarbatorim.nu?
0
02-03-2010, ora 18:57
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Multumesc, Estefan.

Daaaa, dar doar la nevoie ;-)

Cu pace.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Exercițiile de aerobic ar putea ajuta persoanele cu schizofrenie
  • Frații persoanelor cu schizofrenie au un risc mai mare pentru același diagnostic
  • Schizofrenia
  • Mutațiile genetice care cresc riscul de schizofrenie
  • Tehnica neurologică ce îmbunătățește performanțele cognitive
  • Vitaminele din complexul B luate împreună cu tratamentul reduc simptomele schizofreniei
  • Primul test fiziologic pentru depresie și schizofrenie
  •