Cine mai ia Invega-paliperidona?

24-01-2017
Utilizator_179524
Nu este medic/terapeut
Utilizator_179524
Am inceput sa iau medicamentul asta acum vreo saptamana si deja ma cam doare capul. Scrie in prospect ca printre altele poate da si dureri de cap. Dar nu dureri mari, doar cat sa ma enervez :) Mai am si cosmaruri de la aceste pastile. Mai sunt persoane aici pe forum care au mici probleme cu Invega?
7 comentarii
2
28-01-2017, ora 17:30
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Buna seara,
inteleg ca iei acel medicament de numai o saptamana. E normal sa ai niste reactii adverse, cum ar fi durerile de cap. Probabil stiti dejaca e nevoie de minim 3 saptamani pentru ca organismul sa se adapteze tratamentului si acesta sa-si dovedeasca eficienta. Mai ales pentru ca nu e vorba de efecte adverse notabile, ci doar de niste dureri de cap suportabile, va recomand sa nu intrerupeti sub nicio forma tratamentul si sa aveti rabdare ca el sa-si faca efectul. Nu putem fi siguri ca acele cosmaruri de care vorbiti se datoreaza pastilelor, ci e posibil ca ele sa fi aparut pe fondul unei oboseli acumulate, a unei stari generale proaste. Vorbiti cu psihiatrul dvs despre orice schimbare care apare in perioada aceasta de adaptare si sigur va va oferi toate indicatiile necesare, eventual va va ajusta dozajul, daca va fi nevoie. Pt ca fiecare pacient e unic. Important e sa aveti incredere in medic si in tratament, dar mai ales, sa-l continuati.
0
29-01-2017, ora 08:57
Utilizator_179524
Nu este medic/terapeut
Utilizator_179524
Va multumesc pentru sugestia dvs de a continua tratamentul. Da, voi vorbi cu medicul meu si poate imi va da o doza mai mica. Sigur ca imi continui tratamentul, nu m-am gandit sa renunt la medicatie.
2
29-01-2017, ora 14:05
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
E foarte bine ca nu renuntati usor :)! Asta arata ca aveti resurse interioare care va vor ajuta sa va gasiti un echilibru.
Multa sanatate!
0
31-01-2017, ora 19:28
Utilizator_179524
Nu este medic/terapeut
Utilizator_179524
Am revenit, nu ma mai doare capul si nici nu mai am cosmaruri. Probabil ca doar la inceputul tratamentului cu Invega au fost acele reactii adverse pe care le-am avut. In legatura cu acel echilibru de care vorbeati: nu l-am gasit inca (doar glumeam)
2
25-02-2017, ora 00:52
Arnold7
Nu este medic/terapeut
Arnold7
@28-yul Invega de la Janssen-Cilag cu a ei substanta paliperidona e printre cele mai tari medicamente antipsihotice de la noi din tara. E de generatia, cred, a 4-a asta admitand ca abilify e de generatia a 3-a. Ia-l cu incredere. Esti un norocos(oasa) ca ai debutat direct cu el. Pe vremea mea erau medicamente de generatia a 2-a, in 2002 cum ar fi zyprexa(olanzapina) si leponex(clozapina) care au niste efecte adverse groaznice(epitetul este pentru leponex). Bafta!
1
25-02-2017, ora 08:11
Utilizator_179524
Nu este medic/terapeut
Utilizator_179524
@Clozapin_

Salut! Da, asa e de la Janssen-Cilag.
Am inceput sa iau Risperidona la inceput,
apoi Aryzalera, am mai luat Abilify,
apoi Olanzapina si acum Invega.
Ai spus sa-l iau cu incredere,
multumesc pentru incurajare.
2
25-02-2017, ora 11:16
Arnold7
Nu este medic/terapeut
Arnold7
@28-yul
Ai trecut prin multe vad de ti s-a schimbat medicatia asa de mult. Sa stii ca din cate vad la mine, paliperidona nu-mi da pofta de mancare cum imi dadeau abilify sau olanzapina. O fi si din cauza ca-l combin si cu Seroquel, nu stiu. Imi mentin opinia ca invega e ceva special pentru ca pe mine m-a scapat de delirul de 12 ani pe care nu l-au putut scoate nici olanzapina nici clozapina. Acum, sunt un om normal dar din pacate am niste fenomene reziduale care ma impiedica sa muncesc. E disperabil sa nu poti face ceva ce iti doresti pentru ca creierul o ia uneori pe aratura. Daca n-as vedea negru in fata ochilor as fi si remis total si apt de munca. Altii sunt mai norocosi ca mine nu au fenomene reziduale dar nu-si iau tratamentul si recad. Cu fiecare recadere e mai rau pentru ca te indeparteaza de la constientizarea bolii. Bolnavii de schizofrenie traiesc intr-o lume a lor cu bune si rele dar care nu e reala nici pe departe din pacate. Esti tanar, banuiesc ca ai 28 de ani din nume. Poti trai cu boala fara probleme atat timp cat iti iei tratamentul si nu omiti niciodata. O zi buna!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: