Contraceptive - menstruatie prelungita

Nu stiu daca imi veti da un raspuns sau nu pe mail la intrebarea mea dar am spus totusi sa incerc.
Am 27 de ani si am o mica problema. Am inceput sa iau anticonceptionale orale Rigevidon (pe care le-am mai folosit acum cativa ani, atunci la recomandarea medicului, acum nu) si nu mi se opreste sangerarea. Sunt deja in a 16-a zi. Nu mai am mestruatie doar niste sangerari foarte foarte usoare dar zilnice. Am inteles ca se poate intampla dar vreau sa va intreb daca este normal, ce anume se poate face si cam cat o sa mai dureze. Sa intrerup tratamentul dupa folia aceasta, inainte de terminare sau se reglementeaza totul incepand cu a doua folie?
Va multumesc anticipat,
Ioana Stefan -
Am 27 de ani si am o mica problema. Am inceput sa iau anticonceptionale orale Rigevidon (pe care le-am mai folosit acum cativa ani, atunci la recomandarea medicului, acum nu) si nu mi se opreste sangerarea. Sunt deja in a 16-a zi. Nu mai am mestruatie doar niste sangerari foarte foarte usoare dar zilnice. Am inteles ca se poate intampla dar vreau sa va intreb daca este normal, ce anume se poate face si cam cat o sa mai dureze. Sa intrerup tratamentul dupa folia aceasta, inainte de terminare sau se reglementeaza totul incepand cu a doua folie?
Va multumesc anticipat,
Ioana Stefan -
2 comentarii

Ioana, speram sa mai intri pe forum pentru ca iti vom raspunde aici. Singerarile cu pricina poarta numele de spotting, nu sunt periculoase dar stiu ca sunt extrem de deranjante.Ele pot aparea in primele 2-3 luni de utilizare a contraceptivelor.
Asadar eu zic sa nu intrerupi contraceptia ci sa ai rabdare.Daca spottingul apare si luna viitoare mergi la medic, acesta va decide conduita de urmat
Asadar eu zic sa nu intrerupi contraceptia ci sa ai rabdare.Daca spottingul apare si luna viitoare mergi la medic, acesta va decide conduita de urmat

Va multumesc frumos pentru raspunsul dumneavoastra, iar forum-ul il voi mai accesa cu sigurata pentru ca am gasit foarte multe sfaturi utile.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici!
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici!
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5iar logest... o intrebare daca se poate
- 4Am terminat tratamentul cu Diane 35
- 9o parere avizata va rog
- 2Intarzierea menstruatiei, pilula luata tarziu
- 4contraceptia - cat de sigura este?
- 9ovule contraceptive (metoda de contraceptie locala)?
- 5menstruatie prelungita, culoare ciudata
- 3imediat dupa conceptie sanii pot devenii durerosi sau e un simptom premestrual
- 6ciclu indelungat - 8-10 zile
- 3ciclu fara oprire
- 5Menstruatie prelungita!
- 4Menstruatie prelungita!!
- 2Contraceptie
- 1ceaiuri de slabit in perioada premergatoare sarcinii
- 0ciclu de 2 saptamani.
- 2Ce pot folosi ca metoda de contracepție?
- 1o problema de premenopauza
- 2menstruatie prelungita
- 0Menstruație îndelungată în timpul anticoncepționalelor
Mai multe informații despre: contraceptia menstruatia prelungita
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: