De ce am mereu arsuri la stomac și esofag și îmi vine câteodată mâncarea înapoi?

02-06-2022
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Din 2018 am așa și ezit sa mă duc la gastroenterolog fiindcă mi-e frica tare de endoscopie și nu vreau sa o fac căci sufăr și de anxietate psihotică.Din 2018 iau Dicarbocalm când mă arde și ma arde destul de des stomacul esofagul și trece cu Dicarbocalm.
Câteodată când adorm îmi vine mâncarea înapoi în gură cu un gust de voma
Ce pot face eu acasă că sa nu mai am aceste arsuri și reflux?Și ce m-ar putea ajuta in afara de Dicarbocalm?Ceva naturist?
Daca mi-e frica de endoscopie și nu vreau sa o fac ce alte soluție ar putea exista și pentru mine?
Am o mulțime de probleme de sănătate, offf:(
Mă gândesc câteodată de ce am o soartă așa cruda.
(Sufăr de schizofrenie, TOC, anxietate, miopie posibil prediabet, probleme adică infecții dentare, obezitate, problemele acestea cu stomacul, astm bronșic și probleme cognitive plus dermatite seboreica și posibilă steatoza hepatica sau ficat afectat.
2 comentarii
1
04-06-2022, ora 17:44
360
Nu este medic/terapeut
360
ce poti face, e sa nu te intinzi in pat dupa ce mananci. astepti 3 ore pana sa te intinzi. tine-te de asta, si pe termen lung o sa iti fie mai bine. dar cu toate astea, nu rezolvi 100% problema

apoi, nu mai consuma alimente acide, decat foarte putin. spre ex: dulciuri, sucuri, varza murata, castraveti murati, citrice, lactate (decat f putin - sa zic 50g branza/cascaval - [fara iaurturi, fara lapte, sau smantana]... cauti sa consumi pt calciu, pe langa cascaval, niste seminte de mac macinat in rasnita (cel putin 20g, cel mult 40g) pe care le poti folosi in combinatie cu orez sau ovaz si o lingura de zahar + stafide)...
1
04-06-2022, ora 18:01
360
Nu este medic/terapeut
360
alimentele date ca exemplu, sunt exemplu a ceea ce sa nu mananci...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.