Discuții despre hipotiroidia

41 subiecte
Adaugă întrebare / subiect
0 mesaje
218 vizite
Hipotiroidie
Autor: Antonio09123
Postat la data: 21-02-2021

Mama are urmatoarele simptome. Nici o vlaga. Somn mereu De abia poate sa stea in picioare (spune ca ii tremura corpul) Bufeuri(Asta ca poate intra si in menopauza are 48 de ani) Si-a facut analizele si avea tsh 9.8 Este normal sa aibe simptomele astea? Este foarte speriata. Ea acum 2 ani si...

0 mesaje
918 vizite
Valori crescute tiroida
Autor: Christina13
Postat la data: 26-11-2019

Buna seara, As dori sa mai vad cateva pareri..Mi-am facut analiza TSH si mi-a iesit 12.3 µUI/ml. Am facut apoi o ecografie, si am primit diagnosticul de tiroida autoimuna cu hipotiroidism. Doctora a solicitat atunci, sa mi se faca analizele urmatoare, la care o sa spun si valoarea: Prolactina: 27,...

1 mesaje
557 vizite
“Bubițe” sub limba
Autor: Mira23
Ultimul răspuns: 18-09-2019 16:42, postat de Mira23

Buna ziua! De ceva timp ma confrunt cu o sensibilitate la nivelul cavității bucale. La alimente fierbinți sau iuți ma ustura sub limba. Nu am mai ajuns la medic deoarece acum o luna și ceva am fost la un medic de patologie orală, (cu o alta problema) mi s-au făcut poze cu un...

0 mesaje
2515 vizite
Pierderi de echilibru si amorteli.
Autor: Choobee
Ultimul răspuns: 16-08-2019 15:00, postat de PsihologiaVertijului

Buna seara! Ma numesc Alina si am 20 de ani. Nu stiu daca pun intrebarea in sectiunea corespunzătoare, dar in ultima vreme, dimineata ma trezesc cu tălpile amortite si nu-mi simt deloc degetele. Ma gândeam ca aceasta ar putea veni in urma faptului ca in timpul mersului, imi incordez foarte...

0 mesaje
860 vizite
Valori modificate analize - gastroenterologie, hipotiroidism autoimun
Autor: caruceriu
Postat la data: 15-03-2019

Buna ziua, Am efectuat de curand un set de analize, deoarece am fost diagnosticata cu hipotiroidism autoimun. Au iesit analize modificate pentru: GGT - 137, 17 (5, 0-34, 0/mg), TGP 134, 38 (5, 00-41, 00), TGO - 64, 33 (5, 00-32, 00), colesterol 248, 16 HDL 74, 41 si LDL...

0 mesaje
832 vizite
Pot lua Euthyrox dacă am mancat puţin înainte?
Autor: Oana.L
Postat la data: 24-02-2019

De 9 zile iau 1 Euthyrox de 25 mcg/zi Am fost diagnosticată cu Tiroidită cronică autoimună în stadiul de hipotiroidie subclinică. Știu că trebuie luat dimineaţa pe stomacul gol, cu 30 de minute (minim) înainte de masă... Dar s-a întâmplat ca astăzi să consum 2 bucăţele de glucoză (sirop de glucoza- din...

0 mesaje
1273 vizite
Hipotiroidism subclinic?
Autor: Alexiandr
Postat la data: 07-01-2019

Buna seara. Am 20 de ani si de pe la 16 ani tot intampin aceste probleme.Am ajuns la doctor dupa ce am facut atacuri de panica.La consultatie aveam puls 160 si tensiune 16/10. A observat ca.s foarte agitat si ca, cu timpul ma linistesc cat de cat si ca.mi scade...

9 mesaje
4371 vizite
Probleme cu glanda tiroida
Autor: pokemongo
Ultimul răspuns: 02-12-2018 22:34, postat de IoanaCosmina

În urma cu o lună am dat analize la 2 laboratoare pentru determinarea concentrației de TSH, ANTI-TPO SI FT4 din sânge. Rezultatele au arătat ca nivelul de TSH este mărit, avem valoarea 5.6, celelalte 2 fiind normale. În consecință, acum primesc tratament cu hormoni. Aceste analize le-am dat din cauza...

0 mesaje
916 vizite
Mixedem
Autor: Ciprianac
Postat la data: 15-11-2018

Dieta in mixedem.?????? Ce avem voie să mâncăm????

1 mesaje
3312 vizite
Euthyrox - mod de administrare prea strict
Autor: Estella G
Ultimul răspuns: 18-09-2018 12:12, postat de hipoadin

Buna ziua, am fost diagnosticata cu hipotiroidism si iau de doua luni euthyrox, 5 zile pe saptamana. Am o mare problema cu administrarea medicamentului pentru ca trebuie sa nu mananc 30 de minute dupa ce iau pastila. Eu trebuie sa mananc inainte de a pleca de acasa pentru ca...

1 mesaje
10662 vizite
TSH mărit? Care este cauza?
Autor: Ana-Angela
Ultimul răspuns: 01-03-2018 18:36, postat de Ana-Angela

Buna ziua.I-mi puteți va rog raspunde urgent? Am hipotiroidie cu tratament eutyrox 100.De curand am efectuat un Ct cu substanta si astazi am făcut un set de analize printre care Tsh 10, 900 si Ft4 1.32 fier 27, 63.lung.48, 2. Având în vedere aceste analize ce tr.sa fac? Rog sfaturi...

1 mesaje
1829 vizite
Hipotiroidism
Autor: ralupiba
Ultimul răspuns: 07-09-2017 12:11, postat de Dietetician Acasandr

Am o fetiță de 9 ani diagnosticata cu hipotiroidie.luam tratament cu euthyrox de 25 jumate de pastila.la ultimele analize i a ieșit tsh 7.17.ma simt adesea depășită de aceste valori ale tsh și greutate.Mergem la control la sfârșitul lunii.mi e teamă mare de complicații.ce ar trebui sa fac să mențin...

4 mesaje
2165 vizite
Hipotiroidie - disfunctii neurologice
Autor: Ana Iuliana
Ultimul răspuns: 08-08-2017 23:30, postat de dr Petre Muresan

Am 47 ani, sunt diagnosticata cu hipoiroidie si ma aflu sub tratament euthyrox 100, 1/ zi. De 1an - 2, am inceput sa am probleme de concentrare, dificultati de atentie, de exprimare, exprimare greoaie, cu balbaieli si imposibilitatea gasirii cuvintelor potrivite intr-o discutie banala, nesiguranta privind utilizarea lor corecta. Simptomele...

4 mesaje
2975 vizite
Hipotiroidie cu mixedem in urma tratamentului cu iod radioactiv
Autor: Otilia 1958
Ultimul răspuns: 23-04-2017 18:17, postat de anisi

Buna seara ! Sunt in situatia cand nu stiu ce trebuie sa mai fac si de aceea va cer ajutorul.Situatia mea este urmatoarea: in octombrie 2013 am facut un infact miocardic cu montare de stend , in iulie 2014 am facut tratament ciu iod radioactiv ptr ca aveam un nodul...

1 mesaje
1669 vizite
Hipotiroidism in sarcina
Autor: Rocssu
Ultimul răspuns: 08-03-2017 10:34, postat de kiscan

Buna ziua. Am fost diagnosticata cu hipotiroidism, iau eutirox de 50 mg, dar am o intrebare, daca as dori sa raman insarcinata care sunt sansele ca, copilul meu sa fie sanatos? Cum trebuie procedat? Multumesc

2 mesaje
1686 vizite
Tidorida, alopecie
Autor: Ioana Buc
Ultimul răspuns: 21-11-2016 00:01, postat de dr Petre Muresan

Buna ziua! Am 48 de ani si ma confrunt cu o hipotiroidie autoimuna care sunt sub tratament cu Eutirox 50mg. In ultimii ani mi a aparut la nivelul capului in spate un inceput de chelie, care am facut infiltratii cu Diprofos timp Volom, nu au dat niciun rezultat. Usor, usor...

1 mesaje
1729 vizite
SOP-stimulare esuata
Autor: Karin59
Ultimul răspuns: 16-10-2016 16:07, postat de Dr. Danciu C

Buna seara! Am 29 ani, de la 14 ani sunt diagnosticata cu hipotiroidism si de 3 ani cu Sop. De 4 ani incerc sa raman insarcinata, luna aceasta a fost prima luna in care am facut stimulare ovariana cu Clostylbegyt. Schema de tratent a fost urmatoarea: 5z Duphaston ( fara...

5 mesaje
2738 vizite
hipotiroidie?
Autor: lygyx
Ultimul răspuns: 26-07-2016 04:22, postat de dr Petre Muresan

hipotiroidie?

4 mesaje
5737 vizite
Respiratie dificila si presiune in piept
Autor: gabrielle83
Ultimul răspuns: 30-06-2016 18:38, postat de clara_p

Buna ziua, Va rog daca ma puteti ajuta si pe mine cu un sfat in urmatoarea situatie: am momente cand simt ca un fel de presiune in dreptul gâtului-pieptului si parca imi întrerupe respiratia pentru o secunda dupa care imi creste pulsul si revine starea de apăsare in piept iar...

2 mesaje
1771 vizite
Interpretare analize, va rog pentru sotul meu, varsta 45 ani
Autor: Claudia-
Ultimul răspuns: 28-05-2016 20:51, postat de stevens

-VSH 14 -Leucocite% 6.0 -Neutrofile% 52, 2 -Limfocite% 34, 5 -Monocite% 10, 4 -Eozinofile% 2.5 -Bazofile% 0.4 -Neotrofile# 3.1 -Limfocite# 2.1 -Monocite# 0.6 -Eozinofile# 0.2 -Bazofile# 0.0 -Hematii 4.65 -Hemoglobina 14.7 -Hematocrit 40.0 -Volum eritrocitar mediu 86.0 -Hemoglobina eritrocitara media 31.6 -Concentratia medie de hemoglobina 36.8 Latimea distributiei ertrocitare 13.7 Trombocite192 Trombocrit 0.199 Volum trombocitar mediiu 10.4 Latimea distributiei trombocitare 12.5 Fibrinogemie 214 Acid uric seric 7.82 Calciu total seric 8.89 Colesterol seric total 237 Creatinina serica...

3 mesaje
9022 vizite
Nelamurire Euthyrox si alcoolul
Autor: bimax999
Ultimul răspuns: 28-05-2016 15:14, postat de nsta

Buna seara! Doctorul mi-a spus ca am Hipotiroidie Frusta, unde mi-a recomandat Euthyrox 25, 1 pastila si jumatate pe zii.Intrebarea mea este: Pot servii un pahar de vin sau o bautura alcolica? Au vreo interactiune? Eu as crede ca nu, pentru ca nu sunt antibiotice? Astept parerea voastra. Va multumesc!

10 mesaje
14850 vizite
Strangere de gat
Autor: gabrielle83
Ultimul răspuns: 07-04-2016 21:00, postat de fvaleriu

Buna seara, Ma confrunt de doua zile cu o senzatie foarte neplăcută la nivelul gâtului: o apăsare, ca si cum m ar strânge cineva de gât. Senzatia pare localizată undeva in dreptul laringelui cred si nu stiu cum sa o ameliorez sau posibila cauza. Trebuie sa înghit sau sa eructez...

4 mesaje
2573 vizite
Calvitia hipotiroidiana!
Autor: teonia
Ultimul răspuns: 02-03-2016 18:44, postat de nsta

Buna ziua.In '95 am fost operata la Spit Bagdasar ( caci la Constanta mi s-a zis ca nu exista nici medici, nici aparatura pt efectuarea unei astfel de operatii) de meningion TPO dr. cu biopsie: atipic.Am facut radio, cimio-terapie 1 an. In urma acestora s-a instalat menopauza pt care am...

3 mesaje
4224 vizite
Hipotiroidie in sarcina
Autor: axiela21
Ultimul răspuns: 27-01-2016 19:47, postat de gabrielle83

Am 13 saptamani de sarcina si in saptamana 10 mi-am facut analiza TSH stiind ca am hipotiroidie. Am avut o valoare de 4.14 in conditiile in care val maxima era de 4.68. Am mers la medic, care mi-a recomandat o doza de 100 euthyrox. Eu urmam tratament cu euthyrox 50....

4 mesaje
2834 vizite
Hipotiroidism Nelamurire
Autor: AnonymousLeague
Ultimul răspuns: 07-11-2015 19:54, postat de Adytza_Ady

Buna ziua tuturor!In luna august 2015 am fost diagnosticat cu 'Hipotiroidism frust' unde doctorita endocrinolog mi-a prescris Eutyrox 25.Nelamurirea mea este: 1.Pot lucra cand vo-i fii mare? 2.Pot sa ma apuc de un anumit sport: karate, box etc. 3.Tratamentul trebuie luat toata viata? 4.Uneori uit sa iau tratamentul este vreo problema in legatura...

7 mesaje
6512 vizite
Am acnee pe fata, in special pe frunte, am fruntea plina si nu stiu ce sa mai fac
Autor: b.a.mona
Ultimul răspuns: 15-10-2015 19:39, postat de Popa_G

Am fost la doctorul endocrinolog si mi-a spus ca am hipotiroidie, hiperandrogenism si hiperestrogenism relativ. Mi-a recomandat euthyrox 25 mg, Laurina si Androcur. Am acnee pe fata, in special pe frunte, am fruntea plina si nu stiu ce sa mai fac. Acest tratament recomandat ma va ajuta?De asemenea, nu stiu...

19 mesaje
3869 vizite
Gat uscat, limba creata
Autor: gabrielle83
Ultimul răspuns: 21-07-2015 11:01, postat de gabrielle83

Buna ziua, Ma numesc Gabriela, am 32 ani si 55kg. Mentionez ca sunt diagnosticata cu hipotiroida si mai nou cu spasmofilie manifesta. Prin urmare, in prezent fac tratament cu eutyrox si calciu-magneziu-zinc cu D3. Ce ma deranjeaza foarte mult sunt careva simptome care nu imi dau pace si nu atiu...

2 mesaje
15635 vizite
hipotiroida + simt un nod in gat care ma sufoca
Autor: marianasona
Ultimul răspuns: 26-06-2015 16:15, postat de lauradana

Am hipotiroida, iau Eutirox de 25mg, analizele iasa bune dar simt un nod in gat care ma sufoca. Nu stiu ce sa fac. Ce sa iau?

2 mesaje
8415 vizite
Hipotiroidie chiar daca analizele sunt normale?
Autor: maesalx
Ultimul răspuns: 01-02-2015 14:25, postat de Casa drhouse

Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu ceva! In ultimii 2 ani m-am ingrasat 25 de kg pana am ajuns la 'minunata' greutate de 105 kg, avand 173 cm. Sunt mereu obosita, am niste migrene groaznice, menstruatia lipseste deja de 5 luni si am observat si un hirsutism accentuat...

1 mesaje
3821 vizite
hipo sau hipertiroidie?
Autor: anda paun
Ultimul răspuns: 03-03-2013 00:00, postat de nicoleta74

Acum 2 ani m-am pomenit cu o umflatura in stanga gatului, proeminenta, cat un ou de porumbel, despre care am aflat mai tarziu ca este nodul tiroidian recent necrozat. In urma analizelor am obtinut rezultatele: TSH= 0.83, FT4=1.04, Anti TPO=3.9, T3=1, 66. Toate sunt in plaja de valori, desi spre...

0 mesaje
5560 vizite
Tahicardie sinusala si hipotiroidie frusta
Autor: Cristina994
Postat la data: 06-03-2012

Buna ziua. De 5 ani sufar de hipotiroidita autoimuna si sunt sub tratament cu Euthyrox de 75 microg/zi.Am fost la control in urma cu 2 saptamani, mi-a luat tensiunea si pulsul si m-a diagnosticat cu tahicardie sinusala deoarece aveam pulsul 100.Am luat propranolol cateva zile, dar m-am simtit rau si...

5 mesaje
4198 vizite
hipotiroidie
Autor: monicamarina
Ultimul răspuns: 18-01-2012 19:53, postat de sebesuldejos

Am si eu 2 intrebari: 1. Dupa ce simtindu-ma rau am facut analize pt tiroida mi-a iesit TSH 90, ANTITPO 2500, rezultand hipotiroidie cauzata de boala antiimuna, am luat eutirox 50mg pe zi, dupa 2 luni ma simteam tot rau, am refacut analizele, mi-a iesit TSH 0, 05, am intrerupt orice...

0 mesaje
52491 vizite
Insuficienta ovariana
Autor: MARINA-MARA
Postat la data: 28-11-2011

Hipotiroidia si tiroidita autoimuna influenteaza functionarea normala a ovarelor? Cum pot fi repuse in functiune ovarele pentru a produce ovulul? Exista solutii in acest sens? Ne intereseaza orice metoda, noninvaziva, mai putin tratamentul cu hormoni artificiali! Multumesc!

3 mesaje
20646 vizite
rezultatul analizei TSH
Autor: aly32
Ultimul răspuns: 01-09-2011 19:12, postat de Bestiutza23

Va rog sa ma ajutati. Ma aflu in urmatoarea situatie: am fost diagnosticata cu hipotiroidie in urma cu 10 ani, perioada in care am urmat tratament cu novothyral. Recent am facut analize si TSH = <0.03. As dori sa-mi interpreteze cineva rezultatul. multumesc

3 mesaje
1456 vizite
hipo sau hipertiroidie?
Autor: anda paun
Ultimul răspuns: 01-07-2011 19:46, postat de anda paun

Va rog mult sa-mi spuneti daca valorile urmatoare denota hipo sau hipertiroidie:TSH= 0.83, FT4=1.04, Anti TPO=3.9, T3=1, 66. Va multumesc anticipat.

4 mesaje
5376 vizite
hipotiroidie... incerc sa slabesc si nu reusesc
Autor: andrei1.
Ultimul răspuns: 17-05-2011 11:50, postat de FL

Am fost diagnosticat cu hipotirodism si mi s-a prescris un tratament cu euthyrox 50, iau deja de o luna jumate medicamentul, dar nu simt nici cea mai mica diferenta pozitiva, doar ca ma ingras mult mai usor, adica fac sport zilnic si mananc mai putin ca inainte deoarece incerc sa...

0 mesaje
2768 vizite
despre hipotiroida
Autor: vlad roxana
Postat la data: 28-01-2010

buna ziua este vorba de sotul meu si-a facut un set de analize imunologice si i-au iesit asa aslo 200 valori normale 0-199 tsh 408 valori normale 0.4-4 Free t4 0.30 valori normale 0.89-1.76 fsh 4.85 valori normale 0.7-11.1 LH 2.53 valori normale 0.8-7.6 estradiol E2 20 valori normale 0-56 cortizol 18.9 valori normale 5-25 AM 2.5-12.5...

6 mesaje
8637 vizite
Batai puternice in piept - ca si cum cineva ar
Autor: Cuore
Ultimul răspuns: 06-06-2009 20:18, postat de nina03

Buna. De catva timp, in mod absolut aleatoriu, chiar si in repaus, simt niste bubuieli puternice in piept; intre inima si gat, mereu in stanga. Ca si cum cineva ar "bate" dinauntrul meu ca intr-o usa... Poate suna ciudat, dar asa e. Nu mi se pare ca s-ar modifica ritmul, pulsul, in...

3 mesaje
3687 vizite
posibil hipotiroidie vindecata? ptr.d-nele doctor in special
Autor: karina_y
Ultimul răspuns: 01-05-2009 16:57, postat de haschi

Buna ziua! Am 37 de ani si am hipotiroidie de 12 ani sub tratament cu eutyrox 100. Pana acum 5 ani doza a fost de 1 pastila pe zi. Atunci in urma analizelor, deci chiar sub tratament cu eutyrox TSH-ul avea valoarea de 7 si chiar 9.Atunci s-a hotarat marirea...

2 mesaje
6547 vizite
hipertiroida sau hipotiroida?
Autor: mamaya
Postat la data: 29-05-2008

buna ziua.am facut niste analize pt tiroida si nu-mu pot explica de ce un doctor imi spune k am hipotiroia si altl imi spune k e hipertiroida.valorile sunt:T3-1, 38 FT4-23, 5 TSH-0, 018 Anti-TPO-146, 1.MENTIONEZ CA AM UN COPIL DE 11 LUNI.SARCINA ESTE POSIBIL SA FI INFLUENTAT CU CEVA ACESTE...

4 mesaje
2028 vizite
dieta hipotiroidie
Autor: lacatusuioan_TM
Postat la data: 16-06-2007

Ma bucur ca am descoperit acest forum si as dorii o dieta personalizata pentru o femeie 50 ani, cu o inaltine de 1.65 si o greutate de 80 kg, avand si o hipotiroidie si in glaucom cu unghi deschis.Am pofta continuu de dulce, iar in cursul unei zile mananc : dimineata...

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.