Disparitia totala a sexualitatii - Benzodiazepine - Depresie - Anhedonie

20-09-2013
Autosugestia
Nu este medic/terapeut
Autosugestia
Mesajul initial e foarte lung lucru pentru ca imi cer scuze, eu l-am redus cat am putut acum.

Totul a inceput cu aproape 2 ani in urma la 27 de ani, barbat.
"¢ Fire prin definitie emotionala dar luptatoare, anxioasa, cerebrala, analitica, memorie remarcabila.
"¢ Ideatic, visator, fire boema desi cu imposibiltatea financiar-sociala de a mi-o exercita.
"¢ Inca din copilarie motivat de placerile foarte mici pe care multi nici nu le-ar considera ca "placeri", motivat de proiectia imaginarului si a dorintelor asupra vietii si a activitatilor cotidiene. Pe mine intotdeauna m-a motivat sa fac ceea ce-mi place, fara sa-mi placa n-am putut face nimic cu adevarat bun.
"¢ Dominat din adolescenta si pana la 27 de ani de o chimie cerebrala plina de euforie intrinseca si foarte intensa practic o beatitudine aproape continua chiar si in lipsa indelunga sau persistenta a stimulilor.
"¢ Pauperism, dezogranizare familiala, relatii proaste cu membrii ei si adesea insatisfactii in relatia de cuplu.
"¢ Fire prin definitie sociala si alimentata de nevoia multor contacte de calitate dar in imposibilitatea de a mentine si de a crea noi asemenea relatii din cauza situatiei socio- economico-familiale
"¢ Foarte afectat de imposibilitatea concreta de a-mi exercita firea hedonica si deschisa ceea ce a determinat intotdeauna contraste interioare acute intre nevoia apriga si realitate.
"¢ Astfel, am trait viata adolescentei dar si a maturitatii marcat de ideea obsesiva si recurenta a inegalitatii profunde inexplicabile.
"¢ Pe cale de consecinta am dezvoltat destul de multe episoade pe care doar acum dupa ce am citit destul imi dau seama ca au fost depresive si mai mult sau mai putin trecatoare. Starile depresive din punctul meu de vedere au aparut din cauza contrastului intre nevoie si realitate si din imposibilitatea fizica concreta de a le schimba radical in timp util si de unul singur. Nu m-am autoinvinovatit niciodata decat pe faptul ca nu stiam ca daca nu ma opun episoadelor depresive voi ajunge aici. Poate ca episoadele depresive au ramas latente dar fara mici exceptii n-am resimtit pierderi importante in satisfactia de viata pana la debutul simptomelor si anume pierderea brusca si totala a instinctului sexual.

Simptome psihice / fizice debut - evolutie

Decembrie 2011
"¢ Inainte de aparita simptomelor utilizam cum o mai facusem in trecut pentru relaxare si detasare ( dar cu mai putin alcool si mai regulat ) Xanax 0.5 mg si Diazepam 10 mg dar mea culpa impreuna cu alcool. Adica seara o capsula din unul sau altul plus o sticla sau chiar doua uneori de vin de 0.75cl. Asta a durat undeva intre 7 si 10 zile. Ma simteam foarte linstit, uneori prea sedat.
"¢ Debutul simptomelor a survenit nu la mult timp dupa intr-o perioada grea dar nu neaparat mai grea decat altele din trecut. Prietena plecata peste hotare pentru munca, s-a nascut neincredere intre noi, m-am consumat mult si m-am simtit in imposibilitatea de a reactiona concret din cauza distantei. Ulterior debutului simptomelor (disparitiei libidoului) cam la 10 zile distanta am experimentat atacuri de panica lungi, am trait permanent in acea stare oribila, aproximativ o luna de zile.
"¢ Am experimentat sentimente de goliciune sufleteasca, tristete mare, lipsa totala a sperantei si mai mult ele ironic imi ofereau o oarecare senzatie de alinare pentru realitatea din acel moment pe fondul dificultatilor de toate felurile care au culminat cu plecarea prietenei mele la munca in Vest.
"¢ Simptomele sunt exact cele specifice efectelor adverse ale SSRI-urilor la unii pacienti pe sfera sexuala :
"¢ Disparitia totala si brusca a instinctului sexual indiferent de stimuli adica inexistenta tuturor elementelor ca nevoie, fantezie, dorinta, placere, atractivitate, interes, impuls in acest sens. Am ramas foarte surprins sa privesc la femei ca la niste simple pasari zburatoare, nimic, nicio urma de emotie sexuala, instincte care intotdeauna fusesera extrem de intense.
"¢ Au urmat repede simptome fizice, disfunctii erectile majore cu dificultate mare in obtinerea -mentinerea erectiilor, erectii foarte slabe si senzatia de atrofiere totala organelor genitale, disparitia erectiilor spontante si nocturne, desensibilizarea notabila a glandului penian (genital anesthesia), ejaculari neproiectate si reduse sau absente in placere, neacumularea energiei sexuale pe fondul abstinentei.
"¢ Am remarcat concomitent o scadere a calitatii placerii pentru activitatile cele mai placute, mai ales de tip social. Le-am pus pe seama pierderii instinctului sexual.
"¢ La debutul verii 2012 inca puteam sa resimt placere / satisfactii pentru cateva activitati dar simteam cum am pierdut mult din profunzimea lor, eram deprimat din cauza pierderii totale a instinctului sexual si am constatat pe acest fond ca nici macar prospectul unor lucruri care alta data m-ar fi facut sa vibrez de fericire nu ma miscau deloc. Pe acest fond si pe celelalte probleme cotidiene am constat amortirea totala, o anesteziere totala a glandului penian la stimulimulare fizica si psihica specifica.
"¢ La mijlocul verii 2012 am resimtit pierderea totala a energiei de viata, a interesului pentru orice si a motivatiei de a ma angaja in orice activitate ceea ce nu se mai intamplase niciodata.
"¢ Ulterior am suferit de oboseala intrinseca pregnanta permanenta asemanatoare unui drog care induce sedarea chiar daca dormeam arhisuficient. Puteam si pot adormi aproape oricand in timp ce inainte puteam foarte greu adormi noaptea daca nu ma intrebuintam suficient ziua.
"¢ Pe acest fond au aparut dificultatile majore de concentrare si pierderea considerabila a memoriei. Oboseala psihica apare foarte repede, o resimt inca de la trezire si chiar daca fizic ma simt odihnit senzatia de epuizare psihica e permanenta. Am resimtit aproximativ doua luni de zile asa numitul "brain fog" simtind la propriu, fizic, creierul uscat, sec si nu "uns" cum il simteam inainte mai ales in momentele de efort intelectual.
"¢ Ulterior acest brain fog s-a disipat, pana la insesizabil dar a aparut senzatia de retine uscate ( ochi uscati ) mai ales in partea a doua a zilei.
"¢ Dupa am resimtit pierderea gustului si a mirosului in mare masura, cafeaua nu mai pare cafea si niciun aliment, miros, sunet, imagine nu-mi mai starneste amintiri placute. Somn neodihnitor si aproape total lipsit de vise si foarte searbad fata de cel profund si plin de trairi si senzatii extrem de intense (reverii, revelatii, activitate intensa si placuta a creierului in somn) de la starea de bine de dinainte de a adormi pana la cea care nu te lasa jos din pat, toate senzatiile de placere au disparut. La fel lipsesc si in starea deconstienta. Alcoolul nu mai produce euforie si nu mai amplifica deloc senzatiile de bine si instictul sexual, doar sedeaza enorm. Efortul fizic intens nu mai este urmat de starea de bine conferita de endorfine.
"¢ Ulterior am resimtit pierderea identitatii proprii, a personalitatii, a sentimentelor, a afectivitatii, a emotionalitatii pozitive fiindca cea negativa s-a estompat dar nu a disparut complet. Anxietatea inca n-a murit de tot dar a scazut si ea mult. Nu mai pot face conexiuni de calitate, judecati complexe, apela cu succes la memorie si nu mai am deloc capacitatea de concentrare uriasa pe care o aveam, de bucurie intrinseca sau extrinseca, de a fi profund si placerea de a-mi folosi capacitatea intelectuala. Niciun lucru la care tanjeam sau nicio activitate, gand, speranta, proiect la care visam nu ma stimuleaza nici intelectual si nici ca placere. Nu ma plictiseam niciodata acum totul e un plictis, toate lucrurile aveau incarcatura simbolistica placuta, interesanta, orice obiect sau fapt spunea ceva interesant pentru mine. Placerea chiar si foarte mica ma motiva si-mi dadea energie si resorturi enorme, acum nimic nu mai poate porni acest mecanism, am pierdut seva vietii, a puterii. Cu trecerea timpului simptomele psihice se accentueaza chiar daca cele sexuale au inceput sa se amelioreze mai putin libidoul.
"¢ De-a lungul vietii am constatat o stransa legatura intre gradul de sensibilitate a glandului penian la placere si intensitatea instinctului sexual.
"¢ Nu pot fi sigur daca disparitia instinctului sexual e psihogena sau organica dar am vizitat un medic endocrinolog si unul urolog care nici cu analizele facute nu mi-au putut indica cauzele.
"¢ Am descoperit Prolactina aproape de dublul valorii maxime ( dar luasem si un Metoclopramid in noaptea de dinaintea analizelor), testosteronul undeva la limita inferioara a valorilor de referinta si o Vitamina D scazuta, tratamentele n-au imbunatatit decat pe undeva calitatea erectiilor si capacitatea de concentrare dar atat si doar pe moment.
"¢ De la inceputul verii 2013 am reusit sa imi gasesc resorturi, nici acum nu stiu de unde, sa lupt cu toata fiinta pe care inca o mai am. Pe masura ce m-am chinuit sa ma consolidez psihic, sensibilitatea glandului s-a imbunatatit vizibil si constant dar a ramas oricum in urma fata de ce era inainte desi continua sa creasca pe masura ce imi impun si incerc sa ma simt cat mai bine si sa inving boala.
"¢ Nu m-am culpabilizat in toata aceasta situatie decat pentru ca nu am cautat solutii medicale ca sa nu ajung aici in prima faza cand a murit libidoul deodata si pentru ca am lasat frau liber sentimentelor negative care mi-au agravat afectiunea.
"¢ Am continuat prin autosugestie, gandire pozitiva, vointa nu imi explic deloc nici acum de unde, ceva sport, iesiri cat mai multe in mediul inconjurator, sociabilitate crescuta, alimentatie mai sanatoasa, chiar si alcool sau tutun sa imi creez oaze de normalitate. Uneori am reusit si incet incet cu foarte mult efort am ajuns azi sa pot totusi sa scad fatigabilitatea intrinseca foarte mult dar fara s-o elimin total, sa imi elimin acel brain fog si sa nu mai simt aproape deloc creierul uscat, simt doar ca nu e la fel de vibrant si de bine uns la propriu asa cum era inainte de boala. Am reusit sa imi starnesc o umbra de interes pe cateva activitati, sa prind incredere ca se poate sa ma vindec, sa imi cresc sensibilitatea peniana considerabil ( de unde vara trecuta era ca anesteziata de anestezist ) iar erectiile nocturne chiar daca mai slabute au reinceput sa apara chiar de dinainte sa incerc sa dobor taurul de coarne.

Am citit mult dar din pacate nu retin nici 20% fata de inainte si nici conexiunile nu mai merg. Sunt reticent pe ceea ce poate face medicatia chimica astazi mai ales in raportul cost/beneficiu. Daca nu voi avansa suficient cu metodele mele plus cele homeopate pe care vreau sa le incerc cat de curand va trebui sa apelez si la medicina alopata pana la urma doar ca evident va trebui sa ma feresc ca dracul de tamaie de medicamentele care pot interfera cu functia sexuala.
Am citit despre benzodiazepine si alcool mult dar nu destul la fel si despre depresie si anhedonie.
Cu toate astea v-as ruga sa imi spuneti si parerile dvs. pe aceasta situatie si daca se poate si la intrebarile din mesaj dar si la cele care vor urma negresit.

1. Medical ce credeti ca a determinat caderea brusca si totala a libidoului, de la foarte sus la inexistent ? Poate o depresie atat de repede sa faca libidoul disparut total ?!
2. In privinta depresiei de dupa debutul simptomelor si a instalarii anhedoniei sunt clari factorii declansatori si agravanti dar ce poate provoca o asemenea cadere a instinctului sexual unde au disparut brusc atat emotiile sexuale cat si performantele fizice sexuale ?
3. Aveti cunostinta de cazuri asemanatoare ?
4. Credeti ca depresia initiala a fost indusa de benzodiazepinele administrate impreuna cu alcool ? De ce nu s-a intamplat asta si in trecut cand e drept dozele si perioadele erau mai mici ?
5. Disparitia libidoului poate fi semnul unei intoxicari sau a unei potentari prea mari a medicamentului de catre alcool ? Ori poate chiar a unui sevraj la oprirea brusca a administrarii ?
6. Respect toate parerile pertinente si cinstite dar vreau initial sa merg pe medicatia naturista.

Multumesc si sa aveti multa sanatate !
40 comentarii 12 Înainte ›
0
21-09-2013, ora 23:08
Autosugestia
Nu este medic/terapeut
Autosugestia
Nu va sfiiti, sunt mai mult de 24 de ore de la postarea initiala.

Accept si primesc cu bucurie orice parere, sugestie, initiativa, idee si discutie despre subiect. Daca se poate si o parere despre intrebarile postate e foarte bine iar daca nu, nu e nici o problema, vreau sa avem o discutie deschisa :)


Va rog !
0
22-09-2013, ora 01:44
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Daca ati ajuns totusi la concluzia ca va confruntati cu o boala (de 2 ani), eu zic ca ar fi bine sa mergeti sa o tratati. Nu mai stati inca n ani sau luni cu tratamente care nu va ajuta cu nimic. Cu alte cuvinte "apa de ploaie".
0
22-09-2013, ora 02:06
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
1-2. Depresia.
a. Aveti un serviciu ? Aveti un venit stabil ? V-ati intemeiat un camin, o familie si nu va merge functia sexuala ?
Poate va protejeaza Dumnezeu de altele, mai rele. Niciodata nu puteti stii.

Treaba asta pleaca, revine, nu e liniara, stati linistit ca nu veti ramane asa toata viata. Insa in nici un caz sa nu va masturbati. Sigur ca o sa zambiti dar puteti da Search pe Forum cuvantul 'masturbarea' si veti vedea ca produce si depresie si anxietate si simptome ca ale dv. E un fel de cutia Pandorei dupa cate am citit din postarile tinerilor ca dv.

3. Da.

4. Benzodiazepinele simple pot produce depresie, daca mai adaugati si alcoolul...
Dv. vi le faceti cu mana dv. Nu stiu exact ce urmariti. Sa vi se spuna ca e ok sau sa nu mai luati asemenea combinatii... Stiti f bine care e raspunsul la aceasta intrebare.

5. Exista cabinete de medicina moleculara (putine, ce e drept). Mergeti acolo, dati niste milioane pe analize. Vedeti daca sunteti intoxicat cu ceva. Mai dati niste milioane pe tratament ca sa va dezintoxicati si obtineti probabil o imbunatatire a starii generala cu 10 %. Cunosc o persoana care a procedat asa si a cheltuit o gramada de bani 'for nothing'.

6. Mergeti pe ce fel de medicatie va trece prin cap. Nu riscati decat ca starile de derealizare sau depersonalizare sa apara/sa se accentueze, si apoi, pe langa ad va mai fi necesar si o cantitate relativa de antipsihotic.
Parca ati mentionat undeva ca nu aveti emotii si sentimente... Nu am retinut exact... Avem o persoana pe Forum care se plange de asa ceva de foarte mult timp. Ea fiind diagnosticata cu schizofrenie simpla (fara simptome pozitive: delir, halucinatii).

P.S. 1: Eu mi-am alocat timpul sa va citesc toata postarea. As dori sa stiu si eu, fara nici un fel de rusine, de ce nu v-ati tratat daca stiti ca aveti depresie (= o boala ca oricare alta boala) de 2 ani ? De ce nu aveti grija de organismul dv. ?
Daca aveati diabet sau o boala de inima o tratati ?

Atentie mare: cu cat tratati mai din timp aceasta boala, cu atat mai degraba va veni remisia. Cu cat o lasati mai mult, cu atat simptomele cele mai rele ale ei (derealizarea, depersonalizarea) se vor adanci.

http://forum.romedic.ro/prod/Diagnosticarea_episoadelor_depresive_078545.html

http://forum.romedic.ro/prod/Modificari_biologice_in_Depresie_078544.html

Va rog sa aveti amabilitatea sa cititi cele doua articole, si sa raspundeti daca intelegeti de ce depresia se trateaza cu ad-uri si nu cu 'apa de ploaie'.

P.S. 2: Si eu am fost ca dv. in urma cu 19 ani si am refuzat tratamentul pierzand timp pretios din viata si chinuindu-ma aiurea incercand 'sa lupt'. Dar atunci nu exista nici Internetul ca sa ma informez si nici medicii nu stateau prea mult de vorba cu pacientul sa il convinga.
Pe scurt: episoadele depresive vin si pleaca (cu tratament adecvat). In general bolile psihice (daca nu aveti bafta magna sa dispara complet) sunt boli cronice. O sa va luptati cu ele nu o saptamana, nu un an, ci mai mult. Cel mai mult conteaza insa modul in care le abordati si perspectiva din care le priviti. Cele mai bune realizari s-au obtinut atunci cand medicatia este imbinata cu credinta.
0
26-09-2013, ora 19:42
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Partea sexuala a picat si de la depresie dar si de la nivelul ridicat de Prolactina, se stie ca odata ce Prolactina urca, coboara testosteronul (ceea ce ai si observat de fapt), asa ca dorinta sexuala si tot ce e legat de asta, coboara dramatc.
Ce a provocat ridicarea Prolactinei, nu stiu, daca ai luat ceva Antipsihotice, atunci este normal sa urce nivelul de Prolactina, daca nu ai luat, atunci e problema, sa nu cumva sa ai un Prolactinom pe acolo care sa faca asta, trebuie sa te duci la analize s-sa-ti refaca prolactina sa vedem.
Poti sa-i zic ca de la medicamentul pe care-l luasei in seara de dinaintea analizelor nu cred ca pica testosteronul catre limita minima, eu am avut Prolactina de 2, 5 ori mai mare ca normal si inca testo era super okey catre limita maxima si am 35 ani, dar eu luasem un antipsihotic care urca prolactina.
Deci ca sa coboare testo ar trebui un timp mai indelungat cu prolactina marita.
Daca testo era catre limita minima si nu sub, poate fi considerat normal desi eu n-as zice.


Da, depresia in halul asta poate apare daca ai terenul genetic pregatit si cu un factor de mediu care doar declanseaza si nu e cauza depresiei. Si evident ca pe fondul depresiei, pica si sexul urat de tot.
Asa a fost si la mine.
Si eu ca si tine, nu am putut face nimic daca nu-mi place, sunt hedonist rau de tot, tot ca si tine am avut multe vise si imaginatii care nu le-am putut pun in practica, iar asta m-a deprimat.

Deci ti-a picat sistemul dopaminergic tie, trebuie sa iei ceva ptr asta. Asta inseamna fie un NDRI (Noradrenaline dopamine reuptake inhibitor) cum este Elontril (Bubropiona), fie Solian (Amisulpride) in doze mici pana la 100 mg/zi, sau agonisti de dopamina gen Dostinex sau Mirapexin, insa e pericol cu astia doi ca dupa ce nu mai iei s-ar putea sa ai mai tare anhedonie si totul. Mai e si Concerta care este tot un NDRI dar mai puternic pe Dopamina.
In rest merge si un SSRI gen Cipralex ptr depresie adica daca ai fi iritabil, anxios, cu tonusul jos, gand de sucid care n-ai de fapt.
Dar oricum trebuie sa te duci la medic sa discuti cu el situatia, el va decide ce si cum.
Eu am incercat cu multe si nu a mers mai nimic pe parte de anhedonie si apatie.

Si da, de la benzo am patit-o si eu, poate sa te aduca in halul asta pe anhedonie, si eu tot de acolo am asta ! Am luat Clonazepam cam 2 ani si dupa aia am inceput sa ma simt din ce in ce mai rau ca si tine pe partea asta, mi-am pierdut interesul, placerea si motivatia cu cat reduceam doza cu atat eram mai gol, nici acuma nu mi-am revenit, desi de 2 ani nu mai iau nici un fel de benzo.
Ia citeste aici:
-*
Sa vezi durere acolo la Mood, exact ce ai tu si eu.
Asa ca e posibil ca si tu sa fi patiti asta tot de acolo mai ales ca ai combinat si cu alcool.

(*modificat de administrator)
0
29-09-2013, ora 14:10
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Vezi ca-ti dau linkul pe privat daca nu e voie aici, ala cu benzo.
0
29-09-2013, ora 14:36
Verbina
Nu este medic/terapeut
Verbina
Aşteptam mai mult de la topicul acesta decât să citesc o muştruluială creştin drept-măritoare.
1
29-09-2013, ora 19:46
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Aici se discuta solutii ptr problema, eu cel putin asta am facut, constatare si posibile solutii am dat, Clara a mustruluit.
0
29-09-2013, ora 20:52
Autosugestia
Nu este medic/terapeut
Autosugestia
@clara_p

Multumesc pentru raspunsuri. Pot sa spun in primul rand ca de abia undeva pe la inceputul primaverii 2013 am luat serios in calcul si posibilitatea ca problemele de debut sa fi fost de natura psihogena, induse de depresie ( fie medicamentoasa fie nu ).

Dupa, m-au ingrozit discrepantele uriase intre miile (la propriu) de marturii citite despre rezultatele tratamentelor medicamentoase pentru afectiunile psihice de aceasta natura. Inca am mari semne de intrebare despre eficacitatea acestora atat ca si procent de recuperare cat si in ce inseamna efectele adverse severe pe termen lung cum ar fi efectele sexuale ale SSRII-urilor si chiar ale SNRI-urilor ( inca n-am aflat daca mai sunt si alte clase cu asemenea efecte de care ma tem de departe cel mai tare )...

Asadar prefer ca macar deocamdata ( chiar daca stiu ca se recomanda inceperea tratamentului alopat cat mai devreme pentru sporirea sanselor sale de reusita ) sa dau o sansa medicinii naturiste in ciuda tuturor opiniilor medicinii traditionale cum ca acesta ar fi egala cu zero sau ineficienta in tratarea afectiunilor psihice.


Despre raspunsurile date :

Punctele 1-2. Foarte interesant, am citit si eu dar tarziu ca libidoul ar putea disparea brusc si total dar ma gandesc ca acele 2-3 saptamani in care am experimentat starile depresive sunt cam putine pentru a avea ca unic si prim simptom un efect atat de sever al disparitiei totale al instinctului sexual. Citisem ca, de regula, aparitia unor asemenea simptome pe fond psihic nu este insotita si de disparitia sexualitatii la fel de brusc in timpul somnului precum disparitia erectiilor nocturne / matinale dar si a viselor erotice.

a. Am avut serviciu pana spre sfarsitul verii si in atare situatie nu reusea sa ma mentina ca si motivatie decat constientizarea nevoii de de a avea un venit si nicidecum nevoile si motivatiile sanatoase si normale pe care le aveam si eu inainte si pe care banuiesc ca le aveti multi dintre voi.

Nu mai am un venit stabil si desi nevoia e foarte mare am ajuns sa imi fie foarte greu sa ma motivez in lupta pentru unul.

Nu mi-am intemeiat un camin dar sunt si acum in aceeasi relatie pe care o am de 6 ani.

Problema cu functia sexuala a ramas in esenta aceeasi ca la debutul simptomelor adica dorinta sexuala absenta total, erectii nu la fel de puternice ca inainte de boala dar mult mai bune decat la debut si insensibilitatea la placere a glandului penisului care desi ajunsese la 0 ( in sensul ca era total amortit si insensibil la placere ) in timpul verii 2012, acum am reusit s-o aduc la un nivel mult, mult mai bun desi nu la fel ca inainte de debutul bolii.

Eu am avut practic acest simptom ca si debut al tuturor celorlalte pentru ca stari depresive am mai avut si niciodata nu au interferat catusi de putin cu viata sociala sau cu cea sexuala. Practic e vorba de un sindrom al Dorintei Sexuale Hipoactive sau in engleza HSDD ( Hypoactive Sexual Desire Disorder ) al carui cauze le-am pus initial pe seama Testosteronului aproape de limita inferioara, a Prolactinei duble si a Vitaminii D la jumatate din normal.
Acum am ajuns ca suspectul principal sa fie cel pe fond psihic indus de starile depresive determinate sau nu de consumul de benzodiazepinele anxiolitice in combinatie cu alcoolul. Fara sa fac analize suplimentare ( din lipsa resurselor materiale ) consider ca HSDD-ul poate fi declansat si de alte afectiuni sau chiar de infectii dar pana acum niciuna n-ar explica mai bine ceea ce s-a intamplat defapt decat factorul psihogen.

HSDD-ul meu este dobandit ( simptomul de debut ) si nu a existat inainte niciodata si mai mult el nu se refera doar la partenera mea ci e universal valabil din pacate, adica indiferent de femeie problema e aceeasi.



3. Imi poti spune daca s-au manifestat la fel in sensul disparitiei initiale a instinctului sexual si dupa alte probleme ?

Cum s-au refacut acei oameni in functie de diagnostic, tratament, perioada ?



4. Mi-am recunoscut eroarea, evident ca de atunci nu m-am mai atins de benzodiazepine insa ma surprinde ca imi administrasem si inainte cu multe luni de zile aceeasi combinatie dar fara niciun efect de acest gen. E posibil ca depresia sa fi survenit mai lesne pe acest fond si asa s-ar explica mai multe.


5. Daca as avea bani as face-o si pentru 5% imbunatatire chiar daca asta nu ar echivala cu tratarea cauzei problemelor.


6. Nu mai am emotii si sentimente pozitive dar si cele negative sunt semnificativ estompate dupa ce au trecut multe luni de zile pe fondul depresiei cauzate de HSDD. Lipsa emotiilor si sentimentelor este atribuita si Anhedoniei. Pentru Schizofrenie, din cate stiu eu e nevoie ca simptomele se cuprinda si alta paleta de simptome precum halucinatii sau delir.



P.S. 1. Multumes din nou pentru efort si pentru raspuns. Ce pot sa va spun e ca nu am stiut ce m-a lovit si ca am incercat sa gasesc macar o pista sau o premisa de la care sa plec in a-mi trata boala. Pe fondul dificultatilor financiare acest proces a durat aproape 6 luni de la debutul HSDD moment in care am vizitat doi doctori, Endocrinolog si Urolog. Tratamentul nu m-a ajutat decat partial si pe moment mai ales in ceea ce priveste calitatea erectiilor ( pe care oricum o controlasem o data cu planta Tribulus cu efecte foarte bune pe erectie dar zero pe libido sau sensibilitatea glandului ).

Dupa, nu am stiut ce sa mai fac si am cautat pe cont propriu, am fost plecat si 4 luni de zile cu serviciul si cand am revenit am luat-o de la capat doar ca intre timp depresia cauzata de trauma HSDD s-a inasprit bine. Atunci mi-am dat seama ca e posibil sa fie problema pe fond psihic mai ales dupa ce am citit sfaturilor unui urolog cum ca aceste probleme la tinerii sub 35 de ani sunt cauzate in mare majoritate de probleme Psihogene si nu organice.

Dupa am investigat ce se intampla in depresie si in anhedonie. Desi stiam dinainte ca Psihiatria nu e una dintre cele mai avansate ramuri ale medicinei m-am oripilat sa aflu si sa citesc despre dificultatea si ineficacitatea tratamentelor conventionale in cazul multor pacienti si bineinteles despre efectele adverse pe termen lung pe sfera sexuala.

Asa am ajuns sa caut un homeopat sau oricine cunoaste bine combinatiile de medicamente naturiste care pot ajuta pe depresie - anhedonie dar si pe disfunctiile sexuale cauzate de dezechilibrul neurotransmitatorilor.


Am citit si apreciez informatiile din link-uri.
Sunt de acrod cu dvs. ca in asemenea cazuri dificile cum consider ca este si al meu cele mai bune rezultate pot fi obtinute pe latura alopata dar garantat trebuie sa imi fac foarte bine temele inainte sa incep sa iau vreo pastila chimica pentru a evita cu orice pret ca unele aspecte ale problemelor sa se agraveze si mai rau cum e sfera sexuala.
0
29-09-2013, ora 21:43
Verbina
Nu este medic/terapeut
Verbina
Autosugestia: 'Imi poti spune daca s-au manifestat la fel in sensul disparitiei initiale a instinctului sexual si dupa alte probleme ?

Cum s-au refacut acei oameni in functie de diagnostic, tratament, perioada' ?

Desigur vă va răspunde Costy, însă vă pot fi şi eu de ajutor.

Din câte am auzit, bărbaţii atinşi de depresie recuperează... în planul activităţii sexuale. Însă nu la amplitudinea imaginativă, nu la nivelul arderilor interioare şi a satisfacţiei de altădată. Rămân cu un deficit de calitate a vieţii sexuale. Chiar dacă pot obţine (în continuare) performanţe în ceea ce priveşte musculatura şi timpul erecţiilor.
0
29-09-2013, ora 22:03
Autosugestia
Nu este medic/terapeut
Autosugestia
@Costy

Despre Prolactina e discutabil. Stiu insa sigur ca Vitamina D scazuta favorizeaza aparitia depresiei iar eu am avut-o jumatate didin optimul necesar. Dupa ce am fost la endocrinolog am luat Dostinex pentru scaderea Prolactinei, am facut injectii cu Vitamina D si in urma consultului urologic am luat si Testosteron sub forma de capsule Undestor plus suplimente de vitamine recomandate tot de urolog.

Cu Dostinexul am reusit sa obtin erectii puternice mai ales nocturne dar ma deranja o crunta lipsa de sensibilitate peniana in continuare. Medicamentul mi-a dat si reactii adverse severe mai ales in prima saptamana prin niste ameteli strasnice dar luandu-l inainte de culcare m-am descurcat cumva desi a fost greu. N-am intrerupt medicatia si am terminat tratamentul.

Dupa am luat Testosteronul care nu prea m-a ajutat cu erectiile decat putin in schimb pe la sfarsitul tratamentului m-am ales cu niste dureri musculare intense specifice reactiior adverse de la Testosteron. Tot de la el mi-am imbunatatit pe moment usor energia psihica.

Vitamina D n-a avut niciun efect notabil asupra mea.

Doctorul m-a asigurat ca nu e Prolactinom pentru ca valorile ar fi fost considerabil mai mari. Faptul ca luasem Metoclopramid in seara de dinaintea recoltarii sangelui a contribuit la valoarea mare inregistrata.

E posibil ca Prolactina sa fi fost mare multa vreme incat sa fi scazut Testosteronul mai ales ca am mers la endocrinolog dupa aproape 6 luni de la debutul simptomelor.

Si eu cred ca mi-a picat sistemul dopaminergic cauzand HSDD si de aia am ajuns sa ma cufund in depresie. Spune-mi te rog NDRI-urile stii din literatura de specialitate si din experienta ta daca poate afecta functia sexuala ?! Eu vreau sa evit cu orice pret asta evident...

De SSRI-uri si de SNRI-uri mi-e o frica patologica pentru ca am vazut ce dezastru pot cauza functiei sexuale. Ce alte clase de antidepresive mai stii ca pot cauza probleme pe sfera sexuala ?

Eu cred ca benzo la mine au cauzat cel mult disparitia libidoului ( desi n-am gasit nicaieri literatura concludenta in acest sens ) si cel mai probabil benzo a batatorit terenul pentru o depresie care sa fi cauzat simptomul intitial si anume HSDD.

Spun asta pentru ca 6-8 luni dupa debutul HSDD desi pierdusem din satisfactia de viata puteam si aveam inca placeri, pasiuni, interese si mai multa energie decat acum. De abia dupa ce depresia s-a cronicizat au inceput sa apara semenele Anhedoniei si din pacate eu la vremea aia nici nu banuiam ce mi se intampla si ma framanta mult ca e o chestiune medicala relativ greu de identificat cu precizie si mult mai greu de tratat... Am tot sperat sa fie doar de la hormoni si uite ca n-a fost asa. Am vrut chiar sa ma duc la Androlog dar pana la urma am renuntat cand s-a contura mult mai clar posibiltatea ca depresia sa fi fost trigger-ul.



Da, depresia la mine n-a fost de durata (2-3 saptamani) si nici prea intensa dar e clar ca a fost semnificativa si se poate sa fi fost trigger-ul pentru disparitia libidoului efect care pur si simplu m-a impins la adevarata depresie. Dupa a fost depresie in toata regula si de aia au inceput sa apara si dificultatile cognitive si restul...

Exact, in asemenea situatii de viata si cu asemenea constructie genetica si hedonica mai ales dupa o viata absolut paupera in toate laturile ei benefice un HSDD la 27 de ani poate face ravagii in alimentarea unei depresii majore ceea ce s-a si intamplat cu mine din pacate...
0
29-09-2013, ora 22:30
Autosugestia
Nu este medic/terapeut
Autosugestia
@ Verbina

Cu cea mai mare bucurie primesc orice raspuns si de la oricine.

Foarte interesant ce spui. Intr-adevar ceea ce este cel mai important pentru mine in acest 'libido' e reprezentata de dorinta intensa si nu neaparat pur sexuala ca un sport ci ca emotie sexuala profunda si intensa.

Am tot citit ca neurostransmitatorul Dopamina este responsabil in principal cu dorinta sexuala si cred ca de aici au plecat toate. Bineinteles ca sunt si altii care conteaza in ecuatia asta cum e Noradrenalina. Iar Serotonina in exces se pare ca dauneaza.

Eu am mare incredere ca pot sa ma fac bine iar obiectivul meu principal e sa ajung sa simt si sa fiu chiar un pic mai bine decat eram inainte sa se instaleze afectiunea. Bineinteles ca e un scop foarte indraznet. Ma multumesc si cu un nivel foarte apropiat de ceea ce era inainte. Am incredere mare.

Doar astfel si cu resurse financiara foarte limitate am reusit ca de la inceputul verii pana astazi sa fac progrese mari si cand spun mari ma refer intr-adevar la semnificative si asta culmea fara medicatie.
Sunt foarte constient insa ca inceputul bun l-am pus deja si de acum trebuie sa merg la urmatorul nivel in care sa suplimentez acest mod de a gandi, simti si trai cu medicamente.

Cred cu putere ca autosugestia, meditatia, rugaciunea, gandirea pozitiva si bine directionata si gestionata impreuna cu rabdarea si tratamentele naturiste sau alopate pot face ca lucrurile sa se intoarca la stadiul initial in timp !

Exista cazuri ( putine ce e drept raportat la numarul celor care sufera de asa ceva ) care s-au insanatosit iar puterea creierului, a sufletului si a lui Dumnezeu pot face impreuna minuni.

Tare imi doresc sa ma insanatosesc si sa ii ajut cum pot mai bine pe cei care trec si vor mai trece prin aceste episoade !
'
0
30-09-2013, ora 03:39
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Problema ta sexuala a venit de la depresie, nu ai nimic organic, stai linistit, depresia a facut sa ai si insensibilitatea aia la gland si tot. Va trebui sa refaci Prolactina sa vedem daca e tot mare fara sa iei nimic inainte cu o seara.
Dostinex adevarat ca scade Prolactina, insa pot sa-ti zic ceva, eu in Octombrie anul trecut aveam prolactina 59 deci sub limita minima adica foarte buna, iar eu tot nu aveam chef si excitatie de la depresie, asa ca...asta e.
Dostinex totodata ar trebui sa ajute si pe anhedonie dat fiind ca este un activator ai receptorilor de dopamine, eu l-am luat doar odata si a doua zi am picat in depresie, se pare ca pana-si face efectul, pica si mai tare dopamina.
Insa dupa 3 luni de folosire a acestor agonisti de dopamina (Dostinex si Mirapexin), baietii au dat intr-o depresie si o anhedonie mai urata ca inainte, deci e riscant.

Deci functia sexuala e afectata de toate antidepresivele ce lucreaza ca inhibitori de recaptare a serotoninei deci:
SSRI, SNRI si triciclice.
In ceea ce priveste SNRI am experienta cu Cymbalta, care de la 60 mg si pana la 90 mi-a paradit sexul de nu s-a putut.
Insa nu la toti, la unii SSRI chiar amplifica functia sexuala, nu se stie la tine ce efecte are.

Tu pune mana si trateaza-te mai repede ca nu merge rugaciune, tratament naturist, trateaza-te ca de nu, se agraveaza depresia si e vai de tine apoi !

Antidepresive ce nu afecteaza functia sexuala sau o afecteaza nesemnificativ:
Coaxil, Remeron, Elontril, Moclobemide, Valdoxan, Trittico, Nefazodone

Daca ai depresie dopaminergica ai scapat, nu e nevoie sa iei SSRI adica daca nu ai nervi, iritabilitate, frica, anxietate.
0
30-09-2013, ora 19:28
Verbina
Nu este medic/terapeut
Verbina
29-09-2013, ora 22:30
Autor: Autosugestia « Emoţia sexuală profundă si intensă »
'Intr-adevar ceea ce este cel mai important pentru mine in acest 'libido' e reprezentata de dorinta intensa si nu neaparat pur sexuala ca un sport ci ca emotie sexuala profunda si intensa'.


Încă de la prima ta postare, mi-am dat seama că aceasta este pierderea care te afectează.
Este bun sfatul lui Costy. Mergi şi te tratează ca nu cumva depresia să ajungă să te saboteze şi pe alte planuri.

Însă omul nu este maşină, ca să poată fi în chip mecanic reparat de doctori.
Referitor la pierderea acelei « emoţii sexuale profunde si intense », examinează-ţi viaţa. Dacă în relaţiile tale ţi-ai împins partenera / (partenerele) înspre violenţe împotriva duhului creator al vieţii (VIOLENŢE gen: ingerarea de anticoncepţionale, tehnici abortive, avorturi... sau ai folosit prezervative) - negreşit ai rănit iubirea lui Dumnezeu. Rănind iubirea lui Dumnezeu, tu însuţi resimţi veştejirea/degradarea acelei SEVE de emoţii, care (în plan subtil) te hrănea altădată.

Totuşi, graţie resurselor tale interioare, cât şi a ajutorului psihiatriei (la care te îndemn să apelezi), vei putea face în continuare sex. Sex DESACRALIZAT de « emoţiile profunde ale sexualităţii »...
0
30-09-2013, ora 22:05
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Lasa ma Verbina ca nu a pierdut omul sexualitatea de la ce spui tu, n-are nici o legatura, nu mai deruta omul, a pierdut de la depresia care a aparut si a tot avansat apoi.
Trebuie de urgenta sa se duca la medic si sa se trateze cu medicatie adecvata, altfel nu merge.
0
30-09-2013, ora 23:47
Autosugestia
Nu este medic/terapeut
Autosugestia
@ Costy

Si eu banuiesc ca a venit de la depresie care chiar daca a fost relativ scurta, a fost mai intensa ca altele ( dar nu neaparat ca majoritatea episoadelor depresive anterioare survenite de-a lungul vietii ) in ce inseamna tristete pura.
In mod normal o cauza organica nu afecteaza atat de brusc si de intens sexualitatea pe partea de emotii pozitive. Practic depresia e o inhibare a capacitatii de a resimti cu intensitate emotiile benefice.

La mine Dostinex n-a lucrat pe depresie sau pe capacitatea de resimti mai multa placere. Parca a fost un plus per total dar l-am pus mai degraba pe placebo mai ales ca atunci nu stiam sa gestionez interior situatia ca acum.

Da Costy stiu ca SSRI-urile nu inhiba sexualitatea tuturor pacientilor dar chiar nu vreau sa risc cu ele sau altele aici nici 0.1% pentru ca de multe ori efectele acestea ( daca apar ) sunt si cel mai probabil ireversibile, e plin net-ul de oameni distrusi din cauza asta, exista si forumuri dedicate. Si asta mai ales dupa ce eu tocmai de aici am inceput sa le patesc pe toate, de la HSDD. E cam acelasi efect pe care il patesc multi si multi afirma ca permanent de la Finasterida.

Costy exact asta e dilema acum si eu vreau sa dau o sansa si naturistelor si am sa explic de ce.

Am citit mult si am vazut si doctori care recomanda pentru inceput experimentarea tratamentului naturist concertat din mai multe substante pentru ca exista ( spun destul de multi ) dovezi ca ar actiona pe aceeasi filiera ca medicamentele chimice insa FARA reactiile adverse aferente si deci fara a intoxica organismul.

Acest aspect de a incepe intai pe naturiste e foarte important pentru ca daca Doamne fereste nu functioneaza tratamentele chimice e mult mai putin probbabil ca cele naturiste sa mai poata avea vreo eficacitate daca sunt folosite DUPA cele chimice intrucat se pare ca intoxica organismul pe durata lunga si Dumnezeu stie exact ce efecte produc in organism si in creier pentru ca Psihiatria mult mai multe NU stie decat cunoaste cu adevarat. Invers daca fac nu pot pierde decat timp...
Am sa iti trimit pe privat si un link ca aici am observat ca se cenzureaza desi am foarte multe de sapat in continuare.

Agravarea depresiei acum e discutabila pentru ca m-am auto antrenat sa nu ma mai consum pe ceea ce se intampla. Pracitc, de dupa aproximativ 6-7 luni de zile de la debutul simptomelor nu am mai avut capacitatea intrinseca sa fiu intr-adevar trist si deprimat din cauza alterarii pana si a capacitatii de a resimti tristetea, anxietatea sau durerea psihica. Tot ce mai puteam resimti pana acum vreo luna de zile a fost o senzatie foarte plata si sever alterata emotional, de lipsa de speranta. Acum vreo saptamana mi-am dat seama ca am facut un progres semnificativ in acest sens pentru ca pentru aproximativ 2-3 zile consecutive am avut tendinta si chiar am resimtit tristetea aia genuina specifica depresiei pe niste situatii de viata. Le-am controlat cu usurinta si finalmente m-am bucurat paradoxal de recastigarea capacitatii de a reintra in depresie. Inseamna ca am recuperat ! E drept, a fost doar un episod, sunt inca foarte departe.

Am vazut ca exista mai multe tipuri de depresie. Am citit chiar si aici un sumar postat de mr. nick insa nu m-am regasit neaparat doar intr-una dintre cateogrii ci poate cel mult la debutul simptomelor sa fi fost cazul.

Mi-e frica sa nu fi pornit de la o depresie dopaminergica si sa fi dat si in serotonergica sau altele.

Apropos de serotonina si de medicamentatia naturista. De vreo 3 saptamani consum ceai de Sunatoare, dupa vreo saptamana intensiv in care parca mi-a ridicat oarecum mood-ul daca eram odihnit si beam 3-4 cani pe zi. Dupa am oprit.
Azi am reluat si am baut iarasi multisor si am simtit o stare de calm cu adevarat, de singuranta si de incredere mult mai mare ca deobicei ca lucrurile vor fi bine. Am resimtit si un spor pe capacitatea intelectuala ceea ce e grozav. Chiar pot spune ca in timpul jogging-ului de astazi am resimtit si placere intrinseca ca inainte de boala, nu multa dar suficienta cat sa imi dau seama ca sunt pe drumul corect ! Si crede-ma ca nu e placebo si ca nu ma auto pacalesc pentru ca totdeauna am fost omul care a evitat cu orice pret sa-si fure propria caciula. Si cunosc ca asta e doar un ceai si nu un tratament naturist combinat si de durata si uite ca efectele chiar sunt. Imi dau seama ca se poate mult mai mult deci.

Nici acum insa endorfinele de dupa efort nu sunt prea intense dar trebuie sa fac si efort mai mult si mai intens pentru ca de pe la jumtatea verii am lasat-o foarte moale cu sportul ceea ce nu e bine !
0
01-10-2013, ora 00:07
Autosugestia
Nu este medic/terapeut
Autosugestia
@ Costy

Ar fi incredibil de bine ca sa pot spune ca 'am scapat' daca am depresie dopaminergica. Sunt convins ca tu ai mult mai multa experienta ca mine pe problema dar parca suna prea bine sa fie adevarat :) Totusi eu sper, evident !

Mi-e frica totusi sa nu fie doar atat si ca indiferent de tipul depresiei agravarea ei prin anhedonie sa o faca mult mai greu de diagnosticat de catre clinician si implicit cu mult mai greu de tratat cu adevarat.

Eu am fost intr-adevar definitia anxietatii pentru ca imi mostenesc mama din acest punct de vedere. Desi odata cu varsta intensitatea anxietatii s-a mai diluat nitel uneori ma termina si ma impiedica sa fiu si mai eficient in multe lucruri pe care le-am facut sau as fi vrut sa le fac. Dar, dupa apartia HSDD pana si anxietatea s-a diminuat odata cu capacitatea de a avea libido si de a resimti cateva din placerile intense de odinioara. Pe parcurs ce depresia s-a agravat si anxietatea s-a estompat mult, acum am foarte foarte putina si foarte foarte rar.

Nervi, iritabilitate si frica am doar daca sunt extrem de obosit si de stresat zile la rand. Dar inainte de boala nici in aceste conditii nu prea ma puteam irita cu adevarat decat greu si rar.

Sper mult sa fie cum zici tu !
0
01-10-2013, ora 00:38
Autosugestia
Nu este medic/terapeut
Autosugestia
@ Verbina

Ma bucur ca am reusit inca de la prima postare sa te fac sa intelegi cu adevarat despre natura pierderii emotiei sexuale. Asta a fost si intentia mea, sa fiu cat mai explicit in conditiile abundentei detaliilor.

Sigur ca trebuie sa merg, acum insa inca judec pe ce cale s-o apuc intai. Am fost tentat in 2-3 randuri sa merg intai la psihiatru si acum ma bucur ca m-am hotarat sa dau o sansa si homeopatiei.

Sunt de acord ca nu e masina ci e cea mai complexa masinarie chimica si bio-mecanica de pe intreaga Terra probabil si asta datorita in principal complexitatii creierului uman si a particularitatilor lui extrem de complexe raportat la capacitatea constientului uman de a-l intelege. De aia e si greu de tratat omul mai departe de o rana superficiala vizibila cu atat mai mult cu cat vorbim de crier.

Se poate sa fi ranit iubirea lui Dumnezeu si prin mandrie sau prin indepartarea fata de El dar si prin orice alt pacat posibil nu doar pe cele din contextul sexual.

E posibil ca daca judecam exclusiv in nisa pe care o propui ca undeva la 99% dintre pamanteni sa fie supusi acestei pedepse divine drastice si timpurii. Nu stiu daca e inteligent sa rationam potentiala actiune divina raportata la om in genere pentru ca deobicei o asemenea judecata simplista da cu eroare uriasa. Pentru a ne convinge nu e nevoie decat sa ne uitam peste umar si vom intelege.

Sex am putut sa fac fara nicio emotie si la propriu si la figurat intotdeauna de la aparitia afectiunii si pana astazi.
Tocmai aici e cheia. Tu poti considera procesul ireversibil, eu am datoria sa revin la sanatatea initiala. Daca voi merge la psihiatru doar ca sa imi mentin conditia actuala de a putea face sex desacralizat ( mecanic ) atunci e mult mai intelept sa nu merg deloc pentru ca inseamna ca nu ma poate ajuta cu nimic, ba dimpotriva.

In concluzie, eu am nevoie de emotiile mele inapoi iar atunci va reveni cred eu si instinctul sexual.
Gandesc ca el a disparut primul pentru ca este cel mai complex, intens si primar instinct al barbatului adult.
0
01-10-2013, ora 14:15
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Lasa-l pe dumnezeu ce stim ca de fapt nu exista asa ceva, Verbina crede in asta si e dreptul ei sa creada, pe mine faptele m-au convins ca nu exista sau daca o exista, in nici un caz nu ne ajuta nicicand.
Aici sunt multi care sunt exagerat axati pe latura religioasa din cauza bolii, mintea lor vede ca nu mai au nici o sansa si se refugiaza in iluzia credintei, unii chiar se afunda total in asta si renunta la orice altceva.
Credinta si speranta sunt vrajeli ale mintii umane doar ca sa mearga mai departe in kakatul asta de viata, adica apare un fel de psihoza in sens ca apar convingeri si credinte neconcordanate cu realitatea !
Ei nu poti sa-ti demonstreze niciodata cu fapte ca e ca ei, acolo se rupe firul.
Si dovada ca asa este ? Simplu, faptele vorbesc, arata tu mie ca s-a intamplat o minune cand era cazul (minune = fapta care nu poate fi explicata stiintific), cand esti cu adevarat in rahat, nu vine nimeni sa te scoata, mori cu zile la o adica, asa ca asta e. De ce astia ce cred asa in religie de aici nu ii face bine acel dumnezeu ? Pai n-are cine, aici e problema.
Eu cred doar in ce se poate confirma cu fapte, restul vrajeala marii.
O minune ar fi sa te faci bine fara sa iei nimic, intr-o saptamana sa revina totul la normal ! Dar cucu, n-ai sa vezi.

Poti sa faci si sex mencanic fara probleme, e o placere care ne-o dorim toti de fapt, ar fi anormal sa nu dorim asta, o sa poti sa faci cand iti revin emotiile la loc si placerea, normal ca n-ai cum sa faci daca nu mai ai placere, de aia nu mai ai dorinta si nimic.
Aia cu depasirea depresiei poate sa fie fals, nu stiu la ce te ajuta autosugestia, poate ai avut un moment in care te-ai simtit putin mai binisor doar pur intamplator.
Cu sunatoarea da, se stie ca este un serotonergic si-ti da calm, inseamna ca ai si ceva probleme pe serotonina, altfel nu avea efect.
Religia e contra sex oricum ca daca n-ar fi contra, prin ce s-ar mai deosebi de celelalte institutii, trebuie sa fie invers :)
Dovada ca religia e contra sex nejustificat, simplu, e contra naturii umane sa fi contra sexului mecanic sau oricum ar fi el, atat timp cat asa suntem programati.

Mergi pe naturiste daca vrei, doar sa ai grija sa nu risti sa se agraveze si mai tare, alegerea iti apartine. La majoritatea care au luat SSRi si-au revenit repede cu sexul, nu au ramas multi cu ireversibile ca altfel nu se mai dadeau, poate se mai intampla, dar asta e, riscuri exista mereu.
0
02-10-2013, ora 01:38
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Iluzia ca m-am uns cu ulei de la candela Sfantului Nectarie de la Manastirea Radu Voda din Bucuresti, mi-a reparat mana, dupa 8 luni de dureri cumplite la cea mai mica apasare a tastei de la calculator, dupa ce 5 doctori, care mai de care cu experienta de zeci de ani, doctorate si masterate au ridicat din umeri si au dat din colt in colt ca si cum as fi fost de la alta planeta.

Sfatuiesc pe toti cu orice fel de boala pe care ilustrii vindecatori alopati sau nu, nu au reusit nici macar sa le-o amelioreze, sa incerce iluzia mea cu Sfantul Nectarie.

Nu stiti de unde poate poate sari iepurele.
0
02-10-2013, ora 18:30
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Iluzia e demonstrata, ti-a trecut mana din alte puncte de vedere, nu a avut nici o legatura cu uleiul ala, de ce nu te-a vindecat dumnezeu acela in care crezi, de boala ta adica TAB ?! E, aici e aici.
Ca asa si pe mine daca ma doare in cot si peste 3 zile trece, nu zic ca e de la dumnezeu ca n-are cum.

Autosugestia, eu merg pe fapte nu pe vorbe sau iluzii. Tu crezi ce doresti dar eu zic ca fapta e dovada a orice, in cazul nostru un tratatament propice este solutia, altfel nici o sansa, macar sa aud ca au mers naturistele la tine desi nici aia nu prea cred.
Nu am auzit pe nimeni ca s-a tratat de anhedonie cu asa ceva, chiar am vazut pe un site oameni din SUA care erau anhedonici si nu a mers nimic, nici macar medicamentele n-au mers, incercase oamenii orice si cucu.
0
04-10-2013, ora 02:20
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Hai si sa ne anuntati si pe noi pe Forum, cand va trece anhedonia si problemele cu pricina apeland la orice fel de mijloace (in afara de credinta) ! Ca sunt tare curioasa.

Tu te plangi de cati ani pe acest Forum, domnul @ Costy ?

P.S.: Imi cer scuze pentru interpelare.
0
04-10-2013, ora 13:33
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Eu am depresia asta o am din Ianuarie 2009, pe anhedonie merge tratament pe dopamina.
La depresie am mai dat de cap de cand cu Cipralex, dar la anhedonie nu.
Tu de ce nu te-ai vindecat prin credinta ?! De ce nu raspunzi la intrebarea asta mai bine.
Daca era acel dumnezeu sau cum il numesti tu, te-ai fi vindecat complet de TAB si gata.
0
06-10-2013, ora 00:37
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Dragul meu @ Costy2007,

Sunt anumite boli care sunt date de Dumnezeu pentru mantuirea sufletului (inclusiv a neamului din care provii) si anumite boli pentru care te poti ruga, si sfintii iti aduc grabnica vindecare.
Eu nu m-am rugat niciodata sa ma vindec de tab. Incredibil dar acesta este adevarul.
Poate uneori m-am rugat sa ies din starea de depresie, si am iesit, dar nu sa ma vindec de tab.

Daca tu te rogi pentru ceva care nu este spre mantuirea sufletului, Dumnezeu nu iti indeplineste rugaciunile.
Daca un tata rau cumpara cel mai bun dar copilului, dar un Tata Atotputernic si perfect iti da seama ce daruri ii face...

P.S.: Cu tab fac mai multe lucruri folositoare sufletului si pentru mantuirea lui si a neamului meu decat daca nu as avea tab, si as avea un serviciu unde as deveni un robotel care sa munceasca de dimineata pina seara. Din aceasta cauza, placerea mea este sa raman cu tab. :)
0
06-10-2013, ora 13:28
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Puteai sa nu te duci la servici si fara TAB, uite eu n-am TAB si nici mie nu-mi place sa fiu un robotzel la servici si n-am fost ! Si chiar nu mi-as dori niciodata sa am TAB sa stii, ptr ce ? Ptr o pensie care nu mi-ar ajunge nici sa trec strada ? Nu imi trebuie sa am internari si tampenii toata viata ptr nimic, deci nu mi-as vinde sanatatea pe 2 lei. Aaa daca luam o pensie de cam 1000 Euro, sa zic ca poate ar fi ceva, dar asa nici vorba. Eu sunt un om care tine foarte mult la calitatea vietii si nu la durata ei, fara bani esti mort in ziua de azi, imi place sa nu-mi lipseasca nimic si sa nu am deloc frustrari financiare, iar asta costa destul.

In legatura cu Dumnezeu, ori vindeca tot ori nu exista, asta e clar.
0
13-10-2013, ora 01:07
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Baietel,

Am facut doua facultati in viata mea si am avut 5 servicii, cele mai multe dintre ele in paralel.
Cred ca mergi cam departe imaginandu-ti ca imi doresc sa fiu bolnava pentru pensie.
Dar, desigur, ca imaginatia face parte din boala ta.
0
13-10-2013, ora 13:46
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Imaginatia nu face parte din boala mea ca nu am nimic de tip psihotic, asta declarat de medic.
Orice om sanatos are imaginatie.
Omul cum nu gandeste ca tine, cum il faci ba ca delireaza, ba ca e psihotic.

Cum nu e aia ? Uite ce spui.

"Cu tab fac mai multe lucruri folositoare sufletului si pentru mantuirea lui si a neamului meu decat daca nu as avea tab, si as avea un serviciu unde as deveni un robotel care sa munceasca de dimineata pina seara. Din aceasta cauza, placerea mea este sa raman cu tab. :)"

Asta reiese de acolo, deci nu-ti convine sa fi un robot care munceste de dimineata pana seara ! Nu zic deloc ca e un lucru rau asta, nu intelege gresit, am zis doar ca eu n-as fi multumit asa. Deci zici una, apoi te contrazici.

Atunci de ce-ti face placere sa fi bolnava ?! Cine doreste sa fie bolnav ? Care om sanatos la cap isi doreste asta ?
Decat cel mult ptr pensie, altfel nu se explica, orice om isi doreste sa fie sanatos, intreabe tu pe cine vrei din lumea asta.
0
13-10-2013, ora 23:13
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Draga Costy,

Permite-mi sa iti raspund in direct pentru toate sutele de mesaje pe care le-ai scris pe acest Forum. Deoarece nu ma mai pot abtine.

Nu toata lumea are noroc ca tine ca mama sa munceasca si sa ii trimita bani din strainatate sau alte surse pe care sa le termine si apoi sa dea din colt in colt ca... nu mai are bani de prostituate ?

Uite ce este: eu nu am mentionat nimic pina acum de pensia mea. Dar acum iti mentionez. Tu stii extrem de bine ca sursele tale sunt epuizabile si asta nu pe termen foarte lung. Eu am facut 2 facultati si am muncit 11 ani incepand cu prima luna a primei facultati. Numai un om cretin si care nu are sute de euro de la parinti care sa ii pice din cer ar refuza pensia pe care esti tu atat de invidios ca eu o iau ca sa ma hranesc si sa duc o viata la limita subzistentei. Eu in momentul in care am simtit ca ma sunt bine (nu stiam ca incepuse un episod de hipomanie), am pus mana pe Internet si pe telefon si mi-am cautat de lucru.

Vorbim dupa ce faci tu 2 facultati si muncesti 11 ani (de multe ori cu 2 servicii).

Pentru cultura ta generala eu mai am un job alternativ pentru care platesc taxe si impozite.

Si nici nu am scris sute de mesaje pe Forum Romedic in care sa enumar la infinit cate zeci de gogosi mananc, cate borcane de nutela si dulceata, cate fripturi si cate si mai cate, in conditiile in care sunt oameni pe acest Forum care abia au dupa ce bea apa. Mesajele mele pe Forum Romedic sunt diferite de mesajele tale. Sa iti fie rusine.

Are dreptate Ciorapel cand zice ca esti extrem de obraznic ! Eu mai adaug ca esti extrem de prost crescut. Ai face bine sa stai mai mult pe langa mama ta si tatal tau vitreg. Macar de mai inveti ceva.

Din mesajul tau reiese un lucru: invidie.
0
13-10-2013, ora 23:18
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Si esti invidios nu numai pe pensia mea care e de 10 ori mai mica decat banii pe care ii cheltuiesti tu pe luna, mai esti invidios pe un lucru: pe faptul ca multe persoane din aceasta sectiune si-au gasit alinarea in credinta. O vorbesti de rau. Vrei sa ii indepartezi. Ceva le face lor bine si tu tii mortis sa distrugi acel ceva.

Asta nu mai tine de boala, tine de inteligenta.
0
14-10-2013, ora 00:55
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Nu am cum sa fiu invidios pe o pensie care nu mi-ar ajunge nici sa trec strada, doamne fereste, nici vorba de asa ceva, stai linistita. Eu niciodata nu am tinut la durata vietii ci la calitatea ei, nu tin neaparat sa exist asa aiurea ca ceilalti, ori e viata cum vreau eu, ori nu mai e si gata, eu sunt seful.
Nu am zis sa refuzi pensia ! Asta ai inteles ? Tu ai zis ca placerea ta e sa ramai cu TAB ca sa nu fi robot, asa ca asta e, de ce te oftici acuma ? Ti-e rusine ca-ti place sa stai acasa ? Nu trebe sa-ti fie, nu e nimic de condamnat. Uite mie nu mi-e si uite o zic public ca sunt un om sincer si direct:

DA doamnelor si domnilor imi place sa frec menta sa nu ma duc la munca ca asa-s eu de fel, nu mi-a placut niciodata sa fac asa ceva, mi-a placut sa am timp sa fac ce vreau, traiesc clipa nu ma intereseaza ce o fi dupa, asta e.

Daca vroiai sa muncesti ziceai 'as vrea sa ma vindec de TAB ca sa ma pot duce la servici' deci vezi ce minti ?!

Am zis cu gogosile ca facea parte din problema mea ! Ce legatura are cu ce spui tu ? Aveam o tenta patologica de a manca dulciuri si aia era o problema principala si serioasa. Si pana la urma ce treaba am eu cu altii care au sau n-au ?! Nu asta era ideea aici, era vb de depresie si anxietate.

In al treilea rand tu nu ai caracter ! Poti sa ai si 7 facultati, nu stii sa te porti, vorbesti cu omul 2 ani si nu spui sincer ca nu-ti face placere facandu-l pe celalalt sa creada ca da, apoi spui la sfarsit ca delireaza si ca l-ai suportat doar.
Asa ca..scuze, daca n-ai caracter nu dau doi bani pe altceva.
Si asa ca o paranteza, odata m-ai intrebat cat cheltui pe mancare, eu ti-am raspuns normal si tot tu te-ai suparat ca am spus ca si cum nu tot tu m-ai intrebat, te-ai suparat ca vezi doamne eu cheltuiam mult si tu nu ! Pai ai tu caracter ? Eu ti-am vorbit mereu frumos si politicos si vorbesc in continuare.

Ciorapel treaba ei daca nu ma suporta, ce treaba am eu cu ea ? Nu mi-e rusine deloc, nu am de ce.

Cu credinta am spus ca nimic din asa ceva nu are corespondent in real, si imi sustin parerea. Nu am zis ca nu face bine, ai inteles gresit, insa decat sa spere omul in himere, mai bine se trateaza ca aia baza.

Eu n-am fost niciodata invidios pe nimic si nimeni ca nu am de ce, am impresia ca e pe dos, aia care nu ma sufera sunt cam invidiosii, nu crezi a ?

Lansez o provocare, sa-mi arate si mie unul cu Schizo sau TAB declarat, ca se vindeca doar cu credinta ! Asa vedem care are dreptate. Faptele vorbesc, nu vorbele, inchipuirile.
0
14-10-2013, ora 15:21
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nesimtirea: asta e treaba ta cu altii care au sau rabda de foame. Nesimtirea.

Iar eu acasa nu frec menta. Nu toata lumea freaca menta ca tine, ci mai face si lucruri folositoare.

As fi imbecila sa scriu ca as vrea sa ma vindec de tab cand tab e o boala cronica. Asta ar inseamna sa frec menta: adica sa incep sa visez iar visele sa nu ma mai lase sa gandesc rational.

P.S.: Unele boli precum schizo si tab sunt boli date pentru mantuirea sufletului. Se curata sufletul cu ele daca le rabzi si ti se mantuieste neamul. Dar ce sa intelegi tu din aceste lucruri daca parintii nu te-au educat astfel, daca pina la varsta ta nu ai avut bunul simt sa pui mana pe o carte ca sa intelegi...
Totul la tine se bazeaza pe instincte animalice: foamea, setea, sexualitatea si fix atat. Mai mult nu concepi si vorbesti si de rau despre, atat timp cat viata altora se construieste pe credinta si le merge bine asa cu toata boala lor si cu toate bolile lor. Vezi Nick. Daca un om cu 7.000 de boli ca Nick spune ca e fericit in ciuda bolilor ca l-a descoperit pe Dumnezeu, inseamna ca asta trebuie sa iti dea de gandit. Dar repet: gandurile tale sunt doar animale: strict pentru satisfacerea dorintelor trupesti.

Ma bucur ca ai incetat sa te mai plangi ca nu iti merge sexul si ca nu te mai poti opri din mancat in conditiile in care oamenii care citesc aici in general abia isi duc zilele si traiesc in curatie.
Vorbeste despre aceste cu doctorii tai si impuie-le lor capul cu astfel de prostii.
Adaugă un comentariu / răspuns
40 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Combinația între depresie și tulburări cognitive minore la vârstnici accelerează îmbătrânirea creierului
  • Stimularea magnetică îmbunătățește starea de spirit în cazul bolnavilor de depresie
  • Gazul ilariant, tratament pentru depresiile severe
  • Pericolele utilizării Facebook-ului
  • Terapia cognitiv-comportamentală pentru insomnia cronică
  • Medicamentul care ar putea trata depresia în mai puțin de 24 de ore
  • Depresia
  •