durere lombara cu amortire picior stang

38 comentarii 1 2
0
04-03-2011, ora 22:28
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Asa dupa cum va precizam, singurul tratament nechirurgical este kineto-terapia (gimnastica medicala specializata).
Cat despre relatiile de munca, puteti cere audienta la director, sa-i expuneti problema si sa incercati impreuna o solutie.
Cu stima,
Marius uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
15-05-2012, ora 20:46
bluvia
Nu este medic/terapeut
bluvia
dl doctor,
am o problema de vreo 2 sapt.mi s-a umflat la inceput glezna dreapta urat, dupa aceea piciorul pana la genunchi.am fost la medic si mi-a spus ca este o entorsa netratata mai veche, dar nu era sigur.am facut doppler pe tot piciorul venos si arterial.nimic.doctora de profil cardiolog mi-a dat sa iau bentelan efervescent ( cortizon ) de 1 mg timp de 6 zile.dupa 3 zile sa- desumflat complet piciorul.rugamintea mea este ce trebuie sa fac ca sa nu recidiveze nenorocirea asta de entorsa.ca nu pot sa iau la infinit cortizon.mentionez ca ma aflu in italia si lucrez mai mult in picioare.
multumesc anticipat si numai bine.
am uitat sa precizez ca ma furnica cand si cand pe tibii la ambele picioare cam pana la jumatate, asta dupa ce am luat cortizon.
0
17-05-2012, ora 11:19
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Trebuie opriti imediat cortizonul!!!!!
Edemul gambei si ale gleznei are origini cardiace, hepatice, renale, metabolice, reumatologic-inflamatorii, dar mai ales vasculare (insuficienta venoasa periferica), toate agravate de obezitate si de statul indelung in picioare.
Actualmente aveti o singura solutie, si anume reducerea drastica a statului in picioare, coroborata cu portul ciorapului de compresie elastica. Nu ar strica un consult la specialistul in boli interne, mai ales ca ati luat atata timp cortizon.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
24-05-2012, ora 22:22
ciuli_buli
Nu este medic/terapeut
ciuli_buli
Buna seara Domnule Doctor Marius Uscatu,

Revin dupa 7 luni de absenta. Pana la urma a trebuit sa ma operez de hernie de disc, la 3 discuri, suprapuse, si pe stanga si pe dreapta. Docotrul care m-a operat a zis ca de obicei pacientii cu hernie de disc au 1 singur disc sau in cel mai rau caz 2 herniate. Mie mi-a zis ca nu voi mai fi ca inainte, ci doar cam la 80 % din capacitati, datorita complexitatii. In fine, au trecut 7 luni de la operatie, am ramas cu o taietura pe spate de 10cm, dar sunt extrem de fericit: din ce am citit pe net, multi altii asemenea mie, dar care aveau doar 1 disc herniat, au ramas cu sechele sau le-a revenit durerea, asa ca eu sunt destul de impacat ca acum pot sa merg normal, inot in fiecare zi, imi fac exercitiile williams si ma simt bine. Pentru restul pacientilor in situatia mea: nu disperati ca se poate rezolva. Singura mare problema pe care am avut-o dupa operatie a fost ca toti doctorii si asistentele nu iti spun exact ce ai de facut ci doar iti bolmojesc un "nu ridica mai mult de 2 kg si sa stai 6 luni la pat". Daca te duci la un kineto-terapeut pt recuperare, fara bani nu iti zice ce exercitii sa faci. Asa ca iata ce trebuie sa faceti dupa operatie: acestea sunt exercitiile williams: http://margareta-cauzelebolilor.blogspot.com/2010/12/durerile-coloanei-cu-programul-williams.html. De mentionat ca faza 1 dureaza 2 luni si se face la 3 luni dupa operatie, fazsa a 2-a alte 2 luni imediat ce termini faza 1 si te simti mai bine, si faza a 3-a din a 6-a sau a 7-a luna dupa operatie, depinde cum te simti in stare. E adevarat ca primele 2 luni dupa operatie sunt extrem de grele nu din cauza durerii (nu am avut dureri) ci mai mult din cauza fricii: 99 % din pacienti simt furnicaturi in vechiul loc si se sperie la gandul ca operatia nu a reusit. Dar e ceva normal si asat o spun toti doctorii; trebuie sa aveti doar rabdare. Exercitiile ajuta enorm. Sanatate tuturor va urez. Cu stima, Constantin.
0
24-05-2012, ora 22:24
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Multumesc pentru vesti.
Asa cum stiti, eu pledez inflacarat pentru kineto-terapie, atat ca tratament de fond, cat si ca modalitate de recuperare post-operatorie.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
26-06-2012, ora 14:09
alinutza1010
Nu este medic/terapeut
alinutza1010
Buna ziua domnule doctor,

Tatal meu a fost diagnosticat cu varicocel pe partea stanga, ieri a fost operat pentru aceast diagnostic, insa in urma operatiei a ramas cu o durere mai mare de picior stang decat o avea inainte de operatie. Intrebarea mea este urmatoarea: ce mai poate cauza aceasta durere de picior? unde poate investiga mai amanuntit? tin sa mentionez ca el ca analize ce a facut, au fost cele de sange, urina si o ecografie testiculara si in urma acesteia i s-a pus acest diagnostic, dar el acuza durerea de picior de la sold pana la genunchi, fapt ce-l impiedica sa se poata deplasa si nici in sezut nu poate sta, mai acuza si o durere in sold, dar aceasta este prezenta doar daca apasa in acel loc.
Domnule doctor v-as fi foarte recunoscatoare daca mi-ati oferi un sfat in legatura cu situatia tatalui meu.
0
22-12-2016, ora 20:28
Begin
Nu este medic/terapeut
Begin
Buna ziua!
Am si eu o intrebare la dumneavoastra Dr.Marius Uscatu, Tatal meu, 58 ani, 1, 80 si 81 kg, are 2 saptamani de cand nu reuseste sa mearga bine, are o durere puternica in spinare dupa ajungand la picior.
A facut Rezonanta, are 3 vertebre lombare deplasate, sincera sa fiu nu stiu sa specific num.lor, dar as vrea sa va intreb daca ar trebui sa facem operatie asa cum ne-au recomandat sau s-ar putea si evita, recurgand la un tratament si fizioterapie?
Va multumesc !!!
0
27-12-2016, ora 13:57
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Atitudinea terapeutica va apreciata de catre neurochirurg, pe baza examinarii clinice (acesta va studia si imaginile RMN).
Fara o examinare clinica directa este absoliut imposibil sa primiti un raspuns concret la intrebarea D-voastra.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns
38 comentarii 1 2

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.