dureri ale articulatiei genunchiului

16-02-2010
luk-1952
Nu este medic/terapeut
luk-1952
in ultima luna am resimtit dureri ale articulatieu genunchiului, care s-au tot accentuat.Piciorul a inceput sa se umfle pana catre glezna, iar durerea a inceput sa iradieze spre coapsa si pulpa, concomitent cu dificultati la mers.Am folosit unguente comune, fara rezultat. daca cineva stie un tratament eficace, va rog sa mi-l recomandati.multumesc
19 comentarii
0
16-02-2010, ora 11:07
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Da, exista tratament eficace homeopat. Mergi la un medic homeopat bun.
0
16-02-2010, ora 21:35
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimate pacient,
Nu este bine sa neglijati suferinta, prin urmare trebuie sa incepeti cu un consult la medicul internist.. Poate exista o afectiune hepatica, renala, cardiaca, vasculara (venoasa), arteriala (arteriopatie) etc etc.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
19-02-2010, ora 16:07
everneta
Nu este medic/terapeut
everneta
Buna ziua,
am 35 de ani si am probleme de ceva timp cu genunchiul drept. Durerea a aparut coborand cumva din lateralul coapsei (tensor fascia lata) in spate in zona poplitee si apoi in lataralul genunchiului. Nu pot sa stau ghemuit.. simt ca ma tine, mi se acumuleaza probabil o forma de lichid in lateralele genunchiului, iar deasupra genunchiului ( ca si cum ar fi tendoanele muschilor coapsei anteriori, in locul de insertie) se umfla. Genunchiul e cald, ma gandesc ca ar putea fi o infectie? Durerea, cu care deja m-am obishnuit e constanta dar am invatat s-o suport si sa nu o bag in seama. Pot sa fac orice fel de activitate ( am fost chiar si la cursul de ski), e adevarat, cu frica ca o sa ma intorc cu genunchiul "in sacosa"... :). Problema cu genunchiul a aparut in urma unui efort fizic controlat dar bazat pe sarituri avand piciorul drept, picior de bataie sau de aterizare.
Am fost la medic in octombrie anul trecut, mi-a spus ca am LIA rupt. Am facut RMN, au spus ca nici poveste de Ligamente rupte, au spus ca meniscurile sunt ok.. si ca ar putea fi BURSITA. Am facut repaus, comprese cu apa rece, unguente... antiinflamatoare, masaje locale, gimnastica terapeutica... tot nu progresam, nici o schimbare. Am fost programata la un moment dat la artroscopie... nu m-am dus, pentru ca nu aveam asigurarile medicale platite si pentru ca sincer chiar nu-mi doresc nici o camera video in genunki, adica sper sa gasesc o alta metoda mai putin invaziva. Pana atunci (puteti sa zambiti), dar folosesc un tratament "personalizat" mai precis, comand unor "doctori miniaturali" ce eu cred ca ii are orice persoana in corpul sau, sa-mi vindece piciorul. Pana acum asa am reusit sa fac tot ce doresc fara sa simt durerea. V-am spus deja, am participat activ chiar si la cursul de schi, unde am cazut cred ca pe fiecare mp al partiei pana am invatat. :) Seara inainte de culcare, ma miram ce umflat e si totusi nu m-a durut.
Fiind studenta la educatie fizica si sport, am primit o bursa si trebuie sa plec din tara 4 luni, nu vreau sa ma fac de ras acolo, sa nici nu stiu ce sa spun ca am la genunchi.
Doresc sa am o consultatie cu un doctor capabil sa citeasca cum trebuie acel RMN, sa-mi spuna exact ce am, sa stiu ce medicatie sa imi iau cu mine si ce anume implica daca fac efort in continuare.
Daca se poate sa-mi recomandati un medic in Bucuresti specialist in interpretarea RMN'urilor si in diagnosticare, presupun ca nu o sa ma puteti diagnostica dvs. aici pe forum... :) Trebuie sa plec pe 7 martie, as aprecia daca pana atunci puteti sa ma ajutati in vreun fel.
Multumesc,
Cristiana!
0
19-02-2010, ora 19:14
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimata Doamna,
Nu se pune problema gasirii unui medic care sa "citeasca RMN-urile", ci mai curand a unui ortoped care sa va examineze clinic genunchiul.
Daca manevrele clinice releva o leziune a LIA, indiferent de imaginile RMN, este o leziune a LIA.
RMN-ul este doar un adjuvant, util uneori, insa nu trebuie nicidecum exagerata importanta lui.
In indicatia chirurgicala esential este doar consultul clinic (examinarea directa), care poate cuantifica gradul instabilitatii articulare, existenta unor leziuni de menisc etc.
O leziune a LIA nu se trateaza cu medicamente, in fond nu se trateaza nicicum, se "abandoneaza" sau se opereaza.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
20-02-2010, ora 23:43
everneta
Nu este medic/terapeut
everneta
Primul examen clinic a fost la Lia Manoliu la un domn doctor care cred ca are destula experienta in diagnosticarea afectiunilor de gen, in special celor ale sportivilor. M-a exasperat cu "efectul de sertaras" sau cum ii spunea... nu m-a lasat sa explic nicicum cum au inceput problemele mele la genunchi, ba mai mult mi-a zis ca eu am fost lovita sau am cazut si ii ascund acest lucru. Diagnosticul a fost foarte clar "LIA rupt" si trebuie operat. M-a trimis sa fac RMN, ca este mai elocvent. Am bocit o saptamana, pentru ca nu-mi venea sa cred ce mi se intampla, nu puteam sa am LIA rupt si sa fac saritura in lungime si in inaltime pe stadionul din spatele clinicii. Eu stabilitate aveam in picior, doar ca era umflat si ma durea. Si nu am cazut, nu m-a lovit nimeni cum spunea dumnealui cu "un par" :) Am dat 540 RON pe acest RMN, care ulterior s-a dovedit a nu fi chiar atat de elocvent.
Apoi, printr-o relatzie, am ajuns la spitalul de la Foisor, unde am avut "ghinionul" ca doctorul recomandat sa fie prea bun, prea ocupat cu rezidentii dumnealui, incat nici macar nu s-a uitat la mine, nici nu mi-a atins piciorul, mi-a zis sa vin cu un RMN.
Apoi, am primit 5 recomandari de la 5 persoane diferite care-mi indica acelasi doctor foarte bun de data asta de la spitalul Sf Ioan. M-am programat si dupa aproape o luna, m-am prezentat la cabinetul dumnealui, unde mi-a fost examinat clinic genunchiul, a fost studiat si RMN si mi-au spus ca ei nu inteleg ce am si ca trebuie neaparat sa fac artroscopie.
Eh, aici m-am blocat... am tras concluzia ca toata lumea e "pe fuga" nimeni nu are rabdare sa asculte si sa te consulte pana intr-acolo incat sa traga o concluzie.
Ok, atunci poate imi recomandati un ortoped cu rabdare si care poate doagnostica fara a apela la metodele astea "super ultra sofisticate" RMN, ABC, BBD si/sau artoscopie. Pentru ca atunci cand au facut scoala cred eu ca au invatat sa diagnosticheze prin contact direct cu pacientul.
Repet, fac atletism, gimnastica ritmica, dans sportiv, handbal, volei, basket... inot (bine aici nu simt nici o durere), schi, deci diverse activitati sportive ce ni se impun prin natura formei de invatamant pe care o urmam. Credeti ca as putea face toate acestea cu LIA rupt? Si de ce nu s-a vazut la RMN acest lucru. De ce acolo mi-au specificat ca nu am ligamente rupte sau menisc ciupit?
Multumesc oricum...
0
21-02-2010, ora 01:01
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Intr-adevar, ati cam "umblat" pe la ortopezii din Bucuresti.
Va voi raspunde totusi punctual:
- ceea ce conteaza la modul esential este gradul d-voastra de impotenta functionala, respectiv durere, instabilitate articulara si alte simptome tipice. Nu conteaza nimic altceva.
- daca puteti face atatea genuri de sport fara probleme, desigur ca nu se impune o interventie chirurgicala. De obicei ruptura LIA determina instabilitate articulara destul de greu tolerabila de catre un sportiv.
- deseori unele leziuni ligamentare sau meniscale nu se observa pe RMN. Acesta este motivul pentru care examenul clinic (examinare directa) este infinit mai fiabil decat orice RMN. Daca examenul clinic pledeaza pentru o leziune meniscala, dar nu se remarca pe RMN, eu dau intotdeauna prioritate examenului clinic, efectuat cu constiinciozitate, competenta, rabdare si simtul raspunderii.
- examenul RMN ramane, desigur, un examen foarte valoros, insa este mult supraestimat in Romania actuala, in detrimentul examenului clinic. Acesta supraestimare s-a petrecut si in tarile civilizate, precum Franta, acum 10-15 ani. In ultimul timp, se remarca preeminenta certa a examenului clinic asupra celui RMN, mai ales in ceea ce priveste decizia terapeutica.
- uneori exista, totusi, incertitudinea diagnostica. Atunci este locul artroscopiei, in primul rand ca metoda imagistica (diagnostica), si secundar una terapeutica.
- sfatul meu concret este sa renuntati la absolut orice forma de sport solicita genunchiul pe o perioada de 2-3 luni. Aceasta abstentie poate constitui atat o buna proba terapeutica, cat si diagnostica. Daca nu doriti, atunci poate ca ar fi cazul sa acceptati artroscopia ca metoda diagnostica.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
21-02-2010, ora 12:32
everneta
Nu este medic/terapeut
everneta
Multumesc pentru promptitudinea cu care imi raspundeti la mesaje.
Din pacate nu pot intrerupe activitatea fizica, plec cu bursa 4 luni si nu pot sa ma fac de ras acolo. Va tin la curent cu situatia genunchiului, eu sper sa nu ma lase. Dupa cursul de ski din ianuarie, "scartzaie" pana ma incalzesc, si cand ma trezesc dimineatza trebuie sa fac cateva flexii, parca ar fi anchilozat, dupa care totul e ok, revin la durerea mea suportabila si la "impotenta partiala" ( ma refer strict la faptul ca nu pot executa sarituri, si nu pot sta in pozitia ghemuit cu talpile lipite de sol, fara sa ma "tina" si sa ma doara).
Intrebare: Faptul ca laptop-ul il tin de cele mai multe ori pe genunchi poate avea un efect nociv asupra organismului, implicit asupra genunchilor? Am inteles de la un coleg ca a capatat o "sensibilitate" in regiunea pelviana, iar un doctor i-a spus ca aceasta ar putea fi cauza.
Cand ma intorc, va anunt pentru a stabili un control de specialitate cu dvs, in mod special, pentru ca vad ca aveti rabdare si va dedicati meseriei pe care ati ales-o!

Sa va dea Dumnezeu sanatate si sa ne "citim" cu bine!
Cristiana
0
21-02-2010, ora 13:31
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Va multumesc pentru aprecieri.
Din punct de vedere al programarii unei consultatii, problema este ca eu ma limitez la tratamentul direct al afectiunilor Gleznei si Piciorului, prin urmare pentru o problema a genunchiului nu va pot ajuta nemijlocit.
Cat priveste laptop-ul, puteti sa-l tineti unde vreti, nu va afecteaza in nici un fel, cu exceptia caldurii locale degajate de catre hard-disk.
Tinem legatura.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
22-02-2010, ora 10:10
luk-1952
Nu este medic/terapeut
luk-1952
va multumesc pentru raspunsul pe care a+ti avut amabilitatea sa mi+l dati si pentru prezenta dvs foarte activa in sprijinul celor care au nevoie de ajutor, V+as ramane indatorat daca a+ti avea amabilitatea sa+mi spuneti daca se recomanda o radiografie sau un rmn cum influenteaza afectiunile pe care le+ati amintit, articulatia. Multumesc anticipat
0
22-02-2010, ora 11:25
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Nu inteleg intrebarea D-voastra: va referiti la afectarea articulatiei dupa aceste investigatii, ca si efecte secundare?? Sau la faptul ca, efectuind aceste investigatii, puteti influenta cursul afectiunii??
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
28-05-2010, ora 11:00
luk-1952
Nu este medic/terapeut
luk-1952
exista o legatura intre transpiratia nocturna repetata si abundenta-4, 5 ori pe noapte-EXCLUSIV NOCTURNA-cu o tumoare cerebrala situata frontal dreapta?Mentionez ca am fost diagnosticat acum 3 ani prin RMN si la repetarea acestuia, dupa 6 luni, nu a fost semnalata o modificare a dimensiunilor tumorii. Va multumesc.
0
28-05-2010, ora 11:13
everneta
Nu este medic/terapeut
everneta
In atentia dlui doctor Marius Uscatu
Sunt de 3 luni aici, nu mai am nici un fel de problema cu piciorul :) Am slabit 7 kg, am participat la toate activitatile sportive si nu l-am menajat decat in prima luna, cand am evitat sariturile. Acum am si uitat ce probleme groaznice am avut, alerg saptamanal de cate 2-3 ori cate 10 ture de stadion si ma simt excelent! Si cand te gandesti ca eram programata pentru interventia chirurgicala ?!?! Inca o data mi se confirma ca, sportul si alimentatia sanatoasa este remediul nr. 1 in mentinerea starii de sanatate si ameliorarea tuturor afectiunilor care apar, tot datorita noua, a stilului nostru de viatza :)
Multumesc, vorbim cand ma intorc in tara!
cristiana
0
28-05-2010, ora 22:49
teacherd
Nu este medic/terapeut
teacherd
O intrbare pentru domnul doctor Marius Uscatu.
Sotul meu are cam de asta iarna dureri de genunchi. De cateva zile sun tot mai mari. In luna ianuarie am fost la medic si a spus ca este din cauza unei proaste circulatii a sangelui la nivelul picioarelor. In urma tratamentului nu s-a simtit nici o ameliorare. Durerile apar mai mult noaptea. Peste zi umbla se misca, merge la serviciu nu are probleme. Durerile apar dupa ce se odihneste. La ce fel de specialist ar trebui sa mearga ??
0
28-05-2010, ora 22:51
teacherd
Nu este medic/terapeut
teacherd
As mai avea o intrebare : ce fel de investigatii ar trebui facute pentru durerile de genunchi. As vrea sa precizez ca nu exista inflamatii la nivelul genunchilor.
0
01-06-2010, ora 00:42
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Raspunsul depinde de o sumedenii de detalii pe care le-ati omis cu totul sa ni le precizati: varsta, greutate, status ponderal si ocupational, antecedente cardiace, renale, hepatice, vasculare, reumatologice, traumatologice sau de aceasta natura.
Problema nu consta in a efectua fel de fel de investigatii ci, mult mai simplu, in examen clinic specializat si competent.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
18-06-2010, ora 22:50
teacherd
Nu este medic/terapeut
teacherd
Buna seara.
Imi cer scuze pentru omisiuni. Sotul meu are 45 de ani, 1, 68 inaltime, -la controlul anual pe care il face trimis de la serviciu i se spune ca este obez gradul I, serviciul ii cere sa mearga mult pe jos, este mecanic la CFR. Nu are antecedente cardiace, renale, hepatice, vasculare sau reumatologice. Vreau sa precizez ca nu a fost bolnav niciodata, nu a luat medicamente aproape deloc, nu a suferit niciun fel de leziuni la genunchi. Ce pot sa va mai spun e ca asta iarna a lucrat pe timp de noapte afara cand au fost cele mai scazute temperaturi iar imbracamintea nu i- a fost potrivita pentru gerul de afara. Sa mai repetam oare analiza pentru reumatism ASLO parca???
Va multumesc pentru raspunsul dat si astept in masura in care puteti sa-mi mai dati cateva lamuriri.
0
18-06-2010, ora 23:15
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
La varsta dansului ASLO nu prea are mare relevanta.
Mai curand este vorba despre o artoza incipienta (degenerarea cartilajului articular), fireasca in contextul obezitatii si suprasolicitarii fizice, care uzeaza mult articulatia.
Primul reflex logic este reducerea nivelului efortului fizic si normalizarea greutatii.
Trebuie sa intelegeti ca nu exista nici un medicament in lume care sa refaca cartilajul uzat. Infinit mai importanta este normalizarea greutatii, care va avea efecte spectaculoase asupra durerilor articulare.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
01-01-2011, ora 11:16
mira-iullia
Nu este medic/terapeut
mira-iullia
Buna ziua, LA MULTI ANI!
Imi cer scuze k va deranjez dar am o mare durere la genunchi,
Am fost la un concert unde am dansat si am sarit iar in momentul knd m-am lasat pe picioare din saritura genunchiul de la piciorul drept a pocnit puternic nu m-am mai putut pune in el si pentru cateva secunde nu l-am mai simtit de la genunchi in jos, apoi am simtit k imi arde foarte tare dupa care usor usor am inceput sa-l misc cu toate ca ma durea.
Am ajuns acasa m-am uns cu clafen si am adormit., knd m-am trezit insa nu m-am mai putut pune deloc in el si durerea e mult mai intensa dar el nu e umflat, vanat si nu prezinta la suprafata nici o modificare in schimb ma doare in interiorul genunchiului si toata gamba. Va multumesc si astept un raspuns de la dvs.
0
01-01-2011, ora 11:59
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Raspunsul meu este unul singur: consultati un ortoped. Poate fi o simpla entorsa, dar poate fi si o leziune mai grava.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.