Este adevărat că bolile psihice îi fac pe oameni să arate mai bătrâni? | Forumul Medical ROmedic

Este adevărat că bolile psihice îi fac pe oameni să arate mai bătrâni?

15-03-2025
Amenhotep4
Nu este medic/terapeut
Amenhotep4
Am citit asta într-o carte de ficțiune și mă întreb dacă este adevărat. Aș vrea să știu răspunsul mai ales în cazul sindromului depresiv-anxios.
4 comentarii
1
15-03-2025, ora 14:02
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu cred.
Doar daca nu se ingrijesc.
0
15-03-2025, ora 18:47
C.S.D.
Nu este medic/terapeut
C.S.D.
De multe ori, este exact invers: pot părea mai tineri. Lipsa unui job și a unei rutine solicitante, care implică stres constant și epuizare fizică, poate preveni îmbătrânirea prematură. Totuși, depinde de fiecare caz. Boala în sine poate fi extrem de epuizantă, dar dacă o persoană urmează un tratament potrivit și are grijă de ea, există șanse mari să arate mai tânără decât vârsta din buletin.
0
16-03-2025, ora 10:49
wh4t3ver
Nu este medic/terapeut
wh4t3ver
da... din cauza oboselii care se cumuleaza. numai cei care nu au o boala cronica pot scrie ca nu.
0
16-03-2025, ora 12:34
identity
Nu este medic/terapeut
identity
Nu mai bătrâni ci mai degrabă sedati, obositi de Antipsihotice, eu asa vad lucrurile. Nu sunt împotriva medicatiei psiho, e parerea mea. Tu stai liniștit ca după ce termini de facut tratamentul tau pentru depresie, creerul se reface. Am citit eu undeva pe net.
Adaugă un comentariu / răspuns

15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • ExerciÈ›iul fizic, o opÈ›iune viabilă pentru ameliorarea depresiei È™i anxietății la tineri
  • Terapia prin umor poate reduce simptomele depresiei È™i anxietății
  • ComparaÈ›ie între efectele sportului È™i efectele antidepresivelor în ameliorarea depresiei È™i anxietății
  • Perturbarea eliberării de adenozin trifosfat în creier favorizează apariÈ›ia comportamentelor depresive È™i anxioase
  •