exista o metoda de operare a sinusurilor mai putin invaziva?

10-10-2009
Adela Sanda
Nu este medic/terapeut
Adela Sanda
Buna ziua stimate doamne si stimati domni,

Am fost diagnosticata initial, in urma cu 10 ani, cu sinuzita frontala dreapta cu reflexie cervical dreapta si deviatie de sept. La vremea respectiva, medicul m-a tratatat cu antibiotic si infiltratie - cervical dreapta cu Boicil si Hidrocortizon. Totul a fost OK, multa vreme nu am mai simtit dureri de cap (acesta a fost motivul pentru care am mers la medic atunci). In ianuarie 2009 ochiul stang a inceput sa lacrimeze puternic cu senzatii de usturime, umflarea si tumefierea ploapei. Am mers imediat la Oftalmologie unde mi s-a prescris urmatorul tratament: Ospamox - tablete, Netildex - picaturi oftalmice si Opatanol - picaturi oftalmice. Mi s-a facut si un test al canalului lacrimar - este OK. Infectia a disparut dupa tratament si parea o usoara vindecare. Insa dupa ce a disparut efectul tratamentului simtomele au revenit mai violente fata de cele anterioare. Simptomele fiind cele ale Sinuzitei maxilare (la nivelul oaselor obrajilor)cu durere la nivelul oaselor obrajilor, in jurul si infraorbital precum si la nivelul dentitiei superioare, durere si presiune uni sau bilaterala, tumefactie, roseata si senzatie de tensiune la nivelul regiunii geniene (a obrajilor) si cele ale Sinuzitei etmoidale (in spatele ochilor) congestie nazala cu eliminarea secretiilor prin partea posterioara a cavitatii nazale (la nivelul faringelui), presiune sau durere la nivelul unghiului intern al ochiului sau la nivelul regiunii nazale superioar, cefalee la nivelul regiunii temporale sau in jurul ochilor.
Respiratia este normala, nu am nasul infundat si nici nu-mi curge. Puroiul si-a facut loc pe maxilar si ochi. Am luat din nou Ospamox si Ciplox - Unguent oftalmic.
Medicul ORL mi-a recomandat operarea sinusurilor si a deviatiei de sept, dar imi este frica sa o fac. Am in familie un exemplu rau in acest sens.

Marea mea rugaminte este sa-mi spuneti daca exista o metoda de operare a sinusurilor mai putin invaziva si daca da, adresa unde se poate face.

Si pentru ca pe acest forum sunt si medici, simt nevoia sa spun ca aceste simptome date de infectiile sinusurilor iti modifica stilul si ritmul de viata afectand atat viata sociala, familiala (irascibilitate permanenta).
Va multumesc pentru acest site, pentru ceea ce faceti pentru noi, va multumesc voua medicilor care va pasa de oameni, va multumesc pentru ca existati, fiindca, din pacate, deseori ne intoarcem de la medic fara ca macar boala noastra sa se amelioreze, sau sa fim tratati gresit lasand astfel ca adevaratele cauze ale bolii sa se agraveze si sa afecteze si alte parti ale corpului, care erau sanatoase.
Va doresc o zi buna si multa, multa sanatate.
4 comentarii
0
10-10-2009, ora 15:13
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Stimata doamna, exista metode de vindecare mai adecvate decat tratamentele cu medicamente chimice sau operatii la diferiti specialisti, specialisti care din pacate nu vad legatura intre simptomele pe care le trateaza (ca in cazul relatat de dvoastra) separat.

Din cele relatate de dvoastra, ca si in toate cazurile tratate similar reies f. clar greselile medicinii pe care multi nu le mai vad :
1. Primul tratament medicamentos v-a suprimat numai inflamatia mutand boala la ochi
2. Tratamentul primit la ochi a fost si el gresit si daunator, medicul oftalmolog neintelgand ca totul vine de la sinuzita initiala. Dupa acest tratament s-au agravat simptomele sinuzitei si aceasta si-a arata din noua fata si mai suparata decat la inceput. Daca ati fi luat numai tratamente naturiste nu ati fi ajuns aici !

3. Acum faceti deja un al treilea tratament medicamentos care o sa va dauneze cu aceeasi siguranta, neintelegand greselile evidente pe care le-ati facut pana acum si pe care le relatati singura.

Atata vreme cat nu intelegeti ca medicamentele chimice nu vindeca si nu au cum sa vindece pe nimeni (acest forum este o dovada clara), atata vreme va daunati singura accepatand astfel de tratamente, indiferent la ce medici le primiti si indiferent de numele medicamentelor pe care le luati.

Operatia nu este nici ea o solutie buna caci cauza bolii tot nu este indepartata si pot aparea complicatii masive datorita distrugerii mucoasei.

Singura solutie eficienta care exista este homeopatia. A doua mai putin eficienta sunt remediile naturiste, acupunctura, etc.

Mergeti deci la un medic homeopat cu experienta, caci sinuzita este usor vindecabila cu ajutorul homeopatiei.
0
10-10-2009, ora 23:06
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Ati facut radiografie SAF sau CT care sa confirme sinuzita si localizarea ei?
Pe sinus se poate innterveni.. Endoscopic Cautati o clinica ORL dotata cu endoscop cat mai aproape de domiciliu. Pentru a evita deplasarile de distanta la control!
0
11-10-2009, ora 11:36
Adela Sanda
Nu este medic/terapeut
Adela Sanda
Stimate domn scarface, va multumesc frumos pentru raspunsul dumneavoastra ! Tot ceea ce mi-ati spus reprezinta si convingerile mele. Insa stiti cum este, cand te sperie faptul ca desii mergi la medic nu exista nici o ameliorare, ai mare nevoie de parerea celor care au trecut prin asta sau a unor specialisti - medici carora le pasa si care cunosc mai multe decat noi ceilalti. Va multumesc inca o data si voi urma sfatul. Voi face imediat o programare ( homeopatie si acupunctura).
Toate cele bune si sanatate multa.
0
11-10-2009, ora 11:44
Adela Sanda
Nu este medic/terapeut
Adela Sanda
Stimate domn Dr. Flueraru Valeriu, va multumesc pentru raspunsul dumneavoastra si voi cauta o clinica ORL dotata endoscopic doar ca ultima solutie in situatia cand tratamentul homeopat si acupunctura nu vor da rezultate. Imi doresc din tot sufletul sa rezolv aceasta problema fara nici un fel de interventie invaziva.
Va doresc numai bine si multa sanatate.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Operație deviație de sept - tot ce trebuie să știi (ghidul pacientului)
  • Deviația de sept - cum o recunoști și când trebuie tratată
  • Am sinuzită? - semne și simptome ce susțin diagnosticul
  • Deviația de sept: Intervenția chirurgicală este o abordare mai eficientă decât utilizarea spray-urilor nazale
  • Sinuzita a fost asociată cu un risc crescut de boli reumatice
  •