Ganduri de care nu pot sa scap. Ce am? Mai e cineva ca mine?

254 comentarii 1 23 ..... 8 9 Înainte ›
0
21-06-2015, ora 12:32
1Anca
Nu este medic/terapeut
1Anca
Am reusit intr-un final sa adorm de la 6 pana la 9 dimineata. Sincer, de cand am inceput acest tratament, ma simt mai prost ca inainte. Partea buna este ca nu mai am acele ganduri care ma obsedau, si cand le am, trec repede. Ori poate e din cauza ca ma concentrez pe anxietatea data de serlift...nici nu stiu, sunt cam confuza. Dar oare celelalte antidepresive nu au niciun efect advers? Care ar fi acela care face cel mai putin rau? Va spun sincer ca ma gandesc cu groaza ca diseara o sa ma chinui ca aseara sa adorm. Si ma mai duc si la munca.
0
21-06-2015, ora 12:39
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Eu ti-am spus ca serliftul nu prea merge.
Am luat si eu otrava asta si nu mi-a facut deloc bine, mai precis ma agita rau.
Mergi la acelasi medic si spune-i ca nu te simti bine cu el, chiar daca te va sfatui sa continui cu el cateva saptamani, insista sa il schimbi.
Este un medicament prost.
Sa iti dea altceva, alt antidepresiv+ un anxiolitic pe un termen limita (o luna, doua maxim) dupa care treptat sa il scoti.
In mod sigur, unul dintre celelalte antidepresive iti va merge cu siguranta.
Nu esti singura care are probleme cu serliftul.
Nu te descuraja.
Succes!
0
21-06-2015, ora 12:56
1Anca
Nu este medic/terapeut
1Anca
De ce medicii mai prescriu acest medicament daca este un gunoi? Probabil ca stiu si ei care sunt cele mai eficiente si care nu. Chiar asa nu le pasa de pacienti? O sa ma duc maine la alta doctora. Culmea este ca sora mea a fost diagnosticata cu tulburare de panica, asa cum si eu am fost iar psihiatrul, altul decat cel la care am fost eu, tot xanax cu serlift i-a dat. S-a simtit rau la inceput dar acum se simte mult mai bine; pleaca singura cu autobuzul, nu mai are atacuri de panica, dar ea ia cate 3 xanax de 0, 25/zi, este mai optimista, etc. Tare mi-e frica de antisepresivele astea, de dependenta pe care o dau. Am citit asa de multe cazuri pe acest forum, incat imi pierd orice speranta. Si cand ma gandesc ca totul a pornit de la un banal atac de panica...
0
21-06-2015, ora 18:33
1Anca
Nu este medic/terapeut
1Anca
Buna seara! As putea sa iau un stres control inainte sa ma bag la somn? Interactioneaza in vreun fel cu serliftul sau xanaxul pe care l-am luat azi dimineata? Va intreb pentru ca ma cuprinde panica odata cu trecerea orelor.
0
22-06-2015, ora 08:23
1Anca
Nu este medic/terapeut
1Anca
De vineri si pana acum am in total 10 ore de somn, adunate. Am ajuns in pragul disperarii. Va rog, ce ma sfatuiti sa fac? Am luat in continuare xanax si serlift si nu vad nicio imbunatatire a starii mele. Daca nici xanaxul nu ma ajuta sa adorm, oare ce altceva?
0
22-06-2015, ora 12:55
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Anca nu mai lua acel serlift, ia doar xanax-ul in doze mici si mergi la control pt alt tratament !
0
22-06-2015, ora 13:14
1Anca
Nu este medic/terapeut
1Anca
Ma simt foarte rau si fizic si psihic. Ma ingrozeste ideea ca voi incepe alt tratament si poate alte efecte adverse. Ma simt foarte trista iar gandurile obsedante au revenit. Azi nu m-am dus la munca, parca nici nu mai imi pasa, m-am mutat acasa (locuiam cu prietenul meu), nu mai suport pe nimeni in jurul meu. Ma simt prost si fata de parintii mei care sufera vazandu-ma asa. Eu ma uit la cei din jur si le studiez reactiile, le pun pe baza instinctelor care ne ghideaza, ma uit la parintii mei si zic ca se poarta frumos cu mine tocmai datorita faptului ca vor sa ma protejeze (instinctul de perpetuare a speciei). De cand am citit un articol de pe net, nu-mi pot scoate lucrul asta din cap. Stiam si inainte aceste lucruri dar nu ma obsedau asa de tare. Acum orice contact cu vreo persoana, imi provoaca greata. Am slabit in zilele astea aprox 4 kg si nu am pofta sa mananc. Ba chiar parca mi-as dori sa patesc ceva, sa ma ia la spital, sa ma tranchilizeze, sa-mi faca ceva numai sa nu mai fiu in starea asta.
0
22-06-2015, ora 13:39
1Anca
Nu este medic/terapeut
1Anca
Nu imi vine sa cred ca am ajuns sa simt repulsie fata de familia mea, fata de cei care reprezentau totul pentru mine. Am abia 26 de ani si imi vad viata ruinata. Eu care aveam tot. Acum nu-mi doresc decat sa stau singura in pat. Sper ca am vreo depresie ceva, si ca ma vor ajuta medicamentele. Desi, gandurile pe care le am, ma fac sa cred ca sunt nebuna.
0
22-06-2015, ora 13:46
1Anca
Nu este medic/terapeut
1Anca
Psihoterapeuta cu care tineam legatura pe mail, nici nu mi-a mai raspuns. Probabil considera cazul meu mai potrivit pentru spitalul de nebuni.
0
22-06-2015, ora 13:54
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
In mod normal la primul tratament medicul trebuie sa-ti lase numarul de telefon si sa-i comunici in zilele urmatoare cum iti merge cu ad-ul respectiv ! Cel mai bine e sa-ti iei 2 saptamani de concediu si in timpul asta sa-ti gasesti un medic care te asculta si impreuna cu care sa gasesti tratamentul optim pt tine ! Cam asta e procesul la toata lumea, rar se intampla sa gasesti medicul si medicamentul potrivit de la prima consultatie ! Citeste topicurile deja deschise si o sa vezi ca toti au trecut printr-un proces de tatonare la inceput !
Curaj, ca nu esti singura in aceasta situatie !

PS Psihoterapeutii sunt niste incurca-lume, aiuriti sau de-a dreptul farseuri ! Sa ii faci o reclamatie la colegiul Medicilor si la Colegiul Psihologilor dupa ce iti stabilesti un diagnostic clar !
1
22-06-2015, ora 14:14
1Anca
Nu este medic/terapeut
1Anca
A fost foarte urat din partea ei. Exact cand aveam mai mare nevoie de un sfat de-al ei, m-a lasat. Am gasit mai multa bunavointa si intelegere, aici pe forum. Va multumesc!
0
22-06-2015, ora 14:42
m1hai
Nu este medic/terapeut
m1hai
saptamana trecuta am trait aceeasi stare ca a ta, o emotie negativa in mine, si o senzatie de impuls de a-mi face rau sau de a face rau altora, senzatia era ca un fel de impuls, iti spun 3 zile am dus cele mai mari lupte din viata mea cu mine, dar nu am renuntat la munca, la sport, si la iesiri afara, desi ma chinuiam tare. Pana cand sambata seara, am avut asa un fel de descarcare a emotiilor, atacul de panica care statea la panda, a vrut sa vina dar, nu stiu cum m-am stapanit la timp, m-am dus la prietena, si am plans da eu baiat la varsta de 22 de ani am plans ca un copil de 2 ani, ca si cum sufletul imi cerea asta. Apoi a doua zi nu m-am mai simtit asa rau, dar mi-am continuat treaba.

Astazi ma duc la psihoolog sa mai vb cu ea, mai simt aceste impulsuri emotii dar nu tare.

Ce m-a ajutat pe mn e sala de forta - pur si simplu am stat saptamana trecuta si 2 ore in sala, timp in care ma epuizam fizic, apoi cand plecam eram bun numai de mancat dush, privit ceva la pc si apoi adormeam instant pana dimineata.

Cel mai mult pentru noi astia cu ganduri obsedante e sala, jocurile, distractia, socializarea, si nu inchiderea in sine, sau ascunderea intre 4 pereti.

Credema cea mai naspa senzatie in viata e sa simti impulsul de ati face rau tie umrat de gand si dupa sa te intrebi de ce simti asta tu care iti iubesti corpul foarte mult, iubesti viata ai planuri etc. Dar nah consider ca dupa ce o sa trecem peste astea o sa fim renascuti din cenusa, si o sa stim ce este iadul pentru ca asta simti in momentele de maxima anxietate creata de aceste ganduri.

Deci sfat pentru tine - dute si alearga, fa miscare foarte multa seara inainte de somn cu 1-2 ore, apoi un dush, si apoi puneti muzica sau uitate la o comedie ceva care sa fie frumos nu stiu ceva sa te distraga, si nu te astepta sa treaca totul dintr-o data pentru ca nu va trece, pur si simplu si dupa ce vei face sport in prima zi tot vei simti aceste compulstii, ganduri etc. Eu unul sper cu ajutorul psihoterapie, sportului, socializari, muncii, iesitului in natura sa ies din aceste chestii.

Cum am reusit sa trec peste atacurile de panica care acum 6 luni le consideram un calvar, si dupa ce am reusit sa trec singur fiind peste 1-2, asa vom reusi sa trecem si peste astea, spiritul uman este foarte greu de infrant, app uitate la aceste video

https://www.youtube.com/watch?v=26U_seo0a1g&list=PLYzEWmEmHyL-8LfXf5PkTzFiIggMWrDZD

"Frica nu este reala, este un efect al gandiri noastre, noi alegem sa traim in frica sau sa ne ridicam si sa fim ceea ce am fost nascuti sa fim. Dar este cuvantul care aduce frica - dar este cel care nu ne lasa cateodata sa luam decizii dorite... "
O zi buna si sper sa te ajut in continuare, daca doresti poti sa imi dai un mesaj pe privat !
0
22-06-2015, ora 18:26
1Anca
Nu este medic/terapeut
1Anca
Salut. Cel de-al doilea psihiatru la care am fost astazi, dupa ce i-am zis tot ce gandesc si dupa ce i-am plans 5 minute incontinuu, mi-a zis ca am tulburare anxioasa. Mi-a recomandat sa iau Arketis 20 mg, dimineata, timp de 6 luni si sa continui cu xanaxul timp de o luna. Care este parerea voastra despre acest Arketis? I-am zis ca am luat serlift pana acum si de maine dimineata pot incepe cu Arketis. Sunt mai optimista.
0
23-06-2015, ora 14:05
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
Anca, eu am tulburare anxioasa (obsesiv-compulsiva) de mai multi ani, am incercat la recomandarea medicului mai multe tratamente. Toate difera, insa in oarecare masura toate sunt bune. Nu exista un tratament mai bun ca celalalt.

La inceputul oricarui tratament este posibil sa te simti mai rau, ca apoi sa te simti bine, insa dureaza. Antidepresivele isi fac efectul insa mai greu., cam dupa doua saptamani, trei. Xanaxul da o stare de bine imediat, insa nu e bine de folosit pe termen mult.
0
23-06-2015, ora 14:23
1Anca
Nu este medic/terapeut
1Anca
Mutumesc frumos pentru informatii!Mai am o intrebare care ma macina.
Aceste antidepresive iti REstabilesc echilibrul chimic din creier, adica ma vor face asa cum eram inainte (cu bune si rele) sau imi vor da o stare de bucurie..'artificiala'. Sper ca intrebarea mea nu este prea stupida dar ma deranjeaza gandul ca emotiile mele vor fi schimbate.
Adica vreau sa fiu trista cand trebuie, sa ma panichez cand este cazul...
Astazi de exemplu, am luat jumatate de xanax de dimineata, si nu aveam niciun stres sa merg mai repede sa prind autobuzul catre servici. Nu-mi pasa pur si simplu.
0
23-06-2015, ora 15:02
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
Este o intrebare extrem de pertinenta. Antidepresivele exact asta fac, restabilesc echilibrul neurotransmitatorilor si te fac sa gandesti si sa te simti asa ca inainte.

Nu vei fi fericita cand nu e cazul, stai linsitita:)

Cu Xanaxul e o alta poveste ca este o benzodiazepina si aici intradevar trebuie tinut cont 100% de sfatul medicului, adica sa nu iei mai mult ca si doza/perioada decat este necesar.
Pentru evitarea insomniei de obicei Antidepresivul se i-a dimineata, dupa micul dejun.
Seara poti bea un ceai de tei concentrat amestecat cu paducel, hamei sau valeriana.
Nu ai voie sunatoare caci poate interactiona cu antidepresivul.

Milioane de oameni din lume se trateaza de tulb anxioasa, asa ca nu esti nici prima, nici ultima si vei reusi, important este sa iti propui lucrul asta si sa fii foarte atenta ce citesti pe net pentru ca esti intr-o perioada de vulnerabilitate, si orice citesti te poate influenta negativ si chiar nu e cazul:)

Intreaba-ma orice, atat cat pot si cat stiu, incerc sa te ajut:)
0
23-06-2015, ora 16:30
1Anca
Nu este medic/terapeut
1Anca
Deja am facut greseala sa citesc foarte multe lucuri pe internet si pe acest forum, in mod special. Unele m-au imbarbatat, altele m-au facut sa pic. Am citit despre deprezie, anxietate, schizofrenie, TOC, incat m-am regasit in toate... pe rand. Aveam si simptomele. La un moment dat, credeam ca am TOC pentru ca am un gand care ma obsedeaza si imi creaza anxietate maxima. Daca acest gand ar fi fost o prostie, poate ca invatam sa scap repede de el, dar este ceva real.
Din fericire, antidepresivul pe care il iau, trateaza si TOC si depresii si anxietatea deci sunt sanse sa ma vindec, orice as avea.Sper!
Mai vreau sa va intreb despre ceva ce imi este teama. In ce conditii reapare aceasta boala? Am tot citit ca reapare mult mai puternica decat prima data. Banuiesc ca atunci cand iar se dezechilibreaza chimic creierul, nu? Si daca nu stiu ce mi-a declansat acest dezechilibru, cum ma apar de ea?
0
23-06-2015, ora 16:49
m1hai
Nu este medic/terapeut
m1hai
Incearca psihoterapia pe langa antidepresive, sport, miscare si fati timp pentru tine, astfel nu va reaparea, ea reapare de obicei la perioade stres maxim, iar prin psihoterapie vei sti ce este si cum sa te comporti daca apar simtomele vei sti ce sunt si sa nu mai intri un cursa lor.

Eu am deja cred ca peste 15-20 de sedinte la psiholog si asta m-a scapat de atacurile de panica, care si-au mai facut prezenta dar pur si simplu stiam ce sunt si nu au mai aveam frica asa ca nu mai aparut deloc, pur si simplu asa e cu toc - ul trebuie sa iti dai seama de simptome imediat ce apar, ca sa nu intri in cursa gandurilor si iarasi sa ajungi jos. Medicamentele te echilibreaza dar nu iti schimba gandirea, asa ca incepe si tratament la psiholog, sunt bani multi de dat dar credema sunt pentru sanatatea mea, in unele momente as fi dat orice numai sa fiu eu bine.

Ieri am fost la psiholog si m-a linistit, am si norocul ca am un psiholog foarte bun si cu experienta de peste 20 de ani, care ma face la ea sa rad, si stie cum sa si faca glume ca sa nu stau incordat la ea. Pentru asta cred ca o sa ii multumesc toata viata (pentru cine e din Galati sa imi dea mesaj si ii dau numele si contactul)

Asa ca incepe sport, miscare, mai ales alergare - prima data e greu dar dupa te vei obisnui si vei fi dependenta de sport, eu unul dupa sport ma simt asa de bine de imi vine sa zbor, ieri am ridicat 100 KG la piept, ceea ce nu am mai facut de anul trecut ! Asa ca sport, relaxare, inca ceva ce recomanda toti vorbiti, socializati, si nu ratati nicio partida de sex cand e cazul, sexul, sport si relaxare va vor face oameni dinainte (sunt studii si tratate dovedite stiintic pe baza acestor 3 factori )
0
23-06-2015, ora 16:57
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
m1hai, te sfatuieste foarte bine, pe langa tratament poti incerca sedinte de psihoterapie ce te vor ajuta mult sa te reechilibrezi.

Nu cred ca conteaza ce anume ti-a declansat tulburarea, ci cum sa o tratezi!
daca tot ai citit si despre alta boli, poti sa iti spun ca Toc este tot o boala anxioasa, alaturi de tulburarea de panica, anxietatea generalizata si tulburarea de stress posttraumatic.
Cel mai bun lucru acum este sa faci ceea ce spune medical tau currant, sa tii legatura cu el si sa stabiliti un "plan de bataie".
Boala poate reveni in forta, ori din cauza unui stres prelungit sau foarte accentuat, ori din cauza ca ai interrupt tratamentul brusc, d"™asta spun sa tii legatura cu medical tau si sa faci asa cum crede el de cuviinta.

Sportul ajuta foarte mult, elibereaza endorfine in creier si aduc starea de bine, incearca sa faci sport.
Si tineti aproape familia, ei nu au nici o vina, asa a fost sa fie:)
In tot ce ti-am spus mai sus, nu am uitat desigur de puterea rugaciunii, roaga-te atat cat poti, stie Bunul Dumnezeu de ce ai tu nevoie in aceste momente.

Cele bune!
Prozac
1
23-06-2015, ora 18:53
popida_felicia
Nu este medic/terapeut
popida_felicia
Pentru cine doreste sa scape de anxietate si stari de panica fara medicamente, scriu.Eu am trecut multi ani prin aceste stari. Am facut recent o terapie cu o terapeuta.Am primit tehnicile de lucru zilnice conform unui plan pe email dar explicatiile si insusirea tehnicilor , prin telefon.
Zilnic , am facut cate o tehnica.Am eliberat din minte imaginile care-mi produceau atacuri, m-am echilibrat fizic si psihic prin autotratamentul zilnic, in total am primit vre-o 10 tehnici.Toata terapia a durat 4 saptamani.Energetic m-a sustinut terapeuta adica imi dadea energie sa depasesc starile rele cand se curata mentalul meu.Totul am facut distal, adica nu am fost personal la terapeuta.Va las adresa mea de email sa va dau date cum puteti lua legatura cu terapeuta, cui doreste sa faca terapia,
0
24-06-2015, ora 09:33
1Anca
Nu este medic/terapeut
1Anca
Buna dimineata! Iar ma simt descurajata.
Mi-ai zis, Prozac, ca Dumnezeu stie ce am eu nevoie in aceste momente. Tocmai acesta este gandul care ma obsedeaza si imi provoaca aceasta anxietate. Eu nu cred in divinitate si ma gandesc ca toate emotiile pe care le avem se datoreaza chimiei din corp si faptul ca suntem buni nu inseamna ca afem un suflet bun, ci cum am zis, se datoreaza chimiei. Ma uit la parintii mei si ma doare foarte tare pentru ca ii consider buni si se ingrijoreaza pentru mine doar pentru ca au in ei acest instict de a ma proteja, pentru perpetuarea speciei. In mare parte stiam si aceste lucruri inainte, dar nu ma afectau asa de tare. Acum cred, sincer, ca sunt potrivita sa ma duc la un spital de nebuni daca nu pot sa scap de chestia asta din cap. Am nevoie sa cred ca suntem mai mult decat niste fiinte care se ghideaza zi de zi dupa instincte.
Ieri am inceput tratamentul cu Arketis si azi noapte m-am trezit cu o anxietate, ce-i drept nu foarte puternica, dar am simtit ca imi ia foc capul si corpul si tremuram. M-am speriat dar fiind sub efectul xanaxului, am adormit in maxim 10 minute.
Oare aceste deperesive afecteaza creierul? E posibil sa raman cu vreun handicap mintal dupa ce termin tratamentul? Am auzit de asa multe cazuri in care anxietatea a revenit si dupa luni de tratament. Si apropo, pe prospectul Arketisului scrie urmatoarele: "Au fost raportate cazuri de ganduri de sinucidere sau comportament autoagresiv, in timpul tratamentului cu paroxetina si chiar la un an dupa oprirea tratamentului..."
Oare mai are vreun rost sa continui tratamentul daca ma simt ca naiba cu el? Si fara el este la fel, iar dupa ce-l iau e posibil sa ma reintorc la aceasta stare. Chiar nu-mi mai doresc nimic!
0
24-06-2015, ora 11:52
m1hai
Nu este medic/terapeut
m1hai
Incepe psihoterapia si sportul, te rog eu mult incearca sa faci sport macar 1 ora pe zi seara pe la 5-6, dupa o comedie ceva bun, plimbare etc. si o sa adormi, fa sport, extenuiazate la maxim, si incearca tehnica amanarii gandurilor, atunci cand vin candurile ca daca vei inebuni, ca daca vei face aia sau aia, vb cu tine insuti si spuneti 'ok ganduri a-ti venit, nu am chef de voi acum, vom discuta la ora 5 diseara, sau o ora care o doresti tu ' la inceput va fi mai greu dar dupa 2-3 saptamni vei incepe sa vezi ca da rezultate, asta e problema, toc-ul nu se comporta ca atacul de panica, la atacul de panica ai fost la doctor iti spune ca esti ok si gata, la minte iti spune psihologul, sau psihiatrul ca esti ok, si tu nu crezi, asa suntem noi facuti asa sunt instinctele noastre. Inca ceva cu cat iti va fi mai frica de un gand sau de alte chestii care iti provoaca, cu atat va veni cu inversunare, am avut si eu perioade de astea, dar ce vrei sa le fac acum inca presimt acele emotii, ganduri, dar care nu imi mai creaza frica, cu cat un gand nu va mai provoca frica cu atat acesta nu va mai veni. E ca si cum iti este frica de bau bau de la tine de sub pat, dar daca vei sta numai pe pat fara sa cercetezi sa vezi daca e ceva acolo sub pat la tine si sa vezi ca nu ai de ce iti este teama, cu atat mai mult iti va fi frica, atunci cand vei cerceta frica va disparea.

Incepe prin alergare, sigur ai vreun parc ceva sau nu stiu ceva, unde sa poti sa alergi, si fa exercitii !

M-a asigurat psiholoaga ca noi cei cu toc nu vom efectua niciodata gandurile pe care le avem, noi vrem sa controlam totul pana si gandurile noastre cam la asta se rezuma cand nu vei mai vrea sa controlezi gandurile si sa le lasi sa vina si sa treaca, sunt ganduri, nu intotdeauna actionezi dupa ele, spunemi tu inainte de toc, ai actionat la toate gandurile tale care le aveai, nu, de ce ?? pentru ca nu gandurile ne controleaza pe noi ele ne creaza anumite stari, cum ar fi gandul de a face o activitate frumoasa, imediat incepi sa zambesti si sa te simti bine, sau gandul ca cineva nu stiu ce a facut, iti creeaza o alta stare. Deci sa recapitulam gandurile creaza stari, noi nu controlam gandurile si nu suntem responsabili de ele, nu ne putem invinui pe noi, noi avem mentalul nostru care ia actiuni, gandurile sunt si vin din subconstient si din creativitatea omului. Nicioadata o persoana bolnava de toc, a facut actiunile care sunt in gandurile ei, pur si simplu nu poti face din cauza ca iti este frica !

Daca ai prieten incearca sa iesi cu el nu il neglija, o sa vezi ca dupa cateva zile te vei simti bine, aceasta tulburare care o avem, nu trece intr-o zi, mie mi-a luat 4-5 luni ca sa imi treaca atacurile de panica, acum sunt sigur ca imi va lua cel putin 5-6 luni pana nu voi mai resimti efectele toc-ului, pana la urma toc-ul se trateaza foarte bine daca, iti cresti sentimentul de stima de sine, sentimentul de control, sentimentul de incredere in tine, toate astea iti cresc si mineralele si etc. multe.

SFAT !!! SPORT (pana la epuizare), mananca chiar daca nu iti este foame, mananca putin, plimbari in aer liber (verdele relaxeaza foarte mult minte umana ), comedii, filmulete motivationale ( https://www.youtube.com/watch?v=26U_seo0a1g&list=PLYzEWmEmHyL-8LfXf5PkTzFiIggMWrDZD - uita-te si vezi ce inseamna frica ), nu uita si de placerile trupului (bai caldute, sex si multe altele ), si nu mai citi de pe internet - eu de cand am toc am inceput sa citesc carti pe banda rulanta, stii ce bine e dupa ce citesti seara cateva pagini adormi instant. Hai ca o sa vezi ca in timp o sa iti dai seama ca nu e totul asa negru cat il vedem noi ! Daca vrei mai da mesaje, nu imi este frica sa vorbesc despre aceste tulburari, pentru ca acea persoana caruia ii este frica, ii vor reveni in timp !

Sanatate multa, si incearca sa iti ocupi timpul, singuratatea si plictiseala naste monstri (ganduri urate, nedorite)
0
24-06-2015, ora 14:05
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
1Anca, daca toata lumea s-ar duce la medic doar pentru niste idei care i se par celui ce le are aberante, atunci spitalele de nebuni ar fi neincapatoare.Nu cred ca este asa!

Eu cred ca deasupra chimiei, fizicii si tot ce s-a descoperit pe planeta asta, este Tatal nostru, asa cum si-l defineste fiecare, dupa puteri sau dupa cunostinte si nimic nu este mai presus.

Acum, la inceputul tratamentului este normal sa ai anxietate sau depresie mai accentuata, insa odata instalat efectul ad aceste efecte secundare dispar.

Poate nu ar fi rau sa incepi si sedinte de psihoterapie in paralel si cum zicea alt coleg, putin sport nu strica

Fa orice numai sa iti consumi timpul si sa obosesti sa te poti odihni.
Mananca si odiohneste-te, asta e tot ce te pot sfatui.

Ah, sa nu uit, pe prosopect sunt obligati sa treaca TOATE efectele secundare ale unui medicament, toate indiferent ca un efect a aparut unei singure persoane si atat, asa ca nu mai citi, te incarci cu lucruri ce nu iti fac bine.

Sanatate multa!
0
24-06-2015, ora 14:35
1Anca
Nu este medic/terapeut
1Anca
Multumesc Prozac, Mihai. Am de gand in seara asta sa ies la alergat, desi ma simt oricum epuizata deoarece vin si la munca. Este cam incomod pentru ca am stare de somnolenta si un pic de anxietate cam toata ziua. Este normal? Cum stiu ca un tratament nu mi se potriveste? Cam in cat timp se obisnuieste corpul cu el?
O sa urmez si psihoterapie in curand. Mai intai am nevoie sa-mi caut un psihoterapeut pentru ca dna cu care am inceput sedintele a plecat. Nici la mailu-uri n-a mai raspuns.
0
24-06-2015, ora 15:20
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Dupa 10 zile, maxim doua saptamani trebuie sa treaca orice efect secundar ! Atentie ca efect secundar inseamna un pic de greata, anxietate usor crescuta sau ameteala, somnolenta e oarecum de inteles inteles si de multe ori binevenita in comparatie cu agitatia si anxietatea in lipsa tratamentului ! Insa daca apare adancirea depresiei si insomnie sau agitatie extrema e semn ca antidepresivul respectiv trebuie intrerupt imediat si inlocuit cu altul !
Un medicament ti se potriveste daca te face sa te simti semnificativ mai bine cu el decat fara din punct de vedere al energiei, somnului si al starii afective generale, stabilitatii emotionale !
0
24-06-2015, ora 15:46
m1hai
Nu este medic/terapeut
m1hai
Anca, si eu lucrez 8 ore intr-o firma de it, dar dupa ce plec de la munca ma duc acasa, si apoi la sala, dupa ce fac sala, si fac un dush fierbinte stii cum ma simt parca am renascut incearca, lasa tratamentul, eu am luat doar 15 zile anxiar acum 6 luni si asta a fost. SI eu am fost ametit etc am luat VItamax cu Q10 care mi-a ridicat nivelul de energie. App dimineata inainte de a pleca la munca, mananca o banan - doua sunt foarte bune, fa tot felul de activitati care sa iti ridice nivelul de serotonina, si eu la inceput ma uitam nedumerit dece imi spune si psiholoaga si psihiatru sa incerc sa imi ridic nivelul de serotonina ca imi va face bine si uite ca asa a fost. Problema e ca nivelul de serotonina etc. se ridica in timp si tot in timp scade. Asa ca nu te astepta la miracole din primele zile dai timp 2-3-4 saptamani ca sa incepi sa simti efectele. Pana atunci iti recomand sport, iti va reduce efectele cauzate de anxietate foate mult, si chit ca te vei simti 5-6 ore tot e ceva bun. Plus atunci cand faci sport, ridici greutati, alergi, organismul se va gandi la asta nu vor mai fi gandurile, pur si simplu nu te poti gandi la 2 lucruri deodata. App daca te duci sa alergi i-ati niste casti si un mp3 cateva melodii si dai alergat, alearga pana nu mai poti, sa simti ca ititremura picioarele si esti transpirata maxim. Prind transpiratie elimini toxinele din corp etc.

Eu de aproape 3 saptamani am inceput sala etc. si toate chestiile si de 2 saptamani ma duc regulat 5 zile pe saptaman la sala daca nu si 6, stau o ora si jumatate in sala dar dupa ce ies nu mai am niciun gand, ma simt parca zbor.

Alimentatie - poti incerca vitaminele de la VITAMAX Q 10 au 32 de minerale te vor echilibra, apoi sport, mancare, si atunci cand iti vei recupera somnul de cel putin 6-7 ore pe noapte vor incepe multe din efecte sa dispara, si lasa gandurile ca esti nebuna sau nu stiu ce, ca daca erai nebuna nu mai scriai nimic aici si alte chestii, nebunia nu vine dintr-o data niciodata, nu inebunesti intr-o zi, inebunesti in ani !

Diseara te astept aici sa spui "am alergat 5 km sunt franta, si mies somn :)) ", o zi buna si sus fruntea trecem noi peste astea, astai viata cu bune cu rele, imprevizibila si frumoasa in acelasi timp !
0
24-06-2015, ora 16:35
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
Mihai, nu o sfatui sa intrerupa medicatia, mai ales ca a fost recomandata de un medic.
Eu asa cred ca daca un om a fost la un medic, au stat de vorba si i s-a stabilit un diagnostic si un tratament, atunci sa lasam medicul sa-si faca treaba.
In rest sfaturile tale sunt foarte bune:)

Stevens zice bine, cam in doua saptamani ar trebui sa nu mai ai nici un efect secundar si foarte subtil sa se instaleze o stare de bine, aproape insesizabila intial.
Adica sa revii la starea de inainte de atacul de panica, adica sa mananci bine, sa te odihnesti bine si sa ai o relatie ok cu cei din jur.

Acum este normal sa ai anxietate accentuata, dar va trece:)

Daca incepi psihoterapia, este foarte posibil ca starile de bine sa ti se instaleze mai devreme si sa ai un suport bun din partea psihologului.

Mai suntem si noi pe forum, care ne-am mai lovit de una alta, suntem prin preajma cu un cuvant bun!
0
24-06-2015, ora 16:45
m1hai
Nu este medic/terapeut
m1hai
Nu o sfatuiesc sa opreasca medicatia, dar sa inceapa si ce i-am spus eu ca sa nu mai resimpta asa tare aceste chestii, plus cu ce am spus eu mai sus, si cu psihoterapie, se va duce usor usor toc-ul, si nu va mai reveni in forta, asa doar cu medicamente nu va fi ok, faza e ca daca te-ai apucat de sport si psihoterapie, trebuie sa te tii de ea ca sa ai efecte pe termen lung !
0
24-06-2015, ora 22:49
Dr. Ricean Alina
Psihiatrie pediatrica, Brasov
Dr. Ricean Alina
Tratamentul cu sertralina incepe sa isi faca efectul abia dupa 1-2 saptamani, tocmai de aceea nu se recomanda intreruperea lui in primele zile, decat daca au aparut efecte adverse importante.Cred ca e foarte dificil pentru psihiatrul dumneavoastra sa va urmareasca evolutia, daca nu ii respectati recomandarile, iar parerea unui medic care v-a vazut efectiv, este parerea in care merita sa aveti cea mai mare incredere. In cazul unei tulburari anxioase, se asociaza frecvent xanaxul, deoarece va ajuta sa scapati de anxietate, pana incepe sa isi faca efectul setralina. Va recomand cu caldura sa urmati intocmai tratamentul prescris de dr. psihiatru, iar daca nu va simtiti bine sa mergeti inapoi la dansul.
Dr. Ricean Alina
0
25-06-2015, ora 00:28
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Daca medicul se prinde mai greu doar dupa doua luni sa zicem, pacientul ce trebuie sa faca ? La el nu va ganditi cat ii e de greu ? Cine trebuie sa se gandeasca primul la binele cui ?
Adaugă un comentariu / răspuns
254 comentarii 1 23 ..... 8 9 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul