gestionarea timpului inactivitatii

15-05-2014
alex51
Nu este medic/terapeut
alex51
Am o mare problema in sensul in care nu stiu sa-mi gestionez timpul liber de la servici, daca stau nu e bine, daca primesc de munca nu e bine, nu mai stiu ce sa fac pentru ca nimic nu ma atrage, nimic de citit sau de vizionat, nimic nu imi face placere, am incercat sa citesc o carte, siteuri pe internet, ceva jocuri, toate au tinut doar o scurta perioada de timp. Am zis ca as vrea sa merg acasa si sa ma ghemuiesc in pat.
vreau sa nu se mai duca tot timpul o lupta in mintea mea cu intrebarea 'ce sa fac?' 'oare ce sa fac?' minut de minut si ora de ora, fie la servici, fie acasa sau in alta locatie. Daca s-ar rezolva problema asta ar fi ceva extraordinar.
21 comentarii
0
15-05-2014, ora 13:13
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Buna,
Si eu lucrez, am zile incarcate mai tot timpul, dar printre ele mai am si "timpi morti", in care mai citesc cate un ziar, sau mai raspund pe forum.
Nu vad de ce te consumi pe tema asta, poate altii si-ar dori sa fie in locul tau si sa aiba un job, si nu au, stau acasa si fac foamea.
Poate ar trebui sa te linistesti, si sa te gandesti ca e ceva normal.
0
15-05-2014, ora 14:16
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
@whtr: ar fi "extraordinar" ca "problema asta sa se rezolve", dintr-o data, nu-i asa?
Dar tu ce schimbari esti dispus sa faci pt asta? Poate jobul tau nu ti se potriveste, poate te simti neamplinit in plan personal. De cand nu mai simti placere in nimic din ce faci? Ce anume te multumea inainte de perioada asta? Cum obtineai acea multumire? Ce s-a schimbat? Ce asteptari ai, ce iti doresti tu de la viata? Ce te face fericit?
0
15-05-2014, ora 14:21
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
@whtr: prezinti simptomele unei depresii, asadar iti recomand sa consulti un specialist. Psihoterapiile cognitiv-comportamentale combinate cu medicatia (daca e cazul), dau rezultate f bune.
@katy_P: uneori, desi unii oameni par sa aiba "de toate", devin nefericiti, pt ca implinirea nu vine din a fi angajat, a avea bani, sau haine, etc. Chiar daca pare altfel, pana si bogatii plang:)!
0
15-05-2014, ora 14:25
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Asa este, si cei care au de toate plang, insa eu vroiam numai sa ii arat jumatatea plina a paharului, sa aiba o satisfactie a faptului ca are un job, o sursa de venit. Sa aiba un motiv sa se bucure.
0
15-05-2014, ora 17:18
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
WHTR daca te plictisesti inseamna ca esti patron, si daca tot vrei mai multa activitate incearca sa faci munca de voluntariat sa ajuti alti oameni care au nevoie si nu ma refer la material si uman, si fizic o sa vezi cate persoane duc lipsa de o vorba buna de o persoana cu care sa discute, cineva care sa le asculte.
O alta cauza ar putea fi si locul tau de munca care nu te oboseste prea tare, daca stai intr-o zona din aproprierea celor inundabile da si tu o mana de ajutor oamenilor.
0
15-05-2014, ora 17:20
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Marton, cum iti mai merge, cum te mai simti?
0
15-05-2014, ora 17:33
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
Am avut doua zile nasoale rau dar au trecut gata, azi am fost sa imi iau inca trei luni de medical, o sa fac dosarul pt gradul de handicap, si ma gandesc cu groaza ca se apropie ziua de a ma pensiona, si in rest SUNT FOARTE BINE, efectele secundare sunt reduse deocamdata dar sunt in a 20 zi de tratament si de acum inainte vor incepe mai agresiv dar SUNT CEL MAI OPTIMIST OM DE PE PLANETA, si astept cu nerabdare CT -ul din 2 iunie, si asta ma juta sa tin capul sus si sa merg inainte.
0
16-05-2014, ora 10:33
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
@marton: felicitari pt dorinta ta de a trai! Esti un ex pt multi dintre noi!(sti, ca ti-am mai spus asta :))Iti doresc tot binele din lume, sa te refaci la un nivel cat mai bun, sa redevii functional in toate ariile! Iar pensionarea...mneaaah, de ce sa te sperie? Poate fi chiar o oportunitate sa faci multe lucruri frumoase, intr-un mod mai confortabil si care sa-ti aduca si bani: poti oferi servicii in conformitate cu pregatirea si experienta ta profesionala (iarta-ma, dar nu mai stiu exact cu ce te ocupi si ce studii ai)chiar la domiciliu. Daca te pricepi, poti scrie articole sau tehnoredacta carti pt diverse edituri (cauta mereu colaboratori), poti oferi meditatii, poti sa-ti faci un magazin online (se poate face gratuit - daca te intereseaza, scrie-mi pe mail) cu diverse produse pt care sa fii intermediar (deci sa primesti comenzi, le dai catre furnizor si trimiti produsele prin curier, nu inainte de a-ti incasa banii direct in cont). Poti face multe, mai ales ca esti inteligent si optimist, iar rezultatul de la CT oricare ar fi el, sunt convinsa ca o sa te motiveze si mai mult sa iti folosesti resursele personale pt a reusi in tot ce iti propui!
@katy_p: stiu ca ai avut intentii bune, iar eu am vrut sa subliniez ca lucrurile materiale nu-ti aduc fericirea, ci doar o stare de bine, de siguranta, stabilitate sa zicem. Dupa cum il vezi pe Marton, el stie cel mai bine asta.
@whtr: daca nu ma insel, ai mai deschis acest topic si in alta parte pe forum. Probabil ca nu ti-au fost suficiente raspunsurile de acolo, tocmai de aceea, iti recomand cu tarie sa consulti un psihoterapeut - iti va fi de folos. Daca nu ai mai scris, te confund si imi cer scuze.
Un weekend placut sa aveti!
Psih. Cristina Stoian
0
16-05-2014, ora 10:44
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Hello!

Bafta, Marton, si cum spunea si doamna psiholog, esti un exemplu bun pentru noi.
Partea buna a pensionarii este ca poti petrece mai mult timp cu copiii, ceea ce nu ai fi putut face fiind angajat, si poate avand si un job solicitant.
Te asteptam sa ne spui ce rezultat ai avut in urma CT.
Whtr, ce mai zici?
Nu ai mai revenit pe forum.
0
16-05-2014, ora 12:23
alex51
Nu este medic/terapeut
alex51
ce sa zic katy_p, acum am citit raspunsurile

nu stiu exact data de cand nu mai simt placere in ceea ce fac, inainte eram foarte pasionat de fotografie si cinematografie, vorbeam pe chat cu multa lume, faceam sedinte foto, ma jucam pe calculator, faceam plimbari in afara localitatii, de la viata imi doresc totul sa fie in tiparele normalitatii, am dorinte obisnuite, momentan nu imi dau seama de nimic ce m-ar face chiar fericit.

katy_p chestia e ca tu ai 'timpi morti' si mai citesti mai dai un raspuns pe forum, numai ca eu nu fac nimic, si nu mai imi vine sa-mi caut secunda de secunda si minut de minut ceva de citit online, sau sa am o activitate, tot timpul in cautare tot timpul

daca as putea sa stau pur si simplu cred ca ar fi bine, fara sa fac nimic, numai ca nu e foarte usor sau nu mi se pare, si timpul trece greu, am un coleg care reuseste sa stea pur si simplu cu monitorul inchis, nu tot timpul dar reuseste sa faca asta, ma gandeam la un moment daca ca daca si eu as putea sa stau, 8 ore fara sa fac nimic pur si simplu sa stau pe scaun problema ar fi rezolvata, nu stiu insa daca e o idee buna.
0
16-05-2014, ora 12:34
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Whtr, m-ai facut curioasa, ce fel de job ai tu?
Daca nu sunt prea indiscreta, desigur.
0
21-05-2014, ora 11:15
alex51
Nu este medic/terapeut
alex51
o sa raspund la aceasta intrebare in privat.

P.S ma simt destul de ok, destul de bine, multumesc pentru raspunsuri, inca mai am ceva dificultati in a-mi casi un scop, sens, rost in viata dar in rest ma simt destul de bine
0
21-05-2014, ora 11:57
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Cu cat vei incerca sa gasesti un scop, un sens vietii cu atat te vei departa de el.
Cei mai fericiti oameni sunt cei care iau viata asa cum este, fara a-si pune intrebari fara raspuns.
Eu am incetat demult sa ma mai intreb lucruri din astea.
0
21-05-2014, ora 12:22
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
wthr

"Ce sa fac?" sau "Ce sa fac cu mine?"
Fa ce faci in prezent, cat poti de bine, pana iti vin alte idei. Nu cauta solutiile in exterior in primul rand, pana nu afli ce s-a modificat sau urmeaza sa se aseze altfel in interior. Poate simti nevoia sa te repliezi asupra ta, sa stai ghemuit si sa te asculti pe tine. Sensul pe care l-ai gasit in ce faceai odata nu-si pastreaza vesnic aceeasi forma. Sensul este insasi cresterea si evolutia personala. Afla ce te creste acum sau dimpotriva te blocheaza din crestere, si da-ti timp si rabdare pentru asta.

Psiholog clinician,
Simina Munteanu
0
21-05-2014, ora 21:52
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Din cate observ mai sus(si din ce ai mai postat)de o buna bucata de vreme aproape zilnic esti trist in cea mare parte a zilei, zilnic nu gasesti un interes in activitatile pe care le faci si ai o senzatie de inutilitate ce apare zi de zi. Daca in plus esti tot timpul obosit sau somnolent si doresti doar 'sa te ghemuiesti in pat' ai toate motivele sa consulti un specialist (psihiatru sau psiholog clinician) pentru a evalua daca suferi de o depresie ce necesita tratament medicamentos.

Daca vei incepe tratamentul medicamentos iti recomand sa-l asociezi si cu psihoterapia ce te va ajuta in obtinerea rezultatelor si in mentinerea lor pe termen lung.

Dr Rares Ignat - psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata familiala si profesionala
0
22-05-2014, ora 09:59
alex51
Nu este medic/terapeut
alex51
katy_p, esti bine asa fara un scop, sens, rost in viata? fara sa stii incotro de indrepti si de ce te dai jos din pat in fiecare dimineata?
0
22-05-2014, ora 10:02
alex51
Nu este medic/terapeut
alex51
dumneavoastra de ce va dati jos din pat in weekend, pentru ce, daca nu e nimic de facut ?
0
22-05-2014, ora 10:08
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Intotdeauna este ceva de facut. Treaba nu se termina niciodata. Nici la servici, nici acasa.
Stiu pentru ce ma dau jos din pat, pentru ca incepe inca o zi in care am multe de facut. Mai putin sa gandesc la intrebari la care nu imi pot raspunde si care ma baga in ceata (si in depresie). Despre asta am tot gandit si cu cat gandeam, cu atat ma afundam mai mult in necunoastere. Orice as fi citit si m-as fi documentat nu mi-au raspuns la intrebari.
Nimeni nu iti poate spune adevarul despre motivul pentru care ai venit pe lume, nimeni.
Asa ca resemneaza-te ca nu stii dc, si mergi mai departe traieste-ti viata pentru ca oricum se va termina si e pacat sa o irosesti in felul asta.
0
22-05-2014, ora 14:37
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
@whtr: uneori mult e prea mult si intrebarile pe care ti le pui sunt deja prea multe. Are dreptate @katy_p cand iti spune ca nu o sa gasesti raspunsuri pt toate intrebarile si ca iti irosesti viata in modul asta. In afara de a sta ghemuit in pat si de a suferi atat, la ce iti mai foloseste sa-ti pui mereu intrebari fara sa actionezi? Candva si cumva, te-ai blocat in ganduri si nu mai poti iesi de acolo fara sprijin. Asa cum ti-am mai spus si eu si colegii mei mai devreme, ai nevoie sa urmezi o psihoterapie.
0
22-06-2015, ora 22:33
anabolyda
Nu este medic/terapeut
anabolyda
Buna seara. Va inteleg problema. Inseamna ca aveti un loc de munca ce altadata v-a implinit;insa acum aveti nevoie de materiale/sarcini pe care sa le parcurgeti pentru a va umple timpul ramas, , liber".
O buna solutie ar fi sa-i cereti sefului cateva sarcini in plus, care, pe langa faptul ca v-ar umple timpul, care altfel ar risca sa ramana, , liber", adica mai pe romaneste... nefolosit.
Insa acest timp va poate folosi... dumneavoastra:sa luati legatura cu cei dragi prin Skype (bineanteles daca de la serviciu va e permis lucrul acesta) sa vedeti ce va fac copiii, cum se descurca, in ce relatii sunt in realitate cu bunicii sau cu alti oameni din jur, si mai ales cu mediul inconjurator. Daca vi se permite, presupunand fireste ca avem de-aface cu timpul real-vorbind, , liber", ati putea sa comunicati cu sotia dumneavoastra prin intermediul internetului.
De asemenea, ar fi o investitie buna in viitorul dumneavoastra, accesand site-ul www.jw.org. Veti fi placut surprins cu siguranta, veti avea cu ce sa va umpleti timpul in mod nu doar placut, ci mai ales util. Si astfel puteti face acesti trei-patru pasi pentru a va rezolva problema. Desigur, pot exista diverse alte metode. Dar pe astea le consider cele mai sanatoase cai de a umple timpul considerat liber, facand ceva folositor atat pentru noi, cat mai ales celor dragi noua.
Mult succes, si s-auzim numai de bine!
0
22-06-2015, ora 22:47
anabolyda
Nu este medic/terapeut
anabolyda
Si nu uitati sa va adresati unui psiholog. N-o sa va para rau, va garantez. Plus de asta, poate fi gratuit, cu un bilet de trimitere de la medicul de familie. Chiar daca nu sunteti bolnav. Prin asta va veti oferi sansa de a invata lucruri frumoase, folositoare, noi si interesante. Va rog frumos, nu irositi sansa deosebita care vi se ofera. Mult succes!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Combinația între depresie și tulburări cognitive minore la vârstnici accelerează îmbătrânirea creierului
  • Stimularea magnetică îmbunătățește starea de spirit în cazul bolnavilor de depresie
  • Gazul ilariant, tratament pentru depresiile severe
  • Pericolele utilizării Facebook-ului
  • Terapia cognitiv-comportamentală pentru insomnia cronică
  • Medicamentul care ar putea trata depresia în mai puțin de 24 de ore
  • Depresia
  •