Grup suport pentru atacuri de panica si anxietate 2015. | Forumul Medical ROmedic

Grup suport pentru atacuri de panica si anxietate 2015.

87 comentarii 1 23 ÃŽnainte ›
0
24-02-2015, ora 17:05
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Da, ea este mica mea minune :).
Partea proasta e ca inainte cu 10 ani sa o am pe ea am avut un episod de borderline, nu stiu daca ti-am povestit.
0
26-02-2015, ora 11:44
ELENA1992ELENA
Nu este medic/terapeut
ELENA1992ELENA
Ar fi de folos dacă aţi scrie câteva tehnici de relaxare care v-au ajutat...
0
26-02-2015, ora 11:51
ELENA1992ELENA
Nu este medic/terapeut
ELENA1992ELENA
Mă confrunt cu această stare de aproape trei ani de zile încerc fel şi fel de metode pentru a mă relaxa iar când aproape simt că mă vindec stările apar din nou simt că nu mai am scăpare... Când intru într-un local, facultate, restaurant mă cuprinde o căldură în corp şi transpir excesiv. Încerc să mă calmez şi să îmi spun că nu se va întâmpla nimic rău dar dacă aş ieşi afară la aer curat m-aş simţii mai bine.. Totul pare foarte ciudat nu îmi explic faptul cum într-o încăpere mă simt atât de rău transpir şi îmi este cald iar când ies afară parcă nu s-a întâmplat nimic... Îmi spun de multe ori în timpul atacului de panica ca totul va fi bine şi că este o simplă stare care va trece însă rezultatul întârzie să apară de cele mai multe ori... Aş vrea Să îmi împărtăşiţi tehnicile de relaxare care v-au ajutat cel mai mult ca să le pot pune în aplicare şi să încerc să mă vindec
0
26-02-2015, ora 12:04
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Elena, cu tratament scapi de atacurile de panica.
Mergi la medic psihiatru?
Urmezi tratament?
0
26-02-2015, ora 12:07
ELENA1992ELENA
Nu este medic/terapeut
ELENA1992ELENA
Am mers la psiholog timp de un an de zile însă niciodată nu am luat tratament medicamentos nu consider că mă poate ajuta şi nu vreau să dau dependenţă corpului meu atâta timp cat totul provine din creier... Mi-aş dori să învăţ să mă relaxez mai profund Şi să fiu mai sigură pe mine însă este foarte greu..
0
26-02-2015, ora 12:11
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Numai cu suport psihologic nu ai cum sa te vindeci pt ca asta e un dezechilibru chimic in organism.
Iar un tratament psihiatric urmat dupa indicatiile medicului nu da niciodata dependenta.
Alegerea iti apartine.
0
26-02-2015, ora 14:13
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ elena1992z

V-a mintit cine va spus ca medicamentele antidepresive (cele care merg si pe depresie si pe anxietate) dau dependenta.

Afectiunile psihice sunt afectiuni de lunga durata. Pot dura toata viata cu episoade de remisie. Nu se rezolva cu exercitii de respiratie. Mai rau va chinuiti. Mergeti la un psihiatru.
0
27-02-2015, ora 00:34
alinb86
Nu este medic/terapeut
alinb86
elena1992z

Sportul, eu de exemplu de cand a început povestea cu atacul de panica am început sa merg la bazin si alerg, e un mod foarte bun de a m-a relaxa.
Citesc, petrec mai mult timp cu familia mea, nu mai pun pe primul loc jobul.
Ca si tehnica de respiraţiei îţi recomand sa inspiri pe nas ( numeri pana la 3) ţii 3 secunde aerul apoi expiri pe gura, exersează asta de cel puţin 10 ori pe zi câte 5-10 minute, pe mine ma ajuta tehnica asta.
De cand a început povestea cu atacul de panica si anxietate am schimbat foarte multe in stilul meu de viaţa, cred ca toate astea au început pentru ca inconştient mintea mea a spus stop la ce făceam pana acum si sa încep sa fac anumite schimbări.
De exemplul înainte fumam aproximativ 2 pachete de ţigări pe zi, acum dacă fumez o Èšigara pe săptămana, dacă o fumez Si pe aia.

Mergeam la 7:30-8 la birou veneam la 8 seara acasă, acum merg la 9 vin la 5.
2 -3 espresso pe zi plus 0, 5-1l Cola pe zi, nu am mai băut o cafea de 2 luni de cola nici numai vorbesc, masa de prânz de obicei tot felul de prostii ( MEC, shaorma, si alte bazaconii) acum mănânc sănătos.
MiÅŸcare aproape de 0.

Pe mine psihoterapia ma ajuta, am realizat ca toate astea nu sunt un capăt de ţara se poate trece peste, am Învatat sa folosesc stările acestea in avantajul meu si nu in dezavantajul meu.
Psihoterapia o fac un psihoterapeut care este doctor psihiatru, am si antidepresive prescrise (am luat 1 singura pastila şi a doua zi parca ma călcase camionul, aşa mam simţit )dar le ţin ca o plasa de siguranţa, eu cred ca pot trece peste si fără ajutorul lor, pe mine m-a ajuta sa vad de unde pleacă aceste stări ce le declanşează si uşor, uşor sa le si controlez.
Dacă la 28 de ani, am ajuns unde am ajuns vorbind ca si cariera si situaţie financiară si multe altele doar prin munca mea si voinţa cred ca pot trece si peste lucrurile acestea.

O seara cât mai plăcuta si sper sa ajute pe cineva ce scriu aici, am deschis topicul pentru a ne ajuta între noi.
0
27-02-2015, ora 02:05
ELENA1992ELENA
Nu este medic/terapeut
ELENA1992ELENA
Îmi place cum abordaţi problema, Mă bucur că există şi alte căi spre vindecare nu numai tratamentul medicamentos pe care îl susţine sus şi tare si care transmite o stare neplacuta si te face sa te simti pierdut, pacat!
Revenind la cele spuse, sport fac de cand ma stiu.. alerg in parc, merg la sala., , am renuntat la tigari de curand.. sa vedem progresele... vreau sa precisez ca nu am tot timpul aceste stari... am reusit sa le controlez uneori dar uneori nu pot... vreau un impuls... ceva nou.. ceva sa ma faca sa trec definitiv peste...
0
27-02-2015, ora 14:03
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Tratamentului psihiatric ii trebuie o perioada de 3 saptamani pentru a se acomoda organismul cu el.
In aceste 3 saptamani este posibil ca anxietatea sa fie mai puternica dar cu rabdare trece si urmeaza perioada de calmitate, de normalitate.
Asta inseamna sa iei tratament si nu il "sustin sus" cum specifica doamna/domnisoara de mai sus.
Nu degeaba medicul ti l-a dat, dar daca unii vor sa se chinuie asta e partea a doua.
Puteti face cate exercitii vreti daca organismului vostru ii lipseste ceva (ex nu e secretata suficienta serotonina), este frectie la picior de lemn.
Deci domnisoara Elena, mai documentati-va inainte sa abordati problema in acest mod...
0
27-02-2015, ora 14:57
ELENA1992ELENA
Nu este medic/terapeut
ELENA1992ELENA
Atâţia oameni de pe acest pământ s-au vindecat şi fără tratament medicamentos şi îmi spuneţi mie că asta este singura soluţie?Consider că acei oameni care nu-şi pun mintea la contribuţie şi nu vor cu adevărat o schimbare care vine din noi înşine, Se limitează la nişte simple medicamente cu care se obişnuiesc în timp şi după renunţarea lor le vine foarte greu cunosc multe cazuri. Dacă citeaţi cu atenţie comentariul meu aţi fi văzut că problema mea nu este atât de grava însă îmi doresc sa ma vindec încetul cu încetul Pe cale cat mai naturală, Cu ambiţie şi cu oameni care mă susţin. Este ca şi cum renunţi la fumat, Şi te duci în farmacie şi îţi cumperi plasturi fel şi fel de substanţe care să te ajute să renunţi la ele totul...este greşit totul vine din mintea noastră, Dacă şti să îţi controlezi mintea îţi poţi controla şi trupul. Timp de trei ani de zile când îmi venea menstruaţia eu mergeam la urgenţă deoarece consideram că durerea mea este unica şi numai medicii mă pot ajuta. Din fericire mi-am deschis mintea şi am realizat că de fapt acele dureri erau unele minore şi puteam trece peste ele Şi singura. m-am alăturat vouă pe acest site în speranţa că voi găsi aici răspunsurile de care am nevoie, Şi probabil Dacă stările mele se agravau pe zi ce trece acum nu mai eram pe acest forum şi mergeam la un psihiatru Însă după atâta timp simt că ma vindec şi nu văd rostul sa mai arunc cu banii în stânga şi-n dreapta când am în jur oameni care mă pot ajuta şi care îmi pot împărtăşi din experienţele lor.
0
27-02-2015, ora 15:01
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Linistiti-va va rog, vad ca v-ati cunsumat mult in urma comentariului meu.
Intr-un final fiecare sa faca dupa cum crede, daca nu imi mai luati in deradere postarile, nici eu nu voi avea nimic de comentat la ale dvs.

Zi frumoasa!
0
02-03-2015, ora 15:57
ELENA1992ELENA
Nu este medic/terapeut
ELENA1992ELENA
http://youtu.be/dDzlTlkEELw
0
02-03-2015, ora 17:53
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Baietasul asta cam bate campii pina sa intre in cazul lui cu doamna Georgeta.
De obicei cei ce se plang de anxietate se plang de multe lucruri fizice care nu pot fi combatute cu vorbe.

Cumpara-ti carti scrise de profesionisti de la librarie despre anxietate si citeste. Te vor ajuta f mult.
0
02-03-2015, ora 18:00
ELENA1992ELENA
Nu este medic/terapeut
ELENA1992ELENA
Recomandaţi mi o carte care v-a ajutat..
0
02-03-2015, ora 23:08
alinb86
Nu este medic/terapeut
alinb86
elena1992z

eu iti pot recomanda DAVID SI GOLIAT de Malcom Gladwell.

cum merge cu controlul anxietati? eu unul vad ca reusesc sa fac progrese destul de mari, merg cam peste tot, mai am mici momente cand ma apuca starile dar pot usor usor sa le controlez.

o seara placuta.
0
03-03-2015, ora 18:05
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ elena1992z

http://forum.romedic.ro/prod/Carti_recomandate_de_voi_despre_depresie, neliniste, anxietate_048356.html

@ alinb86

Pune-ti si tu cartea pe care o recomanzi pe topicul cu carti de profil de mai sus.
0
15-03-2015, ora 02:10
Rocks
Nu este medic/terapeut
Rocks
Buna tuturor ! Simptome ABSOLUT BIZARE a experimentat cineva ? :))) Ei bine eu sunt MAMA lor...si sunt curioasa daca mai exista asemenea personaje ca mine. Inafara de mult prea obisnuitele palpitatii/ameteli/senzatii de lesin/ganduri ca inebunesti eu experimentez tot felul de ciudatenii in perioadele mele de recidiva ale anxietatii generalizate : zona gatului..partea aceea gusa -efectiv e congestionata incordata la maxim (asta e noua)..maxilarul incordat...parca pielea capului si intreg capul incordat, o durere surda in ochi..de exemplu atunci cand mut privirea simt ochii obositi..ameteala insoteste constant aceste "placeri".
Vestea buna este ca eu personal am experimentat perioade de vindecare TOTALA !!! perioade in care radeam de fostele mele experiente si in care mergeam sg peste tot, chiar si vara pe 45 grade, sport, club, etc...Insa intr-adevar imi apar recidive...de cele mai multe ori au fost scurte nesemnificative insa luna asta m-a lovit o recidiva puternica...este mama anxietatii care dureaza deja de cateva zile intregi cu pauze de maxim cateva minute pe zi...De la trezire incepe starea de neliniste si "lesin" :))...pana seara ma monitorizez si evident de la atata analiza de sine a tutror lucrurilor pe care le simt fizic, ma sperii de la orice ! Partea dubioasa este ca am dezvoltat fobii ciudatele...de exemplu imi e groaza de a lua pastile noi.."daca fac vreun efect advers sau soc anafilactic?"...iar agorafobia creste vazand cu ochii...NU VOI LASA SA SE DEEZVOLTE MAI MULT..In toate documentarile mele am gasit solutii destul de competente !!! Americanii au aceasta "industrie" foarte dezvoltata ! un simplu search pe youtube "anxiety disorder" va va ajuta enorm...ghidati-va dupa videourile cu vizualizari multe...peste cateva zeci de mii..am gasit un seminar al unor profesori universitari cu peste un milion de views...Detaliaza tehnici foarte interesante ! Concluzia mea dupa o experienta de 7 ani este ca celmai de efect este lupta cu sinele - inlocuirea gandului irational, cu cel rational ! S-a dovedit stiintific ca al nostru creier poate fi reprogramat, readus la normal, iara sta se face cu perseverenta-ii repeti ca unui copil mic mintii tale, faptul ca NU ESTI IN PERICOL, NU TE SPERIA, E DOAR ANXIETATE, O ASA SA TREACA, NU EXISTA PERICOL, ESTI IN SIGURANTA ORICATE SIMPTOME FANTASTICE AI AVEA !(asta evident dupa ce stii ca ai analize bune si doar asta e pb ta)!Ce spun eu este ideea pe scurt, insa retineti ca noua de fapt ne e FRICA de niste situatii impuse de NOI..nu de niste situatii reale !!!! Cand ti se face rau in masina, tu avand analizele la zi si stiindu-te sanatos, nu ai parte de o situatie reala in care ai motiv-de ex o intoxicatie cu monoxid de carbon..NU !! ITI E FRICA DE O SITUATIE GENERATA DE TINE INSUTI !!! "daca raman in trafic prea mult timp si mi se face rau si nu am timp sa sun"..daca lesin si nu apuc sa franez"...etc...GANDUL pleaca de la noi..si frica generata este IRATONALA...PE LOC TREBUIE SETAT CREIERUL..MINTEA " sunt in masina, sunt sanatos, doctorii au spus asta, nu exista pericol real, este doar nesimtita de anxietate..s-o lasam sa vedem pana unde merge...dar nu sunt in pericol, "...Personal am experiment ca facand asta si luptand sa resetez mintea, intr-un mod perfect verosmil, caci stiu ca nu ma mint, nu folosesc un artificiu, este adevarul ! Asa am reusit de multe ori.si da..starile mai revin mai ales in perioadele de stres major.dar..se rezolva cu munca...si nu cu pretentia sa treaca in 4 ore ! Pot trece luni pana reusim usor usor sa gandim rational! Fiecare gand e o comanda pt corp ! Cand apare gandul care comanda -PANICA-..instant contracarati cu gandul care comanda CALM ! NU SUNT IN PERICOL..!!! Eu mi-am notat de fiecare data cand am avut anxietate si atacuri-am notat la ce ma gandeam si ce simtome aveam-dupa cateva luni am ras cand am vazut ca in fiecare situatie scriam aproape acelasi lucru...si asta m-a ajutat si mai mult sa vad cat de lipsita de pericol esituatia si ca tine doar de un automatism al creierului !!!! Ar fi mult de scris...dar internetul e plin, insa alegeti site-urile si programele de calitate, psihoterapia cognitiv comportamentala rules ! ca si medicamente folosesc doar ce nu are efect advers si anume- Vagostabyl (palpitatii) si sedatif PC...light si decente..fara transformari in corp sau dependente... :)
Acum revin...simptome bizare precum incordarea gatului cefei..etc..a experimentat cineva?
0
15-03-2015, ora 08:56
ELENA1992ELENA
Nu este medic/terapeut
ELENA1992ELENA
Doamne nu imi vine sa cred Rocks, exact la fel gandesc si eu, la fel procedez cu starile, avem aceleasi stari, simptome, mai putin cea a gatului, in rest la fel ca tine procedez si eu, imi e foarte frica sa iau pastile noi:)) mereu imi pun in gand la volan ca nu patesc nimic cand sunt prinsa la semafor.. in sfarsit ma regasesc.da mi o adresa, facebook, nr de tel whatsapp sa mai vorbim despre asta.
0
15-03-2015, ora 10:44
alinb86
Nu este medic/terapeut
alinb86
Exact, totul este in mintea noastra si tine de noi sa ne reprogramam mintea sa gandeasca rational.
Eu incerc sa folosesc starile pe care le experimentez in avantajul meu si nu in dezavantajul meu.
0
15-03-2015, ora 18:07
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Ca si alte afectiuni psihice, anxietatea are o componenta emotionala si o componenta care afecteaza creierul ca organ (o componenta neurobiologica).

1. Primii afectati sunt neurotransmitatorii care se afla in nervi. Nu se mai transmit corect impulsurile intre neuroni. Cand neurotransmitatorii sunt eliberati, ei ajuta sa fie controlata o larga varietate de functii vitale. Incluzand miscarea, bataile inimii, somnul, gandirea, ratiunea sau chiar starea de dispozitie.

Cei mai mari neuroni sunt raspanditi in organism si au in jur de un metru lungine. Nu ai cum sa sectionezi organismul si sa le faci analiza.

Analizele de sange, radiografiile, tomografiile, electroencefalogramele nu au cum sa disece nervul si sa masoare cantitatea de neurotransmitatori din fanta sinaptica.

2. Studiile au aratat ca exista doua segmente principale in creier care joaca un rol in tulburarile de anxietate: hipocampusul si amigdalele cerebrale.
Exista doua hipocampusuri, fiecare localizat in loburile temporale. Una dintre functiile lor este aceea de a controla emotiile si gandirea. De asemenea hipocampusul poate influenta modul de bine sau de rau cu care ne simtim vizavi de oameni, locuri sau evenimente.
Utilizand tehnica tomograficiei computerizate, cercetatorii au descoperit ca un numar mediu dintre cei care sufera de anxietate au hipocampusuri mai mici decat oamenii sanatosi.

3. Celelalte parti ale creierului la cei care sufera de tulburari de anxietate sunt amigdalele cerebrale. Ele sunt niste mici grupari de neuroni, localizate adanc in interiorul fiecaruia dintre cele doua loburi temporale. Amigdalele cerebrale sunt responsabile pentru procesarea semnalelor exterioare si comunica mesaje catre alte parti ale creierului care interpreteaza aceste semnale. Cand apare o amenintare exterioara, amigdalele cerebrale sunt adeseori primele care proceseaza informatia si comunica restului creierului ca o reactie imediata este necesara.
Cercetari recente au aratat ca amigdalele cerebrale la copiii cu tulburari de anxietate sunt mai mici decat ale celor care iau tratament. Expertii nu sunt siguri care este cauza. Ei considera ca atat marimea hipocampusului, cat si a amigdalelor cerebrale, au legatura cu anxietatea, depresia si chiar cu ADHD.

Din nefericire nu avem in Romania tomografe de mare sensibilitate care sa arate la fiecare pacient aceste modificari.

Pentru cei care cred ca nu exista modificari organice in creier in cazul bolilor psihice, pot sa imi trimita pe Privat un mail si le trimit cateva astfel de tomografii facute in strainate care arata diferente clare intre creierul unui om sanatos si al celor bolnavi. Le-am primit si eu de la un medic psihiatru.
0
02-04-2015, ora 22:20
Psiholog Mirela Gheorghe
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Mirela Gheorghe
Elena1992z: Te felicit pentru gandirea ta si pentru eforturile pe care le faci. As dori sa te asigur si eu, probabil sunt a suta persoana, despre faptul ca ceea ce simti tu este anxietate, de-asta atunci cand iesi afara iti si revii, practic sunt doar senzatii. Daca ar fi fost ceva mai grav, atunci s-ar fi manifestat mereu, chiar si cand erai afara. Intr-adevar, tratamentul medicamentos este recomandat in cazurile severe de anxietate, cand pacientul nu poate iesi din casa pentru a incepe o terapie. Pe termen lung, un tratament psihiatric poate da dependa, si este foarte posibil ca in momentul in care il intrerupi, chiar si gradual, simptomele sa revina deoarece acestea provin dintr-o gandire "deformata", mintea s-a invatat pe anumite patternuri atunci cand repetam anumite activitati. de ex, mintea poate invata ca atunci cand este intr-o incapere poate fi pericol, se descarca adrenalina= atac de panica, daca iese afara este in siguranta, senzatiile se opresc. Iti recomand sa gasesti un terapeut bun si sa mergi pe varianta psihoterapie.

Sanatate.

Psih. Mirela Gheorghe
0
03-04-2015, ora 18:53
Psiholog Ana Cristina Badita
Psihologie, Sibiu
Psiholog Ana Cristina Badita
@ ilismaria15

Psihoterapie ati incercat?
0
04-04-2015, ora 12:57
ELENA1992ELENA
Nu este medic/terapeut
ELENA1992ELENA
Doamna Mirela vă mulţumesc pentru sfaturi acestea Mă întăresc. Nu am mai avut stări de două zile decât mici schimbări de gândire. Încerc să gândesc cat mai pozitiv să-mi pun în cap că este O stare Care cum a venit aşa şi va pleca. Încerc să-mi creez propria stare de bine. Cu cat gândim mai negativ cu atât ne simţim mai rău... Doamna Clara mă demoralizează complet, Nu există pic de speranţă şi de voinţă în comentariile dânsei, eu chiar nu aş vrea să mai citesc asemenea mesaje. Lumea s-a prăbuşit scăpare nu mai este doar medicul mai poate salva trebuie să ne îndopăm cu pastile şi să gândim cat mai negativ pentru că nu se ştie dacă vom mai scăpa, Cam aşa văd eu comentariile dânsei. Aceasta este propria mea părere
0
05-04-2015, ora 13:50
Psiholog Mirela Gheorghe
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Mirela Gheorghe
Elena1992z: Pe aceste site sau oriunde pe net, fiecare este liber sa-si impartaseasca propriile pareri, chiar daca celorlalti nu se li se par corecte sau potrivite. Te sfatuiesc sa-ti vezi de drumul tau inainte si sa nu pleci urechea la lucruri care te pot dezechilibra si sa alegi doar ceea ce crezi ca este potrivit si adevarat.Sfaturile unuia sau mai multor specialisti te pot asigura ca vei reusi, in cazul tau, si fara sa devii dependa de niste medicamente sa depasesti aceasta problema. Totusi recomand cateva sedinte la un teraput bun.
Pentru orice sfaturi sau intrebari, iti stau la dispozitie.

Psih. Mirela Gheorghe
0
05-04-2015, ora 22:25
ELENA1992ELENA
Nu este medic/terapeut
ELENA1992ELENA
Aveti dreptate, va rog sa ma sfatuiti cum trebuie sa reactionez atunci cand intru intr o incapere ca sa numai am aceste stari... eu repet ca este doar o stare, ca vine si pleaca, insa trebuie ceva mai mult de atat.. va multumesc mult
0
08-04-2015, ora 12:16
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Pe mine ma demoralizeaza starile de rau fizic ale celor care insista sa sufere a la long si chinurile prin care copiii de pe Forum care au scris in urma cu 5-6 ani, care au urmat sedinte saptamanale de psihoterapie si tot ma suna sa ii spuna ca le e f rau si ca vor sa se sinucida.
Astea imi fac f mult rau.
La mine au aparut starile, psihoterapia mi le inrautatea, am renuntat, am urmat 2 ani tratament cu medicamente si de 8 ani am remisie. Senzatiile de derealizare si depersonalizare au trecut, nu ma mai trezesc cu anxietate, nu mai am atacuri de panica, nu imi mai paralizeaza gatul frica, nu mai am simptome fizice, senzatie de frica, dureri in piept etc.
Sa fiti sanatosi !
0
08-04-2015, ora 17:26
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Clara, nu toata lumea este realista, unii prefera asa zisa "negare a realitatii", precum dna elena de mai sus.
Tu ai incercat sa ii deschizi ochii, "dumneaei" prefera sa se amageasca, nu are rost sa investesti timp, e o adevarata pierdere..
0
08-04-2015, ora 22:48
Psiholog Mirela Gheorghe
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Mirela Gheorghe
elena1992z: Sfatul meu, chit ca poate nu va fi pe placul tau este ca atunci cand intri intr-o incapere sa nu pleci in momentul in care apar simptomele, ramai acolo cat mai mult, si o ora. iar daca e simti nevoia sa iesi, sa n=o faci. In cateva repetari, vei scapa de aceasta teama.

Psih. Mirela Gheorghe
0
11-04-2015, ora 08:24
ELENA1992ELENA
Nu este medic/terapeut
ELENA1992ELENA
negare a realitatii?? sincer ? dumneavoastra va uitati cand tastati? fara suparare, vorbiti in cauza macar. Accept realitatea, accept ce mi se intampla, realizez totul, starea mea nu a fost atat de accentuata incat sa ajung la medicamente, de aceea prefer sa o iau pe cale naturala, au trecut 2 ani de zile si incep sa ma vindec, incep sa gandesc sanatos si pozitiv, sunt puternica si ma lupt zi de zi cu mine, nu este usor insa cred in Dumnezeu si stiu ca ma ajuta. Nu contest cazurile grave insa nu le am regasit aici, sau poate nu am fost prea atenta. ideea in sine este ca la cum va exprimati, parca ma impingeti sa las totu si sa ajung internata pe un pat de spital, luand pastile zi si noapte, ca si cum nimic nu are o rezolvare, singura solutie este pastila, noi nu suntem in stare sa ne facem bine, doar pastila ne ajuta, imi pare rau dar nu voi fi deacord cu dumneavoastra niciodata. Psihologul meu de 2 ani de zile, m a invatat sa nu ma dau batuta, chiar si in cele mai negre cazuri sa lupt, au fost momente cand ieseam din sali si plangeam si ziceam ca sunt blestemata ca de ce eu?? apoi ma ridicam de jos si cu lumina in minte imi spuneam: o sa fie bine, poti, iar data viitoare era la fel parca mai grav, eram pierduta si totusi nu m am lasat si am scoso la capat, ce trebuia sa fac? sa ma las in voia sortii si sa ma indop cu pastile? Mi a spus o vorba psihologul meu pe care n o s o uit niciodata :' Fata mea, decat sa te vad pe un pat intinsa intr un spital, mai bine vin o la sedinte, cauta ma si la 12 noaptea, streseaza ma cand vrei tu ', si asa am si facut si ii multumesc enorm. Dar vreau sa inchei aici acest subiect ptr ca ma incarc cu energie negativa. Fiecare cu parerea lui. Va multumesc doamna Mirela, am facut asta, este greu intradevar, am stat in sala am cronometrat cat dureaza o stare - 40 de minute desi sunt constienta ca ea dureaza mai putin, este din ce in ce mai bine, nu am plecat pana nu am simtit ca sunt ok. o sa reusesc, de cateva zile nu am simtit nimic nici o stare de rau. parca imi lipsesc:)) glumesc.. sau poate progresul meu este doar o amagire cum spune doamna.. hai sa nu ma demoralizez totusi si sa mi vad de drumul meu.
Adaugă un comentariu / răspuns
87 comentarii 1 23 ÃŽnainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul