ma lupt in fiecare zi cu mine insumi

02-03-2011
lungumarian
Nu este medic/terapeut
lungumarian
multumesc in primul rand pt raspunsul dv
cat despre boala pe care o am pot sa va spun ca ea a inceput de la un banal atac de panica aqcum 5 ani, care s-a transformat in anxietate si mai apoi in depresie.
momentan iau un tatament compus din alprazolam de 0, 5 de 3 ori pe zi, serlift 100 , si zaypresa 0, 5
ma lupt in fiecare zi cu mine insumi ducand o lupta cu temerile si dorintele de suicid cu starile de firca ca inebunesc ca-mi pierd controlu
am apelat la dv datorita faputlui ca am citit pe forum raspusurile dv si mi-au placut, fiind pline de sinceritate
de aceea va rog dac-mi puteti raspunde la intrebare, daca exista sperant ce credeti ca pot face
intreb datorita faptului ca lupta pe care o duc zilnic ma macina usor, ma lasa fara speranta
astept raspunsul dv multumindu-va foarte mult
D-zeu sa va bine cuvinteze
cu stima si respect marian
69 comentarii 12 3 Înainte ›
0
08-03-2011, ora 13:55
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salve!

Stimate dle Lungu Marian, înainte de a vă da (eu) unul sau mai multe sfaturi cu privire la problema dv. medicală, vă rog să-mi spuneţi în ce oraş locuiţi?! (acest amănunt este foarte important).
Vă rog să îmi răspundeţi în cadrul acestui topic; nu deschideţi altul, pentru că risc să NU accesez forumul în momentul în care creaţi dv. noul topic, fapt pentru care nu aş avea cum să îl văd în lista de topicuri nou deschise (am o frecvenţă redusă pe acest forum, din cauza unor probleme personale).
_
Mulţumesc pentru înţelegere!
_

Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Cu iubire creştină şi respect,
Mr. Nick
0
10-03-2011, ora 15:51
lungumarian
Nu este medic/terapeut
lungumarian
locuiesc in focsani
0
10-03-2011, ora 18:09
lungumarian
Nu este medic/terapeut
lungumarian
mis nick va rog sa-mi iertati raspunsu atat de sec, dar ma simteam destul de rau.
astept raspunsul dv si va rog sa ma scuzati inca o data
cu respect marian
0
17-03-2011, ora 16:10
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salve!

Stimate dle Lungu Marian, nu am ce să vă iert, staţi liniştit. Răspunsul dv. a fost aşa cum a fost, nu m-a deranjat cu absolut nimic.
_
" cat despre boala pe care o am pot sa va spun ca ea a inceput de la un banal atac de panica aqcum 5 ani, care s-a transformat in anxietate si mai apoi in depresie "
- În ce condiţii aţi făcut acel atac de panică? (de ce?). Fiţi mai explicit, vă rog!
Şi, chiar dacă vă va părea ciudat, mai am o întrebare să vă adresez: V-aţi spovedit vreodată corect, folosind un îndreptar de spovedanie? (întrebarea s-ar putea să vă pară bizară, deşi nu este, în condiţiile în care multe afecţiuni mentalo-psihice au ca şi cauză o problemă spirituală)
_

Ar fi fost ideal dacă aţi fi locuit în Bucureşti, pentru că în capitala României există câţiva terapeuţi de excepţie, cel puţin unul dintre ei putând să vă ajute în mod corespunzător.
Vă rog să îmi răspundeţi la întrebări, pentru a-mi permite să încerc să vă ajut.
Toate cele bune,
Nick
0
18-03-2011, ora 15:50
lungumarian
Nu este medic/terapeut
lungumarian
am citit la indrumarea dv (indreptarea la spovedanie) trebuie sa recunosc ca sunt lucruri care m-au pus pe ganduri.
despe boala asa cum va-m mai spus ea a inceput acum 5 ani in urma.
ma aflam intr-un uichend in delta dunari, unde atacul de panica s-a declansat datorita unei tuse pe care nu o puteam controla si care mi-a dat o stare de frica de moarte.
la cateva zile dupa eveniment dupa ce ma-m intors acasa am inceput sa am inpresia ca mi se opreste inima sentimentul ca datorita acestui fapt o sa mor.
a urmat vizite la diferiti doctori dupa care am fost diagnosticat cu atac de panica
am urmat un tratament usor cu sanax timp de 5, 6 luni.
dupa acest interval de timp au inceput sa apara alte simptome ale boli cum ar fi...noduri in gat, insomnii, lipsa poftei de mancare pt ca-mi era frica datorita nodurilor in gat sa nu ma inec si sa mor, frica de a iesi din casa, intr-un cuvant au aparut foarte multe fobii
am urmat un trata la clinica nifon ( anxiar, cipralex, distonocalm) timp de aproximativ un an si jumatate fara un rezultat relevant
timp de trei ani m-am confuntat cu aceste simptome si cu gandurile ca o sa mor.
am plecat in sapnia de unde pe drumul de intoarcere am avut o puternica stare de anxietate.
la cateva zile dupa aceasta stare am inceput sa ma simt din ce in ce mai rau in sensul ca, aveam o gandire froarte negativista, lipsa somnului, agitatie, dorinta de moarte, gandul de a-mi face rau mie si celor din jur.
am fost din nou la doctor und mi s-a zis ca am depresie
mi s-a prescris o medicamentatie pe care nu o puteam suporta dupa care am schimbat doctorul si astfel si tratamentul.
momentan tratamentul meu este copus din alprazolam de 0, 5, serlift de 100 si zaypresa de 50, diagnosticul fiind momentan tulburare anxios depresiva

asadar mr nick va multumesc pt rabdarea dv si astept un raspuns.
cu respect lungu marian
0
24-03-2011, ora 23:18
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salve!

Stimate dle Lungu Marian, problemele dv. de sănătate v-au fost produse de tulburarea de stres posttraumatică.
Accesul de tuse v-a produs atacul de panică, iar frica de moarte v-a supus la un stres enorm. Practic, în timpul accesului de tuse şi a atacului de panică, dv. aţi făcut o psihotraumă. Psihotrauma respectivă v-a rămas imprimată la nivelul subconştientului dv., ea fiind o sursă permanentă de stres; stresul intra-posttraumatic - din timpul şi de după psihotraumă - este cel care v-a dereglat echilibrul sănătăţii mentalo-psihice!
_
În condiţiile în care schema dv. terapeutică actuală este compusă din medicamentele menţionate de dv., adică din alprazolam (0, 5 mg - un anxiolitic), serlift (100 mg - un antidepresiv) şi zyprexa (0, 5 mg - un neuroleptic), NU puteţi lua nimic în plus sau în minus fără acordul medicului dv. curant.
Eu nu pot să vă sugerez nimic ca şi medicaţie!
Ţinând cont că nu vă simţiţi bine, vă rog să vorbiţi cu medicul care v-a prescris medicaţia. Aveţi nevoie de o reevaluare medicală, posibil şi de schimbare la nivel de medicaţie.
_

" am citit la indrumarea dv (indreptarea la spovedanie) trebuie sa recunosc ca sunt lucruri care m-au pus pe ganduri "

- Sincer, fără doar şi poate, aveţi nevoie de o spovedanie generală, completă şi corectă, făcută după un îndreptar ortodox de spovedanie.
De ce vă spun că aveţi nevoie de o spovedanie? Pentru că spovedania vă curăţă sufletul de întinare - întinare pe care aţi acumulat-o de-a lungul timpului din cauza diverselor păcate mai mici sau mai mari, directe sau indirect, voluntare sau involuntar şi cu ştiinţă sau fără. Vindecarea trupului şi a minţii este imposibilă fără vindecarea sufletului! (dacă nu ştiţi ce îndreptar să vă cumpăraţi, şi de unde, vă rog să mă informaţi; vă voi expedia eu unul, în regim de gratuitate!).
Cercetaţi-vă conştiinţa şi, după citirea îndreptarului de spovedanie, scrieţi-vă păcatele pe o foaie sau pe mai multe, în funcţie de numărul lor, şi mergeţi la duhovnicul dv. Rugaţi-l să vă spovedească! În cadrul spovedaniei spuneţi toate păcatele - citiţi-le de pe foaie sau foi - de la vârsta de 7 ani până în prezent, fără a ascunde vreunul, fără a da vina pe vreun semen de-al dv., fără a minţi, fără a vă echiva, cu credinţă şi cu hotărârea de a nu le mai face.
Împărtăşiţi-vă, în cazul în care vi se dă voie; mergeţi cât de des puteţi la Sfânta Liturghie şi la Sfântul Maslu; ţineţi post lunea, miercurea şi vinerea; rugaţi-vă dimineaţa, după sculare, şi seara, înainte de culcare, cel puţin; rugaţi-l pe duhovnicul dv. să vă citească Moliftele Sfântului Vasile cel Mare + alte rugăciuni de dezlegare; beţi aghiazmă mică dimineaţa, pe stomacul gol, după care mâncaţi o bucăţică de anafură, strict în zilele în care sunteţi curat trupeşte şi faceţi o sfeştanie în casă.
Ar fi indicat să spuneţi cât mai des rugăciunea inimii, pe lângă celelalte rugăciuni - Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine, păcătosul.
_

În rest, faceţi mişcare (sport) timp de minim 30 de minute pe zi; beţi minim 1, 5-2 l de apă / zi; alimentaţi-vă cât mai sănătos, mâncând fructe, legume, lactate, cereale, carne de pui şi vită, printre altele; faceţi cât mai multe fapte bune; înţelegeţi-vă semenii şi iertaţi-i când vă greşesc cu ceva; trăiţi în armonie cu natura; fiţi cumpătat; destresaţi-vă citind o carte, vizionând un film decent, plimbându-vă printr-o zonă verde (parc, pădure etc.); faceţi tot posibilul să nu vă enervaţi, pentru că enervarea produce gânduri negative; gândiţi cât mai pozitiv şi rugaţi-vă!
0
24-03-2011, ora 23:25
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Post Scriptum - Psihoterapia cognitiv-comportamentală vă poate ajuta într-o oarecare măsură!
În acest sens, o puteţi contacta pe dna psiholog Maria Cătălina Dascălu
_
Maria Cătălina Dascălu
Focşani, Judeţul Vrancea,
Bd. Unirii, nr. 28.( sediul ACR)
Tel programări: 0337-109.168 / 0740 076338
Program:
Luni - Vineri: 09:00 - 18:00.
Sâmbăta - Duminica: liber (doar urgenţe).
Telefon urgenţe: 0740076338.
_

Numai bine,
Nick
0
26-03-2011, ora 23:04
lungumarian
Nu este medic/terapeut
lungumarian
dle nikc va multumesc din suflet pt atentia si sfaturile dv
sa va dea d-zeu sanatate
cu stima si respect marian
0
26-03-2011, ora 23:14
lungumarian
Nu este medic/terapeut
lungumarian
credeti ca se poate scapa de aceasta boala, a reusit careva sa scape de ea, sau aceasta este crucea pe care trebuie sa o port?
inca o data cu mii de multumiri, marian
0
28-03-2011, ora 07:29
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salve!

Stimate dle Lungu Marian, cu multă şi deosebită plăcere v-am oferit atenţie şi sfaturile mele umile.
Vă puteţi trata de boala de care suferiţi. Ţineţi cont de sfaturile pe care vi le-am dat, şi aveţi răbdare. Viaţa înseamnă şi suferinţă, nu numai fericire şi bunăstare. Căraţi-vă crucea aşa cum este, că ea nu este mai grea decât puteţi duce dv.
_
Ca şi psihoterapie - o terapie ca suport de înţelegere a rostului suferinţei dv., vă rog să vă achiziţionaţi cartea "Rostul pătimirilor" -
----------*
Această carte vă va ajuta să înţelegeţi care este scopul suferinţei în viaţă şi nu numai!
_

Vă doresc toate cele bune!
Cu tot respectul,
Nick

(*modificat de administrator)
0
07-04-2011, ora 21:24
lungumarian
Nu este medic/terapeut
lungumarian
dle nick am citit cartea pe care mi-ati recomandat-o, , si ma simt un ateu., ne mai punand faptul ca e o carte atat de mica cu o incarcatura atat de mare. citind-0 e ca si cum ti-ai dori sa te apropii de dzeu si-ti dai seama cat de greu e.
insa speranta moare ultima ca si dorinta
cateva sfaturi poate ?
dar mi-as dori un sfat nu dintracela de a merge la un preot pt ca in viziunea mea pt mine ei sunt transformati in mici srl-uri. nu spun si nu contesc ca nu ar exista preoti cu dare pt al sluji pe bunul d-zeu.
ce va rog e sa-mi mai recomandati o carte sau ceva anume care sa-mi dea speranta ceva in care sa gasesc o modalitate de a merge inainte si va cer asta pt ca am citit multe din raspunsurile dv si cred ca santeti in masura sa ma ajutati, binenteles daca vreti.
cu respect marian
0
13-04-2011, ora 01:11
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salve!

Stimate dle Lungu Marian, vă înţeleg.
_
Vă recomand următoarele cărţi:

1. Învăţătură de credinţă Ortodoxă:----------*
2. Pravila zilnică a creştinului Ortodox:----------*
3. Îndreptar de spovedanie:----------*
4. Învăţătura Sfinţilor Părinţi despre boală. Rugăciuni pentru bolnavi:----------*
_
(Rog administratorul Romedicului să nu şteargă link-urile postate, pentru că ele au fost postate doar cu scopul întinderii unei mâini de ajutor, nu cu scopul de a face reclamă pentru beneficii materiale. Mulţumesc mult pentru înţelegere!).

" dar mi-as dori un sfat nu dintracela de a merge la un preot pt ca in viziunea mea pt mine ei sunt transformati in mici srl-uri. nu spun si nu contesc ca nu ar exista preoti cu dare pt al sluji pe bunul d-zeu "
- Pe dv. nu trebuie să vă intereseze că unii preoţi s-au transformat în "SRL-uri", ci trebuie să vă intereseze doar calitatea dânşilor de slujitori ai Domnului. În fiecare pădure există uscături! Preoţii sunt tot oameni, nu sunt îngeri. Au şi dânşii dreptul să greşească, ca de altfel şi să se căiască, pentru a fi iertaţi şi ajutaţi corespunzător.
Nu trebuie să vă judecaţi semenii, indiferent de cât de plini de defecte sunt; trebuie să vă judecaţi doar pe dv. Dumnezeu are grijă de toţi; El va judeca pe fiecare, pentru că doar El este Dreptul Judecător.
_

Vă sfătuiesc în continuare să vă cercetaţi conştiinţa şi să vă spovediţi, utilizând îndreptarul de spovedanie recomandat. Apropiaţi-vă de Dumnezeu, cu totală credinţă, prin rugăciune sinceră şi stăruitoare. Rugaţi-L să vă ajute şi El vă va ajuta aşa cum va considera de cuviinţă.
Ştiu că este grea apropierea de El, dar este posibilă, nu imposibilă.
Veţi fi ajutat să mergeţi înainte, pentru că Dumnezeu vă iubeşte, nu uitaţi.
_


Vă doresc toate cele bune şi îmi cer iertare că nu vă pot ajuta mai mult.
Cu iubire şi respect,
Nick

(*modificat de administrator)
0
22-04-2011, ora 21:12
lungumarian
Nu este medic/terapeut
lungumarian
ce parere aveti de omega 3 ?
0
24-04-2011, ora 21:48
lungumarian
Nu este medic/terapeut
lungumarian
credeti ca pot sa fac psihoza maniaco depresiva?
va multumesc
0
27-04-2011, ora 18:23
lungumarian
Nu este medic/terapeut
lungumarian
mr nick cum se poate regla nivelul serotoninei _?
si ce alimente trebuiesc consumate
cu respect si multumirii
0
27-04-2011, ora 20:07
cristina40
Nu este medic/terapeut
cristina40
Hristos a inviat!
Problemele mele de sanatate sun asemanatoare cu ale tale.Am o rugaminte, spune-mi chiar te-ai simtit mai bine dupa ce-ai citit acea carte?Eu cred ca am mai avut ceva vieti in care am pacatuit si acum tre sa suferim, parerea mea.
L-as ruga pe MR.NICK, pentru care am o mare simpatie, un respect deosebit, sa-mi spuna daca eu mai am vre-o salvare, in sensul ca nu m-am spovedit de cand eram copil.
L-as mai ruga, cu permisiunea lui sa-si dea o parere la postarea mea de ieri, si anume, DURERE SUFLETEASCA, si sa ma faca sa inteleg legatura dintre suferinta si cele sfinte, daca nu cer prea mult.
La impartasanie mi-i frica sa nu ma aleg si cu vre-o boala
Va doresc multa sanatate
0
03-05-2011, ora 11:52
lungumarian
Nu este medic/terapeut
lungumarian
cu siguranta d-zeu e singurul care ne poate ajut
0
03-05-2011, ora 23:19
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor

" ce parere aveti de omega 3 ? "
-
Stimate dle Lungu Marian, acizii polinesaturaţi omega 3, în special acidul eicosapentaenoic (EPA) şi acidul docosahexaenoic (DHA) sunt esenţial pentru asigurarea unei bune funcţionări a creierului, în special. Carenţa de omega 3, în organismul oricărei persoane, conduce, în timp relativ scurt, la producerea de stări depresive, la anxietate generalizată, la probleme de concentrare, atenţie şi memorare, în principal, dar nu numai.
Depresia şi anxietatea, de pildă, apărute pe fondul unui deficit de serotonină - deficit indus de o carenţă de omega 3 - pot fi tratate cu ajutorul acizilor EPA şi DHA (omega 3-ului superconcentrat), administraţi în combinaţie cu un antioxidant metabolic (acid alfa lipoic).
_

1. Omega 3 superconcentrat, 2 gelule pe zi, una după micul dejun şi una după cină, timp de 3 luni de zile, zilnic.
----------*
2. Acid alfa lipoic, 2 capsule pe zi, administrate cu 30 de minute înainte de micul dejun şi de cină, pe stomacul gol.
----------*
_

Vă recomand să citiţi următoarea carte despre omega 3.
----------*
_

" mr nick cum se poate regla nivelul serotoninei _?
si ce alimente trebuiesc consumate
cu respect si multumirii "
-
Reglarea serotoninei se poate face atât prin consumul de acizi omega 3 (EPA ŞI DHA), cât şi prin consumul de alimente bogate în L-triptofan, zinc, vitamina B12 (metylcobalamină, forma bioactivă), vitamina B6 (piridoxină), vitamina C (acid ascorbic), magneziu şi fosfolipide, în principal.
Consumaţi banane, cereale integrale, peşte, carne de curcan şi de vită, salată verde, ficat, lapte de capră, nuci şi paste făinoase integrale; hidrataţi-vă zilnic cu minim 1, 5-2 l de apă; nu consumaţi cafea, tutun şi alcool; faceţi sport minim 30 de minute pe zi (gimnatică, alergat în aer liber etc.); nu consumaţi în exces dulciuri, produse de patiserie şi rotiserie, ci consumaţi-le foarte rar; nu consumaţi alimente foarte condimentate, foarte sărate şi acre sau foarte acre; nu consumaţi preparate din carne procesată (mezeluri, salamuri etc.); nu consumaţi sucuri acidulate sau apă minerală...; faceţi tot posibilul să gândiţi pozitiv, să vă autosugestionaţi pozitiv :-)
_

" credeti ca pot sa fac psihoza maniaco depresiva?
va multumesc "
-
NU!
_

Cam atât!
Vă doresc toate cele bune,
Nick

(*modificat de administrator)
0
03-05-2011, ora 23:43
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Adevărat a înviat, stimată dnă Cristina40
Şi pentru dv. există o salvare, încă nu este prea târziu, de vreme ce trăiţi şi puteţi lua decizia de a vă schimba viaţa în bine, curăţându-vă sufletul de păcate prin spovedanie şi apropiindu-vă de Dumnezeu.
Nu este prea târziu să vă spovediţi, deşi nu v-aţi mai spovedit de la o vârstă foarte fragedă.
Cercetaţi-vă conştiinţa folosind un îndreptar de spovedanie (----------*), identificaţi-vă păcatele făcute, încercuiţi-le direct pe îndreptar, mergeţi la duhovnicul dv. cu respectivul îndreptar, şi rugaţi-l să vă permită să faceţi o spovedanie amănunţită, generală. Spuneţi tot, citind păcatele, fără să ascundeţi ceva din cauza ruşinii, sau din altă cauză. După, îndepliniţi-vă canonul dat. Rugaţi-vă mai mult, cu credinţă şi răbdare, faceţi multe fapte bune, faceţi metanii mici şi mari, citiţi Sfânta Scriptură şi frecventaţi mai des Sfânta Biserică Ortodoxă.
În funcţie de păcatele făcute veţi primi sau nu dezlegare la a vă împărtăşi. Duhovnicul dv. NU vă va da dezlegare dacă nu sunteţi vrednică, pentru a evita luarea împărtăşaniei cu nevrednicie (luarea împărtăşaniei cu nevrednicie NU vă poate face deloc bine, ci din contră).
_

Legătura dintre suferinţă şi cele sfinte o puteţi înţelege pe deplin doar citind cărţile de mai jos. Vă rog, faceţi efortul de a vi le cumpăra, nu sunt foarte scumpe. Nu îmi cereţi prea mult, însă eu nu am timpul necesar să vă explic şi nu am nici spaţiu suficient de a scrie, tocmai de aceea vă recomand cele 2 cărţi :)

1. Învăţătura Sfinţilor Părinţi despre boală. Rugăciuni pentru bolnavi:----------*
2. Rostul pătimirilor:----------*
_

" Iisus Hristos: " Veniţi la Mine toţi cei osteniţi şi împovăraţi şi Eu vă voi odihni pe voi. Luaţi jugul Meu asupra voastră şi învăţaţi-vă de la Mine, că sunt blând şi smerit cu inima şi veţi găsi odihnă sufletelor voastre. Căci jugul Meu e bun şi povara Mea este uşoară "" (Matei 11:28-30).
_

" L-as mai ruga, cu permisiunea lui sa-si dea o parere la postarea mea de ieri, si anume, DURERE SUFLETEASCA "
- O să îmi dau şi eu cu părerea, dar nu acum, ci în câteva zile, când voi reuşi să-mi mai fac loc în agenda de lucru. Mulţumesc pentru înţelegere!
_

Cam atât!
Mister Nick

(*modificat de administrator)
0
04-05-2011, ora 00:03
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
" Eu cred ca am mai avut ceva vieti in care am pacatuit si acum tre sa suferim, parerea mea "

Post Scriptum - Oamenii nu trăiesc decât o singură viaţă pe pământ, nu mai multe, conform mărturiei Sfântului Apostol Pavel, cel insuflat de Dumnezeu ( "Este rânduit oamenilor o dată să moară, iar după aceea să fie judecata" (Evrei 9: 27) ). Dacă murim o singură dată, este clar că trăim doar o dată, nu de mai multe ori, pentru simplul fapt că nu ne putem reîncarna, aşa cum susţin ocultiştii, hinduiştii şi budiştii, în special, care cred în metempsihoză (reîncarnare).
Într-un singur an putem păcătui suficient de mult cât să suferim toată viaţa, nu ne trebuie mai multe vieţi, credeţi-mă pe cuvânt.
Avem decât o singură viaţă pe pământ, cea vremelnică, efemeră, dar după consumarea ei ne aşteptă altă viaţă, viaţa veşnică, cea pe care o vom petrece unde va decide Dumnezeu, aproape sau departe de El, în concordanţă cu faptele noastre şi cu iubirea, mila şi harul Lui.
Viaţa înseamnă şi suferinţă, nu numai fericire şi bunăstare. Căraţi-vă crucea aşa cum este, dnă Cristina40, că ea nu este mai grea decât puteţi căra dv.
Şi eu m-am întrebat mult timp de ce am suferit şi de ce sufăr în continuare, de ce am de cărat o cruce "aşa de grea", îmi spuneam eu în propria minte, dar într-o zi am primit o poezie de la o femeie foarte bătrână, fără ca eu să i-o cer, după oficierea Sfintei Liturghii, într-o Sfântă Biserică Ortodoxă - o superbă Biserică aflată la 75 de m N de casa mea. Acea poezie m-a impresionat şi m-a ajutat foarte mult! Am considerat că Dumnezeu mi-a dăruit-o, prin mâinile calde ale acelei frumoase bătrâne. (O voi posta mai jos!).
_

Ani întregi am tot strigat fierbinte, către Tine, Bunul Părinte.
Să-Ţi întorci cu îndurare Faţa, înspre crucea ce-mi apasă viaţa.
Tu ce eşti în milă-atât de darnic, până când mă vei lăsa zadarnic,
Să Te chem cu lacrimi şi să stărui, oare vrei credinţa să mi-o nărui?
Numai Tu ştii, cu cât amar se duce, ca a mea atât de grea o cruce!
Bunule Iisuse, Doamne, Te îndură, de prea slaba, biata mea făptură!
Cam aşa, de ani întregi un frate, se ruga convins, că poartă-n spate,
Parcă gata, gata să-l sugrume, crucea cea mai grea ce-a fost pe lume.
Însă Domnul, Cel ce toate ştie, niciodată prea mult nu întârzie,
Ba chiar şi întârzierea nu arare, e chiar ea răspunsul la-ntrebare.
Astfel povesteşte mai departe acest frate; cum mă rugam eu cu foc foarte,
Apăsat de greaua mea povară, mă cuprinse somnul într-o seară.
Şi în clipa următoare..., iată, într-o încăpere minunată,
De răcoare şi de pace plină, cu fruntea încununată de lumină,
Îl văzui pe Însuşi Domnul păcii; parcă-i simt şi-acum blândeţea vocii:
"Fiule, îmi zise, nu te teme, căci Eu ştiu de mult că inima ta geme.
Te ridică dar şi îndrăzneşte, ruga ta acum se împlineşte.
Crucea ce ţi-a hărăzit-o soarta, poţi s-o schimbi şi să-ţi alegi o alta.
Iat-a aici sunt cruci de toată mâna, ia din toate câte vezi tu, una".
Tremurând şi-abia ţinându-mi firea, mi-aruncai jur-împrejur privirea,
Fericit cât nu se poate spune, c-am primit răspuns la rugăciune.
Şi-ncepui cum lesne se-nţelege, care-i mai uşoară a alege.
Erau cruci acolo fără număr, le-ncercam şi le puneam pe umăr
Şi le netezeam cu palma lustru, nu pe urmă singur să mă mustru,
Că n-am folosit cum se cuvine, un prilej ce doar o dată-viaţă vine.
În mulţimea lor cum e nisipul, cântărite-alese în tot chipul,
După chibzuinţi îndelungate, m-am oprit la una dintre toate,
Şi spre Domnu-naintând cu frică, am şoptit: "această cruce mică,
Cred eu, Doamne, este cea mai potrivită, pentru restul vieţii să-mi rămână!"
"Bine!" zise Domnul cu blândeţe, "asta e, dar are două feţe,
Singur ţi-ai ales-o dintr-o mie, te-ai uitat pe dosul ei ce scrie?"
Când privii, mai mai să-mi ies din minte, era crucea mea de mai-nainte.

(nu ştiu cine a scris poezia!)
_

Înainte de a vă da crucea pe care dv. o căraţi, stimată dnă, Dumnezeu a privit-o cu ochii Săi cei preafrumoşi, a examinat-o cu raţiunea Sa dumnezeiască, a verificat-o cu dreptatea Sa neajunsă, a încălzit-o în inima Sa cea plină de iubire, a cântărit-o în mâinile Sale pline de afecţiune, ca nu cumva să fie mai grea decât puteţi duce dv. Şi după ce a măsurat curajul dv., a binecuvântat-o şi v-a pus-o pe umeri. Deci, o puteţi duce! Vă rog, ţine-o bine, şi urcaţi de pe Golgota spre Înviere! Dumnezeu are încredere în dv., nu-L dezamăgiţi, mergeţi mai departe, pentru că puteţi să o faceţi, deşi suferiţi.


Numai bine,
Nick
0
04-05-2011, ora 00:49
lungumarian
Nu este medic/terapeut
lungumarian
multumesc din suflet pt toate sfaturile dv si mai ales pt faptul ca sunteti alaturi de noi cei bolnavi, cu sfaturile si parerile dv
d-zeu sa va binecuvinteze si sa aveti parte de sanatate
0
04-05-2011, ora 01:20
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
@LunguMarian,

Cu multă şi deosebită plăcere ♥ ♥ ♥ :)
Numai bine,
Nick
0
05-05-2011, ora 13:17
craciunseverin
Nu este medic/terapeut
craciunseverin
e vorba de pacea sufleteasca, omul nu are pace sufleteasca daca nu este aproape de DUMNEZEU.incearca sa te spovedesti mai des impartasit post si foarte important PAZA MINTI are legatura cu RUGACIUNEA MINTI, si zio cat mai des si vezi rezultatul nu ai de pierdut nimic, DOAMNE IISUSE HRISTOASE, FIUL LUI DUMNEZEU, MILUIESTEMA PE MINE PACATOSUL, , , si zio din inima cat mai des zio o perioada incearca si vezi rezultatul si nu sta de vorba cu gandurile
0
10-05-2011, ora 20:02
lungumarian
Nu este medic/terapeut
lungumarian
Mr. Nik ma intorc spre sfaturile dv simtindu-ma fara putere deznadajduit si lipsit de puterea credintei
In ultimul timp ma simt fara puterea de a mai putea inainta in viata
Am incercat prin rugaciune, prin mersul la psiholog, psihiatru, dar starea de disperare de neputinta de a mai purta crucea, creste pe zi ce trece din ce in ce mai mult
Daca acum cateva saptamani in urma ma luptam cu starile de depresie, acum ma lupt cu stari dinferite care-mi dau o stare de spaima si o idee ca totul se agraveaza in situatia mea.
Starile despre care va vorbesc sunt satari care ar putea speria pe orice om fie el credincios, sub tratament, sau care asculta sfaturile psihologului -psihiatrului
In ultimul timp au inceput sa apara din ce in ce mai des ceea ce ma face sa va cer parerea si tot o dta sfatul dv.
Aceste stari apar brusc ca niste flesuri, ceva inspaimantator, ceva ce ma face sa ma gandesc a face rau celor din jur, a-mi da sentimentul ca mai am putin si ma port ca un maniac stari ca si cum cineva mi-ar zice si inpinge de la spate sa sparg ce e in jurul meu a lovi o persoana draga a ma purta cat mai nechipzuit
Ma rog in fiecare zi si in momentul in care-mi vin genu acestea de ganduri incerc sa ma gandesc cat mai mult la D-zeu.
Cred ca ma indrept spre o nebuneala cronica ceva inspaimantator in care poate necugetat as pute a lua hotararea de a pune capat
Nu ma gandesc decat la cei trei copii pe care-i am si nu stiu incotro sa o iau
Daca ma puteti ajuta cu un sfat bun astept si cred ca mi-l puteti da.
Va multumesc.
0
10-05-2011, ora 20:06
lungumarian
Nu este medic/terapeut
lungumarian
Si cand ma gandesc ca totu a pornit de la o banala tuse.
0
23-05-2011, ora 13:25
lungumarian
Nu este medic/terapeut
lungumarian
ce hotarare trebuie sa iau, va rog sa-mi raspundeti
credeti ca ar trebui sa ma internez, cu totae ca nu mi-as dori acest lucru
0
01-06-2011, ora 16:56
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Hristos a înviat!
Lungu Marian, da, cred că ar trebui să vă internaţi. Starea dv. necesită monitorizare şi tratament corespunzător. Rugaţi-vă în continuare, cu credinţă.
După orice FURTUNĂ, fără excepţie, iese SOARELE, iar pentru oamenii care acceptă şi îndură, cu răbdare, credinţa că totul va fi bine şi cu mulţumire, efectele nefaste ale furtunii respective, răsplata va fi mult mai frumoasă decât un CURCUBEU.
Încercaţi să o contactaţi pe dna doctor Pavlovschi. Cereţi-i un sfat, ceva!
_
DR. DOINA PAVLOVSCHI - medic specialist în tratarea afecţiunilor mentalo-psihice, prin psihiatrie homeopatică
Str. Democraţiei, nr. 44, Buzău, jud. Buzău
Tel. 0722791506
e-mail: doinapavlovschi@yahoo.com
_

Însănătoşire grabnică!
Vă port în rugăciunile mele. Îmi cer iertare că nu vă pot ajuta mai mult.
Toate cele bune,
Nick
0
01-06-2011, ora 19:45
lungumarian
Nu este medic/terapeut
lungumarian
V-a multumesc pt raspunsul dv sincer, chiar daca nu a fost incurajator.
Incerc insa sa-mi revin prin rugaciune si mai ales prin a incerca sa-mi ocup timpul.
Va rog sa-mi spuneti din experienta dv, si fara menanjament, chiar sunt atat de pierdut, si fara speranta?
Se poate agrava atat de mult aceasta boala si pana unde duce aceasta agravare?
E posibil ca dintr-o stare anxios depresiva, sa inaintezi spre o boala cum ar fi schezofrenia, sau sa ai un comportament maniacal?
V-a rog din suflet, dac vreti, sa-mi raspundeti cat se poate de sincer, si fara nici un menajament.
Pt mine, a ma interna, e ca si cum ar fi ultimul lucru, mai ales ca am avut pe cineva drag, si am vazut ce s-a ales dupa, ce a fost internat.
0
08-06-2011, ora 22:15
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Hristos s-a înălţat!
Lungu Marian, NU sunteţi deloc pierdut şi fără speranţă. Din experienţa mea vă spun că vă aflaţi pe linia de plutire, deşi sunteţi suferind; dv. singur vă tulburaţi gândind negativ, mânat fiind de anxietate. Vă gândiţi la ce este sau poate fi mai rău şi vă lăsaţi purtat pe aripile imaginaţiei, dar în direcţia negativă, nu în cea pozitivă. Trebuie să fiţi puternic, deşi vă este greu, deşi vă simţiţi ca existând pe marginea unei prăpastii.
Eu, de pildă, de-a lungul vieţii mele, am traversat perioade de suferinţă pe care dv. nu le-aţi traversat nici în coşmaruri. În jurul vârstei de 14 ani am făcut un accident vascular cerebral (durerea din timpul accidentului nu o pot descrie în cuvinte!); puţin mai târziu aproape am fost trăznit de fulger (atunci am căzut inconştient la pâmânt, deşi a fulgerat la 3 m de mine); la 18 ani am făcut un şoc anafilactic şi un şoc clinic, în aceeaşi zi, la câteva minute unul de altul - aceste 2 şocuri m-au dus foarte aproape de moartea clinică. Forţa lor imensă mi-au produs o tulburare de stres posttraumatică; din cauza acelei tulburări am trăit un CALVAR timp de 4 ani de zile (am susţinut Bacalaureatul supervizat fiind de o asistentă medicală!). Am fost foarte aproape de producerea unei septicemii datorate unei amigdalite cronice hipertrofice rezistente la tratament (infecţia a fost atât de puternică, în ciuda antibioterapiei, încât am fost supus unei amigdalectomii de urgenţă, pentru că mă simţeam groaznic). Am fost pe punctul de a muri în timpul unei intervenţii chirurgicale stomatologice (m-am înecat cu propriul meu sânge!). Am fost pe punctul de a muri din cauza unui înec produs de un reflux gastro-esofagian, exact în noaptea de revelion a anului 2007. M-am chinuit mult timp cu o gastrită antrală eritematoasă (am avut dureri care mă aduceau în postura de a mă tăvăli pe jos) etc. etc. etc. Şi totuşi, am SUPRAVIEŢUIT, deşi am fost mult mai grav decât dv., deşi am fost internat prin multe spitale şi deşi am fost diagnosticat incorect (la un moment dat, din cauza stărilor de rău foarte mari, medicul mi-a pus până şi diagnosticul de cancer cerebral; diagnosticul a fost infirmat de o tomografie). Eu, nu numai că m-am simţit existând pe marginea prăpastiei, ci am şi căzut în ea; Dumnezeu m-a salvat întotdeauna, dar după lungi perioade de suferinţă, după ce am acceptat suferinţa şi după ce am înţeles că ea îmi face bine sufleteşte; după ce mi-am schimbat în bine mintea şi comportamentul, după ce am ajuns la faza în care mă hrăneam cu credinţă pe pâine şi după ce m-am spovedit). VĂ VEŢI FACE BINE, încetaţi să mai gândiţi negativ, şi aveţi răbdare.
Aţi citit cartea Rostul pătimirilor şi ştiţi de ce există suferinţa pe pământ, nu? Atunci, vă rog frumos, mergeţi mai departe, totul va fi bine.
_

" Se poate agrava atat de mult aceasta boala si pana unde duce aceasta agravare?
E posibil ca dintr-o stare anxios depresiva, sa inaintezi spre o boala cum ar fi schezofrenia, sau sa ai un comportament maniacal?
V-a rog din suflet, dac vreti, sa-mi raspundeti cat se poate de sincer, si fara nici un menajament.
Pt mine, a ma interna, e ca si cum ar fi ultimul lucru, mai ales ca am avut pe cineva drag, si am vazut ce s-a ales dupa, ce a fost internat. "

- Teoretic, da, se poate agrava, dacă nu este tratată corect şi dacă dv. vă autosugestionaţi negativ, însă, practic, se va agrava sau nu în funcţie de ce vă va rezerva soarta.
Aşa şi în cazul meu. Teoretic, pot să-mi fac un set de analize medicale şi să aflu că din cauza unei probleme medulare pot să fac leucemie, însă, practic, eu voi face leucemie doar dacă mă voi concentra negativ pe aflarea unui astfel de rezultat al analizelor medicale şi pe probabilitatea de a face leucemie, şi, bineînţeles, voi face leucemie doar dacă aşa va îngădui Dumnezeu, nu altfel.
V-am sugerat să vă internaţi pentru că dv. aţi pus în discuţie această variantă, nu pentru că aţi avea neapărată nevoie, deşi, în condiţiile în care anxietatea vă face să credeţi că, citez: "mă îndrept spre o nebuneală cronică, ceva înspăimântător", nu cred că v-ar strica să vă internaţi, să fiţi îngrijit corespunzător cu medicaţie şi să faceţi şi psihoterapie.
_

" Incerc insa sa-mi revin prin rugaciune si mai ales prin a incerca sa-mi ocup timpul "

- Continuaţi să vă rugaţi. Rugăciunea este unul dintre cele mai bune medicamente!
Munca vă poate ajuta foarte mult. Chiar există ERGOTERAPIA (ERGOTERAPÍE s. f. Metodă de tratament a unor boli psihice în care munca depusă de bolnav constituie factorul activ al vindecării. - Din fr. ergothérapie). Eu vă ajut tot prin rugăciune. Mă rog contant pentru dv., vă trec şi în acatiste, în Sfinte Liturghii şi Sfinte Masluri. V-aş fi ajutat şi altfel, dar nu am cum, îmi cer iertare.
_

Vă doresc însănătoşire grabnică!
Cu respect,
Nick
0
10-06-2011, ora 00:02
lungumarian
Nu este medic/terapeut
lungumarian
Va multumesc din suflet !!!!
Adaugă un comentariu / răspuns
69 comentarii 12 3 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice.
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.