helicobacter pylori

3188 comentarii 1 2 ..... 929394 ..... 106 107 Înainte ›
0
20-06-2013, ora 03:44
adara
Nu este medic/terapeut
adara
Jaquelinne m-am uitat peste tot de cat patrujel se pune dar nu spune niciunde zice o chita de patrujel intr-o ola cu apa asta poate sa insemne oricat si am mai gasit daca are blender sa-l faca piure si asa e bun, sa puna si el la ochi ca si cum ai face asa o fiertura un ceai.si am mai gasit ca mai sant bune semintele de pepene rosu pisate, pui apa fiarta peste ele si le lasi sa stea asa mai mult dupa care se strecoara si se bea zeama de 3 ori pe saptamana.iara pepenele rosu e bun dar nu si daca are diabet, sucul de lamaie, matasea de porumb si fasolea boabe rosie, atentie Sanda ca e buna si pt tine distruge pietrele la rinichi manact in fiecare zi zice ca cel mai bun remediu pt bolile de rinichi in special pt pietre.
Nu stiu ce sa zic Jaquelinne cu remediile astea de la Scarface eu as zice sa-i dai mai bine Mastic gum nu stiu daca a incercat, e natural si e bine stiut inca din antichitate ca mastic gum rezolva orice problema a stomacului.Eu stau f bine cu stomacul acum, am inceput sa manac iara orice, azi am mancat si inghetata si carne de porc prajita vad ca nu mai am asa probleme dar nu vreau sa abuzez.Si cu sinuzita stau un pic mai bine cu toate ca nu mi-a trecut macar sant mai ameliorata oricum e cald acum, cand e vremea rece ma apuca, o sa fac tratament serios cand primesc sprayul.
Astazi am luat masa cu fostele mele colege, am fost fericita sa le revad am pus tara la cale si am facut poze, eu am mancat pui la cuptor cu cartofi noi si mazare si salata cruda si am baut apa plata, acum pe seara m-am prostIt cu carnea de porc:)
Vezi ca ti-am lasat retea de prajitura greceasca in email ti-am copiat-o asa cum am gasit-o dar ti-am lasat si linkul daca poti intra pe el sa vezi si poze cum arata.Eu mai am o reteta de prajitura greceasca care am facut-o mai demiult cu gris insiropata o sa ti-o trimit si pe aia maine.
Cartea nu stiu daca se gaseste in tara inchipuie-ti ca ala a publicat-o in America si e in engleza as putea sa o fac eu rost si sa i-o trimit dar stie el sa o citeasca?trebuie tradusa, nu stiu daca la noi o fi pe piata.Daca nu e prea mare as putea sa i-o traduc eu macar ce e important din ea remediile.Te las ma duc sa ma odihnesc pupici XXX
0
20-06-2013, ora 11:02
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Multumesc adara pt reteta, am notat-o, am sa o fac cand am un pic de timp.Cred ca este o bunanate!
La o mana de patrunjel cred ca se pune un litru de apa, pt ca mai demult am gasit o infuzie din cozi de cirese care era buna pt constipatie si acolo zicea ca se pune o mana de cozi de cirese la un litru de apa, deci la patrunjel cred ca tot aceeasi cantitate de apa se foloseste.
Mie mi-au facut bine remediile recomandate de scarface pentru hp, sper sa gaseasca ceva care sa o ajute si pe Clara.Oricum am mai consultat un medic homeopat, pe dr.Sorin Cadar, are un site de homeopatie si i-am explicat problema ei, iar acum astept sa vad ce raspuns imi da si daca nu am remediile aici o sa o rog pe mama sa mi le trimita din tara.
Ma bucur ca te-ai simtit bine cu fostele colege, cred ca erati toate tot un zambet.Sa va mai intalniti din cand in cand ca va prinde bine la toate!
M-ai intrebat despre carte, ce-am mai facut cu ea...deocamdata nimic! Chiar zilele trecute imi spunea sotul ca daca il ascultam pe el si lasam cartea la ambasada din Romania inainte sa venim aici, acum era deja publicata.A mea este in lb romana, iar aici ca sa o public si sa o traduc in lb lor nu are niciun rost, ca sunt mii de astfel de carti.Nici mama nu are prea mult timp, ca s-ar fi dus ea sa caute o editura.Eu vorbisem cu cineva inainte sa plec din tara, dar am plecat asa...mai mult pe graba si am uitat de carte, de tot :).Am un exemplar deocamdata, am tiparit asa sa vad cum ar arata publicata :D.
Pupici cu sclipici :*
0
21-06-2013, ora 12:42
adara
Nu este medic/terapeut
adara
am o veste mare am primit sprayul Nasodren chiar acum, ce repede a venit din Bulgaria de pe data de 17 si astazi santem in 21 foarte repede.Ma tenteaza sa il folosesc acum dar astazi merg la niste cursuri si nu am chef sa trag de nas pe-acolo, cei care l-au folosit cica le-a curs nasul incontinuu :)).
Jaquelinne si daca lasai cartea la ambasada nu faceai nimic, pt ca ambasadele nu se ocupa cu asa ceva de fapt...ei nu se ocupa cu nimic :))daca ma intrebi pe mine.ei nu se ocupa nici cu ce ar trebui sa se ocupe daramite de cartea ta :)Din cate m-am informat eu ca sa o trimiti la o editura dureaza poate si ani pana au bunavointa sa se uite la ea.De asta ziceam ca daca o trimeteai pana acum avea vechime si poate era deja pe raft.Eu o sa fac altfel cu cartile mele, cea pt copii o sa o fac eBook online, acum cartile pt copii au aparut deja in formal HD deci eu sant ramasa in urma cu stiinta :) iar cealalta am gasit o editura care doar mi-o tipareste si o sa o vand eu online, deci eu platesc tot pt carte lainceputdepinde cate exemplare comand, dar daca vine cineva si face comanda direct la editura eu imi iau doar comision ceeace imi convine.Ei nu se ating de drepturile mele de autor.Mie nu imi place ce fac editurile din Ro stiu pe cineva din orasul meu care a scis o carte nu-i dau numele aici care se vindea ca painea calda, femeia a comandat spre vanzare atatea exemplare si s-a trezit ca ea nu a mai primit niciun comision timp de vreo 10 ani, timp in care cartea era mereu la vanzare la modul cum aparea iin doua zile nu mai era pe raft.Acum se judeca cu editura nu stiu ce au mai facut.
0
21-06-2013, ora 12:54
adara
Nu este medic/terapeut
adara
numai eu cred ca am cumparat vreo 10 carti am dat si la prieteni, ultima mi s-a furat de aici din casa si pt ca nu se mai gasesc am comandat-o din nou la un anticariat care mi-au trimis dupa o luna intreaga de cautari unul din primele exemplare care au aparut, e vorba despre o carte care e bine sa o ai in casa nu-i dau numele aici.Asta fac editurile din Ro.
Jaquelinne, nu cred ca e o soultie sa-i tot dai lui Clara antiacide, trebuie sa tratezi cauza asa o sa ia antiacid toata viata.Te rog sa intrebi medicul daca L-Glutamine poate sa ia.Ce face L-Glutaminul strange tesuturile si muschiul acolo unde e slabit unde ai spus tu ca nu se inchide bine, intra si citeste despre L-Gluatmine se ia doar o lingurita pe zi intr-un pahar cu apa inainte de masa de pranz, in cazul ei cred ca o jumatate de lingurita, eu am luat cand aveam probleme cu acidul reflux atunci dupa ce nu mancasem o luna i jumatate si imediat mi-am revenit.Nu are gust si nu creeaza neplaceri. Eu am facut tratamentul 3 saptamani si mi-am revenit, si spune-i sa manance incet si sa mestece bine mancarea.
Telas intru mai pe seara pupici XXX
0
21-06-2013, ora 15:20
matrixradu
Nu este medic/terapeut
matrixradu
Adara, din ce povestesti tu, cam reiese ca aveti probleme cu niste hoti casnici si culti. Mai o caciula, mai o carte :)

Jaquelinne, luni sau marti iti trimit pachetul prin Fan Curier, ca vad ca posta romana se misca foarte greu. Din cate am inteles taxa la ei e cam 20 RON si il livreaza acasa. Sa-mi dai si numarul de telefon pe privat, ca sa poata ei s-o contacteze pe mama ta.

Eu cred ca daca cineva disperat de HP intra pe acest site si citeste ultimele noastre discutii, va trage concluzia ca toti ne-am vindecat de bacterie si va incepe sa ia: patrunjel, otet, sovarf, kefir, sa poarte caciula pe cap noaptea, va merge la sala si la psihiatru. etc :)

Multa sanatate si pupicei...
0
21-06-2013, ora 16:57
biulica
Nu este medic/terapeut
biulica
m-am amuzat tare de ultimele voastre postari; radu cine foloseste remediile din postari, rau nu are ce ii face, poate decat bine;
eu pt chefir folosesc laptele de la dozatoarele din oras, zic eu ca este lapte bun, pt ca atunci cand il mai fierb, are multa grasime; si culmea fetitei mele nu ii place zice ca are gust "de vaca"; deh daca s-a invatat cu laptele din magazin;
cel de la tarani chiar daca il mulg dimineata daca stau o ora afara pe caldura asta clar se acreste;
jaquelinne eu cred ca daca refluxul este din cauza muschiului slabit nu prea sunt solutii decat operatia cel putin asa am tot citit; o sa vad si eu ce este cu L-Glutamine, adara, pana acum nu am mai auzit de asa ceva;eu cand am fost diagnosticata cu reflux nu am luat medicamentele prescrise de dr decat vreo 3 saptamani ca nu isi faceau niciun efect ci am luat gaviscon, am mai spus eu intr-o postare, si intr-o saptamana nu mai aveam nimic;
dupa vreo 3 ani cand au reinceput sa apara simptomele nu a mai mers nici cu asta, dar nu stiu daca a fost vorba tot de reflux, pt ca simptomele au fost aceleasi dar la ex cu bariu au zis ca nu am reflux...asa ca numai dumnezeu stie;

Sanatate maxima tuturor!!!!!!!!!!!!!!!!
0
21-06-2013, ora 17:02
biulica
Nu este medic/terapeut
biulica
...adara sa stii ca si mie imi plac tare mult dulciurile, asa ca poate pui reteta si aici ca oricum am inceput sa vorbim despre orice; sau poate imi mai dati si mie idei de retete culinare ca eu una nu mai stiu ce sa gatesc
0
22-06-2013, ora 05:39
adara
Nu este medic/terapeut
adara
Radu m-ai facut sa rad cu lacrimi, dar nu e de ras ca anul trecut in februarie chiar m-au calcat hotii, mi-au furat laptopul si niste bijuterii, si mai multe lucruri.Ai dreptate ca cine intra si citeste doar ultimele mesaje s-ar putea sa se trateze gresit :)
Uite Biulica iti las linkul cu retea aici :
-------------*
sa sti ca a iesit foarte buna, si am mai facut una mai demult cu gris:
--------------*
eu am facut-o dupa alta reteta prajitura Revani dar ce nu spune in retea este ca la sfarsit pana sa pui siropul trebuie taiata felii ca sa intre sirpul in ea altfel ramane neansiropata la mijloc.
Sa ai pofta! :)
E 4 fara 20 dimineata si eu nu dorm, ma doare rinchiul !
Va pupic XXX

(*modificat de admin)
0
22-06-2013, ora 05:46
adara
Nu este medic/terapeut
adara
Uite Jaquelinne am gasit un articol unde vorbeste despre L-Glutamine care strange sfincterul si opreste acid refluxul.
Nu stau sa-l traduc acum dar daca nu intelegi ti-l traduc maine.
Heartburn - Is Glutamine a Cure?

The relief and treatment of heartburn, acid reflux, and GERD is a huge billion-dollar-a-year market, according to Tamas Bartfai, director of the Harold L. Dorris Neurological Research Center. Bartfai has had decades of experience as a consultant and executive in the Pharmaceutical industry, and has consulted with companies that are developing costly treatments for this common ailment.

With so much money being spent on medications to relieve heartburn and its companions, you would think at least one medication would be a cure. Sadly, this does not appear to be so. Heartburn medications seem to do nothing more than relieve symptoms. Some attempt to neutralize stomach acids. Others "turn off the pumps" that manufacture stomach acids.

The pharmaceutical community seems to offer nothing that will cure heartburn.

Glutamine for Heartburn

Glutamine for heartburn may be the answer. More specifically, L-glutamine for heartburn. L-glutamine for heartburn may not only be a cure, but be far less costly than other medications.

For example, In the U.S., L-glutamine can be purchased for about 5 cents per capsule. The prescription medication that "turns off the pumps" costs about $5.44 per capsule - at discount prices.

Why might glutamine be good for heartburn?

Cause of Heartburn

Heartburn appears to be a muscular problem.

Despite the pharmaceutical community's emphasis on acids, the real cause of heartburn is a weakness in the lower esophageal sphincter (LES).

A sphincter is a circular band of muscle like a ring around a body passageway or opening. If you were teaching children about a sphincter, you might place a ring around one finger to illustrate.

The task of every sphincter is to relax or tighten as needed to open or close a natural body opening or passageway. If you made your illustrative ring of elastic, you would tighten and relax the elastic to show sphincter action.

1. A cow's teat has a sphincter at the lower end. It relaxes to allow milk to flow, and tightens to stop the flow.

2. The human bladder has an involuntary sphincter at its neck. It relaxes to allow urine to flow, and tightens to stop the flow. A voluntary sphincter at the end of the urethra does the same.

3. An anal sphincter tightens to hold back waste, and relaxes to pass waste.

4. The lower esophageal sphincter (LES) relaxes to allow food to enter the stomach, and tightens to keep food and acid from flowing backward into the esophagus. It should prevent heartburn.

Weak Sphincter Problems

If the sphincter in any of the above becomes weak, problems can occur.

1. A milking machine can make a cow's sphincter remain relaxed for two hours. This allows bacteria to enter the teat, and can result in mastitis.

2. A weakness in the bladder sphincter can cause urine to leak against your will.

3. When the anal sphincter weakens, fecal incontinence can occur.

4. A weakness in the LES allows stomach acids to reflux, flow backward into the esophagus. This causes heartburn.

When sphincters other than the LES weaken and cause problems, attention is turned to strengthening the weak sphincter. The cow's sphincter is often subjected to cold after milking to tighten the muscle band. Exercise can tighten both weak bladder sphincters and weak anal sphincters. Biofeedback, electrical stimulation, and certain drugs also can be used to tighten these two sphincters.

Interestingly, none of these approaches seems to be used for the LES. Heartburn treatments address the symptoms, but neglect the weakened sphincter, which is the real problem.

Can Glutamine for Heartburn Help?

Glutamine for heartburn may be a solution.

Glutamine is an amino acid. Just as other amino acids are important constituents of proteins, so is glutamine. Glutamine occurs naturally in foods that are high in protein: beans, dairy products, fish, and red meat.

Glutamine as a supplement is used by weight lifters, body builders, and other athletes who want strong muscles. Glutamine as a supplement is also used to alleviate muscle cramps and pain, especially in older people. By replenishing the amino acids in the body, muscles are strengthened and pain relieved.

Glutamine has been shown to increase the body's ability to dispose of damaged cells, and produce new cells. Glutamine is a powerful antioxidant, too. As such, it helps protect body cells from free radicals. Glutamine heals mucous membranes, including the lining of the esophagus that is being damaged by heartburn.

It is thought by some that glutamine for heartburn might strengthen the LES, improving its ability to tighten properly. This might completely prevent heartburn, acid reflux, and even GERD.

Glutamine for heartburn could possibly be a partial, if not a total cure.

Until heartburn, acid reflux, and GERD are understood and treated as the muscular problems they seem to be, physicians will continue to prescribe relief and treatments that address only the symptoms.

Disclaimer: The author does not sell glutamine in any form, nor will she profit from sales of glutamine for heartburn. The author is not a medical professional and offers this information for educational purposes only.

-----------*

(*modificat de admin)
0
22-06-2013, ora 17:02
matrixradu
Nu este medic/terapeut
matrixradu
Mai bine leaga sfincterul cu o sarma. Pe bune acum, voi incercati sa tratati efectul inloc de cauza. Asta e de la cititul prea mult pe net. Va rog terminati cu prostiile.
Refluxul gastroesofagian este produs de superaciditatea stomacala. Si asta se trage de la o proasta digestie. Renunta la mesele copioase si nu mai amestecati mai multe feluri de mancare la o masa. Ce e atat de greu ? De asemeni renunta la usturoi si ceapa cruda.

Acest acid al stomacului deschide sfincterul si urca pe esofag pana in gura. Repetarea lui duce la arsuri pe esofag care declanseaza pirozis, iar acesta la randul lui deschide sfincterul si amplifica refluxul. E ca un cerc vicios.

Scapa de superaciditate si vei scapa de reflux. Nu incerca sa intervii asupra sfncterului stomacului ca nu el e vinovatu.
0
24-06-2013, ora 11:37
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Salutare dragii mei!
Adara, am citit despre L-glutamine si am sa intreb si doctorul daca poate sa ia Clara, ca rau nu o sa ii faca. E mai bine ca mi-ai lasat informatiile in lb engleza, ca fac print si il duc asa doctorului ca sa il citeasca, altfel ar fi trebuit sa ma chinui sa ii explic ce si cum, iar riscul sa nu priceapa nimic ar fi fost mare :).
Biulica, sper sa nu ajunga la operatie, am inteles ca cei mici au o sansa mare sa se intareasca muschiul in timp ce cresc, sper sa fie asa si la Clara, dar vb lui Radu, nu sfincterul este de vina ci mancarea consumata.Pe Clara a durut-o un pic burta acum cateva zile, dar nu era de la reflux, ne-am dat seama dupa aceea ca era de la o inghetata consumata imediat dupa sarmale in foi de vita de vie., (bineinteles facute special pt ea, adica fara nimic prajit si gras) iar dupa ce a mancat si inghetata de vanilie (nu foarte mult) dupa acele sarmale, s-a deranjat la burta, a facut un pic moale, dar pana sa ne dam seama noi credeam ca e de la reflux si stresul era foarte mare pt ca stiam ca nu mancase nimic care sa ii faca rau, defapt ea mititica de un an de zile nu mai pune in gura nimic care stie ca ii face rau si nici ea nu stia sa ne explice exact ce se intampla in burtica ei...sper sa scapam odata de cosmarul asta ca ne-a terminat psihic!
Radu, ti-am lasat un mesaj privat!!
Pupicei la toata lumea! :*
0
24-06-2013, ora 12:21
adara
Nu este medic/terapeut
adara
Draga Radu, este adevarat ce spui tu cu dieta dar cat o sa tina dieta copilul asta, toata viata?Sant adulti care merg si isi fac operatie pt asa ceva, e inadmisibil sa stai pe dieta toata viata pt asta, daca ai avea prob cu ficatul rinichii as intelege dar nu pt un sfincter care e de fapt un muschi care nu inchide bine.E un stres pt un copil sa aiba grija ce mananca, si stiu asta pe pielea mea.Sant cazuri in care gastrita, hp-ul sau ulcerul sant cauzele si atunci e de inteles dar nu un sfincter care nu inchide !Sa nu-ti mai spun ce leziuni la nivelul esofagului poate sa faca daca nu e tratat la timp.Tatal meu a avut ulcer duodenal si bineanteles acid reflux, pt ca pe vremea lui nu erau medicamente de ultima generatie a stat asa cu boala ani multi si rezultatul este ca are sfincterul facut praf de la acid iar acum de cate ori mananca mancarea ii vine inapoi pe gat.Eu am luat L-Glutamine si este foarte bun si pt ficat si pt tot organismul nu este ceva chimical, se vinde in magazinele naturiste, asa ca neffind medicament Jaquelinne nu stiu cum or fi doctorii pe la voi pe acolo s-ar putea sa nu-l recomande.Incearca si la doctor si daca nu la farmaciile naturiste.
Pupici XXX
0
26-06-2013, ora 14:11
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Romedic este in doliu? Imi apare o banda neagra in coltul stanga sus al fiecarei pagini accesate...pana acum nu era sau nu am vazut eu...?!
0
26-06-2013, ora 14:46
adara
Nu este medic/terapeut
adara
Romania este in doliu national Jaquelinne, un autocar cu turisti romani s-a rasturnat in Muntenegru si au murit 18 romani, restul sant raniti.Aseara i-au adus acasa cu avioane militare.Au cazut de pe un pod intro rapa adanca.Muntenegrenii au fost foarte solidari cam 120 de muntenegreni prntre care si niste alpinisti care s-a intamplat sa fie prin preajma au dat o mana de ajutor si au scos ranitii si mortii de acolo.Au donat si sange pt ei.La fel au facut si cei din Ro Foarte trist !
0
26-06-2013, ora 15:52
matrixradu
Nu este medic/terapeut
matrixradu
Trist mesaj, dar nu ma surpinde. Presimt ca vor urma niste ani grei pentru intreaga lume. Accidentele nu sunt chiar 'accidente', asa cum nici Titanicul nu s-a scufundat intamplator si nici Tzunami nu s-a declansat din senin.
Mai trist e ca lumea e adormita si indreptata mai mult spre cele materiale. Bolile, accidentele, in general suferintele vin sa ne trezeasca.
0
26-06-2013, ora 17:09
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Off ;(, Dumnezeu sa-i odihneasca in pace! Ma gandeam eu ca ceva s-a intamplat...ce trist! Eu habar nu aveam, nu m-am mai uitat la programe romanesti in ultimele zile, off ;(
0
26-06-2013, ora 17:47
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
O noua descoperire!

'O persoana sanatoasa nu se va deshidrata, chiar daca nu va bea multa apa - sustine profesorul Brain Ratcliff, purtatorul de cuvant al Societatii britanice de Nutritie.

UE: 'Apa nu hidrateaza organismul'

O comisie de ancheta a Uniunii Europene a ajuns, dupa trei ani de cercetari, la concluzia ca apa nu hidrateaza organismul.

Regulamentul (UE) nr 1170/2011 din 16 noiembrie 2011, publicata in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene L 299/1, SE, statueaza ca 'apa nu poate preveni deshidratatrea'. Directiva europeana se bazeaza pe un studiu care a durat trei ani si care s-a facut intr-un centru de cercetari din Italia, reusind sa combata o credinta de zeci de ani. Concluzia studiului este ca apa nu este responsabila de hidratarea organismului. Daca pana acum ne straduiam sa bem zilnic 1-2 litri de apa ca sa fim sanatosi, aflati ca acest obicei nu ne aduce niciun beneficiu. O noua lege a Uniunii Europene pretinde ca oricata apa consuma o persoana, acest lucru nu poate combate deshidratarea organismului.

Dupa o dezbatere de trei ani, Uniunea Europeana a decis sa interzica firmelor care imbuteliaza apa sa mai foloseasca mesajul publicitar cum ca apa asigura o hidratare corespunzatoare. Cei care nu vor respecta aceasta decizie si vor continua sa faca reclama mincinioasa, risca pana la 2 ani de inchisoare - scrie The Telegraph.

Decizia a primit deja avizul presedintelui Comisiei Europene, Joe Manuel Barroso.

Cei care sustin legea, precizeaza ca deshidratarea este o afectiune provocata de un dezechilibru in organism, care nu poate fi combatut numai prin consumul de apa. O persoana sanatoasa nu se va deshidrata, chiar daca nu va bea multa apa - sustine profesorul Brain Ratcliff, purtatorul de cuvant al Societatii britanice de Nutritie.

STUDIUL STIINTIFIC 1

Pana acum, aproape toti doctorii si expertii in medicina ne-au sfatuit sa bem, in mod constant, cat mai multa apa, cel putin un litru pe zi. Iata ca situatia se schimba, din cauza unui specialist, cercetatoarea scotiana Margaret McCartney.

McCartney a scris in publicatia de specialitate British Medical Journal, citata de All Headline News, ca studiile sale arata ca, daca un om bea apa fara sa-i fie sete, pot aparea unele deficiente: puterea de concentrare scade, in loc sa creasca. De asemenea, unele substante chimice care se folosesc in dezinfectarea apei imbuteliate sunt nocive pentru organismul uman.

McCartney a mai avertizat, de asemenea, asupra pericolului aparitiei unei afectiuni rare, dar iminenta, cauzata de consumul ridicat de apa. Aceasta boala se numeste hiponatremie si are ca efect scaderea brusca a nivelului de saruri din corp, precum si aparitia unei tumori la creier.

Expertii avertizeaza acum ca prea multa apa consumata poate dauna sanatatii.

Dr. Margaret McCartney spune ca a bea apa in exces poate conduce la o pierdere a somnului si implicit la o proasta odihna, pentru ca cei care fac asta vor fi nevoiti sa se trezeasca des in timpul noptii, pentru a merge la toaleta. Cum? Serviciul National de Sanatate, impreuna cu medici recunoscuti si nutritionisti, nu recomanda publicului sa bea cel putin 1-2 litri de apa pe zi, pentru prevenirea afectiunilor rinichilor, pentru scaderea in greutate si cresterea nivelului de concentrare?

Oamenii au fost condusi sa creada intr-o serie de numeroase beneficii asupra sanatatii atribuite consumului unei ample doze zilnice de apa, dar intr-un studiu publicat in British Medical Journal, dr. Margaret McCartney a spus, ca recomandarea celor 'sase-opt pahare de apa pe zi' era 'nu numai o prostie, ci si un nonsens complet demascat' - relateaza publicatia Mail.

Ea a spus ca cercetarile aratand beneficiile unui consum sporit de apa au fost adesea 'exagerate' de producatorii de ape imbuteliate.

Dr. Paul McCartney a avertizat ca prea multa apa ar putea conduce la o situatie fatala numita hiponatremie, caz in care nivelul de saruri din organism scade, ceea ce ar putea determina aparitia de umflaturi in zona creierului.

Profesorul Stanley Goldfarb, un expert in metabolism de la Universitatea din Pennsylvania din Statele Unite, a declarat: 'Datele din prezent arata ca in realitate nu exista nici o dovada...' Cel mai bun lucru de facut este sa bei numai atunci cand ti-e sete si sa mananci numai atunci cand ti-e foame.

Ce este hiponatremia?

Hiponatremia (hiperhidratarea) este o stare potential letala, care intervine atunci cand nivelul de sodiu din plasma atinge o valoare mai mica de 130 milimoli pe litru. Se poate evita prin mentinerea echilibrului de electrolit.

Hiponatremia poate fi adesea confundata cu deshidratarea, datorita faptului ca multe dintre simptome sunt similare. Cele mai distinctive simptome sunt culoarea, volumul si frecventa urinei. Sportivii care prezinta hiponatremie vor avea o urina deschisa la culoare, cu volum mare si frecventa crescuta a urinarii. In schimb, sportivii deshidratati vor avea o urina inchisa la culoare, cu volum mic, si rara ca frecventa a mictiunii.

Sodiul este esential pentru multe functii ale corpului, inclusiv mentinerea echilibrului fluidelor, reglerea tensiunii arteriale si functionarea normala a sistemului nervos. Hiponatremia a fost uneori mentionata ca 'Intoxicatia cu apa, ' mai ales atunci cand se datoreaza consumului de apa in exces, fara suplimentarea adecvata de sodiu.

Ce se intampla in timpul intoxicatiei cu apa?

Intoxicatia cu apa produce aceleasi efecte ca si inecul. Dezechilibrul electrolitic si umflarea tesuturilor poate cauza batai neregulate ale inimii, permitand lichidului sa intre in plamani. Umflarea tesuturilor creierului provoaca convulsii, coma si moarte in cele din urma, cu exceptia cazului in care consumul de apa este limitat si se administreaza o solutie salina hipertona (sare).

Intoxicatia cu apa provoaca tulburari digestive si tulburari ale constiintei. Daca tratamentul este administrat inainte de umflarea tesutului, pacientul se poate recupera complet in termen de cateva zile.

Trebuie sa bem apa numai atunci cand ne este sete?

STUDIUL STIINTIFIC 2

Un medic roman, Dr. Dan Negoianu, aflat in Statele Unite ale Americii, a realizat o cercetare ampla in urma cu 3 ani, in urma careia afirma ca apa nu este benefica organismului, atunci cand este consumata in exces, scrie The Telegraph.

'Prea multa apa poate afecta echilibrul de saruri in organism, ceea ce cauzeaza intoxicatie cu apa, care poate fi fatala'.

A bea multa apa potabila are un beneficiu mic asupra sanatatii Doi experti in rinichi si-au asumat faptul de a risipi o mana de mituri cu privire la apa. Dr. Stanley Goldfarb si dr. Dan Negoianu din cadrul diviziei de studii renale, a electrolitilor si a hipertensiunii arteriale de la Universitatea din Pennsylvania - Philadelphia au revizuit mai multe studii clinice publicate, despre beneficiile obisnuintei de a bea o cantitate mare de apa pe zi, si au constatat ca exista prea putine dovezi care sa sustina teoriile respective.

Sunt o multime de mituri ce graviteaza in jurul ideii despre beneficiile consumului unei cantitati insemnate de apa, iar unele dintre aceste mituri par aproape reale din cauza popularitatii lor. Recomandarea standard in SUA de a bea 8 pahare de 8 ml de apa pe zi este cunoscuta, dar nu prea exista dovezi pentru a demonstra beneficitatea acestui lucru. Goldfarb si Negoianu fost de acord ca unii oameni - cum ar fi sportivii sau cei care traiesc in medii foarte uscate, cu climat cald - pot simti nevoia de a consuma multa apa pentru a evita deshidratarea, dar pentru o persoana care traieste intr-un mediu obisnuit, nu exista absolut nici o dovada ca bautul acestei cantitati de apa este benefica.

Studiul lor, care va fi publicat in iunie 2013 in Jurnalul Societatii Americane de Nefrologie, poate risipi multe dintre miturile legate de apa.

Goldfarb insista asupra faptului ca sursele acestui 'mit al apei' fac parte din lumea medicinei complementare si alternative, precum si asupra faptului ca raspandirea mai departe a mitului respectiv s-a realizat prin intermediul internetului, odata cu aparitia sa.

Specializarea in rinichi a lui Goldfarb a determinat ca el si colaboratorul sau Negoianu sa se poata ocupa de revizuirea literaturii din domeniu - referitoare la beneficiile consumului de apa potabila - ca urmare a unei preocupari comune, aceea de a studia modul in care rinichii se ocupa de fluidele din organismul uman.

Perechea de cercetatori a desfiintat cel putin patru mituri populare despre apa, prin studiile pe care le-au facut.

Primul mit, acela ca apa potabila reduce durerile de cap, avea la baza doar un singur studiu facut, si acesta avand niste rezultate fara semnificatie statistica.

Un al doilea mit - cum ca aportul crescut de apa imbunatateste tonusul pielii - este, de asemenea, lipsit de dovezi. Desi exista dovezi pentru faptul ca deshidratarea poate afecta pielea, Goldfarb a spus: 'Nu exista date care sa sugereze ca hidratarea imbunatateste cu adevarat structura dermei. '

S-a afirmat, de asemenea, ca un consum mare pe apa ajuta la suprimarea poftei de mancare. Multi sustin ca, daca bei suficienta apa, aceasta poate ajuta in lupta impotriva obezitatii, sau cel putin contribuie la o mai usoara mentinere a greutatii corporale. 'Multi oameni beau apa inainte si in timpul mesei pentru a incerca in acest fel suprimarea poftei de mancare' a declarat Goldfarb, dar 'Nu exista dovezi coerente', cum ca apa suprima pofta de mancare. 'Pentru ca apa se absoarbe foarte repede si tranziteaza atat de repede tractul gastro-intestinal, probabil ca nu da satietatea la care oamenii se asteapta si folosirea ei nici nu conduce la eliberarea de hormoni care suprima pofta de mancare, din cate stim'- a afirmat Goldfarb.

A patra afirmatie eronata este aceea ca prin a bea o cantitate mare de apa se elimina toxinele din organism si se imbunatatesc functiile renale. Expertii de rinichi au fost rapizi in risipirea acestui mit.

Nu exista dovezi clinice pentru a sustine asta. Unii chiar au sustinut ca aportul ridicat de apa poate determina o mai buna functionare a organelor interne, cu toate acestea nu exista studii care sa sustina acest tip de beneficiu.

Goldfarb a precizat clar ca nu acesta este modul in care functioneaza rinichii. 'Cand bei multa apa, ajungi doar sa ai un volum mai mare de urina, dar nu creste neaparat excretia diferitelor elemente constitutive ale urinei'. Sodiul si ureea ar putea fi eliminate astfel, dar nu este nici un studiu care sa sustina vreun beneficiu clinic al acestui lucru.

Goldfarb spune ca nu exista absolut nici o baza rationala pentru 'regula 8 × 8' si este foarte neclar chiar si de unde a pornit aceasta recomandare. Nu numai ca nu exista dovezi care sa sustina beneficiul unui consum suplimentar de apa, dar chiar exista unele circumstante in care supra-consumul ei poate fi nesanatos. 'In cazul alergatorilor pe distante lungi, de exemplu, mai mult rau face bautul suplimentar de apa in timpul curselor decat bautul de prea putina apa' explica Goldfarb.

In continuare, acelasi Goldfarb si-a sustinut afirmatiile prin citarea cazului unei femei care a murit recent datorita umflarii creierului - fenomen aparut in urma unui consum continuu si rapid de apa de baut timp de cateva minute, ca parte a unui concurs desfasurat la radio. In ciuda lipsei de dovezi despre beneficitatea consumului ridicat de apa, Food Standards Agency si alte organizatii isi mentin recomandarea de a fi baute 6 - 8 pahare pe zi.

Alte date rezultate in urma cercetarii Stiintifice Apa in corpul uman provine din 2 surse:

1. Din lichidele si alimentele ingerate;

2. Din oxidarea substantelor organice in procesul de dezasimilatie.

In organism, apa alcatuieste partea fundamentala a mediilor interne (plasma sangvina, lichidul tisular si limfa); are rol de solvent al substantelor care se absorb prin sange si limfa, transporta substantele dizolvate in ea la celule, din care ia produsii de dezasimilatie pe care ii duce la organele de excretie, (rinichi si piele); inlesneste toate reactiile chimice si oxidarile din organism, avand rol de catalizator, si ia parte la mentinerea temperaturii constante a corpului gratie evaporarii prin piele.

Eliminarea apei din organism se face prin rinichi (urina, aproximativ 1500 ml in 24 de ore), si inca 1000 ml prin piele (transpiratie), prin plamani odata cu aerul expirat si prin intestinul gros (fecale).'
0
26-06-2013, ora 23:54
adara
Nu este medic/terapeut
adara
Jaquelinne tot ce este in excces dauneaza, chiar si o mancare sanatoasa daca o mananci in fiecare zi in excess dauneaza.Eu stiam ca 2 L de apa pe zi nu sant buni la ceva, am vazut la tv cum au facut teste pe doua grupuri de pesoane intre care erau si doua gemene.Primul grup a baut apa normal iar cel de-al doilea a baut 2 L zilnic timp de o luna, cand au facut analizele nu arata nici-o modificare care sa arate ca cei care bausera 2 L pe zi au slabit sau le-au iesit analizele mai bune sau modificate intr-un fel.Nu stiu ca apa sa cauzeze la creier dar e posibil.Eu am baut intotdeauna cand mi-a fost sete.Chiar am considerat o prostie sa te umfli cu apa.O singura chestie am auzit-o ca daca ai ulcer si esti in oras si nu ai timp sau nu ai posibilitatea sa manaci atunci cand iti e foame e bine sa bei apa sa distantezi peretii stomacului sa nu se frece in gol si sa-ti faci rana, dar nici asta nu tine mult ca apa trece repede prin stomac.Voi ce mai ziceti ca mai faceti?
Pupici XXX
0
27-06-2013, ora 10:13
matrixradu
Nu este medic/terapeut
matrixradu
Apa filtrata, pura intotdeauna este buna pentru organism si are proprietati de vindecare si ajuta la eliminarea toxinelor din corp.

Cititi despre experimentele lui Masaru Emoto. El a fotografiat cristalul de apa dupa ce aceasta i s-a aratat o anumita fotografie, cuvant sau i s-a pus o anumita piesa muzicala. Fotografia reflecta rezonanta respectivei fotografii, cuvant sau muzica.

Poti sa consumi cata apa vrei pe zi, dar trebuie bauta cate putin si des si mai ales sa fie apa filtrata sau cat mai pura.
Se recomanda cate o inghititura la 5 minute. Daca bei dintr-o data multa risti sa stingi focul digestiv si aceasta poate conduce la o lentoare in gandire. De aceea nu se recomanda sa bei apa in timpul sau imediat dupa masa pentru ca dilueaza sucurile gastrice.
Nu intamplator in basme, povesti, chiar si jocuri pe calculator, apa reprezinta simbolul vindecarii.

Imi este foarte clar ca cei care conduc aceasta lume vor sa depindem doar de chimicale si sa ne tina departe de elementele naturale vindecatoare. Ideea lor de baza este sa reduca populatia de pe planeta si astfel o vor manipula mai usor decat acum.

Nu ma mira ca se vehiculeaza ideea ca anumite alimente minunate care vindeca cancerul cum ar fi lamaia, samburii de caisa ar avea efecte nocive asupra organismului. Pai ar da industria farmaceutica faliment daca oamenii s-a vindeca asa usor cu niste alimente comune, ieftine.
0
27-06-2013, ora 19:06
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Adara, nici eu nu beau apa decat atunci cand mi-e sete, nu am putut niciodata sa beau fortat, dar cunosc persoane care primul lucru facut dimineata cand se trezesc, este sa consume apa pe stomacul gol, una dintre aceste pers.este chiar cumnata mea, ea si-a facut un obicei din asta, eu i-as spune mai degraba ritual, in fiecare dimineata bea 2 pahare de apa pe stomacul gol.Dar e bine de stiut ca apa nu hidrateaza asa cum se zicea de cand ma stiu! Sincer stirea asta m-a scapat de o grija in plus, pt ca eu imi faceam probleme, ca daca nu beau apa suficienta, cine stie ce voi pati...:D, acum sa nu se inteleaga ca nu beau deloc, beau atat cat simt nevoia si consum foarte multe fructe.
Radu, sunt fericita, mama a intrat in posesia coletului azi! Iti multumesc pt bunavointa, esti tare dragut! Pup
Adara, tie cum iti merge cu kefirul?
Pupici cu sclipici :*
0
28-06-2013, ora 13:31
adara
Nu este medic/terapeut
adara
Buna,
Jaquelinne, eu tin kefirul in frigider nu m-am mai atins de el pt ca este contraindicat orice lactat la sinuzita.Iar acum sant la tratament cu Nasodren.Eu fac o altfel de cura de care stiam mai demult, care e buna si pentru colonul iritabil si pt sinuzita, astazi e a 4-a zi la mine.Adica postesc cu juice.Dimineata ma trezesc si beau apa calda cu lamaie, dupa care imi fac juice din morcovi, patrunjel, marar, varza, sfecla, pastarnac, castravete si asta e micul dejun la mine.La pranz imi fac un smothy adica suc de mere amestecat cu capsuni, capsunile le fac la blender sa ramana si pulpa, sau din alte fructe.Am citit ca este f bun sa faci asa cateva zile sau chiar saptamani pentru probleme gastrointestinale, colita, colon iritabil, hipertensiune, probleme cu pielea, dermatita, eczema, (eu am o eczema pe ambele palme) detoxifiere, candida si multe altele.Este foarte bun pt colon ii dai timp sa se refaca.Ma simt excelent de cand am inceput, imi era teama sa nu ma simt anemica dar vad ca nu am nici-o problema din contra, si nici foame nu-mi e..iar daca mi se face foame imi fac o felie de paine prajita sau fulgi de ovaz.In schimb la masa de seara mananc un pic de carne de pui cu orez integral si salata verde sau de varza cruda.u ma mai simt obosita, nu mai ma apuca toate transpiratiile asa cum se intampla de cate ori mancam, am capul mai limpede.ma simt cum eram eu odata pe vremuri.Astazi e a 4-a zi la mine si as vrea sa fac cat de multe zile pot, dupa care o sa incep sa manac normal sa vad cum ma simt, iar daca nu o sa ma simt bine o sa o iau iara cu juicurile.Stiam de dieta asta dar uitasem si mi-am adus aminte cand m-am trezit intr-o dimineata, mi-am baut apa cu lamaie si am plecat pana la o prietena fara sa mai manac altceva.acasa la ea m-a servit cu un pahar de juice, nu era facut in casa, era de cumparat dar zicea ca e natural.Era de piersici cu mango si mere cred.
Nu am vrut sa o refuz si l-am baut cu frica gandindu-ma ca sa vezi ce o sa patesc eu dupa, dr am avut surpriza, nu numai ca nu am patit nimic, dar mi-a limpezit capul si m-am simtit extraordinar de bine dupa.Atunci am intrat pe net si am gasit ce citisem mai demult despre postul cu juice.si de atunci am tinut-o tot asa.Mi-a dat o foarte mare energie si e o placere sa-l bei.Puteti incerca si voi, mai ales Biulica.
Va pupic XXX
0
28-06-2013, ora 13:34
adara
Nu este medic/terapeut
adara
a si ce am uitat sa zic ca folosesc foarte multa menta in orice, la sucurile de fructe (smoothy) si beau ceai de menta in timpul zilei.Cand mancam mancare normala nu prea suportam ceaiul de menta, acum para ill simt ca pe un pansament.
XXX
0
29-06-2013, ora 14:17
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Doamne adara, cate diete ai mai tinut in ultima perioada...! Cred ca asta cu juice este cea mai rentabila, faci si o detoxifiere, te si vitaminizezi totodata :) si daca zici ca te simti minunat, inseamna ca este bine.La sucuri trebuie sa folosesti menta proaspata din cate stiu, poti sa iti mai faci o limonada din lamaie, apa, putina miere si frunze de menta, o bunatate.Eu ador menta, in special pe cea proaspata, la fel de mult imi place rozmarinul! Aici se gasesc tot felul de verdeturi care sunt nelipsite de la orice masa.
Pupicei :*
0
29-06-2013, ora 23:29
adara
Nu este medic/terapeut
adara
buna Jaquelinne, cura cu sucuri si vegetale se tine doar 3-4 zile la 2 sapt sau la luna, e buna pt detoxifiere, si in general eu am facut-o pt colonul meu iritabil, atat de bine m-am simtit incat am uitat ca sant bonava si m-a facut sa cred ca pot manca orice si am mancat niste carnaciori si salam astazi si m-am dat iara peste cap, dar nu-i nimic ca am si remediu otetul din cidru de mere, continui cu otetul de mere, cu probiotice, si am sa introduc de maine psyllium husk fibre si L-glutaminul care e f bun pt colonul iritabil si bineanteles regim si iara regim...Si eu am folosit menta proaspata ca am in gradina si fac ceaiuri mereu si in sucuri o folosesc, acum mi-am luat si miere de cimbru si indulcesc si otetul de mere si ceaiul de menta cu ea.Vreau sa impusc 2 iepuri dintr-o data sa rezolv si colonul si sinuzita.Am facut 6 zile tratament cu nasodrenul, aseara nu am fost acasa si nu l-am mai folosit, nu ma mai doare capul ma simt mult mai bine, mucozitatile au cam incetat dar tot simt ca am cate o nara infundata, o sa mai continui cu el.Tu la ce folosesti rozmarinul?eu cred ca l-am folosit de 2 ori in viata mea, asta pt ca la noi in casa nu-l folosea nimeni, si cred ca l-am folosit la peste, da-mi o idee la ce il mai pot folosi.M-am tot gandit la Clara ta, si tot nu imi e in clar de ce o durea atunci burtica, eu tot nu sant sigura ca are diagnosticul corect cu sfincterul ala.Si sa iti spun de ce, pt ca am avut si eu poblema cu sfincterul si nu ma durea nici burta, nici stomacul, decat aveam arsuri pe esofag.Parerea mea ca are si ea tot colon iritabil.uite de pilda astazi dupa ce m-am prostit cu salamul ala plin de euri si carnaciorii ce crezi ca ma durea?burta si nu am acid reflux, simt ca ma doare in interior pe intestine, si de cate ori mananc lactate, pt ca la colon iritabil devi sensibil la lactoza la conservanti, gluten, aditivi sau cand mananc ciocolata la fel am dureri de burta.uite sa intrebam pe toti cei care au avut acid reflux daca aveau dureri de burta, In rest ce sa mai zic scriind-ti tie aici am lua otetul si m-am calmat pe loc, ce bine sa ai asa un remediu la indemana, am obeservat ca dimineata e bine sa-l iei pe nemancate dar seara vad ca e mai bun luat dupa masa.Te pupic XXX
PS Sanda tu ce mai faci?
0
30-06-2013, ora 00:29
adara
Nu este medic/terapeut
adara
uite Jaquelinne citisem mai de mult despre Saccharoces Boulardii este un fel de drojdie dar nu asta care o folosim noi la prajituri ci cea care este folosita la bere este f buna pt cei cu intoleranta la candida, guten etc, am auzit f multe persoane care o folosesc se poate lua si cu probiotice asta in cazul meu, sa citesti despre ea pe net are toate b-urile mai putin b 12.Eu am comandat-o acum, am vrut sa o cumpar mai demult dar nu am gasit-o !
0
30-06-2013, ora 10:13
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Salutare tuturor!
Adara, eu rozmarinul il consum asa proaspat, iar aici la noi sunt vreo 2-3 feluri de mancare cu multa verdeata alcatuita din patrunjel, rozmarin, busuioc si inca vreo 2, nu le stiu denumirea in romana, dar stiu ca rozmarinul se foloseste si la fripturi, in salatele de fructe sau de legume.In forma uscata nu am consumat niciodata, mie imi place asa proaspat.La fel de mult imi place busuiocul, tot proaspat, la noi se consuma aceste verdeturi langa salata de la pranz sau cina, sunt innebunita dupa ele.Cand am venit pt prima data aici, acum vreo 14 ani :) si ii vedeam cum mananca verdeturile astea mi se facea rau, dar dupa ce am prins gustul, mi-am dat seama cat de bune sunt, la fel si pt tranzitul intestinal.Si oregano este foarte bun, nu l-am gasit aici in forma proaspata.Eu sunt adepta a tot ceea ce este verde!
Clara atunci a avut dureri de burta din cauza ca se stricase la burtica si ea nu stia exact cum sa spuna! In ziua respectiva mancase cateva sarmale in foi de vita de vie si apoi a mancat un pic de inghetata, dar si-a revenit pana seara, nu era durerea din cauza refluxului, asa am crezut eu inainte sa imi dau seama ca era defapt vb de un episod diareic.
Biulica tu cum te mai simti dupa kefirul consumat? Au inceput si ai mei sa consume kefir, asta datorita bunavointei lui Radu de a le trimite ciuperca tibetana.
Pupici cu sclipici! :*
0
30-06-2013, ora 14:24
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Adara, uite ce am gasit din intamplare pe net despre uleiul de oregano:
"Sinus Congestion
Oil of Oregano is a wonderful natural remedy for sinus congestion. A common solution is to add 3 drops of the oil into a glass of juice and drink this mixture daily for 3 to 5 days. "

Pup
0
01-07-2013, ora 13:23
adara
Nu este medic/terapeut
adara
buna Jaquelinne, am ajuns la concluzia ca boala de colon iritabil e in legatura directa cu sinuzita, si am cercetat aseara pe net si am gasit o gramada de oameni care au aceeasi problema. aveam asa o banuiala dar acum mi s-a confirmat.Oamenii sant disperati ca desi au facut o gramada de tratamente, nu au rezultate.Doar pe cineva am gasit care spunea ca a gasit solutia, mama lui a avut problema asta si a inceput sa-i dea sa ia drojdie cate putin si fiindca a vazut ca se simtea bine a inlocuit-o cu uun complex lichid de vitamine B dupa 3 zile se simtea din nou rau si s-a gandit ca trebuie sa ia si vitamina C cate 1000 de mg.pe zi explica el acolo de ce dar nu stiu acum sa-ti zic.Parca zicea ca a facut tratamentul vreo 2-3 saptamani si problema s-a rezolvat.Zic ca sant in legatura pt ca atunci cand tratez colonul, stomacul, simptomele de sinuzita ma lasa.De cate ori am probleme cu stomacul mi se infunda nasul si de-abia pot sa respir.Ma rog el povestea ceva de genul ca vitamina b nu se absoarbe la nivelul intestinelor, colonului si ca asta e motivul colonului iritabil, ma mai documentez ce scria ca era tarziu aseara si nu prea am retinut.Oil of oregano folosesc dar nu intern, imi pun cateva picaturi pe limba cand am probleme cu candida, dar pot sa tratez eu sinuzita la infinit ca e degeaba..Aici se gaseste oregano, busuioc si rozmarin proaspete, am sa incerc sa pun si eu in salate si mancaruri.Si iara am mai gasit o tipa care are un blog unde spune cum si-a tratat colonul iritabil din regim si da acolo si niste retete inclusiv de dulciuri, si spune ca boala se face pe baza de stress si ca numai un anumit tip de oameni fac boala asta, cei sensibili, Apropo de ciuperca de kefir am pus-o in lapte fara lactoza sa vad daca se face, sincer..nu stiu ce sa mai fac dupa atatia ani nu am facut niciun progres in privinta stomacului, in afara de eradicarea hp-ului.sant f dezamagita !
pupici XXX
0
01-07-2013, ora 13:31
adara
Nu este medic/terapeut
adara
a, si am uitat sa zic tipa care s-a vindecat prin dieta avea si ea o chestie (supa de oase de vita), zicea ca fierbea oasele de vita nu mai stiu parca mai punea ceva si supa asta o punea in cutii si o baga la congelator, si de cate ori isi facea supa de zarzavat punea din supa asta de oase.zicea si ea ca gelatina de la oasele respectiva ar contine vit B si ma rog mai multe vitamine, care ar ajuta la vindecarea colonului.dadea o lista de alimente care nu m-as fi gandit niciodata ca ar fi bune de pilda spunea ca grasimea de vita este cea mai buna la gatit, untura..pe langa asta da si o lista cu ce suplimente a luat, In fine trebuie sa mai citesc odata ca am citit prea mult aseara si nu le mai pot asimila. xxx
0
02-07-2013, ora 09:05
biulica
Nu este medic/terapeut
biulica
Salutare tuturor!!!!!!!!
Eu nu as putea spune ca fac chiar bine dar nici foarte rau;citind adara ce ai scris tu sa stii ca si eu am aceiasi parere; stomacul asta imi da foarte multe batai de cap;de cand am aflat prima data de hp acum vreo 7 ani cred, nu cred ca a fost 1 an plin in care sa fiu ok; de fapt durerile astea nu sunt neaparat in capul pieptului ci oriunde in abdomen; am facut iar o programare la gastroenteorolog saptamana viitoare sa vad ce mai zice si acolo; ca in rest le-am luat la rand si totul e ok; numai endoscopie sa nu ma puna sa fac ca nu cred ca mai sunt in stare;
in rest beau chefir dar nu in fiecare zi caci mai sunt zile in care nu gasesc lapte, asa ca nu pot zice ca as vedea vreo imbunatatire, dar mi-as dori ca in cel mai scurt timp toate simptomele astea sa dispara, si sunt sigura ca asa se va intampla;
o zi buna si sanatate maxima tuturor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Adaugă un comentariu / răspuns
3188 comentarii 1 2 ..... 929394 ..... 106 107 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.