hipnoza ma ajuta sa trec de frica unor boli psihice?

11-02-2014
xandra28
Nu este medic/terapeut
xandra28
Poate hipnoza clinică sa ma ajute sa trec de frica acesta de boli psihice ?m-am saturat sa analizez tot ce aud, sa ma intreb daca e real sau daca am innebunit.m am saturat sa mi se para fel de fel de lucruri.
va rog dati mi un răspuns...
4 comentarii
0
17-02-2014, ora 02:57
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
In principiu da. Dar numai facuta de un specialist. In acest caz recomandarea mea este sa apelati la un medic psihiatru care va poate da toate lamuririle legate de hipnoza si va poate stabili cel mai potriviit tratament pentru dumneavoastra. Astept vesti de la dumneavoastra. Cu stima si respect
Dr Petre Muresan
0
17-02-2014, ora 12:50
xandra28
Nu este medic/terapeut
xandra28
Îmi puteţi spune cine e renumit la noi in hipnoză
0
03-03-2014, ora 15:11
Psiholog Pentilie Marius
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Pentilie Marius
Hipnoza poate fi eficienta in asemenea cazuri, totusi pot fi folosite si alte tehnici mai eficiente. In generel oamenii vad hipnoza ca pe un panaceu si ca pe o metoda miraculoasa si eficienta care nu presupune mari eforturi din partea subiectului. Adevarul este ca in starea de hipnoza se primesc sugestii pentru eliminarea unei frici dar nu este suficient ca frica sa dispara. Ea actioneaza la nivel subconstient dar este nevoie de o interventie si la nivel constient prin schimbarea perspectivei asupra lucrurilor. Pe de alta parte, deoarece frica sa produce de cele mai multe ori printr-o conditionare, tehnicile behavioriste sunt cele mai eficiente, prin relaxare si expunere la stimulii anxiogeni se pot obtine rezultate mai bune. In cazul dumneavoastra stimulii anxiogeni sunt anumite ganduri care au fost asociate cu frica. Atat starea de tensiune sau de alerta cat si frica sunt reactii produse de activarea amigdalei cerebrale. Pentru dezactivarea acestei formatiuni este nevoie de relaxare. Desigur, si medicamentele pot fi de ajutor dar fara restructurarea cognitiva nu sunt la fel de eficiente.
0
15-03-2014, ora 10:20
Psiholog Ana Cristina Badita
Psihologie, Sibiu
Psiholog Ana Cristina Badita
Buna ziua,

Hipnoza este o tehnica si se foloseste in mai multe forme de psihoterapie. Este eficienta combinata si cu alte metode (dupa cum a mentionat colegul meu mai sus).

Va recomand sa mergeti la un psiholog clinician sau la un psihiatru sa va faca o evaluare complexa (exista mai multe interviuri si teste) si apoi sa va programati la un psihoterapeut (psihologul si psihiatrul pot fi si psihoterapeuti).

De cand au aparut fricile dvs? Ce se intampla atunci in viata dvs (personal, profesional etc.)?

Psih. Ana Badita
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul